Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@15:47:36 GMT

مرکز حافظ شناسی در پیشاور پاکستان راه اندازی می شود

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۴۹۴۲۳

مرکز حافظ شناسی در پیشاور پاکستان راه اندازی می شود

اسلام آباد-ایرنا- مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور پاکستان و رئیس دانشگاه بانوان 'بی نظیر بوتو' پیشاور برای راه‌اندازی «گوشه حافظ» (مرکز حافظ شناسی )در این دانشگاه توافق کردند.

گوشه در اصطلاح ادبی و فرهنگی پاکستان، ایجاد مرکز یا کرسی ویژه با هدف معرفی بیشترشخصیت بزرگ ادبی و فرهنگی در یکی از دانشگاه ها و یا نهادهای فرهنگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، در دیدار 'عباس فاموری' وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در پیشاور با 'رضیه سلطانه' رئیس دانشگاه بانوان پیشاور درباره گسترش زبان فارسی و امضاء تفاهم نامه همکاری توسعه روابط علمی فرهنگی و ایجاد گوشه حافظ در کتابخانه مرکزی دانشگاه تبادل نظر و گفت و گو شد.
در این دیدار که با هدف گسترش روابط فرهنگی دوجانبه برگزار شد، دو طرف همچنین در خصوص تبادل هیات علمی و برقراری ارتباط علمی دانشگاه بی نظیر بوتو با دانشگاه الزهراء تهران تبادل نظر کردند.
وابسته فرهنگی ایران در پیشاور در این دیدار با تبیین مشترکات فرهنگی دو کشور و تشریح پیشرفت های علمی و آموزشی جمهوری اسلامی، گفت:زمینه های مناسب برای توسعه و گسترش روابط علمی و فرهنگی، دانشگاهی و تبادل استاد و دانشجو و بورسیه با مراکز علمی دانشگاهی ایران فراهم شده است.
وی ادامه داد:پیشنهاد می شود که در جهت معرفی فرهنگ و مفاخر علمی ادبی ایران، گوشه حافظ در دانشگاه بانوان شهر پیشاور پاکستان ایجاد شده و همکاری دوجانبه در قالب تفاهم نامه گسترش یابد.
سلطانه رئیس دانشگاه بانوان بی نظیر بوتو پاکستان نیز در این دیدار، تعمیق و گسترش روابط علمی - فرهنگی دانشگاه بانوان پیشاور با دانشگاه الزهراء تهران و امضای تفاهم نامه دانشگاه و خانه فرهنگ را خواستار شد.
وی گفت:به دلیل همکاری مستمر و خانه فرهنگ ایران در پیشاور و تامین استاد برای تدریس متون فارسی در دانشکده ادبیات اردو، از ایجاد گوشه حافظ در کتابخانه مرکزی این دانشگاه پس از امضای تفاهم نامه اعلام آمادگی کرده و با اجرایی شدن این مهم موافقیم.
در پایان این دیدار مقرر شد که متن تفاهم نامه همکاری دوجانبه از سوی خانه فرهنگ ایران در پیشاور تهیه شده و به دانشگاه ارائه شود تا پس از طی روال قانونی و پیش از پایان ماه رمضان امضاء شود.
به گزارش ایرنا، رشته های علوم اسلامی، فیزیک، قضا، علوم سیاسی، روانشناسی، شیمی و بیوشیمی، آمار، علوم مدیریت، ریاضیات، زبان و ادبیات اردو،علوم اقتصادی و هنر و معماری، علوم کامپیوتر و زبان و ادبیان انگلیسی در دانشگاه بانوان بی نظیر بوتو پیشاور تدریس می شود.
این دانشگاه از دانشگاه های مشهور پاکستان است.
پیشتر نیز گوشه حافظ شیرازی با هدف معرفی بیشتر این شاعر پرآوازه ایرانی و جهان اسلام به علاقه مندان پاکستانی، در بنیاد ملی کتاب پاکستان راه اندازی شده است.
گوشه سعدی شیرازی نیز در مرکز مطالعات پاکستان دانشگاه پیشاور ایجاد شده است.
شبد**آساق**6125**1010

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي حافظ شناسي خانه فرهنگ ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۴۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری

 علیرضا حیدری در سی و یکمین آیین نکوداشت استاد برگزیده کشوری که امروز در سازمان پژوهشی‌های علمی و صنعتی درحال برگزاری است، گزارشی از روند انتخاب استادان نمونه اشاره کرد و گفت: در ابتدای سال تحصیلی بخشنامه انتخاب عضو هیئت علمی برجسته به همه دانشگاه‌ها ارسال و مدتی به آنها فرصت داده شد تا افراد واجد شرایط را به دبیرخانه معرفی کنند.

وی در ادامه تصریح کرد:  ابتدا تا ۳۰ دی ماه فرصت داشتند ولی تا فروردین هم پرونده‌هایی دریافت شد، بهتر است در دوره بعد بازه زمانی را رعایت کنیم. در نهایت حدود ۱۵۰ پرونده بعد از داوری اولیه در دانشگاه‌ها به دبیرخانه رسید.

معاون مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم تأکید کرد: تعدادی از پرونده‌ها حداقل امتیازهای تعیین کننده را نداشتند و بقیه پرونده‌ها غربالگری شدند و در نهایت ۸۷ پرونده به دست آمد که انتخاب کار دشواری بود.

حیدری در پایان اظهار کرد: با توجه به برخی معیارها مانند توجه به گستره جغرافیایی، گروه‌های آموزشی یعنی ۶ گروه علوم پایه، علوم انسانی، فنی و مهندسی، کشاورزی، دامپزشکی و هنر و معماری ۶۵ عضو هیئت علمی از ۳۱ دانشگاه به این عنوان دست یافتند.

معاون مرکز هیئت‌های امنا و هیئت های ممیزه وزارت علوم خاطرنشان کرد: امسال تعداد اعضای هیئت علمی نمونه کشوری در مقایسه با سال گذشته ۱۰ نفر بیشتر شده است و ۶ نفر از استادان نمونه خانم هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • تشریح روند انتخاب استادان نمونه کشوری
  • روند انتخاب اساتید نمونه کشوری تشریح شد
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی
  • اثرگذاری فرهنگی اساتید در دانشگاه آزاد بیشتر می‌شود
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • راه آهن پاکستان از راه اندازی قطار سافاری خبر داد
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج