Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش گفت:می‌دانیم در پایگاه‌های آمریکا در اردن، امارات، قطر و عربستان چه تسلیحاتی وجود دارد.


به گزارش شریان نیوز،امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش طی سخنانی در مراسم تجدید میثاق نیروهای مسلح با آرمان‌های امام راحل که صبح امروز (۳ خرداد ماه) در حرم بنیانگذار انقلاب برگزار شد، اظهار کرد: پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۵۷ برای آمریکایی‌ها شوک سیاسی و ژئوپلتیک بود و تمامی معادلات آنها در منطقه و خارج منطقه را بهم زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب کشور ما اذناب آمریکا بود، ادامه داد: اولین مزیت کشورمان قرار داشتن در شمال آبراه خلیچ فارس، تنگه هرمز و دریای عمان  بود و این امکان را برای آمریکایی‌ها فراهم می‌کرد که راه انرژی را کنترل کنند.

پوردستان با بیان اینکه در آن دوران نفت‌مان در اختیار آمریکایی‌ها بود و ژاندارم منطقه بودیم، اضافه کرد: با حدوث انقلاب همه مزیت ها از آمریکایی‌ها گرفته شد و به همین خاطر طبیعی بود آنها ناراحت باشند؛ اما نگرانی اصلی تنها این نبود.

وی بیان کرد: نگرانی اصلی آمریکایی‌ها که دیروز مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره کردند، این بود که انقلاب اسلامی با خود ادبیات جدیدی آورد و آمریکایی‌ها می‌دانستند این ادبیات که عبارتند از استقلال ،آزادی، ولایت فقیه و نفی سلطه بیگانگان و...در داخل مرزهای ایران باقی نمی‌ماند.

پوردستان تاکید کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان توطئه‌ها را آغاز کردند. آنها در ابتدا تحریم های اقتصادی وضع کردند و بحث منزوی کردن ایران را در دستور کار خود قرار دادند.

وی با بیان اینکه آنها چندین کودتا را سازماندهی کردند و موج ترور را در کشور به راه انداختند، افزود: نقاط مختلف کشور مانند خوزستان را نا امن کردند؛ اما ملت ایران با صبر، مقاومت و تدین این مقاطع را پشت سر گذاشت.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به اینکه دشمن صدام را تشویق و تطمیع کرد تا به جمهوری اسلامی حمله کند و پاداش او را هم خوزستان قرار داد، گفت: شرایط ابتدای جنگ، جنگی نابرابر بود و ما برای جنگ آماده نبودیم و بر ما تحمیل شد.

پوردستان با اشاره به اینکه عمده نیروهای ارتش و سپاه درگیر ناامنی‌ها در نقاط مختلف  مانند کردستان بودند، گفت: تحریم اقتصادی‌های  علیه کشور به کار گرفته شد و سیاست‌های غلط بنی صدر فضای کشور را ملتهب و بهم ریخته بود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به اینکه رژیم بعث عمده بودجه خود را به مسایل نظامی اختصاص داده بود، اظهار کرد: استکبار شرق و غرب هر دو صدام را حمایت می‌کردند. در همه جنگ‌ها یک طرف غرب و یک طرف شوروی بود؛ اما در ۸ سال جنگ تحمیلی این دو دست به دست هم دادند؛ یعنی هم گلوله های شرقی به ما می‌خورد و هم گلوله های غربی.

پوردستان تاکید کرد: این شرایط باعث شد رژیم بعث بخش‌هایی از مناطق کشور را اشغال کند، اما ملت ایران، ارتش و سپاه با رهنمودهای امام راحل خود را پیدا کردند.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش با اشاره به اینکه اصلی ترین سنگر دشمن خرمشهر بود که دشمن آن را مانند یک دژ مجهز کرد، افزود: عزم فرماندهان برای فتح خرمشهر جزم شد و در طی ۲۲ روز رزمندگان به پشت دروازه خرمشهر رسیدند.

پوردستان با اشاره به اینکه خرمشهر با ایمان به خدا و تبعیت از ولایت فقیه فتح شد، اظهار کرد:  این شهر را با اعتماد به نفس، نترسیدن از دشمن، یکپارچگی ملی و همدلی فتح کردیم.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته وقتی عرصه‌های مختلف را رصد می‌کردیم؛ ردپای دشمن کاملا مشخص بود، گفت:  امروز در عرصه‌های جنگ سرد ردپای دشمن دیگر نیست؛ بلکه خود دشمن قرار دارد.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش افزود: امروز ادبیات دشمن عامه پسند نیست؛ بلکه ادبیاتی به کار می‌برند که زیبنده خودشان است .

وی ادامه داد: به ملت شریف ایران اعلام می‌کنیم نیروهای مسلح کلیه تحرکات‌ را در مرزها ،خارج مرزها و منطقه رصد می‌کند و  توسط کارشناس‌ها تحلیل می‌شود.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش تصریح کرد: ما ‌می‌دانیم در پایگاه‌های اردن، امارت، قطر و عربستان چه تجهیزاتی وجود دارد و از تعداد شناورهایی که دشمنان در خلیج فارس دارند نیز مطلعیم و حتی رفتارشناسی کرده‌ایم.

پوردستان خاطرنشان کرد:. دکترین نیروهای مسلح بازدارندگی و دفاعی است و هیچ‌گاه شروع کننده تجاوز نخواهیم‌ بود؛ اما اگر تهدیدی چهره عملی به خود بگیرد در هر جایی که باشد برای جبران آن اقدام می‌کنیم.

رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش خاطرنشان کرد: دنبال تسلط بر جغرافیای خارج از کشورمان نیستیم؛ اما این بدان معنا نیست که در جهت افزایش اقتدار دفاعی خودمان گام برنداریم.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۸۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین

 

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

 

پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین

شبکه سی‌ان‌ان آمریکا در گزارشی از اوکراین نوشت، پیشروی نیروهای روسیه اکنون به صورت روزانه رخ می دهد و سرعت جدیدی را در روند جنگ اوکراین از زمان سقوط شهر صنعتی آودیوکا در ماه فوریه (بهمن) نشان می‌دهد.

 این رسانه آمریکایی به دستاوردهای بیشتر روسیه در دستکم سه منطقه از جبهه شرقی اوکراین توسط نیروهای روسیه اشاره کرد و مدعی شد که این پیشروی نیروهای روسیه، بار دیگر بر ضرورت نیاز کی‌یف به تسلیحات و مهمات آمریکا و دیگر متحدانش تاکید دارد.

این گزارش افزود، پیشروی های روسیه از چند صد متر قلمرو تا شاید حداکثر یک کیلومتر است، اما معمولا در چندین مکان به طور همزمان اتفاق می‌افتند.

یکی از تلاش های اصلی روسیه در منطقه دونتسک است و گزارش گروه نظارت اوکراین که به طور روزانه تغییرات را در خط مقدم جنگ رصد و به روز می کند، نیروهای روسی را نشان می‌دهد که در هشت مکان مختلف در امتداد ۲۰ تا ۲۵ کیلومتر خط مقدم جنگ در یک دوره ۲۴ ساعته به پیش می‌روند.

سی ان ان به نقل از وبلاگ نویسان نظامی روسی و اوکراینی گزارش داد که نیروهای روسی از یک مسیر آبی عبور کرده و شهرک های «سمنیوکا» و «بردیچی» را تحت کنترل درآورده اند. الکساندر سیرسکی، فرمانده ارتش اوکراین، روز یکشنبه در پستی در تلگرام این پیشروی نیروهای روسیه را تایید کرد و اظهار داشت که روسیه چهار تیپ را در این عملیات خود در این منطقه مستقر کرده است.

بر اساس گزارش سی ان ان، چند کیلومتر آن طرف تر در شمال، منطقه «سولووی» نیز اکنون در دست روس‌ها گزارش شده است و وضعیت سکونتگاه کوچک «کرامیک» نیز تا حدی به همین منوال است.

میروشنیکوف (r Myroshnykov) وبلاگ نویس نظامی اوکراینی نوشت: عقب نشینی در منطقه عملیاتی دونتسک ادامه دارد.

در جنوب، نیروهای روسی در شهر صنعتی کراسنوگریوکا (Krasnohorivka) پیشروی کرده و از جنوب و شرق وارد می شوند.

سی ان ان در بخشی از گزارش خود آورده است: در مناطق دیگری و در حدود ۱۸۰ کیلومتری به سمت شمال، نیروهای روسیه اولین موفقیت های خود را در طول تقریباً سه ماه گذشته در امتداد بخشی از خط مقدم جنگ که به منطقه خارکیف می رسد، به دست آورده اند.

سخنگوی ارتش اوکراین، نیروهای روسی در این منطقه را به‌طور قابل‌ ملاحظه ای فعال ‌تر از روز گذشته توصیف کرده است.

بسیاری از تحلیلگران غربی و مقامات اوکراینی سرعت پیشروی های اخیر روسیه را پیش درامدی برای حمله بزرگتری در بهار امسال قلمداد می کنند.

همچنین تصور می شود که مسکو قصد دارد از برتری خود در مهمات قبل از رسیدن سلاح های آمریکایی به خط مقدم جنگ بهره بگیرد. مجوز کمک نظامی آمریکا به اوکراین بعد از شش ماه بن بست سیاسی هفته گذشته صادر شد.

موسسه آمریکایی مطالعات جنگ (ISW) براورد کرده که اوکراین با شکست های بیشتری مواجه است.

این موسسه پیش بینی کرد که نیروهای روسیه احتمالا دستاوردهای تاکتیکی مهمی را در هفته های آینده و تا زمانی که اوکراین منتظر سلاح های آمریکا است کسب خواهند کرد.

کره شمالی: آمریکا نمی‌تواند روسیه را شکست دهد

وزارت دفاع کره شمالی از انتقال مخفیانه موشک‌های دوربرد آمریکایی به اوکراین انتقاد و تاکید کرد که ایالات متحده نمی‌تواند روسیه را شکست دهد.

 خبرگزاری مرکزی کره بامداد دوشنبه به نقل از یک بیانیه وزارت دفاع ملی کره شمالی اعلام کرد: آمریکا با انتقال مخفیانه موشک‌های دوربرد به اوکراین موجب نگرانی جامعه بین‌المللی شده است.

این بیانیه افزود: آمریکا هرگز و با هیچگونه حمایت نظامی و تسلیحاتی نمی‌تواند مردم و ارتش قهرمان روسیه را شکست دهد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ارسال موشک های دوربرد موسوم به (ATACMS) به اوکراین را تایید کرد و گفت: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در فوریه به تیم خود دستور داد تا تعداد قابل توجهی از این موشک را در اختیار اوکراین بگذارد.

این در حالی است که واشنگتن و کی‌یف ادعا کرده‌اند که روسیه در حمله به اوکراین از موشک‌های کره شمالی استفاده کرده است. کره‌جنوبی نیز مدعی شده که کره شمالی در ازای دریافت مواد غذایی و دیگر ملزومات از روسیه، به مسکو مهمات و تسلیحات می‌دهد.

مقام‌های کره جنوبی همچنین در ماه نوامبر مدعی شدند که ممکن است کره شمالی موشک‌های بالستیک کوتاه برد، خمپاره موشک‌های ضدتانک و ضدهوایی به روسیه داده باشد.

«ایوان ژلوخووتسف» رئیس اداره اول آسیا در وزارت خارجه روسیه جمعه گفت: ما از کیم جونگ اون (رهبر کره شمالی) و تمام مردم کره به دلیل حمایت بی‌قید و شرط خود از عملیات نظامی ویژه در اوکراین و ایمان آنها به پیروزی ما بر دشمن مشترک تشکر می‌کنیم.

این دیپلمات روس تاکید کرد: مناسبات سنتی دوستانه و همکاری جامع میان دو کشور به سطح بی‌سابقه‌ای ارتقا یافته و توسعه آن همچنان ادامه دارد.

از سوی دیگر، «سین هونگ چول» سفیر کره شمالی در مسکو تاکید کرد که از اقدام روسیه در دفاع از حاکمیت و امنیت خود حمایت می‌کند.

به دنبال سفر ماه سپتامبر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی به روسیه، کشورهای غربی و متحدان آنها نسبت به تقویت همکاری‌های نظامی مسکو و پیونگ‌یانگ ابراز نگرانی کردند.

کی یف خواستار افزایش حمایت غرب از اوکراین در زمینه دفاع هوایی شد

ویتالی کلیچکو، شهردار کی یف با بیان این که کشورش در حوزه سیستم دفاع هوایی با کمبود مواجه است، خواستار افزایش حمایت غرب از سامانه دفاع هوایی اوکراین شد.

کلیچکو  قهرمان سنگین وزن سابق بوکس جهان در مصاحبه با گروه رسانه ای فونکه (Funke ) آلمان گفت: کی یف باید بتواند پهپادها و موشک ها را در مسیر رسیدن به شهر ساقط کند.

شهردار کی ف با قدردانی از آلمان برای تامین سامانه IRIS-T تاکید کرد: ما به حمایت بیشتر پدافند هوایی در کی یف و همچنین اودسا، دنیپر و خارکف نیاز داریم.

کلیچکو در پاسخ به این سوال که آیا آلمان باید برای یک جریان جدید پناهجویان از اوکراین آماده شود، گفت: "من فکر نمی کنم اینطور باشد، مایلم از برلین برای پذیرش بیش از یک میلیون پناهنده از اوکراین تشکر کنم.

به گفته وی، پس از پایان درگیری، بازگشت اوکراینی‌ها مشکل بزرگی خواهد بود و برای این بازگشت چندین پیش نیاز بسیار مهم وجود دارد: باید صلح وجود داشته باشد، مردم به شغل، دستمزد خوب و کیفیت زندگی نیاز دارند، اقتصاد باید دوباره خوب عمل کند.

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته بود که کی یف به هفت سامانه موشکی ضد هوایی پاتریوت دیگر برای مقابله مؤثر با روسیه نیاز دارد.

فایننشال تایمز به نقل از منابع ناشناس گزارش داد، یونان و اسپانیا تحت فشار شدید سایر اعضای اتحادیه اروپا و ناتو هستند تا سیستم‌های دفاع هوایی بیشتری را در اختیار اوکراین قرار دهند.

در اوایل آوریل، مجله بریتانیایی اکونومیست به نقل از منابع خود نوشت که نیروهای روسی چندین سامانه پاتریوت را که توسط ایالات متحده به اوکراین عرضه شده بود، منهدم کردند.

 

 

 

دیگر خبرها

  • حمله مجدد آمریکا و انگلیس به الحدیده یمن
  • یکپارچگی نیروهای مسلح موجب یاس و ناامیدی دشمن است
  • گفت‌وگوی تلفنی بایدن با امیر قطر و السیسی درباره آتش‌بس در غزه
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • کمک تسلیحاتی آمریکا به ارتش اوکراین با خرید جنگنده‌های قزاقستان
  • امیر آشتیانی: راهبرد نیروهای مسلح تأمین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز است
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است
  • طرح ادامه جنگ علیه غزه در ارتش رژیم صهیونیستی تصویب شد
  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است