Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون علمی و فناوری رییس جمهوری یکی از بخش های مهم زیست بوم کارآفرینی را چگونگی تامین مالی شرکت های دانش بنیان و استارتاپی دانست و تاکید کرد: تامین مالی کسب‌وکارهای نو به طور حتم نیازمند راهکارهای نوآورانه است.

به گزارش گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکترسورنا ستاری روز شنبه در آئین پذیره نویسی صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه دانشگاه تهران در بورس گفت: از آن‌جایی‌که متأسفانه تأمین مالی کسب و کارهای نو همواره به وام دادن تعبیر شده، آسیب‌های جدی متوجه این نوع از کسب و کارها شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی وابستگی شرکت‌های خلاق و فناور به وام را بزرگ‌ترین آسیب این بخش از کسب و کارها دانست و گفت: تامین مالی کسب و کارهای دانش‌بنیان از طریق وام به نتیجه نمی‌رسد و برای تامین مالی باید از روش‌های خلاقانه استفاده شود. همان‌طور که ماهیت این کسب و کارها مبتنی بر خلاقیت و نوآوری است.
ستاری، صندوق‌های پژوهش و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه را مدلی مناسب برای تأمین مالی کسب و کارهای دانش‌بنیان و استارتاپی برشمرد و افزود: با پیگیری‌های جدی در چند سال اخیر برای تحقق اجزا زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری، ایجاد و پذیره‌نویسی صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری شد و امروز در حالی پنجمین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه وارد بورس می‌شود که 13 صندوق مدارک خود را تکمیل و در آستانه ورود به این بازار هستند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به افزایش چشمگیر ظرفیت بانک‌ها در ارائه تسهیلات وام به شرکت‌های دانش‌بنیان بزرگ گفت: اگرچه بانک‌ها با ماهیت و سازوکار شرکت‌های دانش‌بنیان خدماتی و استارتاپی آشنایی چندانی ندارند اما می‌توانند با تجربه بالا در ارائه تسهیلات وام، به شرکت‌های دانش‌بنیانی که توانمندی بازپرداخت تسهیلات را دارند کمک شایان کنند.
وی ادامه داد: خوشبختانه با ورود دانشگاه‌ها و بورس به عرصه تأمین مالی، سد ریسک‌پذیری و حمایت مالی جسورانه از شرکت‌های استارتاپی شکسته شده است و فرهنگ حمایت از خلاقیت‌ها که قدمتی چندهزارساله در تاریخ کشور ما دارد، با روشی نو و مطابق با سازوکارهای مالی امروزی احیا و دنبال می‌شود.

**اهمت فرهنگ سازی برای حمایت از استارتاپ های بومی
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری با تأکید بر فرهنگ‌سازی حمایت از کسب و کارهای بومی گفت: تنومند شدن بسیاری از استارتاپ‌های غیر بومی حاصل فرهنگ نادرست عدم حمایت از فعالان داخلی است.
وی افزود: در فضایی که کسب و کارهای خارجی مانند برخی پیام‌رسان‌ها آزادانه فعال هستند، نمونه‌های بومی برای ادامه فعالیت با مشکلات و موانع فراوان مواجه می باشند و توان رقابت پیدا نمی‌کنند.
ستاری، کم‌توجهی به کسب و کارهای داخلی را حاصل کژفهمی و فرهنگ نادرست دانست و گفت: این‌که جنس بی‌کیفیت خارجی به راحتی وارد کشور می‌شود و مشتری پیدا می‌کند و از سوی دیگر، فضای مساعد کسب و کار و فعالیت برای کسب و کارهای بومی فراهم نیست، به فرهنگ غالب عدم حمایت از کارآفرین ایرانی بر می‌گردد و باید این رویه نادرست اصلاح شود.

**استارتاپ های بومی زمینه ساز بازگشت نخبگان به کشور
رئیس بنیاد ملی نخبگان، کسب و کارهای خدماتی و استارتاپ‌های بومی را یکی از اثرگذارترین زمینه‌ها برای بازگشت نخبگان به کشور دانست و افزود: باید همه کمک کنیم تا راه برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها هموار شود چراکه این کسب و کارها بزرگ‌ترین زیرساخت برای جذب و ماندگاری نخبگان کشور را فراهم کرده‌اند.
وی تصریح کرد: این باور نادرست که استارتاپ‌ها و کسب و کارهای خدماتی بومی به جایی وابسته‌اند باید اصلاح شود و افتخارآفرینی جوانان خلاق و نوآور کشور در حوزه استارتاپ‌های خدماتی و شرکت‌های فناوری پیشرفته به خصوص در حوزه‌های نانو، زیست‌فناوری و سلول‌های بنیادی، اگرچه در آغاز راه اما قابل اعتنا و ارزشمند است.
رئیس ستاد فرهنگ سازی اقتصاد دانش‌بنیان ادامه داد: در حال حاضر بیش از 3500 شرکت دانش‌بنیان و هزاران استارتاپ در سپهر اقتصاد دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند و به صورتی فزاینده نقش خود را در پیشرفت اقتصاد کشور پررنگ‌تر می‌کنند.
بر اساس این گزارش، آیین پذیره نویسی صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر یکم دانشگاه تهران با نماد تهران یک، به عنوان نخستین صندوق VC دانشگاهی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، رئیس دانشگاه تهران، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و نمایندگان بنگاه‌های تأمین سرمایه این صندوق پذیره نویسی شد و این صندوق کار خود را در حوزه تأمین مالی ایده‌های خلاقانه دانشگاهی و فناور آغاز کرد.
علمی ** 1836 **2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ستاري كسب و كارهاي نو پذيره نويسي صندوق سرمايه گذاري جسورانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۹۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید چگینی در دومین نشست کمیته ویژه وصول مطالبه‌ها در سال (۱۴۰۳) که با هدف ارایه گزارش وضع مطالبات شرکت‌های گاز استانی در سال ۱۴۰۲ و بررسی چالش‌ها و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای امسال برگزار شد، با اشاره به نقش مهم وصول مطالبه‌ها بر تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای کشور و تأمین رفاه عمومی با اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابر بدهکاران تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه تاکید کرد: ارایه مستمر خدمات دولت، رونق اقتصادی کشور در طرح‌ها و پروژه‌های زیرساختی، منوط به تأمین منابع مالی است و یکی از اجزای مطلوب مصادیق آن توجه به وصول مطالبات است.

وی عنوان کرد: مدیران‌عامل شرکت‌های گاز استانی به عنوان رییس کمیته وصول مطالبه‌ها در استان و مدیران مالی این شرکت‌ها به‌عنوان دبیر کمیته، اهتمام ویژه‌ای به تحقق وصول مطالبه‌ها داشته باشند.

الزام پرداخت مطالبات برای توسعه طرح‌های شرکت ملی گاز ایران

مسلم رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، گفت: وصول مطالبه‌ها و بهینه‌سازی مصرف از اولویت‌های شرکت ملی گاز ایران است و بی‌تردید حصول به نتیجه در این فرآیند با سختی و مشکلاتی همراه است. کمک به بخش مولد اقتصاد کشور با هدف جهش تولید، دغدغه جدی شرکت ملی گاز ایران است، اما در صورت نبود همراهی صنایع در پرداخت مطالبات، شرکت در خدمات‌رسانی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

کد خبر 6088516

دیگر خبرها

  • لزوم افزایش صندوق اعتباری فناوری مازندران
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • هموارسازی مسیر تعامل و آشنایی اجتماع نخبگان با توانمندی‌های فناورانه و نوآورانه کشور
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها در راستای تحقق رشد تولید
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • تفاهم بانک شهر و شرکت ملی صنایع مس در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • موسسه «مصاف» رائفی پور از کجا تامین مالی می‌شود؟
  • برگزاری رویدادی نوآورانه در صنایع خلاق/رونمایی از منشور مسئولت اجتماعی شرکت‌های خلاق
  • تفاهم شرکت ملی صنایع مس و بانک شهر در راستای تامین مالی و توسعه صادرات
  • راه‌اندازی پلتفرم آموزشی مهارت‌افزایی برای مشمولان نظام وظیفه/ایجاد نئو بانک صنعتی