Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@17:59:34 GMT

بانک‌ها چقدر وام دادند؟

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۳۹۱۴۱

بانک‌ها به عنوان عاملان اصلی تامین مالی اقتصاد که حدود ۹۰ درصد از این مسئولیت را بر عهده دارند، سالانه حجم بالایی تسهیلات را در قالب پرداخت‌های جدید و یا تمدید وام‌های قبلی پرداخت می‌کنند. تازه‌ترین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که بانک‌ها در فروردین ماه امسال حدود ۲۵هزار و ۷۲۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند که در مقایسه با همین ماه در سال قبل حدود ۳۳۰۰ میلیارد تومان یعنی تا ۱۴ درصد افزایش دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با توجه به شرایطی که در سال‌های اخیر تولید و بنگاه‌ها پشت سر گذاشته و در رکود قرار داشته‌اند، تامین مالی بنگاه‌ها و پرداخت تسهیلات در قالب سرمایه در گردش از اولویت‌های شبکه بانکی در تسهیلات‌دهی قرار گرفت. به طوری که طی سال‌های گذشته همواره بیش از ۶۰ درصد تسهیلات پرداختی در سال به تامین سرمایه در گردش اختصاص یافته است. بنا بر این گزارش از ۲۵۰۰۰ میلیاردی که در فروردین ماه امسال بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی پرداخت کرده‌اند، حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۸.۳ درصد کل پرداختی‌ها به تامین نقدینگی اختصاص داشته است که این رقم در مقایسه با سال قبل ۱۰.۹ درصد رشد دارد. مجموع رقم پرداخت شده به ۲۰۴ هزار و ۹۳۵ فقره تسهیلات اختصاص دارد.

توزیع تسهیلات در بخش‌های اقتصادی از این حکایت دارد که به روال گذشته "خدمات" بالاترین حد تسهیلات را دریافت کرده که حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با تعداد ۱۱۲ هزار و ۴۴ فقره بوده است. از سوی دیگر "صنعت و معدن" با ۷۳۰۰ میلیارد تومان (۷۲۶۴ فقره) در رده بعدی قرار دارد که این بخش نیز در بین سایر بخش‌های اقتصادی بعد از خدمات همواره در صدر دریافت وام‌های بانکی قرار می‌گیرد. حدود ۶۳۰۰ میلیارد تومان معادل ۶۹.۳ درصد تسهیلات اعطایی به صنعت و معدن در تامین در سرمایه در گردش بوده است. در سایر بخش‌ها نیز "بازرگانی" ۳۹۰۰ میلیارد تومان در قالب ۲۹ هزار و ۹۶۹ فقره، "مسکن و ساختمان" با ۲۰۰۰ میلیارد تومان در ۳۳ هزار و ۱۶۷ فقره و "کشاورزی" حدود ۸۰۰ میلیون تومان و در ۲۲ هزار و ۴۲۴ فقره تسهیلات دریافت کرده‌اند.


در سال گذشته در مجموع بانک‌ها حدود ۶۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند که نزدیک به ۶۰ هزار میلیارد تومان از رقم پیش بینی شده بانک مرکزی که به ۶۷۰ هزار میلیارد تومان برای تسهیلات‌دهی در سال ۱۳۹۶ می‌رسید، فاصله داشت. در مجموع توصیه بانک مرکزی همواره بر این بوده که بانک‌ها بتوانند از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه همچنین کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آن به مسیر صحیح اعتباردهی و از سوی دیگر افزایش بهره‌وری و پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی‌ها در مسیر تامین منابع حرکت کنند. در این بین عدم ورود بانک‌ها به اضافه برداشت از بانک مرکزی برای تامین منابع تسهیلات پرداختی مورد توجه است چرا که خود عاملی برای افزایش پایه پولی و در ادامه تحریک تورم خواهد بود.

از سوی دیگر در سال‌های گذشته همواره تاکید بر این بوده که با توجه به بار سنگینی که بانک‌ها در تامین مالی اقتصاد برعهده دارند، بنگاه‌های تولیدی باید بتوانند به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم در تامین مالی طرح‌های اقتصادی حرکت کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اقتصاد بانک مرکزی سرمایه نقدینگی رشد صنعت و معدن تورم اقتصاد وام بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۳۹۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل

یاسر عبداللهی عابد در نشست بررسی روند پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری که با حضور مدیران بانک‌ها برگزار شد، گفت: پارسال ۲۸۵۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج برای ۱۴هزار متقاضی و ۶۴۴میلیارد تومان تسهیلات فرزندآوری برای ۱۱هزار و ۳۰۰ متقاضی در استان اردبیل پرداخت شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اردبیل با تشریح عملکرد هر کدام از بانک‌ها در زمینه وضعیت پرداخت تسهیلات، افزود: سرعت‌بخشی به پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار مورد تأکید است.

او با اشاره به وجود برخی روش‌های الکترونیکی در تعدادی از بانک‌ها، گفت: معرفی و اطلاع‌رسانی این شیوه‌های مجازی به متقاضیان تسهیلات، در تسریع پرداخت‌ها و کاهش صف‌های انتظار اهمیت دارد.

افسانه جهانی، مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل نیز در این نشست با اشاره به هدف‌گذاری پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزندآوری و ودیعه مسکن در قانون بودجه تبصره ۱۳ بند ب، خواستار پیگیری بانک‌ها برای پرداخت این تسهیلات به واجدان شرایط و کاهش صف‌های انتظار شد.

جهانی ادامه داد: میزان تسهیلات برای فرزند اول ۴۰میلیون تومان، دوم ۸۰میلیون تومان، سوم ۱۲۰میلیون تومان، چهارم ۱۵۰ میلیون تومان و پنجم ۲۰۰ میلیون تومان پیش‌بینی شده است.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • سیاست‌های صنعتی باید تعیین تکلیف شود/ سهم اندک تولید از اعتبارات بانکی
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها برای تحقق رشد تولید
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • چتر حمایتی بانک کشاورزی بر سر کشاورزان کردستانی + فیلم
  • پرداخت ۳۵ هزار میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • تامین مالی فروشگاه‌ها از طریق تسهیلات
  • ۷۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی در کرمانشاه پرداخت شد
  • ژاپن برق خورشیدی را از فضا تامین می‌کند