Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحیدرضا ابطحی، مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت های تعاونی باغداران در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری توانا خبرگزاری فارس درباره مهمترین دستاوردهای تصویب و اجرایی شدن قانون تمرکز وظایف و اختیارات بخش کشاورزی گفت: از سال 93 و بعد از اجرایی شدن قانون تمرکز وظایف و اقدامات در بخش کشاورزی دستاوردهای خوبی برای بخش کشاورزی حادث شده است که از آن جمله می­توان به تبیین استراتژی تولید و بازار مصرف، تنظیم بازار محصولات کشاورزی، کاهش واردات محصولات کشاورزی و توسعه فرآوری محصولات  اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حقیقت می­توان گفت وزارتخانه­‌ای که مسئولیت تولید در بخش کشاورزی را دارد مسئولیت سیاست گذاری و برنامه ریزی برای بازار مصرف و صادرات را نیز به عهده خواهد داشت که می­تواند در افزایش بهره وری، افزایش کیفیت و کمیت محصولات کشاورزی و ایجاد زنجیره­ای تجاری محصولات موثر باشد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت های تعاونی باغداران درباره میزان موفقیت اجرای قانون تمرکز در افزایش صادرات و حمایت از حقوق باغداران توضیح داد: اجرای این قانون در کلیه محصولات بخش کشاورزی موثر است و در حوزه محصولات باغی بخصوص کاهش و جلوگیری از واردات غیر ضرور و افزایش صادرات محصولات باغی که از نظر ارزش صادراتی در بین محصولات کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است، اهمیت زیادی دارد حتماً در کاهش واردات موثر بوده و در افزایش صادرات موثر بوده و همچنین در حمایت از حقوق باغداران تاثیرگذار است. صادرات بیش از 700 هزار تن سیب در سال 96 گواه این موضوع است و در کنترل قیمت و جلوگیری از کاهش قیمت سیب در بازار و حمایت از باغداران موثر بوده است.

ابطحی در پاسخ به سوالی درباره مهمترین ذینفعان و متضرران اجرایی شدن قانون تمرکز بخش کشاورزی گفت: مهمترین ذی نفعان در درجه اول توسعه اقتصاد و اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی است، ذی نفع اصلی اقتصاد کشور است که در سال­‌هایی که با تحریم مواجه هستیم تاکید و تکیه گاه آن تولیدات داخلی خواهد بود. در درجه دوم تولید کنندگان و فعالین بخش کشاورزی هستند که می­توانند با اطمینان خاطر بیشتری به تولید محصولات کشاورزی بپردازند در خصوص متضرران بهتر است صحبت نکنیم که اظهر من الشمس است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت های تعاونی باغداران در پاسخ به این سوال که طبق قانون تمرکز، وظیفه تنظیم بازار و تجارت محصولات غذایی می بایست به وزارت جهاد کشاورزی تفویض می‌شد ولی در حالیکه این وظیفه تا کنون همچنان در اختیار سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و تولید کننده ذیل وزارت صنعت، معدن و تجارت مانده است، چرا این ایراد که در آئین نامه اجرایی قانون تمرکز وجود دارد تاکنون اصلاح نشده است، تصریح کرد: به نظر من همه ابزار اجرای قانون به وزارت جهاد کشاورزی منتقل نشده است که از آن جمله می‌توان به سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده و تولید کننده پرداخت و شاید مقاومت بخش خاصی از وزارت بازرگانی قدیم باعث این عدم انتقال شده است. به نوعی نتیجه این عدم انتقال از ناکارآمدی تنظیم بازار توسط وزارت جهاد کشاورزی قلمداد شود.

ابطحی در پاسخ به این سوال که یکی از دلایل دولت برای پیشنهاد تبصره «1» ماده (1) لایحه اصلاح بخشی از ساختار دولت، سنگین بودن وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان شده است چرا این وزارت خانه در تفویض اختیارات خود در حوزه صنایع غذایی که 25درصد حجم کل صنعت را شامل می شود به وزارت جهادکشاورزی مقاومت نشان می دهد، گفت: این مقاومت در قالب تصویب قانون تمرکز شروع شد و تاکنون ادامه داشته است و به نوعی با روح قانون تمرکز در تعارض است. احساس این است که منافع قانون تمرکز با بدنه سنتی وزارت بازرگانی و تجار سنتی در تعارض است به نوعی خواهان تجدید مباحث وزارت بازرگانی با شکل قدیم می‌باشد و هر وسیله‌­ای که بتواند به آن­ها کمک کند را در اختیار خواهد گرفت.

مدیرعامل اتحادیه سراسری شرکت های تعاونی باغداران در پاسخ به این سوال که آیا تشکیل ستاد تنظیم بازار و تصمیم گرفتن برای بازار داخلی در تناقض با قانون تمرکز وظایف و اختیارات بازار محصولات کشاورزی نیست، تصریح کرد: به نوعی فعالیت­های این ستاد در تعارض با وظایف وزارت جهاد کشاورزی است البته همگی باید همت کنیم از جمله نمایندگان مجلس،  هیئت دولت و بدنه اصلی وزارت جهاد کشاورزی تا ظرفیت­های مناسب اجرای قانون در وزارت جهاد کشاورزی ایجاد شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۱۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه

میلاد ذهبی کارشناس ارشد تولید و بهره‌برداری از گیاهان دارویی معطر و مدیرعامل یک شرکت صنعتی در حاشیه رویداد صدرا «صنعت، دانشگاه، راه اشتغال» دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: با دانشگاه آزاد اسلامی و مرکز رشد در حوزه گلخانه و تولید نهاده‌های تکثیری آشنا شدیم و واحد فناور بهین رویش سبز را در این دانشگاه به ثبت رساندیم و نشاء و نهاده‌های گیاهان دارویی را تولید کردیم که ۵ استان غربی را پوشش می‌دهد. 

وی با بیان اینکه سه ماه است در حوزه ادویه ورود کرده‌ایم، افزود: ۱۴ سال در حوزه گیاهان دارویی تجربه و تخصص داریم، بنابراین ادویه‌هایی را معرفی کردیم که دارای عطر و طعم بهتر و فاقد مواد افزودنی هستند و قابلیت صادرات نیز دارند.

مدیرعامل این شرکت صنعتی در حوزه کشت و صنعت با بیان اینکه محصولات تولیدی ما ارگانیک بوده و ایزو‌های صادراتی را دارد، ادامه داد: محصولات خود را به غذا و دارو معرفی و مجوز سیب سلامت و مجوز سازمان بهداشت را اخذ کردیم. 

ذهبی با بیان اینکه ادویه‌های خاص مانند پودر پیاز داغ که دوسال ماندگاری دارد، ازجمله تولیدات جدید است، ادامه داد: برای افرادی که فشار خون بالا دارند و ممنوعیت مصرف روغن دارند این محصول بسیار مناسب بوده و در هر مکانی نیز قابل استفاده است.

وی، آویشین تولیدی شرکت متبوع خود را تنها محصولی دانست که در هر میزان حرارت تلخ نمی‌شود و گفت: صفر تا صد تولید این محصولات در همدان آغاز شده است به‌طوری‌که نهاده‌های تکثیری را تولید و در اختیار کشاورزان قرار می‌دهیم تا در نهایت به دست مصرف کننده نهایی برسد.

مدیرعامل این شرکت صنعتی با اشاره به اینکه در گیاهان دارویی ۳۵ گونه آویشین داریم، یادآور شد: ما آویشنی داریم که برای سالاد خام استفاده می‌شود و می‌تواند طعم سالاد را تغییر دهد، یعنی هم طعم‌دهنده است و هم خاصیت دارویی دارد.

ذهبی با بیان اینکه این محصولات توأمان خاصیت دارویی، مکمل غذایی و چاشنی را باهم دارند، خاطرنشان کرد: در ابن فرآیند از گیاهانی استفاده می‌کنیم که مردم تاکنون طعم آن را تجربه نکرده و از خاصیت دارویی آن بهره نبرده‌اند، به نحوی که جمع این اتفاقات می‌تواند یک اتفاق جدید باشد.
 
وی با اشاره به اینکه از سراسر کشور نمایندگی قبول می‌کنیم و افراد می‌توانند فروش اینترنتی را با این محصولات آغاز کنند، تشریح کرد: در بخش فروش، قیمت‌های سه‌گانه تعریف شده تا مصرف‌کننده یا نماینده براساس شیوه فعالیت خود آن را تهیه و به فروش برساند.

مدیرعامل این شرکت صنعتی تأکید کرد: در حوزه گیاهان دارویی صادرات به کشور‌های آلمان، عمان و کشور‌های حوزه خلیج فارس انجام می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور فعال معاونت امور بین‌الملل و بازرگانی وزارت نفت در نمایشگاه بیست‌وهشتم نفت
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل اردیبهشت به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت ۴۸ هزار میلیارد ریالی سیل به بخش کشاورزی فارس
  • آمار واقعی مبنای مدیریت هوشمند بازار محصولات کشاورزی است
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • انتقاد شدید فرماندار رزن از نحوه استخدامهای جهاد کشاورزی
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند