Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@16:40:15 GMT

ابهام  بزرگ در سرنوشت شرکتهای فعال آلمان درایران 

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۶۱۴۸۲

ابهام  بزرگ در سرنوشت شرکتهای فعال آلمان درایران 

ساعت 24-سخت ترین روزهای اقتصاد ایران در جریان است و هیچکس نمی تواند با استناد به یک تحلیل یا خبر یا گزارش خوشحال کننده چشم اندازی هرچند اندک از روشنایی برای فعالیت اقتصادی در ایران به ویژه در مناسبات ایران با شرکتهای خارجی ارایه دهد.

مهندس سریم سعدی، مدیرعامل شرکت روهر مونتان پارس" یکی از شرکت‌های وابسته  به "روهر مونتان گروپ" درباره ابهام بزرگ پدیدارشده در فعالیت شرکت ها ی آلمانی درایران به دویچه وله گفته است : نمی‌دانیم برنامه‌ و پروژه‌هایی که در ایران اجرا می‌کنیم چه سرنوشتی خواهند داشت؟ دولت آلمان هم راه چاره مشخصی را به ما نشان نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما نمی‌دانیم دولت ما تا چه حد بتواند در مقابل تحریم‌های آمریکا مقاومت کند. 
کارشناسان این رسانه تحلیل باورشان این است که پس از خروج آمریکا از برجام و اعلام تحریم‌های اقتصادی از جانب این کشور بسیاری از شرکت‌های بزرگ اروپایی اعلام کردند که از ایران خارج خواهند شد. این مساله شرایط را برای شرکت‌های متوسط آلمانی فعال در ایران سخت‌تر کرده است. دراین گزارش اضافه شده است :"روزی نیست که تحریم‌های جدیدی از جانب آمریکا اعلام نشود. ایالات متحده آمریکا یک روز علیه روسیه و روز دیگر علیه ایران تحریم‌هایی را وضع می‌کند و شرکت‌های آلمانی را در وضعیت ناروشنی قرار داده است. به این شرکت‌ها تا ۶ اوت مهلت داده شده است که به فعالیت‌های خود در ایران خاتمه دهند. آمریکا قرار است تحریم‌ها را از ۶ اوت اجرایی کند."تا به‌حال شرکت‌های بیمه آلیانتس، زیمنس، شرکت نفتی توتال فرانسه و شرکت کشتیرانی مولر-مرسک دانمارک از توقف فعالیت‌هایشان در ایران خبر داده‌اند، زیرا نمی‌خواهند تجارت و معامله با آمریکا را به خطر بیندازند. این شرکت‌ها به رغم فعالیت اتحادیه اروپا برای نجات برجام، برای ادامه فعالیت خود در ایران امیدی ندارند.کمیسیون اتحادیه اروپا مجموعه‌ای از پیشنهادها را به کشورهای عضو ارائه کرده است که بر اساس آن‌ها ادامه فعالیت‌های شرکت‌های اروپایی در ایران و انتقال پول به این کشور ممکن شود. با وجود آن خروج شرکت‌های بزرگ از بازار ایران ادامه دارد. 


ناروشنی وضعیت شرکت‌های متوسط آلمان 


 در این میان وضعیت شرکت‌های متوسط فعال در ایران ناروشن است.دویچه وله فارسی برای آشنایی با دشواری‌های شرکت‌های متوسط آلمانی با مهندس سریم سعیدی، مدیر عامل شرکت "روهر مونتان پارس" یکی از شرکت‌های وابسته  به "روهر مونتان گروپ" صحبت کرد. این شرکت متوسط آلمانی بیش از ۶۰ کارمند دارد و در حوزه صنایع کابل‌سازی و انتقال قطعات به ایران فعالیت دارد.مهندس سریم سعدی، مدیرعامل این شرکت به دویچه وله فارسی گفت، شرکت‌های متوسط فعال در ایران وضعیت ناروشنی دارند. به گفته او شرکت‌های بزرگی که به دلیل تحریم‌های سخت اقتصادی آمریکا علیه ایران دیگر قادر به فعالیت در ایران نیستند به دلیل تحریم‌های آمریکا نمی‌توانند با شرکت‌های متوسط که در ایران فعال‌اند همکاری کنند. به عبارتی شرکت‌هایی که قطعات مختلفی به ایران صادر می‌کنند دیگر نمی‌توانند قطعات و تولیدات خود را به شرکت‌های بزرگی مثل زیمنس بفروشند و این شرکت‌ها به دلیل تحریم‌ها حاضر نیستند با این شرکت‌های فعال در ایران همکاری کنند.


ابلاغ رسمی بانک‌ها به شرکت‌های آلمانی


مدیر عامل شرکت روهر مونتان پارس همچنین به دویچه وله فارسی گفت که بانک‌ها به شرکت‌های آلمانی رسما نامه نوشته و هشدار داده‌اند که انتقال پول به ایران و دیگر معاملات بانکی با این کشور دیگر مقدور نیست.سریم سعیدی اضافه کرد: «قبلا می‌توانستیم از کانال‌های مختلف از جمله ترکیه، دوبی و یا حتی از طریق صرافی‌ها پول انتقال دهیم. ولی دیگر به ما کتبا ابلاغ شده است که از این به بعد این مسئله امکان‌پذیر نخواهد بود. "فولکس بانک" به ما کتبا اطلاع داد که از ۳۰ ژوئن دیگر این بانک با ایران همکاری نخواهد کرد.»

بزرگ‌ترین مشکل انتقال پول است

مدیر عامل شرکت روهر مونتان پارس تاکید کرد که بزرگ‌ترین مشکل شرکت‌های ایرانی و شرکت‌های آلمانی در حال حاضر انتقال پول است. او افزود: «حدود دو ماه است که ما دیگر هیچ‌گونه پولی از ایران دریافت نمی‌کنیم. بعد از آنکه دلار گران شد دولت ایران حدود دوماه یعنی قبل از اعلام تحریم‌ها برای مهار بحران ارزی کنترل کامل تبادلات ارزی را به دست گرفت و شرکت‌های متوسط آلمانی مشکلاتشان بیشتر از جهت ایران است. یعنی مجوزی را که ما پیش از ۹۷ برای صادرات دریافت کردیم با مشکل مواجه شده است. بانک‌های ایرانی فقط برای آن قراردادهایی که بعد از سال نو بسته شدند ارز می‌پردازند و پرداخت آن قطعات و یا کالاهایی که پیش از سال نو به ایران صادر شدند اکنون ماه‌هاست که به تعویق افتاده است. این مشکل بانکی فقط شامل شرکت ما نیست بلکه تمامی شرکت‌های آلمانی دچار آن شدند و تقریبا غیرممکن است که بتوان از ایران به آلمان پول انتقال داد.»سعیدی در ادامه گفت که کسی نمی‌داند این مشکل را چگونه باید حل کرد. دولت ایران تلاش دارد این موضوع را حل کند. اما سیستم بانکی آن به دلیل تحریم‌های اقتصادی آمریکا عمل نمی‌کند.مهندس سریم سعیدی، مدیر عامل شرکت "روهر مونتان پارس" در مصاحبه با دویچه وله فارسی تاکید کرد که در مجموع شرکت‌های متوسط علاقه‌ای به ماندن در بازار ایران ندارند و به فکر خارج شدن از ایران هستند، زیرا شرایط برای این شرکت‌ها به دلیل تحریم‌های آمریکا علیه ایران روز به روز سخت‌تر می‌شود.او افزود که در اروپا هم همه کشورها نظر واحدی درباره مقابله با تحریم‌های آمریکا ندارند.به گفته مدیر عامل شرکت "روهر مونتان پارس" با خروج شرکت‌های اروپایی از ایران خلاء بوجود خواهد آمد که شرکت‌های روسی و چینی جای آن را پرخواهند کرد.او تاکید می‌کند: «ده‌ها شرکت آلمانی در دو سال گذشته در ایران سرمایه‌گذاری کردند و مناسبات اقتصادی آلمان با این کشور توسعه یافته است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۶۱۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی

نویسنده این مقاله بنیامین واینتال یک صهیونیست راست افراطی مقیم اسرائیل است که طی دوسال گذشته مقالات متعددی در جوروزلم پست اسرائیل، ایران اینترنشنال عربستان، فاکس نیوزآمریکا، میدل ایست فوروم آمریکا علیه موسویان منتشر کرده و صحنه گردان اصلی تلاش‌های جبهه صهیونیست علیه موسویان بوده است. رسانه‌های صهیونیستی دیگر آمریکا همچون فری بیکن نیز ادعاهای او را منتشرکرده‌اند.

گروه “اتحاد علیه توجیه‌گران رژیم اسلامی” وابسته به سازمان منافقین خلق طی ماه‌های گذشته تلاش گسترده‌ای برای برگزاری یک تظاهرات بزرگ علیه موسویان در جلو دانشگاه پرینستون بخرج داد که نهایتا جمعه گذشته از بین دو میلیون ایرانی مقیم آمریکا، تنها ۳۰ نفر شرکت کردند.

خانم لادن بازرگان مدیر ساماندهی این تظاهرات بود که برادر وی از اعضای سازمان منافقین بود که در دوران جنگ، به جرم همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران اعدام شد. یکی از تفاوت‌های لادن بازرگان با موسویان این است که برادر موسویان در دوران جنگ تحمیلی در جبهه‌های جنگ و در دفاع از ایران به شهادت رسید در حالیکه برادر لادن بازرگان بخاطر همکاری با صدام در تجاوز به خاک ایران، اعدام شد.

بنیامین واینتال ژورنالیست صهیونیست با همکاری و همراهی ایرانی‌های حامیِ حمله نظامی و تحریم آمریکا علیه ایران همچون لادن بازرگان، پرویز دستمالچی و مجید محمدی در تمام گزارش‌ها و مقالات و مصاحبه‌های ماه‌های اخیر مدعی شده که موسویان ترور رهبران اکراد در رستوران میکونوس در برلین آلمان در سال ۱۳۷۱ و سایر ترورهای در خارج از کشور دخالت داشته، او حامی حماس و حزب الله بوده و از فتوای قتل رشدی حمایت کرده است. آن‌ها همچنان مدعی شده‌اند که دولت آلمان بعد از رای دادگاه میکونوس در سال ۱۳۷۶، موسویان را از آلمان اخراج کرد و موسویان بعد از آن هیچگاه قادر به سفر به آلمان و کشورهای اروپایی نبوده است.

موسویان در مصاحبه چند روز پیش با روزنامه پرینستونین آمریکا گفت:

“حکم دادگاه میکونوس و شرح حکم در آوریل ۱۹۹۷ (اردیبهشت ۱۳۷۶) در ۳۹۸ صفحه منتشر شد که مستقیم یا غیر مستقیم هیچ اتهامی را متوجه من ندانسته است. همه سفرای ایران و اروپا بعد از حکم دادگاه برلین به پایتخت‌های خود فراخوانده شدند و بعد از مدتی هم به محل مامورین بازگشتند. من هم به آلمان بازگشتم و ماموریتم بعد از ۷ سال در اوائل سال ۱۹۹۸ به پایان رسید. از آن زمان تاکنون هم مستمرا به آلمان و اروپا سفر داشته و در صدها کنفرانس سخنرانی داشته‌ام. نه تنها آلمان بلکه هیج کشور اروپایی و هیچ کشوری در دنیا هیچ اتهامی علیه من نداشته است. ایران تنها کشوری است که من را متهم، دستگیر و زندانی کرد.”

روزنامه جوروزلم پست در گزارش خود نوشته که تنها یک دانشجوی یهودی-آمریکایی دانشگاه پرینستون بنام جرد استون در تظاهرات علیه موسویان شرکت کرد. او در مصاحبه گفت: متاسفانه نفوذ رژیم تروریستی ایران در دانشگاه پرینستون بخاطر افرادی مثل موسویان و بهروز قمری تبریزی، محیط این دانشگاه را بقدری سمی کرده بطوریکه در چند روز اخیر خیل عظیمی از دانشجویان دانشگاه پرینستون به طرفداری از فلسطین تظاهرات کردند، پرچم حزب الله را در دانشگاه پرینستون برافراشتند و علنا از ایران حمایت کردند”.

این روزنامه نوشته که موسویان در مصاحبه‌ای در دوران سفارتش در آلمان گفته: “من از سلمان رشدی متنفرم چون به دین و به پیامبرم توهین کرده است”.

گروه “اتحاد علیه ایران هسته‌ای” که یکی از قدرتمندترین لابی‌های صهیونیسم در آمریکاست، در ژانویه ۲۰۲۲ طی نامه‌ای به رئیس دانشگاه پرینستون خواستار اخراج فوری موسویان از این دانشگاه شد. چند ماه بعد موسویان به دعوت فرماندهی استراتژیک ارتش آمریکا در اجلاس سالانه این فرماندهی و در حضور ۷۵۰ ژنرال برجسته آمریکا، به انتقاد از سیاست‌های آمریکا در مورد خاورمیانه و ایران پرداخت و از ژنرال‌های آمریکا خواست که به سیاست‌های جنگ طلبانه آمریکا و تغییر رژیم و مداخله در امور داخلی کشورهای خاورمیانه خاتمه دهند و سیاست همکاری و تعامل و توسعه روابط اقتصادی و مردمی را با کشورهای خاورمیانه و با ایران پیشه کنند.

انتقادهای شجاعانه و صریح موسویان در جمع ژنرال‌های آمریکا جنجالی بپا کرد. دو عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه‌ای به فرماندهی استراتژیک آمریکا ضمن محکوم کردن دعوت از موسویان، خواستار توضیح این فرماندهی شدند. فرماندهی استراتژیک آمریکا هم در پاسخ گفت که ما برای شنیدن نظرات موافق و مخالف، از سخنرانان مختلف دعوت می‌کنیم.

اما رسانه‌های جنگ طلب همچون ایران اینترنشنال عربستان، جوروزلم پست اسرائیل، فاکس نیوزو فری بیکن آمریکا طی مقالاتی به این جنجال آنقدر دامن زدند تا اینکه در اکتبر ۲۰۲۳، دوازده عضو جمهوریخواه کنگره آمریکا طی نامه به رئیس دانشگاه پرینستون نوشتند که تحقیق و تفحص در مورد موسویان را آغاز کرده‌اند. آن‌ها در نامه خود ۱۰ سوال در مورد موسویان مطرح کردند ازجمله اینکه: “آیا دولت اوباما موسویان را به آمریکا دعوت کرده تا توافق هسته‌ای با ایران حاصل شود”؟ موسویان هم طی مصاحبه‌هایی به کنگره آمریکا پاسخ داد که در ایران بازداشت و زندانی و سپس هم طبق حکم دادگاه به پنج سال محرومیت از پست دیپلماتیک محکوم شدم و بعد از فشار دولت آقای احمدی نژاد و بازنشستگی اجباری از وزارت خارجه، ناچار به مهاجرت شدم.

گفتنی است که جناح جنگ طلب آمریکا و لابی صهیونیسم و گروهک‌های ایرانی حامی آن‌ها؛ حساب ویژه‌ای را روی پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در آبان ماه آتی باز کرده‌اند و از یکسال پیش چهره‌هایی مثل علی واعظ، تریتا پارسی، ولی نصر، عدنان طباطبایی و آرین طباطبایی را متهم به جاسوسی برای دولت ایران نموده‌اند چون این افراد حمله نظامی آمریکا به ایران را مخالف منافع ایران و آمریکا دانسته و حامی دیپلماسی و توافق هسته‌ای با ایران بوده‌اند.

لذا با وجود این که شدیدترین و گسترده‌ترین حملات علیه موسویان بوده، اما لابی صهیونیسم کلیه چهره‌های ایرانی الاصل طرفدار دیپلماسی را مورد حمله قرار داده تا با حذف آن‌ها، در صورت پیروزی ترامپ زمینه را برای اقدامات افراطی ترامپ فراهم شود.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902944

دیگر خبرها

  • ابهام بزرگ بایرن برای بازی مرگ و زندگی برنابئو
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ درباره فصل جدید «پایتخت»
  • پاسخ به یک ابهام بزرگ دربراه فصل جدید «پایتخت»
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • جان جیمز یوبل، فعال ضدصهیونیسم در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • جان جیمز یوبل فعال ضدصهیونیسم آمریکایی در گفت‌وگو با قدس: صهیونیسم‌ستیزی در میان آمریکایی‌ها افزایش خواهد یافت
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است