Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، متن زیر جلسه چهارم از سلسله مباحث مهدویت است که توسط حجت الاسلام سیدمحمدباقر علوی تهرانی ایراد شده است.

در جلسه قبل عرض کردیم که روایات پیرامون امام عصر از لسان پیامبر اکرم هم بوده است و اینطور نیست که پیامبر در این مورد سخنی نگفته باشند. این جلسه به روایات شیعه و بعد روایات عامه اشاره می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کمتر موضوعی است که ما در مورد آن از همه ائمه حدیث داشته باشیم. یکی از این موضوعات که همه ائمه ما پیرامون آن حدیث دارند، موضوع امام زمان(عج) است.

اولین روایت را از حضرت امیرالمومنین مطرح می کنیم. «لِلْقَائِمِ مِنَّا غَیْبَةٌ أَمَدُهَا طَوِیلٌ کَأَنِّی بِالشِّیعَةِ یَجُولُونَ جَوَلَانَ النَّعَمِ فِی غَیْبَتِهِ یَطْلُبُونَ الْمَرْعَی فَلَا یَجِدُونَهُ أَلَا فَمَنْ ثَبَتَ مِنْهُمْ عَلَی دِینِهِ وَ لَمْ یَقْسُ قَلْبُهُ لِطُولِ أَمَدِ غَیْبَةِ إِمَامِهِ فَهُوَ مَعِی فِی دَرَجَتِی یَوْمَ الْقِیَامَة» یعنی برای قائم ما غیبتی است که مدّتش طولانی است. گویا شیعه را در دوران غیبت او می‌بینم که جولان می‌دهد مانند جولان چهارپایان؛ چراگاه را می‌جویند اما آن را نمی‌یابند. بدانید! هرکه [در آن دوران] در دینش استوار باشد و قلبش به‌واسطه طول غیبت امامش سخت نشود، او در روز قیامت هم‌درجه من است.

کسی که بخواهد در دوره غیبت در امنیت کامل به سر ببرد، باید بر مسئله امامت معتقد باشد که همنشین من خواهد بود. یعنی حضرت می فرماید امن و امان، ولایت حضرت مهدی در دوره غیبت است.

حدیث دوم از امام مجتبی(ع) است که بخشی از فرمایشات ایشان به افرادی که به صلح حضرت اشکال کرده بودند این است «ما منّا أحد إلاّ و یقع فی عنقه بیعة لطاغیة زمانه إلاّ القائم الّذی یصلّی روح اللّه عیسی بن مریم خلفه، فإن اللّه عزّ و جلّ یخفی ولادته، و یغیب شخصه لئلاّ یکون لأحد فی عنقه بیعة إذا خرج، ذاک التاسع من ولد أخی الحسین ابن سیّدة الإماء، یطیل اللّه عمره فی غیبته» یعنی هر یک از ما ائمه ناگزیر بیعت سلطان متجاوز زمانش بگردنش می‏افتد، مگر قائمی که عیسی روح اللَّه پشت سر او نماز می گذارد. زیرا خداوند متعال ولادت او را پنهان میدارد و خودش را غائب می گرداند، تا اینکه وقتی ظهور میکند بیعتی در گردنش نباشد او نهمین امام از فرزندان برادرم حسین است. او فرزند بانوی کنیزان است خداوند عمر او را در مدت غیبتش طولانی می گرداند.

اینجا امام مجتبی یکی از حکمت های غیبت را بیان می کند، چرا ولی الله غائب است؟ برای اینکه با طواغیت معاصر مواجه نباشد که لازم نشود آنها را مثل دیگر ائمه ملاحظه کند. همه ائمه طاغوت معاصرشان را ملاحظه کردند. امام را در غیبت قرار داند تا این ملاحظه و موضوع بیعت وجود نداشته باشد.

از وجود نازنین حضرت سیدالشهدا آمده است: «منا اثنا عشر مهدیّا اولهم امیرالمومنین علی بن ابی طالب و آخرهم التاسع من ولدی و هو الامام القائم بالحق یحیی الله به الارض بعد موتها و یظهر به دین الحق علی الدین کله و لو کره المشرکون له غیبه یرتد فیها اقوام و یثبت فیها علی دین اخرون، فیوذن و یقال لهم « متی هذا الوعد ان کنتم صادقین» اما ان صابر فی غیبه علی الاذی و التکذیب بمنزله المجاهد بالسیف بین یدی رسول الله صلی الله علیه و آله»

یعنی دوازدهمین امام که نامش مهدی است از ما است که نخستین آنان علی بن ابیطالب و آخرین آنها نهمین فرزند من است که امام قائم به حق است. خداوند زمین مرده را به وسیله او زنده می کند و دین حق را بر تمام ادیان پیروز می گرداند. برای او غیبتی است که گروه هایی در آن، از دین برمی گردند و گروه‌هایی دیگر بر آئین خود استوار می مانند و در این راه آزارها می بینند، به آنها گفته می شود این وعده کی واقع خواهد شد اگر راست می گویید. آنانکه بر این آزارها و تکذیب ها صبر کنند مانند کسی هستند که شمشیر به دست گرفته در پیشاپیش رسول اکرم صلی الله علیه و آله جهاد کند.

امام زین العابدین می فرماید «إِنَّ أَهْلَ زَمَانِ غَیْبَتِهِ الْقَائِلُونَ بِإِمَامَتِهِ الْمُنْتَظِرُونَ لِظُهُورِهِ أَفْضَلُ أَهْلِ کُلِّ زَمَانٍ لِأَنَّ اللَّهَ تَعَالَی ذِکْرُهُ أَعْطَاهُمْ مِنَ الْعُقُولِ وَ الْأَفْهَامِ وَ الْمَعْرِفَةِ مَا صَارَتْ بِهِ الْغَیْبَةُ عِنْدَهُمْ بِمَنْزِلَةِ الْمُشَاهَدَةِ وَ جَعَلَهُمْ فِی ذَلِکَ الزَّمَانِ بِمَنْزِلَةِ الْمُجَاهِدِینَ بَیْنَ یَدَیْ رَسُولِ اللَّهِ ص بِالسَّیْفِ أُولَئِکَ الْمُخْلَصُونَ حَقّاً وَ شِیعَتُنَا صِدْقاً وَ الدُّعَاةُ إِلَی دِینِ اللَّهِ سِرّاً وَ جَهْراً وَ قَالَ (ع) انْتِظَارُ الْفَرَجِ مِنْ أَعْظَمِ الْفَرَج.»

یعنی مردم زمان او که معتقد به امامت وی هستند و منتظر ظهور او هستند، از مردم تمام زمانها بهترند؛ زیرا خداوند عقل و فهمی به آنها داده که غیبت در نزد آن ها حکم مشاهده را دارد! خداوند آن ها را در آن زمان مثل کسانی می‌داند که با شمشیر در پیش روی پیغمبر (علیه دشمنان دین) پیکار کرده‏اند، آن ها مخلصان حقیقی و شیعیان راستگوی ما هستند که مردم را به طور آشکار و نهان به دین خدا می‌خوانند. و هم فرمود: انتظار فرج بزرگترین فرج است .

امام باقر(ع) فرمودند «من المحتوم الذی حتمه الله قیام قائمنا، فمن شک فیما أقول لقی الله و هو به کافر.» یعنی از رخدادهایی که خداوند وقوع آن را قطعی ساخته است قیام «قائم» ماست. هر کس در آن چه می گویم تردید کند با حال کفر به خدا، او را ملاقات خواهد کرد.

امام صادق(ع) فرمودند «من اَقَرَّ بالائمهِ مِن آبائی وَ وُلدی و حَجَدَ المَهدیّ من وُلدی کان کمن اقرّ بجمیع الانبیا و جحد محمداً ـ صلّی الله علیه و آله ـ نبوته.» یعنی هر کس به امامت ائمه هدی از پدران و فرزندانم اقرار کند ولی فرزندم مهدی را انکار نماید مانند کسی است که به نبوت تمامی پیامبران اقرار کند اما نبوت محمد(ص) را انکار نماید.

اهل ایمان کارشان به جایی می رسد که امامت یازده امام را قبول می کنند ولی آنقدر غیبت امام عصر طول می کشد که به حد انکار می رسد، برخی از روایاتی که در آینده خواهیم خواهند برخی می گویند ما می دانیم که کشته شده است. اگر می بود می آمد! همه این حرف ها در روایات پیش بینی شده است. آنوقت امام صادق می فرماید اگر کسی به آن بلیه دچار شود مثل این است که نبوت همه انبیا را قوبل کرده ولی نبوت پیامبر اسلام را قبول نکرده است و کسی که نبوت پیامبر را قبول نکرده انگار نبوت همه پیامبران پیشین را قوبل نکرده است.

از امام موسی بن جعفر(ع) در ذیل آیه شریفه «وَ أَسْبَغَ عَلَیْکُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً» فرمود «النعمة الظاهرة الامام الظاهر و الباطنة الامام الغائب فقلت له: و یکون فی الائمة من یغیب؟ قال: نعم، یغیب عن أبصار الناس شخصه و لا یغیب عن قلوب المؤمنین ذکره و هو الثانی عشر منا» یعنی نعمت ظاهری امام ظاهر و نعمت باطنی امام غایب است و از ایشان پرسیدم: در امامان کسی هست که غایب شود؟ فرمودند: بله، از چشم مردم شخص او غایب می شود، ولی یاد او از دل های مردم غایب نمی شود و او دوازدهمین از ما است.

از امام رضا روایت شده است که پیغمبر فرمود «لا تقوم الساعة حتی یقوم قائم الحقّ منّا، و ذلک حین یأذن اللّه عز و جل [له]، فمن تبعه نجا، و من تخلّف عنه هلک» یعنی قیامت برپا نشود تا این که قائم بر حقّ ما، قیام کند و این قیام زمانی رخ دهد که خداوند عز و جل به او اجازه دهد. هرکه از او پیروی کند، نجات یابد و هرکه از وی تخلّف نماید، نابود شود.

از امام جواد روایت شده است «إِنَّ الْإِمَامَ بَعْدِی ابْنِی عَلِیٌّ أَمْرُهُ أَمْرِی وَ قَوْلُهُ قَوْلِی وَ طَاعَتُهُ طَاعَتِی وَ الْإِمَامُ بَعْدَهُ ابْنُهُ الْحَسَنُ أَمْرُهُ أَمْرُ أَبِیهِ وَ قَوْلُهُ قَوْلُ أَبِیهِ وَ طَاعَتُهُ طَاعَةُ أَبِیهِ ثُمَّ سَکَتَ فَقُلْتُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ فَمَنِ الْإِمَامُ بَعْدَ الْحَسَنِ فَبَکَی (ع) بُکَاءً شَدِیداً ثُمَّ قَالَ إِنَّ مِنْ بَعْدِ الْحَسَنِ ابْنَهُ الْقَائِمَ بِالْحَقِّ الْمُنْتَظَرَ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ لِمَ سُمِّیَ الْقَائِمَ قَالَ لِأَنَّهُ یَقُومُ بَعْدَ مَوْتِ ذِکْرِهِ وَ ارْتِدَادِ أَکْثَرِ الْقَائِلِینَ بِإِمَامَتِهِ فَقُلْتُ لَهُ وَ لِمَ سُمِّیَ الْمُنْتَظَرَ قَالَ لِأَنَّ لَهُ غَیْبَةً یَکْثُرُ أَیَّامُهَا وَ یَطُولُ أَمَدُهَا فَیَنْتَظِرُ خُرُوجَهُ الْمُخْلِصُونَ وَ یُنْکِرُهُ الْمُرْتَابُونَ وَ یَسْتَهْزِئُ بِذِکْرِهِ الْجَاحِدُونَ وَ یَکْذِبُ فِیهَا الْوَقَّاتُونَ وَ یَهْلِکُ فِیهَا الْمُسْتَعْجِلُونَ وَ یَنْجُو فِیهَا الْمُسْلِمُون‏»

یعنی امام پس از من فرزندم علیّ است، دستور او دستور من و سخن او سخن من و طاعت او طاعت من است و امام پس از او فرزندش حسن است، دستور او دستور پدرش و سخن او سخن پدرش و طاعت او طاعت پدرش باشد، سپس سکوت کرد. گفتم: ای فرزند رسول خدا! امام پس از حسن کیست؟ او به شدّت گریست و سپس فرمود: پس از حسن فرزندش قائم به حقّ امام منتظر است، گفتم: ای فرزند رسول خدا! چرا او را قائم می ‏گویند؟ فرمود: زیرا او پس از آنکه یادش از بین برود و اکثر معتقدین به امامتش مرتدّ شوند قیام می ‏کند، گفتم: چرا او را منتظر می‏ گویند؟ فرمود: زیرا ایّام غیبتش زیاد شود و مدّتش طولانی گردد و مخلصان در انتظار قیامش باشند و شکّاکان انکارش کنند، و منکران یادش را استهزا کنند، و تعیین‏ کنندگان وقت ظهورش دروغ گویند، و شتاب‏ کنندگان در غیبت هلاک شوند، و تسلیم‏ شوندگان در آن نجات یابند.

از امام هادی روایت شده است: الْخَلَفُ مِنْ بَعْدِی الْحَسَنُ ابْنِی، فَکَیْفَ لَکُمْ بِالْخَلَفِ مِنْ بَعْدِ الْخَلَفِ؟ قُلْتُ: وَ لِمَ جَعَلَنِیَ اللهُ فِدَاکَ؟ قَالَ: لأَنَّکُمْ لا تَرَوْنَ شَخْصَهُ وَلا یَحِلُّ لَکُمْ ذِکْرُهُ بِاسْمِهِ قُلْتُ: فَکَیْفَ نَذْکُرُهُ؟ فَقَالَ: قُولُوا الْحُجَّةُ مِنْ آلِ مُحَمَّد» یعنی جانشین من پس از من، فرزندم حسن است. شما چگونه باشید در جانشین بعد از آن جانشین؟ عرض کردم. قربانت گردم، چرا؟ فرمود: شخص او را نبینید و بردن نام او برای شما روا نباشد. عرض کردم: پس چگونه او را ذکر کنیم؟ فرمود: بگویید حجت از آل محمد(ص).

حدیث بعدی از حضرت عسکری(ع) است که فرمود: «الحمدلله الذی لم یخرجنی من الدنیا، حتی ارانی الخلف من بعدی اشبه الناس برسول الله خلقا و خلقا بحفظه الله تبارک تعالی فی غیبته ثم یظهره فیملأ الارض عدلاً و قسطاً کما ملئت جوراً و ظلماً» یعنی ستایش خدای را که مرا از دنیا نبُرد تا جانشین پس از مرا که در آفرینش و اخلاق شبیه ترین مردم به رسول خدا است، به من نمایاند. خدای تبارک و تعالی او را در غیبتش حفظ می کند و سپس او را آشکار می نماید؛ پس زمین را از عدل و داد پُر می کند، همان طور که از ستم لبریز شده باشد.

و از فرمایشات خود حضرت ولی عصر اینگونه آمده است که طریف خادم امام این روایت را مطرح می کند. «دخلت علی صاحل الزمان (ع) فقال: علی بالصندل الاحمر فاتیته ثم قال: اتعرفنی؟ فقلت: نعم. قال: من انا؟ فقلت: انت سیدی و ابن سیدی، فقال: لیس عن هذا سالتک. قال طریف: فقلت جعلت فداک فسرلی. قال: انا خاتم الاوصیء و بی یدفع الله البلاء عن اهلی و شیعیتی.» یعنی بر حضرت صاحب الزمان (عج) وارد شدم فرمود: آن صندلی (چوب خوشبویی است) قرمز را بیاور، سپس فرمود: مرا می شناسی؟ عرض کردم: بله. فرمود: من کیستم؟ عرض کردم: شما مولای من و فرزن مولای من هستید. فرمود: از این سئوال نکردم (یعنی غرضم چیز دیگری است) طریف می گوید: عرض کردم، فدایت شوم، خودتان (مقصودتان را) بیان نمایید. فرمود: من خاتم اوصیاء هستم و خداوند متعال به واسطه من بلاء را از خاندانم و شیعیانم دور نماید. (اشاره به ظهور و حکومت حضرت و عزت سادات و شیعیان است.)

بنا بود ما بلاگردان او باشیم ولی می فرماید خدا به واسطه من بلا را از شیعیانم دور می کند. این همه هجمه علیه ایران به ثمر نرسیده است دلیلش این است که صاحب داریم. فرمودند اگر من به شما توجه نمی کردم دشمنان شما را تکه تکه می کردند.

در آن توقیعی که به افتخار شیخ مفید از سرداب مقدسه صادر شد فرمود ما همه اخبار شما را داریم و اگر ما به شما توجه نکنیم شما را تکه تکه می کنند.

لذا در جمع بندی باید گفت این تنها موضوعی است که همه ائمه ما در مورد آن روایت دارند و هر کدامشان بعدی از ابعاد امام عصر را بیان کرده اند. تعمد بنده در مورد اینکه از همه ائمه روایت، پیرامون امام عصر بیان کنم این بود که این موضوع جز معدود موضوعاتی است که از همه ائمه در مورد آن روایت داریم.

حال سوال این است که در مورد امام عصر در منابع روایی اهل سنت، خبری داریم یا نه؟

من دو کتاب معرفی می کنم که هر دو هم به فارسی ترجمه شده است. یکی کتاب «امام مهدی در منابع اهل سنت» اثر فقیه ایمانی و دیگری کتاب «طبقات راویان احادیث مهدویت از طریق اهل سنت» اثر آقای عبداللهی که کتاب ارزشمندی است. در این کتاب در انتها کتاب هایی را معرفی می کند و هم اینکه راویان را به ما معرفی می کند.

در رابطه با امام زمان در منابع عامه ما دو نوع صحبت داریم. اول اینکه یک عده از عالمان اهل سنت، کتاب در خصوص امام عصر نوشته اند. یک سری از عالمان سنی هستند که در کتاب هایشان به مناسبت از امام زمان یاد کرده اند.

کتاب «سیمای مهدویت در قرآن و حدیث» اثر آقای مردانی تقریبا ۲۴۹ اثر از آثار اهل سنت در مورد امام زمان را با سند ذکر می کند.

برخی از برزگان اهل سنت برای امام زمان کتاب ویژه نوشته اند پس کسی نمی تواند ما را متهم کند که بحث مهدویت ساخته و پرداخته تشیع است. از زمان بعثت و از عامه هم روایت وجود دارد پس ساخته و پرداخته اذهان عالمان شیعه نیست بلکه آنان مدافعین و مبلغین مهدویت هستند نه مخترعان آن. اینها تهمت و بی انصافی است. دشمن حد را باید نگه دارد.

کتاب «البرهان فی علامات مهدی آخر الزمان» اثر متقی هندی صاحب کنز العمال، عالم اهل سنت است. وی در این کتاب ۲۷۰ حدیث را راجع به امام زمان ذکر می کند. کتاب «البیان فی اخبار صاحب الزمان» اثر گنجی شافعی، ۷۰ حدیث را پیرامون امام زمان جمع آوری کرده است. موضوعات این کتاب همان موضوعاتی است که در روایات شیعه وجود دارد.

لذا بحث امام عصر(عج) موضوعی تنها شیعی نیست و بحثی اسلامی بوده و در جهان اسلام مطرح است.

کد خبر 4304451

منبع: مهر

کلیدواژه: امام زمان حضرت مهدی عج مهدویت ماه مبارك رمضان نمایشگاه قرآن معرفی کتاب قرآن قرآن کریم فلسفه ملاصدرا سازمان اوقاف و امور خیریه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی روزه داری تازه های نشر کنفرانس بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۵۵۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است

جلسه دبیران و مدیران بیست‌ویکمین دوره جشنواره امام رضا (ع) پیش از ظهر امروز (۸ اردیبهشت) با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل این وزارتخانه برگزار شد. تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های این جلسه بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سیدمحمد هاشمی رئیس هیئت مدیره بنیاد و جانشین وزیر فرهنگ با تشکر از عوامل و برگزار کنندگان این دوره از جشنواره امام رضا (ع) گفت: در دوره جدید می‌خواستیم که در این دوره از جشنواره به سمت تخصصی شدن پیش رویم، نکته دیگر استفاده از چهره‌های تراز اول ملی در این عرصه بود که در رأس این اقدام، حضور آقای قائمیان بود که فراتر از حد تصور اهتمام ویژه به کار نشان دادند.

وی ادامه داد: موضوع افزودن رویکرد آموزشی به این جشنواره هم امسال صورت گرفته و در این دوره به این هدف نزدیک‌تر شدیم.

جانشین وزیر فرهنگ گفت: اولین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان که آبان ماه اختتامیه آن برگزار می‌شود، از اقدامات ویژه این دوره بود که امیدواریم بتوانیم با این بخش ادای دینی داشته باشیم؛ از این بخش جشنواره می‌توان به عنوان نوآوری دوره اخیر یاد کرد.

هاشمی گفت: پیگیری خروجی‌های جشنواره از فراخوان و داوری تا خروجی مورد تاکید بوده تا مردم با موضوعات امام رضا (ع)، سبد محصولات فرهنگی مرتبط در این زمینه را مشاهده کنند.

جانشین وزیر فرهنگ با اشاره به کاهش تعداد جشنواره‌ها گفت: کاهش تعداد جشنواره‌ها باعث کمرنگ شدن بخش‌های استانی و روستایی نشده و پیرنگ این جشنواره در این بخش‌ها به خوبی پیگیری و عملیاتی شده و دامنه‌های کار در روستا‌ها قابل مشاهده است.

لمس واژه مردمی‌سازی جشنواره‌ها در آیین جشنواره روستایی و عشایری رضوی

فرهاد قائمیان مدیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) با اشاره به حضورش در اختتامیه جشنواره روستایی و عشایری رضوی گفت: اتفاق بی‌نظیری که در جشنواره روستایی و عشایری رضوی رخ داد، همکاری مردم روستا در راستای برگزاری این جشنواره بود و مردم روستا از منازل تا وسایل نقلیه خود را در اختیار گذاشته بودند و واژه مردمی کردن جشنواره‌ها در این اختتامیه به درستی قابل مشاهده بود.

مدیر بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در ادامه با تشریح بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره گفت: سعی کردیم تمام بخش‌ها بین مردم انجام شود و کلیدواژه مردمی سازی به صورت عملی قابل مشاهده باشد.

وی در پایان با اشاره به بخش فیلم جشنواره نیز گفت: در این بخش، با فیلم رضوان و با مسئولیت محمدحسین لطیفی، سعی کردیم یک فیلم سینمایی با فرهنگ رضوی و با فیلمنامه‌ای با عنوان «از عشق آباد تا عشق آباد» برای سال آینده تهیه شود و در این زمینه تقاضای همکاری و مساعدت از وزارت فرهنگ دارم.

ارتقاء کمی و کیفی آثار در این دوره جشنواره

سعید زمانی مدیرعامل بیست‌ویکمین دوره جشنواره بین‌المللی و فرهنگی امام رضا (ع) نیز در ادامه این جلسه گفت: آغاز به کار جشنواره‌ها از آذر ماه انجام شده و مجموعه اقدامات این دوره جشنواره با ارتقاء کمی و کیفی همراه بوده است.

وی با تشریح بخش‌های مختلف این دوره از جشنواره و معرفی دبیران مربوطه ادامه داد: امسال جشنواره سرود برای اولین بار در حال برگزاری است و در بخش روستایی در قواره ملی این جشنواره شکل جدی و خوبی را به خود گرفته است. این دوره از جشنواره فیلم رضوان، با حضور محمدحسین لطیفی انجام می‌شود.

پیگیری بسط و گسترش آثار تولیدی در این دوره از جشنواره

اتابک نادری دبیر بخش تئاتر جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) نیز در این جلسه گفت: بسط و گسترش خروجی این جشنواره مورد تاکید و پیگیری است.

وی افزود: در این دوره بیش از ۲۳ اثر را به اجرا رساندیم که نمایش آثار در راستای گسترش فرهنگ نمایش در کشور صورت می‌گیرد.

برگزاری اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد

احمد میرزاده دبیر بخش کودک و نوجوان شعر جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) با توضیحاتی درباره برگزاری چهار جشنواره در همین زمینه گفت: بخش ویژه امسال توصیف شاعرانه از معین الضعفا است.

وی ادامه داد: امسال بیش از ۲ هزار اثر در بخش بزرگسال دریافت و آثاری از کشور‌های مختلف از جمله کشور‌های اروپایی به دبیرخانه ارسال شده است.

میرزاده در پایان به برگزاری محافل شعر کودک و نوجوان در مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: اولین کنگره شعر آیینی کودک و نوجوان در مشهد برگزار خواهد شد.

جشنواره امام رضا (ع) سرمایه عظیم است/ توجه به موضوع فلسطین و غزه

مهدی بابایی مجرد به نمایندگی از دبیران بخش هنر‌های تجسمی با اشاره به بخش‌های مختلف هنر‌های تجسمی گفت: جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) یک سرمایه عظیم در عصر انقلاب اسلامی است، در موضوع جشنواره‌های تجسمی ناظر به مسائل روز و موضوعات مرتبط با فلسطین مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: در بخش خوشنویسی به بخش بانوان در این دوره توجه ویژه شده است.

ترویج آثار تولیدی در راستای اهداف متعالی انسانی

رسول اولیا زاده دبیر بخش عکس جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در ادامه جلسه گفت: رویکرد ما در جشنواره‌ها باید هدایت انسان از مقام نباتی به مقام انسانی باشد. آثار ما اگر بتواند باعث پرواز روح مخاطب و زیارت روحانی بشود اثری ارزشمند است.

توجه به خروجی ماندگار و عملی در آثار تولیدی جشنواره

احمد صدری دبیر بخش آوا‌ها و نما‌های جشنواره در ادامه این جلسه گفت: در این دوره با توجه به سیاست گذاری برای گسترش این بخش بین مردم، تصمیم بر این شد تا برگزاری آن در مناطق مختلف اتفاق بیفتد. آوا‌ها و نما‌ها قدمت تاریخی و مذهبی دارند و در همین زمینه در بوشهر و با مشارکت مردم و بدون تشریفات شاهد برگزاری این بخش بودیم.

وی ادامه داد: توجه ویژه به ماندگاری آثار خروجی جشنواره مورد تاکید است که در راستای صحبت جانشین وزیر فرهنگ خروجی جشنواره در بخش‌های مختلف به‌طور عملی مورد استفاده قرار گیرد.

ساخت اثر برای امام رضا (ع) لطف حضرت رضا (ع) است

محمدحسین لطیفی دبیر اولین دوره جشنواره فیلم رضوان حضور در این جشنواره را باعث افتخار خواند و گفت: زیر چتر امام رضا (ع) کسب اعتبار می‌کنم، در جهانی که در راستای دین زدایی تلاش می‌کنند چه مکانی امن‌تر از مأمن امام رضا (ع).

وی ادامه داد: هدف، برگزاری بین‌المللی این جشنواره بود، اما به دلیل کمبود وقت این دوره داخلی برگزار شد و سال آینده این جشنواره در سطح بین‌المللی برگزار خواهد شد.

لطیفی گفت: ساخت اثر پیرامون شخصیت امام رضا (ع) لطف حضرت رضا (ع) است که امیدوارم شامل حال تمام هنرمندان شود.

وی با ارائه گزارشی از کارگاه‌های آموزشی که در بخش جنبی این جشنواره برگزار خواهد شد، گفت: خرج درآمد موقوفات در راه گسترش آثار فیلم سینمایی پیشنهادی است که جا دارد در این جلسه مطرح کنم تا به سمت ترویج اهداف دینی در آثار هنری و سینمایی حرکت کنیم.

در پایان جلسه مرتضی سعیدی زاده مدیر عامل بنیاد امام رضا (ع) هم به ارائه گزارشی پیرامون عملکرد بنیاد و جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) پرداخت.

تبادل نظر درباره رویکرد‌های آتی جشنواره و ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجام‌شده از محور‌های مهم ارائه شده در این جلسه بود.

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جشنواره "فیلم رضوان" نوآوری این دوره از جشنواره امام رضا (ع) است
  • رسالت معلمان ارتقای علمی و معنوی دانش آموزان است
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • مسوولان برای رفع دغدغه های کارگران تلاش کنند
  • اعلام زمان برگزاری مراسم تشییع پیکر عروس ارشد امام خمینی
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان ‌غربی برگزار می‌شود
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)