Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، پایگاه اینترنتی «میدل ایست آی» در مطلبی نوشت: موج سه گانه دستگیری‌ها در عربستان سعودی نشان‌دهنده پارانویا (کژپنداری) رو به تشدید محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، است. به نظر می‌رسد در حال حاضر بن سلمان قادر به تشخیص دشمن از دوست نیست.

با این‌که بن سلمان اکنون به سمت ولیعهدی عربستان درآمده است، رفتار او به گونه‌ای است که گویی جایگاه وی امن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این مطلب، این موج دستگیری‌ها نشان دهنده احساس ناامنی، و به تبع آن استفاده از شیوه‌های سرکوب از جانب بن سلمان است تا به کرسی نشستن سیاست‌ها، روش حکومت‌داری وی و نیز مشروعیت او به عنوان وارث تاج و تخت تضمین شود. این دستگیری‌ها همچنین نشان می‌دهد بن سلمان نمی‌تواند بر چشم‌انداز اقتصادی که پس از رسیدن به مقام ولیعهدی عربستان از آن سخن می‌گفت، تمرکز کند. این دستگیری‌ها نشان‌دهنده علاقه‌ای شوم به تحکیم قدرت از طریق سرکوب، به جای کسب اجماع نظر مردمی است.

میدل ایست آی در این مطلب درباره موج نخست دستگیری‌ها در عربستان نوشت: در سپتامبر 2017، گروه‌های مسلمان از گرایش‌های سیاسی مختلف هدف این دستگیری‌ها قرار گرفتند. هنگامی که بن سلمان خواستار نشان دادن چهره‌ای میانه‌رو برای خود بود، تمامی این گروه‌ها به تبلیغ برای اسلام افراطی متهم شدند. در میان افراد دستگیر شده، چهره‌های معروف مذهبی، روشنفکران و حتی اقتصاددانان و کارآفرینان وجود داشتند.

با این حال، وجه شباهت این افراد، تعلق آن‌ها به اسلام افراطی نبود، بلکه تمامی آن‌ها یا از تحسین چشم‌انداز اقتصادی ولیعهد سعودی خودداری کرده بودند و یا قطر را به عنوان حامی تروریسم به رسمیت نشناخته بودند. ساده‌تر این‌که آن‌ها منتقد سیاست‌های ملک سلمان، پادشاه عربستان، و فرزندش بوده اند.

نگارنده این مطلب افزود: موج دوم دستگیری‌ها عجیب‌تر بود؛ زیرا هم افراد دستگیر شده و هم محل دستگیری آن‌ها ناظران را غافلگیر کرد. در نوامبر سال 2017، چندین تن از شاهزادگان معروف، سرمایه‌داران و بسیاری دیگر از نخبگان حکومتی و اقتصادی سعودی در هتل ریتز کارلتون در ریاض بازداشت شدند.

دستگیری‌ آن‌ها به بهانه مبارزه با فساد مالی انجام شد تا به ادعای مقامات حکومتی عربستان، آن‌هایی که در دوره‌های گذشته ثروت‌های این کشور را به غارت برده بودند، مجازات شوند. با این حال، از آنجا که مدارک و رویه محاکمه این بازداشت‌شدگان به طور علنی اعلام نشد و با توجه به این‌که بسیاری از بازداشت‌شدگان با پرداخت مبالغی چند هفته پس از دستگیری آزاد شدند، پذیرفتن داستان‌سرایی‌های حکومتی عربستان دشوار به نظر می‌رسد.

موج دوم دستگیری‌ها بیشتر به اقدامی برنامه‌ریزی شده برای پاکسازی رقبای قدرتمند بن سلمان و ضبط بخش بزرگی از دارایی‌ها آن‌ها در زمانی که عربستان برای تامین مالی پروژه‌های خود نیازمند سرمایه بود، شباهت داشت.

میدل ایست آی در ادامه این مطلب نوشت: سعودی‌ها این روایت را باور کردند و بن سلمان را برای هدف قرار دادن خویشاوندان خود در مبارزه با فساد مالی ستودند. اما در تاریخ 12 مه، خبر غافلگیرکننده دستگیری «نایف الرشید»، یک عضو جوان از خاندان الرشید، منتشر شد. وی در کویت دستگیر و به عربستان استرداد شد. خاندان الرشید حکومت بر امارت حائل در شمال عربستان سعودی کنونی را برعهده داشتند و سپس در سال 1921 از آل سعود شکست خوردند.

پدربزرگ نایف الرشید، حاکم امارت حائل در قرن بیستم میلادی بود. به این ترتیب نایفِ جوان، قربانی نام و نسب خود شد که گفته می‌شود مقامات سعودی را به شدت می‌ترساند. 

دستگیری یک عضو جوان از خاندان الرشید که تنها با بخشی از تاریخ دور این کشور ارتباط داشته است، نشان دهنده تلاش مقامات سعودی برای پاکسازی تاریخی است. ممکن است بن سلمان نگران بوده است قطر با استفاده از نایف الرشید، ادعای مالکیت تاج و تخت عربستان را بیان کند و به این صورت، موقعیت وی را به خطر بیاندازد.

در موج سوم، مقامات سعودی 7 فعال حقوق زنان را دستگیر کرده اند. در اقدامی غیرمنتظره، تصاویر فعالان حقوق زنان در مطبوعات عربستان منتشر شد و در تیترها، از حکومت سعودی برای دستگیری «خائنان» که از خطوط قرمز عبور کردند تمجید شد.

در پایان این مطلب آمده است: علی‌رغم این‌که گروه‌های مختلفی در این موج‌ها هدف دستگیری قرار گرفته اند، مسائلی است که آن‌ها را به یکدیگر مرتبط می‌کند. محمد بن سلمان مصمم است تا با ایجاد وحشت، مخالفت‌ها را سکوب کند و گروه‌های قومی را بترساند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عربستان فساد مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۱۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه

به گزارش خبرگزاری مهر، رویترز اعلام کرد که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روز به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا روز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

پایگاه خبری النشره لبنان به نقل از خبرگزاری رویترز گزارش داد که در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است که «سفر آتی بلینکن به ریاض بر سر ارائه تضمین‌هایی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه تمرکز خواهد داشت.»

در این بیانیه تاکید شده است که «وزیر خارجه آمریکا در نشست ریاض درباره موضوعات اساسی منطقه از جمله تحولات منطقه و تلاش برای برقراری صلح و امنیت منطقه‌ای و تشکیل دولت مستقل فلسطینی با هدف تضمین امنیت اسرائیل با شرکای منطقه‌ای خود دیدار و رایزنی خواهد کرد.»

به گزارش رویترز بلینکن قرار است روز یکشنبه با سفر به عربستان سعودی با وزیران شواری همکاری خلیج فارس و همچنین در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض دیدار و رایزنی کند.

گفتنی است که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در ابتدای این هفته به عربستان سعودی، اردن و سرزمین‌های اشغالی سفر خواهد کرد.

کد خبر 6090416

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود
  • وزیر خارجه آمریکا به عربستان می‌رود؛ غزه محور اصلی گفت‌وگو با مقامات سعودی
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان