Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست خارجی آلمان در خاورمیانه و تلاش این کشور برای نجات توافق هسته‌ای با ایرانباعث ناخشنودی عربستان سعودی شده است. عربستان در واکنش به این سیاست‌ها سفارش‌های اقتصادی خود را به شرکت‌های آلمانی متوقف کرده است.

خبرگزاری رویترز در گزارشی که روز جمعه ۲۵ مه (۴ خرداد) منتشر کرد، از توقف سفارش‌های اقتصادی عربستان سعودی به شرکت‌های آلمانی خبر داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش متکی بر اطلاعاتی است که از سوی هفته‌نامه «اشپیگل» منتشر شده و طبق آن محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، به مسئولان اقتصادی این کشور دستور داده است، معاملات تجاری خود را با آلمان متوقف کنند.

محدودیت سفارش شامل شرکت‌های بزرگ آلمانی و از جمله شرکت «زیمنس»، شرکت داروسازی «بایر» و همچنین شرکت «بورینگر» می‌گردد. این شرکت‌ها ظرف سالیان گذشته با وزارت بهداشت عربستان همکاری فشرده‌ای داشتند.

بر اساس اطلاعات هفته‌نامه «اشپیگل»، محدودیت‌های پیش‌بینی شده به فعالیت شرکت خودروسازی «دایملر» نیز آسیب می‌رساند. شرکت دایملر قرار بود صد‌ها اتوبوس مرسدس برای شبکه حمل و نقل شهری مسافران در ریاض و جده به عربستان تحویل دهد.

حدود ۸۰۰ شرکت آلمانی در عربستان سعودی فعالیت اقتصادی دارند. در سال ۲۰۱۷ حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان حدود ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو بوده است. به این ترتیب حجم بازرگانی دو کشور آلمان و عربستان سعودی دو برابر حجم مبادلات بازرگانی آلمان و ایران است. اما، صادرات آلمان به عربستان تنها نیم درصد کل صادرات آلمان را تشکیل می‌دهد.

عربستان سعودی رسما علت کاهش مبادلات بازرگانی خود با دولت آلمان و محدود کردن سفارش‌های اقتصادی از شرکت‌های آلمانی را سیاست خارجی این کشور در خاورمیانه اعلام کرده است.

افزون بر سیاست خارجی آلمان در خاورمیانه، مقامات عربستان از سیاست آلمان در قبال توافق هسته‌ای با ایران نیز ناخرسند هستند. آلمان به موازات فرانسه و انگلیس خواستار حفظ و اجرای توافق هسته‌ای با ایران است.

تنش در مناسبات دیپلماتیک برلین و ریاض  به نوامبر سال ۲۰۱۷ باز می‌گردد که وزیر خارجه آلمان، عربستان سعودی را به‌گونه‌ای غیر مستقیم به ماجراجویی در منطقه متهم کرده بود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: آلمان خاورمیانه عربستان سعودی عربستان وزارت بهداشت اتوبوس حمل و نقل مسافران یورو ایران دولت سیاست خارجی فرانسه انگلیس وزیر خارجه آلمان خاورمیانه عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۸۸۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه تجارت با اسرائیل را کاملاً متوقف کرد

وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مراودات تجاری این کشور با رژیم اسرائیل به طور کامل متوقف شده است و تا زمانی که این رژیم اجازه ندهد کمک‌ها به غزه برسد، این توقف ادامه خواهد داشت. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از یورونیوز، وزارت بازرگانی ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که مراودات تجاری این کشور با رژیم اسرائیل به طور کامل متوقف شده است و تا زمانی که این رژیم اجازه ندهد کمک‌ها به غزه برسد، این توقف ادامه خواهد داشت.

ترکیه روز پنجشنبه تمامی مبادلات تجاری با اسرائیل را به حالت تعلیق درآورد و علت این اقدام را "بدتر شدن فاجعه انسانی" در غزه عنوان کرد.

ارزش معاملات تجاری بین ترکیه و اسرائیل در سال گذشته میلادی حدود 7 میلیارد دلار (6.5 میلیارد یورو) بود.

آمریکا یک‌میلیارد دلار دیگر تسلیحات به اسرائیل می‌دهدچرا اسرائیل توان مالی برای ادامه نسل کشی فلسطینیان را ندارد؟

در بیانیه این وزارتخانه آمده است: معاملات صادرات و واردات مربوط به اسرائیل متوقف شده است و تمامی محصولات را در بر می‌گیرد.

این بیانیه می‌افزاید: ترکیه اقدامات جدید را تا زمانی که دولت اسرائیل اجازه ارسال بی وقفه و کافی کمک‌های بشردوستانه به غزه را صادر نکند، به شدت و قاطعانه اجرا خواهد کرد.

اوایل روز پنجشنبه، زمانی که گزارش‌هایی مبنی بر این اقدام ترکیه برای اولین بار منتشر شد، اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه را متهم کرد که مانند یک "دیکتاتور" عمل می‌کند.

این اقدام ترکیه برای توقف تمام تجارت خود با رژیم صهیونیستی به دنبال ممنوعیت‌های جزئی صورت می‌گیرد.

ترکیه ماه گذشته اعلام کرد که صادرات 54 نوع محصول از جمله آلومینیوم، فولاد، محصولات ساختمانی و کودهای شیمیایی به سرزمین‌های اشغالی را محدود کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ترکیه تجارت با اسرائیل را کاملاً متوقف کرد
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • اطفای حریق پایگاه نظامی دیهل متال آلمان متوقف شد
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • همکاری‌ چین در زمینه‌های اقتصادی تجاری با افغانستان