Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-25@07:24:52 GMT

چگونه هم روزه بگیریم هم درس بخوانیم؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۹۰۵۳

متخصص تغذیه گفت: دانش آموزان و دانشجویان روزه دار می‌توانند با رعایت نکاتی علاوه بر بهره مندی از آثار معنوی ماه رمضان در امتحانات هم موفق باشند. ناطقان: کورش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی؛ درباره تغذیه مناسب در ماه رمضان اظهار کرد: در این ماه افراد باید تنوع در مواد غذایی را رعایت کنند تا ضمن بهره مندی از آثار معنوی ماه رمضان از فواید جسمانی روزه داری هم برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره پنج گروه اصلی غذایی بیان کرد: نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و لبنیات، حبوبات، گوشت و مواد پروتئینی پنج گروه اصلی غذایی هستند که روزه داران باید از همه این مواد به اندازه کافی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنند.


این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره روزه‌داری دانش آموزان و دانشجویان در ایام امتحانات افزود: این افراد باید در برنامه مطالعاتی خود تغییراتی را ایجاد کنند به این صورت که قبل از افطار دروس سبک را مطالعه یا درس‌هایشان را مرور کرده و پس از افطار سبک به مطالعه دروس سنگین بپردازند.
مناسب‌ترین مواد غذایی برای افطار

صمدپور تأکید کرد: نان، پنیر، سبزی و گردو، یک لیوان شیر همراه با ۲ تا سه عدد خرما، حلیم بدون روغن و غذا‌های سبک مانند سوپ و آش از جمله غذا‌های مفید برای افطاری هستند؛ روزه داران نباید از غذا‌های چرب و سرخ‌کرده در ماه رمضان استفاده کنند.



وی تصریح کرد: دانش آ‌موزان و دانشجویان نباید هنگام افطار غذای سنگین میل کنند، زیرا در این صورت نمی‌توانند پس از افطار دروس خود را مطالعه کنند؛ این افراد باید تغییراتی را هم در ماه رمضان در برنامه خوابشان ایجاد کنند که این تغییرات بنا به وضعیت هر شخص متفاوت است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: روزه داران باید در فاصله افطار تا سحر از میوه‌های تازه یا آب‌میوه‌های طبیعی استفاده کنند البته میوه‌ها در مقایسه با آبمیوه‌های طبیعی مناسب‌تر هستند، زیرا به علت داشتن فیبر از بروز یبوست جلوگیری می‌کنند؛ مغز‌های خام مانند بادام، پسته و فندق هم از دیگر مواد غذایی مناسب برای روزه‌داران در فاصله افطار تا سحر هستند.

صمدپور درباره ضرورت مصرف سحری برای روزه‌داران بیان کرد: افرادی که قصد دارند روزه بگیرند باید به موقع از خواب بیدار شوند تا فرصت لازم را برای خوردن سحری داشته باشند، زیرا سحری مهمترین وعده غذایی در ماه رمضان است.

وی با اشاره به ضرورت مصرف همه گروه‌های غذایی در وعده سحری، اظهار کرد: روزه‌داران باید یک سوم بشقابشان را در وعده سحری به غلات، بخشی را به سالاد و سبزیجات و مابقی را به مواد پروتئینی اختصاص بدهند؛ مصرف یک کاسه ماست کم چرب هم در این وعده ضروری است.


غذا‌های ممنوع در ماه رمضان

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره غذا‌های ممنوع در ماه رمضان افزود: روزه‌داران باید از مصرف غذا‌های فرآوری شده مانند انواع ناگت‌ها، کنسروها، تن ماهی، سوسیس و کالباس در ماه رمضان خودداری کنند، زیرا این غذا‌ها شور هستند و تشنگی روزه‌داران را در طول روزه‌داری به همراه دارد.

صمدپور تأکید کرد: روزه داران برای جلوگیری از تشنگی در طول روزه‌داری باید از سبزیجات و میوه‌ها در وعده سحری استفاده؛ این افراد همچنین باید از مصرف غذا‌های شور در این وعده خودداری کنند؛ مصرف قهوه و چای زیاد و پررنگ هم در وعده سحری ممنوع است، زیرا مصرف این نوشیدنی‌های کافئین‌دار سبب افزایش دفع ادرار و بروز تشنگی در طول روزه‌داری می‌شود.


وی تصریح کرد: برخی از افراد تصور می‌کنند که با مصرف قند‌های ساده مانند زولبیا، بامیه و شیرینی در وعده سحری می‌توانند جلوی گرسنگی خود را در طول روزه‌داری بگیرند در حالی که این باور اشتباه است، زیرا با مصرف قند‌های ساده یک‌دفعه قند خون افزایش و به یکباره کاهش پیدا می‌کند؛ بنابراین شخص دچار گرسنگی می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نوشابه‌های گاز دار باعث دفع بیشتر آب از بدن می‌شوند بنابراین روزه داران نباید از آنها استفاده کنند؛ مصرف شربت‌هایی مانند آبلیمو، تخم شربتی و خاکشیر هم در وعده سحری مانع از بروز تشنگی در طول روزه‌داری می‌شود.

صمدپور یادآور شد: روزه‌داران باید از انجام فعالیت‌های غیرضروری در طول روزه‌داری خودداری کنند و کمتر در معرض نور خورشید قرار بگیرند تا با تعریق و کمبود آب مواجه نشوند؛ کمبود آب بر تمرکز و حافظه افراد اثر منفی می‌گذارد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: روزه گرفتن ، درس خواندن ، رژیم درمانی ، روزه‌داری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: روزه گرفتن درس خواندن رژیم درمانی روزه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۹۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیگیری وضعیت بیمه کارگران و تاکسی داران در سمنان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  ️ در بخش اتاق خبر صداوسیمای مرکز سمنان، تلفن‌ها و تصاویر ارسالی شما برای اطلاع رسانی بدون واسطه و مستقیم به مسئولان پخش می‌شود.
شما هم استانی‌های عزیز می‌توانید از سوژه ها، مشکلات و اتفاق‌های مهمی که در شهر و روستای شما رخ می‌دهد، تصویر بگیرید و به شماره ۰۹۱۰۸۹۹۴۶۹۷ ارسال کنید.
این تصاویر در قالب بخش شهروند خبرنگار با نام شما در بخش خبری، سایت و کانال خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان منتشر می‌شود.
مشکلاتی که از طریق شهروند خبرنگار به اطلاع ما برسد در فهرست برنامه اتاق خبر قرار گرفته و پیگیری می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پیگیری وضعیت بیمه کارگران و تاکسی داران در سمنان
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • هم از استقلال امتیاز می گیریم هم از پرسپولیس | خط و نشان برای سرخابی ها
  • بیگی: در قائمشهر از استقلال و پرسپولیس امتیاز می‌گیریم
  • جلو هرز روی آب‌ها را بگیریم
  • رئیس لاتزیو از تصمیم اینزاگی خیلی عصبانی شد
  • ببینید | تصاویری جالب از خون‌گیری موزیکال در یک آزمایشگاه؛ می‌خواهیم خون بگیریم ۲ سی‌سی از شما!
  • ۱۲ هزار خادم در قم در ماه مبارک رمضان به زائران و روزه‌داران خدمت کردند
  • گریه و زاری عجیب حواله‌داران پژو پارس ۴۰۰ میلیونی که در بازار ۷۰۰ میلیون تومان است + فیلم