Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان، دکتر انصاری لاری پس از بازدید از بخش های مختلف این هنرستان، آزمایشگاه کشت و بافت کشاورزی هنرستان مبین خلیج فارس را افتتاح کرد.

این مجموعه آموزشی که در زمینی به مساحت 3 هزار و 334 متر مربع در منطقه میر مهنای جزیره کیش واقع شده دارای 10 کلاس آموزشی است.

آزمایشگاه کشت و بافت با هدف آموزش کشاورزی و تکنولوژی یکی از اقداماتی است که به منظور انجام تحقیقات در جهت افزایش کیفی و کمی تولیدات کشاورزی با توجه به محدودیت منابع آب، سطح زیر کشت و افزایش جمعیت برای اولین بار در مقطع مدارس کشورمان راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهره گیری از آکواریوم های ماهی های تزئینی و ماهی های آب شور و شیرین و تعبیه قفس نگهداری پرندگان بومی و زینتی از جمله برنامه های اجرا شده در این مجموعه سبز آموزشی در جزیره کیش است.

نماز خانه، کارگاه، کتابخانه، سایت کامپیوتر، فضای اداری، آب انبار، سرایداری، سرویس های دانش آموزشی و منابع بتنی آب از جمله بخش های مختلف این مجموعه آموزشی ده کلاسه است.

در روند طراحی و ساخت این مدرسه به سبک معماری سنتی و بومی مناطق حاشیه خلیج فارس توجه خاصی شده است. با توجه به اقلیم گرم و خشک این مناطق ساختمان مدرسه دارای رواق، سایبان و ناودان های رو باز با استفاده از کاشی های لاجوردی و برگرفته از بناهای قدیم جنوب کشور است که با بکار گیری مصالح پرکاربرد در این شرایط آب و هوایی از جمله چوب و سیمان بخوبی توانسته است یک معماری سنتی و بومی را در قالب ساختمانی پیشرفته و زیبا محقق کند.

دهلیز راه پله ها نیز با استفاده از طرح کبوترخانه های قدیم دارای حفره های 20 در 20 و در ردیف های 3 تا 4 عددی است که در مجموع 60 حفره ایجاد شده با طلق های رنگی مانند ساختمان های سنتی کشورمان پوشیده شده است تا ضمن جلوگیری از ورود حشرات بر زیبایی بنای ساختمان افزوده و بناهای کهن ایران زمین را در ذهن بینندگان تداعی کند.

در این مدرسه با هدف فرهنگ سازی در بین دانش آموزان به طور عملی از انرژی های تجدید پذیر استفاده می شود. آب گرمکن، نور افکن و اسپیلت های خورشیدی، پنل خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز یخچال ها، و توربین بادی به صورت هیبریدی ( سولار خورشیدی و توربین بادی ) جهت تبدیل انرژی خورشید و باد به برق از جمله بخش هایی هستند که با هدف ترویج فرهنگ جایگزینی انرژی های تجدید پذیر با سوخت های فسیلی و منابع تجدید ناپذیر انرژی در این مجموعه بکار گرفته شده است.

مدیریت منابع آب یکی دیگر از مزیت های مجموعه سبز آموزشی مبین خلیج فارس در جزیره کیش است. تصفیه آب خاکستری (آب حاصل از روشویی ها) و جمع آوری آب در این کولرها و ذخیره آب حاصل در منبع بتنی در زیر آب انبار ساخته شده در حیاط مدرسه و استفاده از این آب برای آبیاری فضای سبز مجموعه یکی دیگر از طرح های نوینی است که در مدرسه سبز مبین در جزیره کیش اجرا شده است. این آب انبار کوچک که در گوشه حیاط جا گرفته سمبلی از نمادهای ماندگار در منطقه جنوبی ایران اسلامی است.

ساخت گلخانه جهت پرورش گیاهان بومی و در حال انقراض و کاشت تمامی درختچه های کمیاب مانند کهور ایرانی، درمان عقرب، ابریشم مصری، برهان، آکاسیا، چتری، دلونیکس و کنار وبیش از 40 گونه متنوع با همکاری کارشناسان محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش از دیگر نو آوری ها در ساخت این مدرسه است. جلب توجه دانش آموزان به انواع مختلف گونه های گیاهی در محیط شهر خود، تلاش برای حفظ گونه های کمیاب و در حال انقراض و حفظ و بسط دوستی دانش آموزان با طبیعت از جمله دستاوردهای این طرح نو آوارانه است.

لازم به ذکر است مجموعه سبز آموزشی مبین خلیج فارس با حمایت سازمان منطقه آزاد کیش و توسط موسسه خیریه فرهنگی همراه افق قریب در جزیره کیش ساخته شده است

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرندگان خلیج فارس زمین شرایط آب و هوایی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۲۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان

محمد کریمی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان گفت: طوفان و تندباد اخیر بیش از ۸۹۰ میلیارد ریال به زیرساخت‌ها و شبکه برق استان خسارت زد که بیشترین خسارت‌ها با ۵۵۰ میلیارد ریال مربوط به زیرساخت‌های آسیب دیده برق در جزیره قشم است.

وی افزود: از همه ظرفیت‌های قانونی برای تامین و توزیع بهینه برق خصوصا در جزیره قشم بهره‎ می‌گیریم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان طول خطوط توزیع برق خسارت دیده در جزیره قشم را حدود ۲۴ کیلومتر و تعداد تیر‌های فشار متوسط و فشار ضعیف را ۳۵۳ عدد اعلام کرد.

کریمی گفت: ۲ دستگاه ترانس نیز در حوادث تند باد و طوفان خسارت دید که نیرو‌های عملیاتی این شرکت به سرعت نسبت به رفع خرابی‌ها اقدام کردند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان افزود: شهرستان بندرلنگه و سپس مناطق برق ناحیه یک بندر عباس و بندرخمیر هم در رتبه‌های بعدی میزان خسارت شامل سقوط و خسارت پایه و ترانس قرار دارند که بیشتر آن ترمیم و جایگزین شده است.

کریمی گفت: ترمیم و بازسازی شبکه‌های آسیب دیده از سیل به‌ویژه در قشم و بندرلنگه در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.

وی افزود: نیرو‌های عملیاتی با مشارکت کم‌نظیر مردم در بندرلنگه در شرایطی سخت و زمینی باتلاقی ۳۰ اصله پایه چوبی نصب کردند و بعد از تلاش ۴۸ ساعته شبکه روستای حسینیه این شهرستان برقدار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • تجلیل از ۵۰ معلم نمونه هرمزگانی
  • شناگر قشم در رقابت‌های شنای آزاد کشور خوش درخشید
  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • خسارت طوفان و تند باد به زیر ساخت و شبکه برق هرمزگان
  • افتتاح نمایشگاه نقشه‌‌های تاریخی خلیج‌فارس و عروسک‌های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی برای اولین بار در خوزستان
  • واگذاری رایگان زمین به خیران مدرسه‌ساز در قشم
  • بهره‌برداری از ۳ مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)
  • بهره‌برداری از سه مجموعه ورزشی در عرصه بزرگراه امام علی (ع)