Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@03:19:25 GMT

کاهش مصرف "گل" بین دانشجویان

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۷۱۰۶۱

سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از کاهش تمایل به مصرف و کاهش نرخ مصرف "گل" در بین دانشجویان از انتهای سال ۱۳۹۵ تاکنون خبر داد و گفت: فضای کلی کشور به سمت کاهش قابل ملاحظه گرایش به مصرف مواد است. ناطقان: دکتر پرویز افشار به تشریح عملکرد ستاد و دستگاه های عضو در سال گذشته پرداخت و گفت: خوشبختانه اقدامات کارشناسی، دقیق، مبتنی بر برنامه و ایجاد حساسیت و دغدغه در ارکان نظام، دستگاه های اجرائی و همچنین مردم شریف ایران منجر به نتایج درخشانی در کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در حالیکه اعتیاد در سراسر دنیا رو به فزونی است کشور ما نه تنها با افزایش خام عدد معتادان روبرو نبوده است بلکه ضمن مهار رشد اعتیاد شاهد کاهش ۱۵ درصدی تعداد مصرف کنندگان مستمر مواد در سال ۹۴ نسبت به سال ۱۳۹۰ بوده ایم.

معاون کاهش تقاضا ئو توسعه مشارکت های مردمی ستاد با اشاره به کاهش تمایل به مصرف و کاهش نرخ مصرف "گل" در بین دانشجویان از انتهای سال ۱۳۹۵ تاکنون افزود: فضای کلی کشور به سمت کاهش قابل ملاحظه گرایش به مصرف مواد است.

افشار ادامه داد: خوشبختانه مواد محرک جدید صناعی (NPS) با تنوع زیاد و بیش از ۷۰۰  گونه شناخته شده و با هوشیاری و دقت مسئولین و بیداری مردم شریفمان تاکنون این مواد وارد کشور نشده اند.

وی گفت: اقدامات برجسته و بزرگی مانند پاکی فضای اطراف دانشگاه ها، مکان های عمومی، سینماها، پارک ها و نیز برخورد با دانه درشت های مواد مخدر و ضربه زنی به بنیان ها و شریان های مالی قاچاقچیان از افتخارات نظام جمهوری اسلامی است.

این مقام مسئول در ستاد افزود: متاسفانه تمامی اقدامات مثبت سازنده و ارزنده نظام تحت الشعاع حضور تعداد قلیلی از معتادان متجاهر و متکدیان و افراد بی خانمان قرار گرفته است که حداکثر رقم آنها بین ۳۰ تا ۵۰ هزار نفر می باشد، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن یکی از بزرگترین شبکه های درمان اعتیاد در دنیا سالانه صدها هزار نفر را تحت پوشش خدمات درمان قرار می دهد.

افشار گفت: باید این واقعیت انکارناپذیر را قبول کنیم که اعتیاد به مواد ریشه در تاریخ دارد و ریشه کنی آن از دستور کار تمامی کشورهای دنیا خارج شده است.

وی تاکید کرد: باید با همدلی، همراهی و هم افزایی تمامی نهادهای دولتی مسئول و بخش غیر دولتی نسبت به مهار و کنترل اعتیاد و کاهش آسیب و درمان و بازتوانی و اجتماعی شدن معتادان اقدام کنیم.

سخنگوی ستاد بیان داشت: اولویت اصلی حوزه پیشگیری اولیه از اعتیاد، آموزش و جلوگیری از گرایش جوانان به مصرف مواد و ایجاد مهارت و قدرت در آنان است تا تجربه مصرف را حتی برای بار اول نداشته باشند.

افشار بیان کرد: شاید گفتن آن آسان باشد ولی متخصصان صاحب   دنیا می دانند که افزایش صد درصدی تعداد سازمان های غیر دولتی در یک دوره ۴ ساله یعنی اجتماعی شدن مبارزه در حال تحقق است.

وی گفت: صیانت از خانواده بهبودیافتگان، ایجاد فرصت های شغلی، اشتغال مولد و سایر حمایت های اجتماعی از بهبودیافتگان از اقدامات کلیدی و بنیادی در امر مبارزه است که در همین راستا در سال ۱۳۹۶ بیش از ۷۰۰۰  فرصت شغلی پایدار ایجاد شد و مطمئناً در سنوات آتی افزایش خواهد یافت.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد بیان کرد: ایجاد جو امید، نشاط، شادابی در جوانان و نوجوانان و پر کردن اوقات فراغت آنان و آموزش مهارت های اساسی توانمندسازی آنان و تعلیم مهارت های فرزندپروری در والدین به نحو قابل توجهی افزایش یافته است.

افشار گفت: در طول ماه گذشته با اقدامات اساسی و علمی دستگاه های عضو ستاد شاهد افزایش بی سابقه قیمت ماده محرک "شیشه" در کشور بودیم و این ماده خطرناک بین ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون نوسان قیمت داشت. علت اصلی این نوسان، مبارز موثر و منطقی با این مواد و پیش سازهای آن است.

وی ادامه داد: برخورد موثر با مواد محرک و ورودی به کشور، ضربه زنی به بنیان ها و کارگاه های تولید "شیشه" و همچنین کنترل اساسی پیش سازهای تولید شیشه مانند افدرین و پسوافندرین از دلایل اصلی افزایش قیمت است.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر ، افشار در پایان گفت: افزایش بی سابقه قیمت "شیشه" در سنوات گذشته به علت کنترل پیش ساز این ماده در کشور باعث شد "شیشه" که به عنوان یک ماده محرک خطرناک و مخرب به عنوان دومین ماده مصرفی در سال ۱۳۹۰ در بین معتادان جایگاه ویژه‌ای داشت افت اساسی پیدا کند و در حال حاضر نیز بعد از تریاک و گل و هروئین مقام چهارم را به خود اختصاص داده است.
منبع: ایسنا برچسب ها: کاهش مصرف گل ، دانشجویان ، مخدر گل

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کاهش مصرف گل دانشجویان مخدر گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات

به گزارش همشهری آنلاین،‌ دکتر محمدرضا مسجدی ، با بیان اینکه برخی موارد از منظر علمی به یک برهان تبدیل شده‌اند، خاطرنشان کرد: موارد بسیار متعددی درباره برهان‌هایی که از منظر علمی اثبات شده‌اند، وجود دارد؛ به طور مثال، مصرف زیاد نمک سبب افزایش فشار خون می‌شود و فشار خون بالا می‌تواند عاملی برای سکته‌های قلبی و مغزی باشد. کشورهای متعددی درباره تاثیر زیاد نمک مطالعات گسترده‌ای انجام داده‌اند؛ بنابراین در چنین شرایط، لازم نیست که درباره تاثیر مصرف زیاد نمک پژوهش کنیم. در همین راستا هم باید گفت که به طور قطع، افزایش میزان مالیات بر دخانیات می‌تواند بر میزان مصرف اثرگذار باشد. تاثیر مالیات بر میزان مصرف دخانیات نیز جزو مواردی است که به یک برهان تبدیل شده است.

وی افزود: افزایش مالیات بر سیگار و تاثیر این مولفه بر کاهش مصرف نباید به صورت آزمایشی با هدف پاسخ به پرسش « آیا افزایش مالیات بر میزان مصرف اثر دارد؟» اجرا شود. بررسی‌ها بیانگر این است که میزان مالیات بر مصرف دخانیات اثر می‌گذارد.

مالیات مهم‌ترین عامل برای جلوگیری از رشد محصولات دخانی

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه بررسی‌های برخی از سازمان‌های اقتصادی بیانگر این است که دخانیات بر توسعه پایدار اثر دارد، افزود: مولفه‌های صنعت، تجارت و استعمال دخانیات به عنوان ۳ مانع توسعه در کشورهای «در حال توسعه» هستند. همچنین بنابر اعلام بانک جهانی که یک سازمان اقتصادی است، کشورهای در حال توسعه به منظور توسعه، رشد و اشتغال‌زایی باید با مصرف دخانیات مبارزه کنند. اگرچه بانک جهانی یک سازمان اقتصادی است و در زمینه بهداشت فعالیت نمی‌کند اما از مضرات مصرف دخانیات سخن می‌گوید.

وی با بیان اینکه بانک جهانی بر ضرورت مبارزه با مصرف دخانیات در کشورهای پیشرفته تاکید کرده، افزود: مالیات، مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف و جلوگیری از رشد محصولات دخانی به حساب می‌آید.

مسجدی با اشاره به معاهده «چارچوب کنترل دخانیات» سازمان جهانی بهداشت گفت: سال ۲۰۰۳، معاهده جهانی چارچوب کنترل دخانیات توسط سازمان جهانی بهداشت به تصویب رسید. معاهده سازمان جهانی بهداشت در زمینه کنترل دخانیات دارای چندین ماده است که به موضوع مالیات در یکی از بندهای آن اشاره شده است.

لزوم میانگین ۷۰ تا ۷۵ درصدی مالیات بر قیمت خرده‌فروشی دخانیات

این متخصص با بیان اینکه ایران در منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مراکش تا پاکستان عضو کشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی به حساب می‌آیند. کشورهای منطقه مدیترانه شرقی با استفاده پارامترهای گوناگون نسبت به وضعیت میزان استعمال دخانیات اقدام می‌کنند. میزان مالیات محصولات دخانی باید به نحوی باشد که حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد قیمت خرده‌فروشی به مالیات اختصاص داده شود.

وی با بیان اینکه مالیات محصولات دخانی کشور معادل ۲۸ درصد است، ادامه داد: برخی با افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی مخالفت می‌کنند و مدعی هستند افزایش نرخ مالیات محصولات دخانی می‌تواند صنعت و اشتغال‌زایی را با چالش مواجه کند. مخالفان افزایش مالیات همچنین ادعا می‌کنند افزایش مالیات می‌تواند منجر به قاچاق محصولات دخانی شود.

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران افزود: بازهم تاکید می‌کنم مخالفان افزایش مالیات بر محصولات دخانی بر قاچاق محصولات دخانی به دلیل افزایش نرخ مالیات تاکید دارند. این درحالیست که میزان مالیات بر محصولات دخانی کشور پاکستان معادل ۷۶ درصد است؛ پرسش «آیا در این کشور محصولات دخانی قاچاق می‌شوند؟» را مطرح می‌کنم؛ در پاسخ به این پرسش باید گفت قاچاق دخانیات در کشور پاکستان انجام می‌شود؛ اگر نرخ مالیات بر محصولات دخانیانی کشور پایین بود، بازهم محصولات دخانی در پاکستان قاچاق می‌شدند.

وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی کشور تخصصی‌ترین نهاد مالیاتی کشور به حساب می‌آید، افزود: سال ۱۴۰۱، سازمان مالیاتی کشور در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی نحوه محاسبه نرخ مالیات بر دخانیات را اعلام کرده و در این نامه نحوه محاسبه مالیات بر دخانیات را اعلام کرده است. سازمان مالیاتی کشور در این نامه اعلام کرده است که با نرخ مالیات ابلاغی می‌توان میزان مالیات دریافتی از ۲۲ هزار میلیارد تومان را به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش داد. به طور قطع، افزایش مالیات می‌تواند بر میزان مصرف اثر بگذارد و حکم بازدارنده داشته باشد.

مسجدی درباره میزان مالیات در کشورهای دیگر نیز گفت: بررسی‌ها بیانگر این است عراق هر ساله میزان مالیات را ۱۰۰ درصد افزایش می‌دهد تا میزان مصرف دخانیات را به صفر درصد برساند.

کاهش ابتلا به سرطان با کنترل دخانیات

دبیرکل جمعیت مبارزه با دخانیات ایران با بیان اینکه قوانین ارزشمندی در کشور وجود دارد، افزود: اگرچه قوانین ارزشمند در کشور وجود دارد اما در زمینه اجرای قوانین ضعف داریم. قانون مبارزه با دخانیات در کشور وضع شده اما از منظر اجرای این قانون ضعف داریم. همچنین دو کشور استرالیا و نیوزلند اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی در کشورهای خود، هیچ‌گونه مصرف دخانیاتی وجود ندارد. پرسش «چگونه این کشورها به این جایگاه رسیده‌اند؟» را مطرح می‌کنم. موضوع کنترل مصرف دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است.

وی در پایان گفت: موضوع کنترل دخانیات از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید در کانون توجه قرار گیرد. بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه ۱۵۰ هزار نفر در کشور مبتلا به سرطان می‌شوند و میزان مرگ و میر سالانه ناشی از سرطان معادل ۸۰ هزار نفر است. اگر بتوانیم مصرف دخانیات را در کشور کنترل کنیم، به طور قطع، میزان ابتلا به سرطان حدود یک سوم کاهش می‌یابد.

کد خبر 849082 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر مهم دخانیات - سیگار

دیگر خبرها

  • دو عامل چاقی که دور از ذهن هستند
  • استرس زیاد و کمبود خواب، وزن را افزایش می‌دهد
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • ۱۰ کشور با بهترین غذاها در جهان؛ کدام کشور بهترین کیفیت غذا را دارد؟ (+عکس)
  • مهم‌ترین عامل برای کنترل مصرف دخانیات
  • ۱۰ کشور با بهترین غذا‌ها در جهان
  • چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب