Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-20@05:36:39 GMT

بررسی قمرهای درونی زحل با شبیه‌سازی رایانه‌ای

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۸۸۴۴

بررسی قمرهای درونی زحل با شبیه‌سازی رایانه‌ای

دانشمندان، با استفاده از شبیه‌سازی رایانه‌ای موفق شدند شکل عجیب قمرهای درونی زحل را بررسی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از تک‌تایمز، قمرهای درونی زحل، برخی از عجیب‌ترین شکل‌های منظومه شمسی هستند.

پیشتر دانشمندان درباره شکل‌های به‌خصوص قمرهای داخلی زحل، توضیح رسمی نداشتند اما اکنون، پژوهش جدیدی نشان داده است که برخورد قمرهای بسیار کوچک یا "ماهک‌ها"(moonlets)، این شکل‌ها را صورت داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آوریل 2017، فضاپیمای "کاسینی"(Cassini) برای نخستین بار از این قمرها عکسبرداری کرد.

اگرچه نظریاتی درباره شکل‌گیری قمرها وجود داشت اما هیچ کدام نیروی کششی زحل را در نظر نگرفته بودند.

پژوهشگران این پژوهش جدید معتقدند: فضاپیمای کاسینی، شکل‌های خاص و نامنظمی از قمرهای درونی کوچک زحل نشان داده است.

زحل، حدود 95 برابر بزرگتر از زمین است و قمرهای داخلی آن، در مسافت نزدیکتری نسبت به زمین و قمرهایش قرار دارند. کشش زحل، نقش مهمی در شکل‌گیری قمرهای داخلی آن دارد.

پژوهشگران برای تشخیص علت درست شکل‌گیری قمرهای داخلی زحل، شبیه‌سازی رایانه‌ای مدار هر قمر را ابداع‌ کردند. آنها با استفاده از این شبیه‌سازی‌ها، برخورد قمرها را به صورت مجازی به تصویر کشیدند تا علت واقعی این موضوع را کشف کنند. پژوهشگران، زوایا و سرعت‌های متفاوتی را آزمایش کردند که نتیجه هر یک از آنها، شکل عجیب و متفاوتی بود.

نواحی روشن قمرها، محل رخ دادن این ضربه‌ها و نواحی تاریک، احتمالا سطوح اصلی هر قمر هستند.

پژوهشگران دریافتند که بیشتر قمرهای داخلی مسطح‌تر، احتمالا با برخوردها ایجاد می‌شوند. شاید قمرهای ممتدتر با پهنای کمتر، نتیجه ضربه‌ای از اطراف باشند. ممکن است تعداد کمی از این ضربه‌ها، منجر به جدا شدن قمرها از یکدیگر شده باشند.

"آدرین للا" (Adrien Lela)، از نویسندگان این پژوهش گفت: اگر زاویه ضربه، بیش از 10 درجه باشد، شکل‌های ایجاد شده، دیگر ثابت نخواهند بود.

به گفته نویسندگان این پژوهش، بخش قابل توجهی از این برخوردهای در حال شکل‌گیری، در نخستین مواجهه رخ می‌دهند. از این جهت، سیاره زحل، سیستم خوبی برای مطالعه چنین فرآیندهایی است.

این پژوهش، در مجله " Nature Astronomy" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام شبیه سازی قمر زحل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰ مدرسه مختلط استان نیازمند سرویس بهداشتی مجهز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، محمد جمالی آرند، در نشست با دبیر اجرایی قرارگاه جهادی عدالت تربیتی و نصیب آموزشی کشور افزود: کمبود فضای فیزیکی، تجهیزات آزمایشگاهی و آموزشی، کمبود اعتبار و نداشتن سرویس بهداشتی کافی به خصوص در مدارس مختلط استان از مشکلات پیش روی آموزش و پرورش استان است.

وی ادامه داد: همچنین دو هزار رایانه در هنرستان‌های استان نیاز به تعمیر دارند و برای تعمیر و نوسازی این تعداد رایانه نیازمند کمک و همراهی قرارگاه عدالت تربیتی کشور با کمک سایر گروه‌های جهادی و خیران هستیم.

جمالی آرند اضافه کرد: کیفیت بخشی به نظام آموزشی استان، یکی از اولویت‌های کاری مجموعه آموزش و پرورش بوده و در راستای ارتقای کیفیت آموزشی و کیفیت بخشی به نظام‌ تعلیم و تربیت این استان کلاس‌های فوق برنامه درسی برای دانش آموزان، کارگاه توانمندسازی ویژه مدیران و معاونان آموزشی مدارس و کارگاه‌های آموزشی توانمندسازی سازی ویژه دبیران متوسطه استان برگزار می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • فوتبال از دریچه فان؛ لیگ کشاورزان در واقعیت
  • بررسی آخرین دستاورد‌های حوزه پایداری انرژی در کنفرانس بین‌المللی تاب‌آوری انرژی و پایداری
  • جشنواره‌ای مستقل برای استریمرها برگزار می‌شود
  • بازدید ستاره‌های چلسی از مک لارن و دیدار با نوریس + عکس
  • تخصیص اعتبار جدید به ابر رایانه سیمرغ/ افزایش توان و ظرفیت پردازش
  • این باکتری‌ها به خون انسان تشنه هستند!
  • دانشمندان می‌گویند موفق به صحبت با یک نهنگ شده‌اند
  • نشانه‌ای برای اتحاد درونی بازیکنان سپاهان (عکس)
  • ۵۰۰ مدرسه مختلط استان نیازمند سرویس بهداشتی مجهز
  • بازی رایانه‌ای «۶۴۱۰ روز بی‌آینه» و روایت اسارت شهید حسین لشگری