Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@10:45:03 GMT

سقوط آزاد قهرمان فوتبال آسیا در همدان

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۷۲۶۸۸

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، باشگاه پاس قدمتی ۶۰ ساله درفوتبال ایران دارد، خوشنامی این تیم فقط به علت داشتن پنج عنوان قهرمانی و نایب قهرمانی در کشور و آسیا نیست. استعدادیابی و تربیت بازیکن، همواره سبز‌ها را در کنار سرخ آبی‌ها بین تیم‌های مطرح پایتخت قرار داده بود. زمانی که خرداد ۸۶ خبر انتقال پاس به همدان در خروجی خبرگزاری‌ها قرارگرفت، بازتاب وسیعی در مطبوعات ورزشی و غیر ورزشی کشور ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سیدکاظم اسدی کارشناس فوتبال همان اندازه که انتقال پاس به همدان در کوتاه مدت خوشایند و پرهیجان بود، آثار منفی آن در ورزش و فوتبال همدان و تبدیل پاس به تیم دسته سومی، ثابت کرد که انتقال پاس به همدان تصمیم کارشناسی ورزشی نبوده است.
البته با وجود دیدگاه منتقدانه کارشناسان فوتبال نظیر امیرحاج رضایی، عادل فردوسی پور و وحید هاشمیان و نقد انتقال پاس در برنامه نود، عواملی، چون تمایل نداشتن نیروی انتظامی به باشگاه داری حرفه‌ای و القاء ایجاد تحول مثبت در ورزش استان همدان، موجب انتقال پاس از مسیر ارزشی با شعار پاسداشت شهدا به همدان شد.
این تیم در نخستین سال حضورش در همدان با استقبال پرشور هواداران همدانی و توانمندی‌های باقی مانده از تهران، با کسب ۴۹ امتیاز از ۳۴ بازی، در رده پنجم هفتمین دوره لیگ برتر ایستاد و بهترین تیم شهرستانی لقب گرفت. اما این روند خیلی گذرا بود.
به گفته عادل فردوسی پور کارشناس خبره فوتبال گذشت زمان ثابت کرد؛ به علت ضعف مدیریت و رنگ باختن توانمندی‌ها به تدریج روند سقوط پاس آغاز و نتایج ورود نامیمون این مهمان ناخوانده در ورزش همدان آشکار شد. القاء پیشرفت در فوتبال به جوانان استان از طریق پاس، یکی از پیامد‌های منفی این تیم در فوتبال همدان بود، بدون اینکه به تیم‌های پایه توجه شود. هرچنداولیایی مدیر عامل اسبق پاس همدان معتقد بود؛ مدارس فوتبال و سرمایه‌گذاری روی تیم‌های پایه راهکار مناسب تامین و جبران کمبود بازیکن است، اما با وجود تک چهره‌های موفق و با انگیزه مانند مرتضی تبریزی و علی اصغر عاشوری، بومی گرایی برای تامین بازیکن هرگز اجرایی نشد.
کاظم محمودی کمک مربی وقت پاس هم اذعان داشت؛ با رفتن بازیکنانی سرشناس مانند خسرو حیدری این تیم در بیشتر نقاط زمین با کمبود بازیکن روبرو شد که جبران آن با مدیریت موسمی و منابع مالی محدود سازگار نبود، بطوری که بعد‌ها عوامل تکمیلی کمبود بازیکن سرشناس و نبود تعصب بین بازیکنان شرایط سقوط تیم را بیش از پیش فراهم کرد.
بالاخره تیم پاس در هفته پایانی دهمین دوره لیگ برتر، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ در ورزشگاه مفتح به رغم حمایت پرشور تماشاگران، نتیجه را دو بر صفر به مهمان خود استقلال تهران واگذارکرد، تا با ۳۵ امتیاز و تفاضل گل کمتر نسبت به شاهین بوشهر و راه‌آهن شهرری با بدرقه اشک و اعتراض هواداران همدانی به همراه پیکان قزوین و استیل آذین به دسته اول سقوط کند.
علی اصغر مدیرروستا سرمربی و عباس صوفی مدیرعامل وقت این تیم، علت سقوط تیم پاس را امیر قلعه‌نویی و باخت سپاهان مقابل سایپا بیان می‌کنند و باشگاه پاس همدان هم برای تایید این دیدگاه در بیانیه‌ای تبانی تیم‌های وابسته به وزارت صنایع را علت سقوط پاس اعلام می‌کند. اما به اعتقاد امیرحاج رضایی کارشناس فوتبال این نگاه‌ها، دیدگاه‌های مقطعی و به تناسب شرایط زمانی بود، چون تیم پاس با یک فرایند افول و فراهم شدن زمینه‌های سقوط نظیر کمبود منابع مالی و مدیران موسمی به این مرحله رسید.
پاس پس از انتقال به همدان هیچگاه مسند مدیریت پایدار ندید. پس از برکناری سید کاظم اولیایی از بانیان انتقال پاس همدان، کریم ملاحی از بنیانگذاران پاس تهران به علت نتایج ضعیف تیم و کشمکش با سرمربی از سمت خودکناره‌گیری کرد، در ادامه این روند دغدغه‌های مالی به عباس صوفی نیز بیش از ۶ ماه فرصت نداد و شهید علیرضا شمسی‌پور قائم مقام با اخلاق باشگاه پاس هم با سوابق درخشان در باشگاه‌های انصار، فجر و مقاومت همدان به سبب مشکلات مالی استعفا کرد. وضعیت طوری شده بود که بهرام یدی، عبدالحمید رمضانی و سید محمد عیوقیان مقطعی و کوتاه سکان مدیرعاملی و سرپرستی پاس را عهده دار شدند، به گفته قدیرگودرزی از پیشکسوتان ورزش استان، شرایط مدیران موسمی روندسقوط این تیم را به لیگ دسته یک، دو و سه فوتبال کشور تسریع کرد.
درکنار مدیریت ناپایدار، مشکلات مالی پای طلبکاران را هم به این تیم بازکرد، با اولتیماتوم کمیته انضباطی، پاس با علیرضا منصوریان و محمدرضا مامانی، سرمربی و بازیکن سابق این تیم تسویه می‌کند. منصوریان سرمربی اسبق پاس همدان معتقد بود؛ بدهی تیم پاس به بازیکنان و مربیان داخلی و خارجی از عمده مشکلات این تیم است. چون شکایت آن‌ها همواره پاس را با خطرکسر امتیاز مواجه کرد. به طوری کریستین کوتو برزیلی با جعل قرارداد و شکایت به فیفا موجب کسر ۶ امتیاز از پاس می‌شود، تا این تیم فرصت صعود به لیگ دسته بالاتر را از دست بدهد.
به اعتقاد کارشناسان فوتبال کشورمان؛ با توجه به شرایط مدیریت موسمی و سلیقه‌ای، نبود حامی مالی مطمئن و قوی، نداشتن بستر مناسب برای جذب بازیکنان و مربیان سرشناس در پاس، تنها راه نجات قهرمان آسیا، بازگشت به پایتخت، برخورداری از امکانات تهران و مدیریت پایدار است. فوتبال همدان هم می‌تواند با رویکرد اولویت دادن به فوتبال پایه و بومی گرایی زمینه‌های حضور خود را در لیگ‌های دسته اول و برتر فراهم کند. همچنان که تیم شهرداری همدان در لیگ دسته دو با این روند رشد کرد. کارشناسان هم بر این فرایند پیشرفت فوتبال همدان متفق القول هستند.
دبیران خبر: سید کاظم اسدی و رسول بهرامی

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: همدان پاس همدان فوتبال همدان مرتضی تبریزی اصغر عاشوری عباس صوفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی و در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل از آن، ۱۲.۴ درصد کاهش موالید داشتیم؛ این کاهش را هنوز داریم، اما سرعت شیب کمتر و با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت انجام شده، سرعت نزول کمتر شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان نظام پزشکی، محمد رئیس‌زاده اظهار کرد: باید به جامعه بزرگ مامایی تبریک بگوییم که عمر و تجربه خود را صرف شیرین‌ترین و زیباترین تجربه هستی و خاطره یک خانواده می‌کنند و واسطه ظهور امن فیض خداوندی حیات روی زمین هستند و این جای تقدیر دارد و جایگاه ماما در جامعه پزشکی جایگاه بسیار رفیعی است؛ راز قوی بودن این کشور دوست داشتنی که به جان نفوس خود وابسته است، به دستان ماماها است که از نفوس این دیار مراقبت می‌کنند، هم در دوران بارداری، هم در دوران زایمان و هم مراقبت‌های پس از زایمان.

وی افزود: زیربنای اصلی توسعه پایدار و اقتدار هر کشور تناسب مستقیم با نیروی جوان مولد دارد و یکی از مؤلفه‌های تقویت آن جمعیت سالم مولد، عملکرد جامعه عظیم ۷۶ هزار نفری مامایی کشور است، از این منظر جامعه مامایی ارزش بالایی دارد و باید برای تحقق آینده کشور برای جامعه مامایی سرمایه گذاری‌های کلان در بعد علمی و کارکردی انجام شود، این سرمایه‌گذاری‌های کلان لازمه توسعه و تعالی و جوانی جمعیت است، اگر ما می‌خواهیم از این سیاه چاله جمعیتی بیرون بیاییم و از آن پنجره طلایی جمعیت استفاده کنیم، باید قدر جامعه مامایی را بدانیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی تصریح کرد: در سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ شیب وحشتناک رو به نزول جمعیتی و در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال قبل از آن، ۱۲.۴ درصد کاهش موالید داشتیم؛ این کاهش را هنوز داریم، اما سرعت شیب کمتر و با اقدامات خوبی که در این دولت و با تلاش وزارت بهداشت انجام شده، سرعت نزول کمتر شده است.

رئیس‌زاده عنوان کرد: در سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۱۱۴ هزار تولد داشتیم، ۱۴۰۱ یک میلیون و ۷۵ هزار و در سال ۱۴۰۲، یک میلیون و ۵۷ هزار، بنابراین کاهش ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰، ۳.۶ بوده است، اما کاهش ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، ۱.۶ بود و جلوی آن سقوط آزاد کاهش موالید گرفته شد.

وی با استناد به آخرین آمار سازمان نظام پزشکی گفت: از ۷۶ هزار نفر جمعیت مامایی کشور تنها ۱۰ درصد آن‌ها پروانه مطب دارند، در واقع ۷۷۱۲ پروانه فعال مامایی داریم، یکی از مهمترین مؤلفه‌های تشویق به فرزندآوری این است که دوران زایمان و بارداری به تجربه خوشایند و مطمئنی تبدیل شود و هرقدر این تجربه شیرین باشد، تکرار آن محتمل‌تر خواهد بود و جمعیت عظیم جامعه مامایی در ایجاد این تجربه خوشایند نقش مهمی دارند که باید به‌کار گرفته شوند و این واقعیت‌ها را باید مسئولان کشور بدانند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: جشن روز ماما باید یک جشن واقعی افزایش جمعیت سالم و قوی باشد و باید به آینده امیدوار باشیم و موظف هستیم که به نسل جدید امید و نشاط بدهیم.

کد خبر 750771

دیگر خبرها

  • تراکتور به سهمیه آسیا و فولاد به سقوط نزدیک‌تر شدند
  • فولاد 0-2 تراکتور؛ سقوط آزاد!
  • تیمی که قهرمان و سقوط‌کننده لیگ برتر را تعیین می‌کند
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان
  • صدرنشین استرالیا قهرمان آسیا شد
  • تیم نوجوانان والیبال ساحلی ایران قهرمان آسیا شد
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • تیم ملی والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران قهرمان آسیا شد
  • تیم والیبال ساحلی زیر ۱۹ سال ایران قهرمان قاره آسیا شد
  • کشتی گیر مهریزی قهرمان ایران شد