Web Analytics Made Easy - Statcounter

چای یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های جهان است. چای نوشیدنی شخصی به شمار می‌آید، هر کس دستور العمل شخصی خودش را برای دم کردن چای عالی دارد. اما نظریات علمی در مورد بهره بردن از بیشترین خاصیت چای چیست؟  به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، تنها دلیل نوشیدن آن نیست، اما نوشیدن آن فواید زیادی دارد. محققان می‌گویند عصاره چای باعث بهبود خلق و خوی و فعالیت‌های شناختی می‌شود و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چای منبع ریزمغذی‌هایی (عناصری که به میزان جزیی مورد نیاز بدن هستند) از جمله فلوراید، منیزیم و روی است. اما فواید چای عمدتا به سه ترکیب اصلی زیست فعال؛ کاتچین، کافئین و ال تیانین مرتبط است. مواد زیست فعال، مواد مغذی غیر ضروری هستند که برای سلامتی مفیدند. این ترکیبات فرا تغذیه‌ای به میزان کمی‌در برخی غذا‌ها یافت می‌شوند. اسید آمینه موجود در ال تیانین عامل خواص آرامش بخش چای است.

آزمایش روی مدل‌های حیوانی و مدل‌های شیمیایی نشان داده اند که این ترکیبات ممکن است اثرات متعددی روی سلامتی داشته باشند. کاتچین‌ها گروهی از مواد شیمیایی با ویژگی آنتی اکسیدانی هستند. آنتی اکسیدان‌ها هم مولکول‌هایی هستند که مانع آسیب سلولی می‌شوند. کافئین موجب احساس هوشیاری می‌شود، حال، باور بر این است که اسید آمینه موجود در ال تیانین عامل ویژگی آرامش بخشی نوشیدنی چای است.

عصاره چای سالم چه ویژگی‌هایی دارد؟
همه انواع چای سیاه، اولانگ (چای بومی‌چین)، سفید و سبز از گیاهی به نام کاملیا سیننسیس گرفته می‌شوند. تفاوت این چای‌ها با هم، در زمان برداشت، طرز فرآوری و به ویژه اکسیداسیون است، واکنشی که در هنگام حرارت دادن برگ چای رخ می‌دهد و موجب کاهش سطح اکسیژن بالا می‌شود. چای سیاه کاملا اکسیده و اولانگ تا حدی اکسیده شده اند، در حالی که چای سبز و سفید اکسیده نشده اند. چای سفید حاصل برداشت اولیه برگ‌های چای است و چای سبز بعد از آن برداشت می‌شود.
طرز فرآوری تاثیر کمی‌روی ال تیانین دارد که با سطوح مشابهی در تمامی‌چای‌ها یافت می‌شود. اما سطح کافئین در چای متغیر است، چای سیاه معمولا بیشتری کافئین را دارد. کاتچین در فرایند اکسیداسیون تغییر می‌کند، به این ترتیب بالاترین سطح کاتچین در چای سبز و سفید موجود است.

روش دم کردن چای
حداکثر فواید سلامتی چای بیشتر از اینکه به نوع چای انتخابی بستگی داشته باشد، به نحوه دم کردن آن مرتبط است. تمرین در این مورد مهم است. اگر تنها چای کیسه‌ای را به مدت ۱۵ تا ۳۰ ثانیه درون فنجان می‌گذارید، احتمالا فقط میزان کمی‌از مواد زیست فعال که می‌توانید با دم کردن چای از آن بهره‌مند شوید را دریافت می‌کنید، بنابراین بهتر است برای داشتن یک نوشیدنی سلامتی ترکیباتی مصرف کرد که در آن از عصاره چای استفاده شده است.

در واقع طبق دستورالعمل دم کردن چای با آب جوش به مدت دو تا ۳ دقیقه، حدود ۶۰ درصد کاتچین، ۷۵ درصد کافئین و ۸۰ درصد ال تیانین استخراج می‌شود. هر چقدر مدت دم کردن چای بیشتر شود، علاوه بر استخراج میزان مواد زیست فعال بیشتر، طعم چای هم قوی‌تر می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد، دم کردن چای به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در حرارت ۸۰ درجه سانتی گراد، منجر به استخراج بیشترین سطح مواد زیست فعال می‌شود. البته چنین چیزی برای دم کردن چای روزانه چندان عملی نیست و احتمالا طعم آن هم چندان مطبوع نباشد.
موضوع جالب اینکه، ph آب روی فرایند استخراج مواد زیست فعال تاثیر می‌گذارد. ph پایین (اسیدی) آب مواد زیست فعال بهتری نسبت به سطح ph بالای (بازی) آب استخراج می‌کند. ph آب آشامیدنی شهری، حدود هفت است که خنثی محسوب می‌شود؛ بنابراین بهتر است، برای دریافت مواد زیست فعال بیشتر، پس از دم کردن چای به آن لیمو اضافه کنید. مایکروویو می‌تواند سطح مواد زیست فعال در چای را افزایش دهد.

آیا می‌توان چای را در ماکروویو دم کرد؟
دم کردن چای در مایکروویو، برای دوستداران چای ناب هولناک است. آن‌ها چنین استدلال می‌کنند که مایکروویو نسبت به کتری، آب را کم‌تر گرم می‌کند و همچنین کنترل کمتری برای میزان حرارت وجود دارد. اما در واقع، مایکروویو می‌تواند ابزار مفیدی برای استخراج مواد زیست فعال باشد.
مایکروویو می‌تواند سطح مواد زیست فعال چای را افزایش دهد. آب جوش را به چای کیسه‌ای اضافه کنید، سپس به مدت ۳۰ ثانیه چای کیسه‌ای را در آب جوش قرار دهید و بعد از آن یک دقیقه در مایکروویو (با حرارت متوسط) قرار دهید. به این ترتیب، می‌توانید از سطح بیشتری از مواد زیست فعال به نسبت استاندارد دم کردن سه دقیقه‌ای بهره‌مند شوید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مصرف چای اخبار سلامت مشاوره پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۷۷۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار

به گزارش خبرگزاری مهر، حلیا سادات حسینی در آئین تجلیل از فعالان ورزشی حوزه محیط زیست که در نمایشگاه سلامت شهر بوستان لاله برگزار شد با تبریک روز و هفته ملی زمین پاک و هفته سلامت با اشاره به اینکه در کنار حفظ محیط زیست نیازمند توجه عمومی هستیم بیان داشت: مشارکت مردم برای نجات زمین از پلاستیک را مدنظر قرار دادیم و با این شعار به دنبال این بودیم که مردم را در این مسیر مشارکت دهیم.

وی اضافه کرد: پلاستیک ۴۰۰ سال طول می‌کشد که در زمین تجزیه شود و هریک مترمربع از خاک ۱۰۰ سال طول می‌کشد که تولید شود و این سخت است که خاک حاصلخیز و زمین حفاظت شده با پلاستیک آلوده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر روند طولانی تجزیه پلاستیک در طبیعت، این تجزیه برای خاک و زمین نیز عوارض جبران ناپذیری در پی دارد، گفت: میکروپلاست‌ها در طبیعت باقی می‌مانند. جانوران نیز از این میکرو پلاست‌ها استفاده کرده و ما نیز از همین جانورانی که چنین موادی را در تغذیه خود داشته‌اند استفاده می‌کنیم. این موضوع سلامت انسان را تهدید می‌کند و عامل مهمی در به خطر افتادن سلامت بدن افراد است.

مدیرکل توسعه پایدار و محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به اینکه هفته سلامت فرصت مغتنمی است که به سلامت جسم و در کنار آن روان توجه شود، اظهار داشت: یافته‌های علمی نشان می‌دهد میکرو پلاستیک‌ها ارتباط مستقیم در ابتلای افراد به سرطان دارد. کاهش استفاده از پلاستیک و انتشار میکرو پلاستیک‌ها در طبیعت هم به حفظ محیط زیست وهم به سلامت عمومی جامعه کمک می‌کند و امیدواریم این با کاهش استفاده از محصولات پلاستیکی بتوانیم جامعه‌ای سالم‌تر داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه در استفاده نکردن از کیسه‌های پلاستیکی مجلس قوانینی را برای کاهش و جلوگیری از استفاده این نوع محصول به تصویب رسانده است، ادامه داد: استفاده کمتر از پلاستیک‌هایی که زیست تخریب‌پذیر نیستند. در سال ۱۴۰۲ تدوین استانداردی برای تعیین این نوع کیسه‌ها در دستورکار قرار گرفته است و از این پس تنها پلاستیک‌هایی که نشان استاندارد زیست تخریب‌پذیر داشته باشند در زمره محصولاتی قرار خواهند گرفت که امکان استفاده از آن باید بیشتر از گذشته در مراکز فروشگاهی و اصناف استفاده شود.

حسینی با بیان اینکه علاوه بر تهدید پلاستیک برای طبیعت و زمین، توسعه شهرنشینی و افزایش جمعیت چالش‌های و خطرات دیگری را برای زمین ایجاد کرده است توضیح داد: ته سیگار چالش جدید حوزه سلامت و محیط زیست است. ته سیگارها دارای انبوهی از سمی‌ترین فلزات سنگین به نام آرسنیک است که تمام حاصلخیزی و قدرت رشد زمین را از بین می‌برد. یکی از دلایل خشک شدن بسیاری از درختان در معابر عمومی است که ناشی از ته سیگارها به خاک و درختان منتقل می‌شود.

وی گفت: ۶۰ درصد از آلایندگی زمین مربوط به مواد شیمیایی و فلزات سنگین ناشی از آرسنیک است و به این دلیل ضرورت دارد با مشارکت مردم تلاش کنیم تا علاوه بر کاهش مصرف پلاستیک به موضوع فیلترهای سیگار و خودداری از رها کردن آن در فضای عمومی توجه بیشتری کنیم.

کد خبر 6087931

دیگر خبرها

  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار