Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@19:03:55 GMT

نحوه صحیح پرورش گل گلوکسینیا

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۶۲۴۷

نحوه صحیح پرورش گل گلوکسینیا

از آفات مهم گلوکسینیا، مگس سفید گلخانه، کنه‌ها و تریپس‌ها می‌باشند. تخم گذاری مگس سفید گلخانه در گلوکسینیا بر خلاف دیگر گیاهان، بر سطح بالای برگ می‌باشد.

سرویس سبک زندگی فردا: گلوکسینیا به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت محیطی ۵۰ تا ۹۰ درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد؛ و در بهار و تابستان گل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی، خاک مطلوب گلوکسینیا است. گلوکسینیا احتیاج به آبیاری بسیار دقیق، تغذیه منظم و مرتب گلدان و هوای مرطوب دارد.

مشخات گیاه گلوکسینیا

نام فارسی گلوکسینیا
نام لاتین Gloxinia
نام علمی Sinningia Speciosa
خانواده Gesneriaceae


این گیاه دارای ۲۰ گونه مختلف ازگیاهان علفی با ریشه‌های غده‌ای و از خانواده‌ی بنفشه‌ی آفریقاییست.

نیازها:

مراقبت: گلوکسینیا به نور متوسط، گرمای زیاد، آبیاری فراوان، رطوبت محیطی ۵۰ تا ۹۰ درصد و خاک کمی اسیدی احتیاج دارد؛ و در بهار و تابستان گل می‌دهد. مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی، خاک مطلوب گلوکسینیا است. گلوکسینیا احتیاج به آبیاری بسیار دقیق، تغذیه منظم و مرتب گلدان و هوای مرطوب دارد.

کود:

کود مورد نیاز این گیاه را می‌توان به میزان ۳ گرم در لیتر، هر هفته یکبار، از اوائل بهار تا زمان گل دهی، مصرف کرد.

خاک:

مخلوطی از خاک برگ و ماسه به نسبت مساوی، خاک مطلوب گلوکسینیا است.



تکثیر:

با قلمه برگ، تقسیم بوته و کاشت بذر تکثیر می‌گردد. تجارت کنندگان گل و گیاه، بیشتر با روش کاشت بذر این گیاه را تکثیر می‌کنند که بهترین روش است، اگرچه از طریق قلمه برگ نیز می‌تواند تکثیر شود. البته با روش تقسیم در اواسط بهار نیز می‌توانید آن را تکثیر کنید، این گیاه از انواع گوشتی بوده که به راحتی صدمه می‌بیند و منجر به بروز بیماری‌های قارچی می‌شود که خسارت‌های بعدی را بوجود خواهد آورد. در روش قلمه گیری برگ در اوایل تابستان، برگ‌هایی را که خیلی بزرگ و مسن نباشند، انتخاب کنید. برگ‌ها را با دقت با استفاده از یک چاقوی تیز از گیاه جدا کنید. دمبرگ‌ها را با حفظ ۵ – ۴ سانتیمتر از طول آن‌ها کوتاه کنید، سپس انتهای آن‌ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو برده و در گلدانی به اندازه کوچک و حاوی کمپوست گلدانی بکارید. در دمای ۲۱ – ۲۰ درجه سانتیگراد و نور مناسب و کافی تا زمان ریشه دهی که ۴ تا ۶ هفته طول خواهد کشید، نگاه دارید. پس از این مدت برجستگی کوچکی بوجود خواهد آمد که بر روی آن گیاهچه‌ای می‌روید. با افزایش تدریجی تهویه هوا در زیر کیسه پلاستیکی، با دقت گیاهچه را از کیسه خارج کنید و در محیط طبیعی رشد دهید. این گیاه را با روش کاشت بذر نیز می‌توان تکثیر کرد. در اواسط بهار بذر‌ها را به صورت پراکنده در سینی کوچک کوچک بذر یا ظرف مسطح متوسطی و کمپوست بذر و قلمه بکارید. سپس با پوشش پلاستیکی شفاف یا شیشه بپوشانید و در دمای ۲۱ درجه نگاه دارید.

آفات:

از آفات مهم گلوکسینیا، مگس سفید گلخانه، کنه‌ها و تریپس‌ها می‌باشند. تخم گذاری مگس سفید گلخانه در گلوکسینیا بر خلاف دیگر گیاهان، بر سطح بالای برگ می‌باشد.

از بیماری‌های قارچی این گیاه می‌توان به Pythium و Phytophthora که باعث پوسیده شدن ریشه‌ها و برگ‌ها می‌شود نام برد.

منبع: کشتزار لینک کوتاه خبر: farda.fr/003QFo

منبع: فردا

کلیدواژه: آموزش کاشت درخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۶۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید

آفتاب‌‌نیوز :

گیاه خیار تلخ، در پاکستان و هند و در برخی از کشور‌های آسیایی به همین نام خوانده می‌شود. البته کشور‌های انگلیسی زبان کارلا را با نام‌های؛ کدوی تلخ و یا خربزه تلخ نیز می‌شناسند.

از آن‌جایی که میوه کارلا سرشار از موادی مانند charactin و momordicin است. این دو ماده موجود در میوه کارلا می‌تواند در کنترل فشار خون و همچنین مبارزه با مشکلات بیماران دیابتی بسیار موثر واقع شود.

دانه‌های میوه این گیاه دارای ترکیبات پلی پپتیدی مشابه انسولین و با عوارض کمتر است که مصرف آن موجب کاهش قند در بیماران دیابتی نوع اول می‌شود

مصرف آب کارلا بدن را در برابر هجوم اپی رادیکال‌های آزاد حفظ می‌کند. همچنین، سیستم ایمنی بدن قویتر شده و بدن راحت‌تر می‌تواند بیماری‌های داخلی را کنترل کرده و در نتیجه آن‌ها را نابود کند.

از سویی مصرف میوه کارلا می‌تواند باعث تسهیل در جریان خون شود. این عمل می‌تواند زخم‌های ایجاد شده در بدن را زودتر مداوا می‌کند.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تاکید استاندار لرستان بر اهتمام مدیران در جذب اعتبارات ملی و مدیریت صحیح منابع مالی
  • عکس/ نمایشگاه گل و گیاه اصفهان
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • معلمان در تعلیم و تربیت صحیح دانش‌آموزان نقش مهمی دارند
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)
  • نحوه کشت و پرورش هل در خانه (فیلم)