Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@01:07:43 GMT

ماندیم و زندگی کردیم/ چهار شهید دادم، کجا بروم؟

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۵۱۷۵۳

ماندیم و زندگی کردیم/ چهار شهید دادم، کجا بروم؟

به گزارش ایکنا از خوزستان، چهارم خردادماه در تقویم ملی جمهوری اسلامی ایران به نام روز دزفول نامگذاری شده است.

«بلد الصواریخ» یا شهر موشک‎ها عنوانی بود که عراقی‎ها در طول جنگ تحمیلی به دزفول داده بودند؛ همان شهری که در طول جنگ تحمیلی ۱۷۲ بار توسط انواع موشک‎های ۳ و ۹ متری ساخت اتحاد جماهیر شوروی موشک باران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم این شهر میدان را خالی نکردند و در خانه‌های خود ماندند، خانه‌هایشان خراب شد، اما بازهم ساختند و ساختند.

تیرباران و موشک باران فقط سهم دزفول نبود بلکه شهرک‌های حومه آن هم از خباثت بعثی‌ها در امان نبودند.

شهرک شهید منتظری در 14 کیلومتری دزفول قرار دارد؛ 11 مهر سال 59 با تیربار هواپیمای عراقی مورد هجوم قرار گرفت. تازه جنک شروع شده بود و مردم نمی‌دانستند چه کنند؛ به همین دلیل مادران و کودکان بی گناه بسیاری به شهادت رسیدند.

خانواده‌ای در این شهرک زندگی می‌کند که 4 عزیز خود را از دست داده؛ یک مادر و همسر، دو دختر و خواهر و یک برادر و عمو.

حاج غلامعلی مرادپور پدر دو شهیده و همسر شهیده ایران مینایی و برادر شهید شیخ عباس مرادپور است.

از روز اتفاق گفت: زمانی که اینجا را بمباران کردند هواپیما از دزفول می‌آمد. از دزفول که آمد خیابان‌ها را زیر تیربار گرفت. همسرم از خانه آمد بیرون که خانه روی سرش خراب نشود، آمد که به حیاط بروند. همسرم با دوتا دختر می‌روند به سمت خانه برادرم. اخوی هم می‌خواست به خانه ما بیاید که تیربار آنها را شهید کرد.

چند خانه بالاتر هم هست در خانه آنها مهمان داشتند که از آن خانه هم سه نفر شهید شدند، تقریباً 10 نفر در همان تیربار از این خیابان شهید شدند.

من صحرا (زمین کشاورزی) بودم، طرف‌های ساعت 10 تا 11 صبح بود که این اتفاق افتاد.

وقتی متوجه ماجرا شدم با (سِکِل) موتور به طرف خانه آمدم، خانه خراب نشده بود چون بمباران نکرده بود و تیربار زده بود. وسیله‌ای هم نبود که ببریمشان بیمارستان. یکی از دخترها می‌گفت مامانم را می‌خواهم بغلش کردم. یکی آمد سوارم کرد رفتیم بیمارستان. من با خودم گفتم دخترم هیچ چیزیش نیست نگاه نکردم که بدانم ترکش خورده، بدنش گرم بود، خیلی نگذشت از وقتی که به بیمارستان رسیدیم که شهید شد. وسیله‌ای نبود که آنها را ببریم بیمارستان؛ تراکتور بود و با آن بردیمشان بیمارستان.

بعد از تیربار مردم ترسیدند و هفت روز هیچ‌کس در شهرک نبود. وقتی اتفاق افتاد مردم رفتند. ما نرفتیم و با بچه‌ها همین جا ماندیم. صبح به مزرعه که می‌رفتیم بچه‌ها را با خودمان می‌بردیم. یک شب چنان این طرف و آن طرف شهرک را بمباران کرد که اصلاً مردم تا صبح خواب نرفتند.

همسرم و دخترانم در امام‌زاده محمد بن جعفر دفن شدند. حتی چون قبر نبود دو دخترم را در یک قبر گذاشتند.

از حاج غلامعلی پرسیدم فکر رفتن و مهاجرت را داشته که پاسخ داد: من چهارتا شهید دادم. خودم کجا بروم؟ انسان وقتی چیزی را از دست داد دیگر در فکر نیست خودش هم بمیرد. شش ماه بعد از این اتفاق در این خانه نیامدم و پیش برادرم بودم.

اگر از جنگ بگوییم باید گفت که خیلی مردم صدمه دیدند، خدا کند سران مملکت به فکر مردم باشند، هر کس شهید داد در راه خدا داد. از جنگ هر چه بگویی کم گفتی، خدا لعنتش کند به حق محمد و آل‌محمد.

یکبار که دزفول را موشک‌باران کرد، دقیقا هدفش روبروی سبزقبا بود، آن زمان گفتند 60 یا 70 نفر شهید شدند؛ زنی را می‌شناسم که کل خانواده‌اش را از دست داد، اگر هر کاری کنند برای دزفول هنوز کم است همه خوزستان و دزفول و حومه آن خیلی در جنگ صدمه دیدند.

حاج آقا مرادپور از مداحان قدیمی شهرک است؛ عمده شعرهایی که حاجی می‌خواند به گویش دزفولی است که به زبان محلی به آن «مارضایی« می‌گویند؛ در جنگ زیاد نوحه خواندم؛ در هیئت‌های عزاداری ماه محرم.اما الان دیگر نمی‌توانم. شعرها را از حفظ نیستم. جوان بودم کشاورزی می‌کردم؛ کشاورزی سخت است الان دیگر نمی‌توانم.

کیومرث مرادپور فرزند حاجی که در زمان شهادت مادر و دو دخترش هشت سال داشت، گفت: سال 59، 11 مهر بود و 12 روز بعد از آغاز جنگ. اصلاً آمادگی جنگ نداشتیم. مردم نمی‌دانستند جنگ چطوری است.

من خانه عمو حاجی بودم و کاملاً آن روز یادم هست. هشت سالم بود. مادرم داخل خانه بود صدای هواپیما را که فهمید دست اکرم را می‌گیرد و اعظم هم بغلش است و می‌خواهد به خانه همسایه برود تیربار کار کرد خواهرم به قلب و پایش تیر اصابت کرد.

همسر فعلی حاج غلامعلی از جنگ زده‌های شوش هستند؛ شوش را که بمباران کردند جنگ‌زده بودیم آمدیم شهرک امام. شوش را که با هواپیما زدند جنازه دختر همسایه‌مان تکه تکه شد. آشپال آوردم و تکه‌های جنازه را جمع کردم. خاله، دخترخاله و پسرخاله هم در روستاهای دزفول در بمباران‌ها شهید شدند.

خانواده‌هایی بودند که مردها در دزفول می‌ماندند و کار می‌کردند و خانواده‌هایشان به شهرک‌ها و روستاهای اطراف پناه می‌بردند؛ هشت سال جنگ بود، مدت زیادی بود؛ ما خودمان سه تا چهار خانواده را پناه دادیم در خانه‌مان، هراتاق دست یک خانواده بود.

الان اصلا به قبرها رسیدگی نمی‌کنند و قبرها همین‌جوری مثل روز اول هستند.

به اتفاق حاج غلامعلی و پسرش بر مزار چهار شهید مظول را در آستان محمدبن جعفر حاضر شدیم.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۱۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان

تعداد ۶۵ نفر از اعضای هیات علمی کشور در سی و یکمین آیین تجلیل از اعضای هیات علمی نمونه کشوری مورد تقدیر قرار گرفتند که چهار نفر آنها معاون وزیر علوم دو نفر رئیس دانشگاه و مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان هستند.

به گزارش ایسنا، مراسم‌ تجلیل از ۶۵ استاد نمونه کشوری امروز در سازمان پژوهشی های علمی و صنعتی برگزار شد. در این بین عبدالرسول پورعباس، معاون وزیر علوم و رییس سازمان سنجش آموزش کشور، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزارت علوم، قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزارت علوم، حسن زمانیان، معاون وزیر و رییس سازمان پژوهشی های علمی و صنعتی و احمد فاضل زاده، رییس موسسه استنادی جهان اسلام نیز به عنوان استاد معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

همچنین از بین ۶۵ استاد نمونه کشوری ۶ نفر آنها زن و مابقی مرد می باشند.

در این مراسم های باقری دولت آبادی ۴۵ در حوزه علوم انسانی از دانشگاه یاسوج به عنوان جوان‌ترین استاد نمونه معرفی شد.

اسامی برگزیدگان این مراسم به شرح زیر است:

مصطفی صحرایی از دانشگاه تبریز، مجید صنایع پسند از دانشگاه تهران الهه گوهرشادی از دانشگاه فردوسی مشهد، بهروز عبدلی از دانشگاه شهید بهشتی، مسعود گنجی از دانشگاه محقق اردبیلی، حسین کلباسی اشتری از دانشگاه علامه طباطبائی، فرزام فرهمند از دانشگاه صنعتی شریف، عباس مصلی نژاد از دانشگاه تهران، ابوالقاسم یعقوبی از دانشگاه بوعلی سینا، سید عبدالکریم سجادی از دانشگاه فردوسی مشهد، فرزان قالیچی از دانشگاه صنعتی سهند، سید مصطفی حسین علی پور از دانشگاه علم و صنعت ایران، حسین شریعتمداری از دانشگاه صنعتی اصفهان، سید محمدرضا تقوی از دانشگاه شیراز، عباس سعیدی از دانشگاه شهید بهشتی، بی بی فاطمه میرجلیلی از دانشگاه یزد، مجید قاسمی از دانشگاه صنعتی خواجه نصیر طوسی، علی اکبر صبوری، دانشگاه تهران، مسعود دربندی، دانشگاه صنعتی شریف، علی طیب‌نیا، دانشگاه تهران، حسین بلندی، دانشگاه علم و صنعت ایران، عباس عرفانیان امیدوار، دانشگاه علم و صنعت ایران، محمدرضا یمانیان، دانشگاه تربیت مدرس، حمید نادگران، دانشگاه شیراز، یدالله اردوخانی، دانشگاه الزهرا، عبدالرسول پورعباس، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صالح حسن زاده، دانشگاه علامه طباطبائی، حجت الاسلام والسلمین حسن نمازی ربطی دانشگاه علامه طباطبائی، صالح حسن زاده دانشگاه تبریز، مهدی ایران نژاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمدمهدی سپهری، دانشگاه تربیت مدرس، محمد سعید تسلیمی، دانشگاه تهران، حمیدرضا قاسم، دانشگاه تبریز، عی باقری دولت آبادی، دانشگاه یاسوج، آرش قربانی چقامارانی دانشگاه بوعلی سینا، نجمه شیخ زاده، دانشگاه تبریز، قاسم محمدی نژاد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، نوشین بیگدلی، دانشگاه بین المللی امام خمینی، مجید قلهکی دانشگاه سمنان، دانیال کهریزی دانشگاه رازی، سیدعلیرضا افشانی دانشگاه یزد، رضا درویش زاده دانشگاه ارومیه،‌ امیر حمزه حقی آبی، دانشگاه لرستان، حسن هاشمی پور رفسنجان دانشگاه ولیعصر رفسنجان، حمزه امیری دانشگاه لرستان، اباصلت حسین زاده کلاگر دانشگاه مازندران،‌روح الله فدایی نژاد بهرام جردی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، خسرو خواجه دانشگاه تربیت مدرس،‌ رقیه رستم پور ملکی دانشگاه الزهرا (س)، یداله یمینی دانشگاه تربیت مدرس، مقصود امیری دانشگاه علامه طباطبائی، علیرضا کیاست دانشگاه شهید چمران اهواز، سیداحمد فاضل زاده حقیقی، دانشگاه شیراز، علی اکبر جعفری، دانشگاه مازندران، علی ربانی خوراسگانی دانشگاه اصفهان، رجبعلی برزویی دانشگاه شهید بهشتی، سعید عباس بندی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، زهره حجتی نجف آبادی دانشگاه اصفهان، حسن سبزیان دانشگاه اصفهان،‌ قاسم عموعابدینی دانشگاه تهران،‌ محسن نیازی دانشگاه کاشان،‌ داود دمیری گنجی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، پیمان صالحی دانشگاه شهید بهشتی، رحمت الله مرزوقی دانشگاه شیراز، سید جلال دهقانی فیروزآبادی، دانشگاه علامه طباطبایی، رضا خجسته مهر دانشگاه شهید چمران اهواز.

در این مراسم‌ از ۶۵ استاد نمونه کشوری تجلیل شد. همچنین نام‌های آشنایی مانند عبدالرسول پورعباس رییس سازمان سنجش آموزش کشور،پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم،قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم،احمد فاضل زاده رییس موسسه استنادی جهان اسلام در میان برگزیدگان به چشم می‌خورد.

همچنین جوان‌ترین استاد نمونه در این مراسم که از وی تجلیل شد ۴۵ ساله بود و مسن‌ترین استاد نیز که مورد تجلیل قرار گرفت ۷۰ ساله بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) خانه موزه شهید مطهری
  • پیکر مطهر دو شهید دفاع مقدس پس از چهار دهه تفحص شد
  • اعلام اسامی اساتید نمونه کشوری/ چهار معاون وزیر علوم در بین برگزیدگان
  • اعلام برنامه مسابقات چهار هفته پایانی لیگ یک فوتبال ایران
  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل یکی از شهرک های مشهد
  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل شهرک سیدی مشهد
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • قطعی آب مکرر در شهرک والفجر رباط کریم
  • (تصاویر) این زن زندگی خود را وقف گربه‌ها کرد