Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-04-24@05:28:02 GMT

صنعت گل و گیاه جایگزین مناسب برای درآمدهای نفتی

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۵۰۸۴۸

صنعت گل و گیاه جایگزین مناسب برای درآمدهای نفتی

به گزارش پارس نیوز، 

 قدمت کشت و کار و نگهداری گل‌ها در ایران همزمان با شروع کشاورزی بوده و اگر نگاهی به تاریخ و فرهنگ ایران داشته باشیم بنظر می‌آید که همواره ایرانیان در زمینه موضوعات مرتبط با گل‌ها جایگاه خوب و ارزنده‌ای داشته‌اند.

شاید قدیمی‌ترین گلخانه های موجود در ایران که ممکن است کم و بیش هم فعال باشد قدمتی در حدود70 تا ۷۵ سال دارد این یعنی  زمانی که بسیاری از کشورها نامی در زمینه پرورش گل و گیاه نداشته اند کشور ما با داشتن گلخانه های خوب و قابل قبول در زمان خود وضعیتی مناسب داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورمان با داشتن تنوع اقلیمی می تواند یکی ازقطب مهم تولید گل و گیاه درجهان باشد این درحالی است که ایران از لحاظ شرایط مساعد برای تولید گل و گیاه جزو 15کشور اول جهان است.

رتبه کشوری استان اصفهان در پرورش گل و گیاه

 در حال حاضراستان اصفهان یکی از مراکز پرورش گل و گیاه کشور به شمار می‌آید،به طوری که در تولید گل شببو رتبه اول و در تولید گلهای فصلی رتبه دوم را در کشور به خود اختصاص داده است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، گفت: با برنامه‌ریزی‌های جهاد کشاورزی و همت تولیدکنندگان، پس از تهران، استان اصفهان مقام دوم تولید گل کشور را از آن خود کرده و توانسته است انواع گل کاکتوس را به کشورهای دیگر چون روسیه صادر کند.

به گفته احمدرضا رئیس‌زاده ، سطح تولید گل و گیاه استان اصفهان 186 هکتار است که از این میزان 30 هکتار فضای باز و مابقی در گلخانه کشت می‌شود و در این سطح 4 دسته ‌گل و گیاه کشت می‌شود. دسته اول گل‌های شاخه‌ای چون رز، ژرورا و... با تولید سالانه 35 میلیون  شاخه . دوم گیاهان آپارتمانی که 2 میلیون گلدان در سال تولید می‌شود. سوم درختچه‌های تزئینی و زینتی با میزان 10 میلیون و 500 هزار اصله و در نهایت هم گل‌های نشایی فصلی که حدود تولید آن 27 میلیون نشا برآورد شده‌ است.

این حجم بالای تولید موجب شده بسیاری از شهرستان های استان اصفهان به این کار روی بیاورند و فرصت اشتغال خوبی را فراهم کنند به طوری که بنا بر اظهار رئیس‌زاده حدود 22 هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم در گلخانه های استان مشغول فعالیت هستند و خمینی‌شهر، نجف‌آباد، شهرضا و مبارکه  مهم‌ترین مراکز پرورش گل و گیاه در استان اصفهان به شمار می رود.

سیاستهای حمایتی از گلخانه داران

البته سیاست های حمایتی دولت و به طور خاص وزارت جهاد کشاورزی، زمینه مشارکت علاقه مندان به سرمایه گذاری در این بخش را تقویت کرده است، صحبت های مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان  نشان از این دارد که سازمان جهاد کشاورزی 80 درصد کل هزینه ساخت را در قالب  وام و قراردادن مهندس ناظر برای ساخت سازه و در نظر گرفتن کارشناس فنی مدیر گلخانه به مدت 5 سال تامین می کند که بخشی ار سیاستهای حمایتی این سازمان از گلخانه داران است.

نکته ای که این مقام مسئول به اشاره می کند قابل تأمل است:« خوشبختانه فرهنگ خرید گل بین مردم اصفهان نسبت به دیگر استان‌ها بسیار بالاست اما در مقایسه با دیگر کشورها سرانه مصرف گل بسیار پایینی داریم»

گلخانه داران اصفهانی از موفقیت هایش می گوید

در ادامه سری به یکی از گلخانه های اصفهان زدیم تا از وضعیت سرمایه گذاری بخش خصوصی در این صنعت با خبر شویم داوودی یکی از گلخانه داران موفق اصفهانی است که تولید گل را نه تنها در گلخانه بلکه به کارگاه های کوچک در منازل هم گسترش داده است. «تلاش کردم گل های مختلف کاکتوس را از کشور های اروپایی بگیرم و با آب و هوای ایران سازگارو تولید را افزایش دهم و به کشورهای دیگر نیز صادرات داشته باشم که این امر باعث ارز آوری به کشور نیز می شود و برای 250 نفر به طور مستقیم شغل ایجاد کرده ام»

به گفته این گلخانه دارموفق، استان اصفهان با داشتن شرایط آب و هوایی چهار فصل ، خاک مناسب، تنوع کشت و از همه مهمتر نیروی انسانی ماهر و سرمایه گذاران علاقه مند به سرمایه کذاری در این صنعت، موقعیت ویژه ای برای جهش دراین زمینه دارد و در صورت سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب می تواند به قطب تولید و صادرات گل و گیاه تبدیل شود و لازم است حمایت های بیشتری از گلخانه داران صورت گیرد.

 قیمت هر 30 تا 40 شاخه گل رز صادراتی معادل قیمت یک بشکه نفت

آماری چون گردش مالی 24 میلیون دلاری گل در کشور نشان از این واقعیت دارد که فرصت و توانمندی لازم برای توسعه بازار گل وجود دارد. اما از طرفی هم با مقایسه گردش مالی 20 میلیارد دلاری بازار گل در جهان، به عمق نارسایی موجود در بهره‌ وری حداکثری از این ظرفیت در کشورمان پی می‌بریم.

امروزه کشورمان در جایگاه 113 میان تولیدکنندگان و در حوزه صادرات جهانی گل قرار دارد  این در حالی است که در صورت توجه و انجام حمایت‌های لازم، این حوزه ارزآوری بسیاری دارد.

 اهمیت صنعت گل و گیاه و ارزآوری آن را زمانی در می یابیم که بدانیم قیمت هر 30 تا 40 شاخه گل رز صادراتی معادل قیمت یک بشکه نفت است و می‌تواند جایگزینی مناسب برای درآمدهای نفتی باشد.

صنعت گل و گیاه هم اشتغال زا  و هم ارزآور

و نکته پایانی اینکه براساس آمارهای جهانی سرانه مصرف گل در کشورهای اروپایی سالانه 200 شاخه و براساس آمارهای اتحادیه گل و گیاه سرانه داخل 5 تا 10 شاخه است و به دلیل نبود شرایط مناسب و امکانات برای صادرات سالانه تعداد زیادی شاخه گل در کشور از بین می رود پس بجا و شایسته است هم در خصوص تسهیل صادرات و هم افزایش فرهنگ استفاده از گل در بین مردم کشورمان بیش از پیش تلاش کنیم تا هم زمینه اشتغال  و هم ارزآوری بیشتر فراهم شود.

انتهای پیام/

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: کشاورزی ایران جهان استان اصفهان اصفهان سازمان جهاد کشاورزی روسیه اشتغال دولت سرمایه گذاری سرمایه گذاری بخش خصوصی صنعت ارز شرایط آب و هوایی خاک نیروی انسانی سرمایه گذاران سرمایه نفت کشورهای اروپایی جهان دولت سازمان جهاد کشاورزی استان سرمایه گذاری بخش خصوصی کشورهای اروپایی پارس پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا

دولت ایالات‌متحده آمریکا از بازگشت تحریم‌ها علیه صنعت نفت ونزوئلا خبر داد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت آمریکا اعلام کرد به‌دلیل پایبندنبودن نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا، به تعهدهایش در زمینه انتخابات ریاست‌جمهوری، مجوز کاهش تحریم‌ها علیه صنعت نفت این کشور را که روز پنجشنبه (۳۰ فروردین‌) منقضی شد، تمدید نخواهد کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ساعاتی پیش از پایان مهلت این مجوز اعلام کرد که مجوزی را که به شرکت‌ها ۴۵ روز فرصت می‌دهد تجارت و معامله‌های خود را در بخش نفت و گاز این کشور متوقف کنند، جایگزین کرده است.

واشینگتن در ماه‌های اخیر بارها تهدید کرده بود تحریم‌های انرژی را بازمی‌گرداند، مگر اینکه مادورو به وعده‌های خود عمل کند. پس از توافق انتخاباتی مورد حمایت آمریکا بین دولت و مخالفان ونزوئلا، بخشی از تحریم‌های آمریکا از اکتبر پارسال لغو شده بود.

تحریم‌های گسترده علیه صنعت نفت ونزوئلا نخستین بار ازسوی دولت ترامپ در سال ۲۰۱۹ پس از پیروزی دوباره مادورو در انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور اعمال شد؛ انتخاباتی که ایالات‌متحده و دیگر دولت‌های غربی نتیجه آن را نپذیرفتند.

مقام‌های بلندپایه آمریکا اعلام کردند با اینکه مادورو به بعضی از تعهدهای مربوط به توافق پارسال پایبند بوده، اما نتوانسته است به دیگر تعهدهای خود عمل کند، مادورو متعهد شده بود اجازه دهد نامزد موردنظر مخالفان برای رقابت با او در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۸ ژوئیه (یکشنبه، هفتم مرداد) شرکت کند.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، گفت: درنتیجه واشینگتن قصد دارد مجوز عمومی ۶ماهه کنونی را بدون تمدید منقضی کند.

بااین‌حال خورخه رودریگز، رئیس مجلس ونزوئلا، با بیان اینکه کاراکاس به شروط اعلام‌شده در سال گذشته میلادی متعهد بوده است، در یک نشست خبری کنفرانس خبری گفته بود: بازگرداندن تحریم‌ها اقدامی آسیب‌زننده علیه ونزوئلا است.

دیگر خبرها

  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • افزایش صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • رشد صادرات غیر نفتی در هرمزگان
  • احداث گلخانه تولید انواع گل
  • بومی سازی کاربردی ترین تجهیزات گلخانه ای کشور در مازندران
  • ایمپلنت یک روزه جایگزین سریع بی دندانی
  • این گیاه یک جایگزین سالم برای قند مصنوعی
  • بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا
  • نیمی از برق کشور در بخش تولید مصرف می شود
  • ضرورت حركت از اقتصاد نفتی به سمت چرخه تولید