Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: در ایران سالانه ۲۰ هزار نوجوان و جوان به اسکیزوفرنی مبتلا می‌شوند و بیش از ۲۵۰هزار نفر از جمعیت ایران مبتلا به اسکیزوفرنی است و حدود یک‌پنجم آنها در هر لحظه نیاز به بستری در بیمارستان دارند.‏ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، سید جمال رحمانی گفت: اسکیزو فرنی نوعی اختلال روانی است که فرد قابلیت تمیز دادن افکار، ایده‌ها و تصورات خودش با واقعیت را ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری اختلال فکر و خُلق ناآرام را به همراه دارد که معمولا به صورت دشواری در حفظ، تمرکز و تشکیل مفاهیم، خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: بررسی‌های انجام شده ازسوی سازمان بهداشت جهانی حاکی از این است که حدود 26 میلیون نفر در سراسر جهان به اسکیزوفرنی مبتلا هستند.‏

رحمانی گفت: کارشناسان معتقدند، امکان ابتلا به این بیماری تقریباً در تمامی طول عمر انسان وجود دارد، ولی شایع‌ترین سن ابتلا 15 تا 30 سالگی است، اسکیزوفرنی یک اختلال پیچیده و مزمن مغزی است که همه ابعاد زندگی روزمره بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ‏

این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: مبتلایان به بیماری اسکیزوفرنی غالباً نیاز به خدمات مستمر روان‌پزشکی دارند، به طوری که بر اساس آمار حدود نیمی از تخت‌های بخش‌های روان‌پزشکی بیمارستان‌ها توسط این بیماران اشغال می‌شود.

وی گفت: اسکیزو فرنی نوعی اختلال روانی است که فرد قابلیت تمیز دادن افکار، ایده‌ها و تصورات خودش با واقعیت را ندارد. این بیماری اختلال فکر و خُلق ناآرام را به همراه دارد که معمولا به صورت دشواری در حفظ، تمرکز و تشکیل مفاهیم، خود را نشان می‌دهد. میزان بروز سالانه اسکیزوفرنیا 3 در 10 هزار و میزان شیوع نقطه‌ای آن در حدود 4 در هر 1000 نفر جمعیت است که بر این اساس در ایران سالانه 20 هزار نوجوان و جوان به این بیماری مبتلا می‌شوند. هم‌اکنون بیش از 250هزار نفر از جمعیت ایران مبتلا به اسکیزوفرنیا هستندو حدود یک ‌پنجم بیماران در هر لحظه نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند.‏

کارشناس حوزه توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: اسکیزوفرنی نوعی اختلال شدید است که بر کل شخصیت بیمار تاثیر می‌گذارد، با این حال نشانه‌های آن را می‌توان با درمان کنترل کرد. برخی از مبتلایان به اسکیزوفرنی برای کنترل نشانه‌های بیماری خود، باید همیشه دارو مصرف کنند، برخی دیگر برای دوره محدودتری نیاز به دارو دارند.

وی تصریح کرد: این بیماری به‌دنبال اختلال در عملکرد یک سیستم به وجود می‌آید که دستگاه عصبی مرکزی و به ویژه مغز است.گرچه تاکنون علت دقیق و چگونگی این تغییرات کاملاً روشن نشده و در توجیه و تفسیر علل این تغییرات، دلایل مختلفی بر اساس دیدگاه‌های متفاوت ابراز شده است. اما آن چه که مورد توافق عمومی است، این است که این اختلال در افراد مستعد و تحت تاثیر عوامل مختلف زیستی، روانی و اجتماعی رخ می‌دهد.

رحمانی گفت: افراد مبتلا به اسکیزوفرنی معمولاً خطرناک نیستند.درمیان خشونت‌ها و جنایاتی که درجامعه دیده می‌شود، تعداد بسیار اندکی از آن‌ها مربوط به بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی است. برخی‌از علائم بیماری یاد شده همراه با احساس خشونت است، مانند زمانی که بیمار به‌صورت توهمی خود را درمعرض آزار واذیت تصور می‌کند. زمانی که این بیماران به مواد مخدر اعتیاد پیدا کنند، احتمال انجام اعمال خشونت‌آمیز توسط آنان افزایش می‌یابد. اگر خشونتی هم صورت بگیرد، بیشتر احتمال دارد که متوجه افراد خانواده شود و اغلب در محیط خانه صورت می‌گیرد. برای مداوای این بیماران از روش ها‌یی مانند درمان دارویی،رفتار درمانی، شناخت درمانی و کار درمانی استفاده می‌شود.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: پیگیری درمان و توانبخشی گامی ضروری برای پیشگیری از حملات عود بیماری و تخریب هر چه بیشتر کارکردهای فرد است. از این رو افراد مبتلا به اسکیزوفرنیا را تشویق کنید تا به طور فعال در درمان خود وپیگیری آن مشارکت داشته باشند. به دلیل نوع بیماری لازم است که بیمار و اعضای خانواده نسبت به ضرورت و اهمیت ادامه درمان به خوبی آگاه باشند. ضمن تشویق به ادامه درمان دارویی از درمان های جنبی ، مانند آموزش مهارت ها، درمان های رفتاری شناختی ،کاردرمانی، آموزش حرفه و اشتغال نباید غافل بود. به خاطر داشته باشیم که با انجام این درمان ها زمینه بازگشت بیمار خود را به جامعه فراهم می کنیم.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: اسکیزوفرنی توانبخشی سازمان بهزیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۹۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید

پانته‌آ رمضانی‌نژاد اظهار داشت:  علی خلیل طهماسبی که به سبب تصادف دچار مرگ مغزی و در بیمارستان لردگان بستری بود، با رضایت خانواده نیکوکار عمل جداسازی اعضا وی صبح امروز انجام شد.

وی ادامه داد: کبد و کلیه‌های این نوجوان لردگانی جداسازی و برای اهدا به بیماران در صف انتظار به شیراز ارسال شد.

بیشتر بخوانید

اولین اهدای عضو چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۳ همزمان با شب قدر رقم خورد

وی تصریح کرد: این چهارمین عمل اهدای عضو در سالجاری است.

رمضان‌نژاد از خانواده‌های ایثارگر اهدا کننده عضو بیماران مرگ مغزی قدردانی کرد و گفت: به منظور ترویج فرهنگ خداپسندانه اهدای عضو، علاقه‌مندان می‌توانند از طریق وبگاه skums.ac.ir نسبت به تکمیل "فرم عضویت در خانواده بزرگ اهداکنندگان عضو" اقدام کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • بیماران«ای‌ال‌اس» با امانت دادن تجهیزات به یکدیگر زنده‌اند
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان