Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با تاکید بر اینکه ربا باعث فاصله طبقاتي و ظلامت در جامعه مي شود، عنوان کرد: بانکداري اسلامي، اقتصاد مقاومتی و ایجاد بنگاه های کارآفرینی، ربا را از سيستم بانکي و محور جامعه حذف مي کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان و امام جمعه بوشهر (5 خرداد) بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر دهم رمضان، در جلسه «اخلاق و زندگی عبادی» که در مسجد امام حسن مجتبی (ع) محله کوتی منطقه 1 این شهر برگزار شد، با اشاره به اینکه به نبی مکرم اسلام (ص) فرمود«مسجدها بازاری از بازارهای آخرت هستند که بارشان مغفرت و هدیه شان بهشت است»، اظهار داشت: حضرت فاطمه(س) به جايگاه زن، كمال معنوي و انساني بخشيد و تنها راه رسيدن به قله‌هاي کمال انساني در خودشناسي و خداشناسي است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مولف کتاب «انوارالهدی» گفت: حضرت ام المومنین خدیجه کبری (س) وجود مبارکش در صدر اسلام چنان درخشید که باعث حراست و حفاظت از شخصیت رسول خدا حضرت محمد مصطفی (س) شد.

 

امام جمعه بوشهر در ادامه افزود: نسل حضرت ام المومنین (س) مایه هدایت و کمال انسانی در تاریخ بشریت شدند.

 

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با تاکید بر اینکه عدم مراقبت از فرهنگ، جامعه را با بحران هويت رفتاری و اخلاقی مواجه مي‌كند، بیان داشت: انسان یک موجودی محدود به زمان نیست و بلکه وجود انسان مومن مثمر به ثمر باشد و نقش سرنوشت ساز برای آیندگان خود دارد و بدین جهت است که یک انسان گاهی تبار و نسل خود را و گذشته خود را از بین می برد.

 

آیت الله صفایی بوشهری  اضافه کرد: گاهی رفتار و اخلاق ناپسند یک فرد موجب بدنامی برای خاندان و نسل بعد از خود دارد و بلعکس افرادی هستند که با کار خوب و اخلاق نیکو و رفتار پسندیده موجب خوشنامی برای بستگان، خویشان و جامعه خود می شود.

 

استاد درس اخلاق حوزه علمیه امام خمینی (ره) شهرستان بوشهر عنوان کرد: حضرت خدیجه کبری (س) نامش به خیر برده می شود و این به واسطه پیامبر اسلام (ص) است که به گذشته اش اعتبار می دهد و به آینده اش نورانیت می بخشد.

 

وی با اشاره به اینکه اثر وجودی یک وقف تا سالیان سال، ماندگار است، گفت: باید در بحث تربیتی بر مدار الهی اقدام به خودسازی کنید تا گذشتگان و آیندگان را رفتار و اخلاق فردی خود، را خوشنام کنید و زمانی که انسان زندگی الهی داشته باشد هم زندگی خودش دارای ارزش می شود و شخصیت او می تواند گذشتگان خود را اعتبار ببخشد و خوشنام کند و آیندگان را نیز نورانیت ببخشد.

 

نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان بوشهر با بیان اینکه انسان های بزرگ وقتی در عمود خانوادگی ظهور می کنند به حفظ خوشنامی گذشتگان و آیندگان می پردازند و مایه خیر، تربیت، آبرو و عزتند، اظهار داشت: انسان باید شخصیتی را دارا باشد که به عزت خانواده خود بیفزاید و عزت در بنیان خانواده به معنای زندگی بر مدار ایمان، تقوا و اخلاق است.

 

آیت الله صفایی بوشهری با تاکید بر اینکه خانواده ها باید در پیوندهای ازدواج و پردازش شخصیتی و تربیتی فرزندان خود در بنیان خانواده دقت کنند، افزود: رفتار انسان تحت تأثير نيازهايش است و روابط اجتماعي رفتار و كردار افراد را تحت تأثير قرار مي دهد.

 

وی با اشاره به اینکه زنان وظيفه خطير انسان سازي و فرزندپروری را برعهده دارند، گفت: انسان باید باید فردی باشد که تبار و خاندانش به وجود او افتخار کنند و لذا انسان ها نباید به دنبال لذت های دنیوی مانند «شهرت، شهوت، ثروت و ربا» باشند که نتیجه اش مایه ننگ و بی آبرویی است.

 

امام جمعه بوشهر در پایان با تاکید بر اینکه ربا باعث فاصله طبقاتي و ظلامت در جامعه مي شود، عنوان کرد: بانکداري اسلامي، اقتصاد مقاومتی و ایجاد بنگاه های کارآفرینی، ربا را از سيستم بانکي و محور جامعه حذف مي کند.

پایان پیام/518

منبع: شبستان

کلیدواژه: برجام ماه رمضان نمایشگاه قرآن مجلس دولت کانون های مساجد نمایشگاه قرآن کریم شیراز ماه مبارک رمضان مسجد دهم رمضان محور جامعه حذف ربا اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اخلاق، مجموعه اصول و هنجارهای اعتقادی است که رفتار انسان‌ها براساس این رفتارها قضاوت می شود. 

محمد شاپوری (دکتری جامعه‌شناسی فرهنگی و مدرس دانشگاه) در مقاله‌ای با عنوان «تقابل علم، اخلاق و اخلاق علمی» می‌نویسد؛ اخلاق مجموعه‌ای ازارزش‌ها و باورها؛ دستورالعمل‌ها؛ قواعد و قوانینی است که دستوراتی را برای نظم‌بخشی به جوامع و برای اطاعت فردی یا جمعی صادر می‌کند.

* تعریف انواع اخلاق

از نظر این پژوهشگر وقتی از اخلاق حرف می‌زنیم باید سه وجه را از یکدیگر تفکیک کنیم:

اخلاق مجموعه‌ای ازارزش‌ها و باورها؛ دستورالعمل‌ها؛ قواعد و قوانینی است که دستوراتی را برای نظم‌بخشی به جوامع و برای اطاعت فردی یا جمعی صادر می‌کند اخلاق اجتماعی اخلاق علمی اخلاق حرفه‌ای

وی می افزاید که اخلاق اجتماعی شامل معیار‌های عام اخلاقی در قلمرو جامعه است که از آن به Moral تعبیر می‌شود. ولی اخلاق علمی، Ethics، ناظر به رفتار‌ها و الزامات هنجاری در امر علمی است و اخلاق حرفه‌ای معیار‌های اخلاقی یک حرفه، صنف، شغل و نهاد و ... را شامل می‌شود.

* ویژگی‌ها و شاخص‌های هنجاری علم

به زعم این پژوهشگر می‌توان از این منظر برای علم ویژگی‌هایی قائل شد که یک عالم باید آن معیار‌های رفتاری مبتنی بر اخلاق را رعایت کند. این الزامات اخلاقی موجب رشد و گسترش علم می‌شود.

به عنوان مثال رابرت کی‌مرتن چنین شاخص‌های هنجاری برای علم بر می‌شمرد:

 اشتراک‌گرایی (یافته‌ها و اکتشافات علمی، ثروت یا حق فردی پژوهش‌گران نیست بلکه به جامعه تعلق دارد)  عام‌گرایی (دانشمند وطن دارد، ولی علم بی وطن است)  شک سازمان‌یافته (جزم اندیشی در علم جایی ندارد) اصالت (جعل، دستکاری، تقلب در علم ممنوع است) بی طرفی عاطفی (درعلم نباید جانب‌داری انجام گیرد) تواضع و فروتنی (احترام و قدردانی از میراث بشری، و اعتراف بر ضعف‌های شخصی خود)  به رسمیت شناختن عالم (باید شایستگی‌های دیگران را به رسمیت بشناسد)  شناخت یا معرفت یعنی فهمیدن، درک کردن یا دریافتن چیزی به صورت بی‌واسطه، یعنی شناخت از طریق خود شیء

* ظهور اخلاق علمی 

از نظر این پژوهشگر همواره در برابر رسوایی‌های اخلاقی در جوامع بشری و سازمان‌ها و فضا‌های کسب و کار راهکار‌های اخلاقی مطرح بوده‌ است که مرتبط با جایگاه‌های فلسفی و دینی بوده‌اند؛ اما به‌رغم این راهکارها، هم چنان مشکلات اخلاقی و رسوایی‌های اخلاقی در مسیر تاریخ رو به تزاید بوده است.

او در ادامه می‌نویسد در زمان‌های اخیر علاوه بر نسخه‌های اخلاقی حوزه‌های فلسفه و دین، اخلاق علمی نیز پا به منصه ظهور نهاده است. شناخت یا معرفت یعنی فهمیدن، ادراک کردن یا دریافتن چیزی به صورت بی‌واسطه، یعنی شناخت از طریق خود شیء. در این موقعیت شناخت، بی‌واسطه و به کمک تجربه و تقابل رخ داده است.

* انواع شناخت در حوزه علم

به زعم شاپوری این شناخت شامل انواعی است که در حوزه دانش می‌توان بدان اشاره نمود: شناخت فلسفی؛ شناخت دینی؛ شناخت علمی؛ شناخت هنری؛ شناخت عامیانه آن چه این گونه‌ها را از یکدیگر متمایز می‌نماید سطوح مطالعاتی پدیده‌های مورد نظر و روش بررسی آنها است.

او در ادامه می‌نویسد علم، فلسفه و دین عمدتاً به موضوع‌های اخلاقی پرداخته و راهکار‌هایی را در مورد مشکالت این حوزه مطرح می‌کنند. علم با اتکا بر تجربە تعمیمی، موضوع‌های مربوطه را در سطح جزء و وابسته به زمان و مکان خاص و به طور ویژه با روش‌های عینی، آزمون‌پذیر، خطاپذیر، محتمل و تکرار پذیر مورد بررسی قرار می‌دهد.

اصول اخلاقی اجتماعی وابسته به عوامل متعددی از جمله چگونگی تربیت، مذهب سنن و عقاید جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم

این نویسنده معتقد است که فلسفه با اتکا بر تجربە تفریدی موضوعات مربوطه را در سطح کلی و عام فارغ از زمان و مکان خاص روش‌های‌ بیشتر عقلانی یا بعضاً شهودی یا تجربی تفریدی، مورد بررسی قرار می‌دهد.

و او می‌نویسد دین نیز با اتکا بر تجربە تفریدی، موضوعات مربوطه را در سطوح کلی و مطلق، فارغ از زمان و مکان خاص با اتکا بر شهود فردی، عقل و تجربه فردی بررسی می‌نماید.

 بنابراین رویکرد علمی با ورود به دنیای اخلاق کسب وکار در سطوح سازمانی، به جای ورود به حیطه مفاهیم انتزاعی و مباحث فلسفی، می‌کوشد کارکنان را در فعالیت‌های سازمانی و اخلاقیشان کمک نماید.

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که اصول اخلاقی اجتماعی وابسته به عوامل متعددی از جمله چگونگی تربیت، مذهب، سنن و عقاید جامعه‌ای است که در آن زندگی می‌کنیم. این اصول در طول زندگی ساخته می‌شوند و مبنای فرهنگی، فلسفی و مذهبی دارند که با توجه به آن مبانی رفتار خوب یا بد مورد قضاوت قرار می‌گیرد که دارای منابع متعددی هستند از جمله: دوستان؛ خانواده؛ پیشینه قومی مذهب؛ مدرسه؛ رسانه: تلویزیون، رادیو، روزنامه، مجله، اینترنت؛ مربیان یا الگو‌های فردی نقش.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • اوج اخلاق اجتماعی غربی «دیگرخواهی» است
  • حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، مصادیق بارز کرامت
  • از شاخص‌های هنجاری علم تا ظهور اخلاق علمی
  • بررسی موانع آغاز به کار واحدهای جدید استحصال یُد در نخستین جلسه اقتصاد مقاومتی دادگستری گلستان
  • نخستین نشست رسمی کمیسیون بانوان بنیاد کارآفرینی گام دوم برگزار شد
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • واکاوی تقابل علم و اخلاق علمی
  • دستگاه قضایی پیشران حمایت از تولید و اشتغال در استان تهران است
  • ۳۱ هزار شغل به همت ستاد اقتصاد مقاومتی قوه قضاییه در استان یزد احیا شد