Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد - ايرنا - مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي جهاد کشاورزي خراسان شمالي گفت: بر اساس اهداف برنامه ريزي شده، قرار است راندمان آب بخش کشاورزي استان با 18 درصد ارتقا در طول برنامه ششم به 60 درصد افزايش يابد.

بهروز عربي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اکنون راندمان آب بخش کشاورزي استان 42 درصد است که اين رقم در طول برنامه ششم به 60 درصد مي رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با بيان اينکه اين ميزان افزايش با اجراي طرح هاي مختلف در بخش آب و خاک کشاورزي محقق مي شود افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده در سال هاي 97، 98 و 99 هر ساله هفت هزار هکتار زمين زراعي و باغي استان به سيستم هاي نوين آبياري تجهيز مي شود.
عربي خاطرنشان کرد: اکنون بيش از 30 هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي استان به شيوه نوين آبياري مي شود و در برنامه ششم توسعه حدود 20 هزار هکتار زمين، زير پوشش طرح هاي نوين آبياري قرار مي گيرد.
* آبياري 30 هزار هکتار زمين کشاورزي به شيوه نوين
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي جهاد کشاورزي خراسان شمالي تصريح کرد: در استان، 50 هزار هکتار زمين کشاورزي استان مستعد اجراي طرح هاي آبياري نوين است.
وي اظهار داشت: در سال هاي 97 تا 99، قرار است سالانه 600 ميليارد ريال اعتبار براي اجراي سيستم هاي آبياري نوين کشاورزي هزينه شود.
وي با بيان اينکه اجراي سيستم هاي آبياري تحت فشار در هر هکتار 45 تا 100 ميليون ريال اعتبار نياز دارد که دولت 85 درصد از آن را تامين مي کند گفت: اين ميزان به صورت بلاعوض براي متقاضي تامين مي شود و کشاورز تنها 15 درصد از هزينه ها را تامين مي کند.
* خرده مالک بودن يک مشکل
عربي با اشاره به اينکه هزينه ها براي اجراي سيستم هاي آبياري نوين در زمين ها با وسعت بيشتر، به مراتب کمتر از زمين هاي خرد است اظهار داشت: يکي از مشکلات براي اجراي طرح هاي آبياري نوين، خرده مالک بودن کشاورزان و کوچک بودن زمين ها است که صرفه اقتصادي براي اجراي اين طرح ها را تحت شعاع قرار داده است.
وي خاطرنشان کرد: کوهستاني بودن مناطق مختلف از ديگر مشکلات در زمينه اجراي سيستم هاي آبياري نوين در زمين هاي کشاورزي استان است.
وي افزود: يکي ديگر از دغدغه ها براي اجراي سيستم هاي آبياري نوين، تامين لوله هاي مورد نياز از خارج استان است زيرا بيشتر لوله هاي مورد نياز براي اجراي اين سيستم ها از خراسان رضوي، سمنان و گلستان تامين مي شود.
مدير آب و خاک و امور فني و مهندسي جهاد کشاورزي خراسان شمالي خاطرنشان کرد: يک واحد توليدي در اسفراين، نسبت به توليد لوله مبادرت دارد اما همزماني تقاضاها و درخواست ها سبب شده تا اين واحد توليدي نتواند پاسخگوي نياز لوله هاي آبياري نوين کشاورزي در استان باشد.
خراسان شمالي 344 هزار هکتار عرصه کشاورزي دارد.
7185/ 6042
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۰۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی

به گزارش قدس خراسان، مهدی شفیعی‌زاده اظهار کرد: میزان مصرف برق مشترکان در سال ۱۴۰۱ به میزان هشت میلیارد و ۹۷ میلیون و ۳۱۴ هزار و ۷۱۶ کیلووات ساعت بوده که در سال ۱۴۰۲ به هشت میلیارد و ۲۳۴ میلیون کیلووات ساعت رسید.

وی اضافه کرد: این موارد شامل بخش‌های خانگی، عمومی، کشاورزی و صنعتی و سایر مصارف می‌شود که بخش کشاورزی با سه میلیارد و ۶۲۷ میلیون کیلووات ساعت معادل ۴۴ درصد از کل، بیشترین مصرف برق را به خود اختصاص داده است.

مدیر دفتر نظارت فروش و وصول مطالبات شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌رضوی گفت: پارسال ۱۳ هزار و ۸۲۲ میلیارد و ۸۳۶ میلیون ریال ارزش انرژی مصرف شده توسط مشترکان برق خراسان رضوی بوده است.

شفیعی زاده شمار مشترکان شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ را یک میلیون و ۴۴۴ هزار و ۴۰۵ مشترک ذکر کرد و افزود: از این تعداد ۸۳.۳۳ درصد مشترکان خانگی، ۲.۸۹ درصد مشترکان عمومی، ۱.۴۶ درصد مشترکان کشاورزی، ۵۹ صدم درصد مشترکان صنعتی و ۱۰.۹۳ درصد مشترکان سایر مصارف هستند.

وی به افزایش مشترکان برق خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار کرد: تعداد مشترکان در سال ۱۴۰۱ به میزان یک میلیون و ۴۱۲ هزار و ۵۲۴ مشترک بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • تخت بیمارستانی تا شهریور ماه امسال ۹ هزار افزایش می‌یابد
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • پایتخت گل در انتظار فناوری نوین/مکان‌یابی غلط به مشکلات دامن زد
  • افزایش ده درصدی مصرف برق در خراسان رضوی
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری