Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2025-04-21@18:51:27 GMT

کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی لازمه حفظ سلامتی است

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۹۳۷۰۰

کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی لازمه حفظ سلامتی است

گچساران - ایرنا - کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران با اشاره به نقش مصرف بالای نمک در بیماری فشار خون، افزایش ریسک سنگ های کلیه، زخم معده و سرطان گفت: کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی روزانه لازمه حفظ سلامتی است.

به گزارش ایرنا، براساس آمار علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون 40 هزار بیمار مبتلا به فشارخون در این استان سکونت دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در استان 713 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد بیش از 840 بیمار مبتلا به سرطان شناسایی شده است.
صدیقه احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:مواد غذایی مانند چیپس، سس ماکارونی و پیتزا از غذاهای پرنمک محسوب می شود.
وی تصریح کرد: مصرف غذاهای پرنمک در شب موجب ایجاد ورم و پف آلودگی زیاد در صبح می شودکه این حالت را ادم (خروج آب میان بافتی) نامیده می شود.
وی گفت:در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب و مقدار نمک آن توجه و در هنگام پخت و پز از مصرف زیاد نمک خودداری کنید.
احمدی با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک ریسک ایجاد سنگ کلیه را نیز افزایش می دهد، اظهار داشت: مصرف زیاد نمک عملکرد کلیه را به تاخیر می اندازد بگونه ای که طبق تحقیقات صورت گرفته در ادرار افرادی که نمک زیاد مصرف می کنند، پروتئین مشاهده شده که وجود پروتئین در ادرار فاکتور خطر بیماری کلیه است.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران با بیان این که برخی بررسی ها احتمال ایجاد زخم معده و سرطان را در مصرف زیاد نمک نشان داده است تصریح کرد: انجمن قلب آمریکا نیز مصرف تقریبا 1.5 گرم نمک در روز را توصیه می کند.
احمدی یکی از دلایل پوکی استخوان را نیز مصرف زیاد نمک دانست و یادآور شد: به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه نکنید تا ذائقه آنان به غذاهای شور عادت نکند.
وی از مردم خواست تا از مصرف زیاد انواع غذاهای فرآوری شده نظیر کنسروها، سوسیس و کالباس، چیپس، پفک و مانند آنها که مقدار زیادی نمک دارند نیز خودداری کنند.
وی با عنوان اینکه انواع تنقلات شور، ترشی ها، آجیل ها و مغزهای شور مهمترین منابع دریافت غذایی نمک هستتند، گفت: با اضافه کردن مقدار کمتر نمک به غذاها می توان میزان نمک مصرفی را کنترل نمود.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران یادآور شد: برای بهبود طعم غذا می توان به جای نمک از انواع سبزی های معطر مانند آویشن، شوید، گلپر،نعناع، سیر، آب لیموترش و نارنج تازه استفاده کرد.
8143/1662

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي كاهش مصرف درياچه نمك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۳۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت کلیه‌ها را با مصرف این مواد غذایی تضمین کنید

آفتاب‌‌نیوز :

یکی از اندام‌هایی که امکان دارد سلامت آن به دلیل تغذیه نادرست به خطر بیفتد، کلیه است که نقش مهمی در پاکسازی خون برای اطمینان از تشکیل ادرار و ترشح مواد زائد متابولیک بدن ایفا می‌کند.

به گفته متخصصان سلامت، افزودن برخی مواد غذایی به رژیم غذایی می‌تواند به پاکسازی و عملکرد بهتر کلیه‌ها کمک کند. در این مطلب به غذا‌هایی که می‌توانند در پاکسازی و سم زدایی کلیه‌ها موثر باشند اشاره کرده‌ایم.

آب

آب مهمترین نقش را در پاکسازی و سم زدایی کلیه‌ها ایفا می‌کند. البته به اعتقاد برخی از متخصصان نقش آب لزوما هم تعیین کننده نیست و می‌توان آن را در فهرست مواد غذایی قرار داد که ممکن است در پاکسازی کلیه‌ها موثر باشد، اما این مساله اثبات شده که آب رسانی به بدن می‌تواند تا حد زیادی به دفع سموم و مواد زائد و ترمیم طبیعی کلیه‌ها کمک کند.

قره قات (نوعی زغال اخته یا کرنبری)

«قره قات» نوعی زغال اخته است که به انگلیسی به آن کرنبری نیز می‌گویند. به گفته متخصصان سلامت، مصرف این نوع زغال اخته ممکن است به جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری که اغلب باعث فشار روی مثانه و کلیه‌ها می‌‎شود، کمک کند.

ماهی‌های چرب

مصرف ماهی‌های چرب مانند سالمون و ماهی تن می‌تواند به سلامت کلیه‌ها کمک کند. طبق یک مطالعه انجام شده، مصرف غذا‌های غنی از چربی‌های امگا ۳ ممکن است به کاهش سطح چربی در خون و همچنین کاهش اندک فشار خون کمک کنند. فشار خون بالا یک عامل خطر برای بیماری کلیوی است، یافتن راه‌های طبیعی برای کاهش آن ممکن است به محافظت از کلیه‌ها کمک کند.

لیمو

لیمو یا پرتقال همچنین می‌تواند آب‌رسانی کافی به بدن را فراهم کند و به دفع سموم از کلیه کمک کند. این میوه‌ها ممکن است به دلیل وجود سطوح بالای سیترات در جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه کمک کنند. آنها همچنین می‌توانند ادرار شما را کمتر اسیدی کنند که برای سلامت کلیه مفید است.

خیار

خیار دارای محتوای آب بالایی است و می‌تواند یک افزودنی شاداب کننده و آبرسان به رژیم غذایی شما باشد. علاوه بر این، خیار دارای اثر ادرارآور است که به پیشگیری از سنگ کلیه و عملکرد بهتر کلیه کمک می‌کند.

کرفس

کرفس یک سبزی کم کالری است که می‌تواند به عنوان یک ادرارآور طبیعی عمل کند و به افزایش تولید ادرار و دفع سموم از بدن کمک کند.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • چگونه یک برنامه مکمل‌های غذایی شخصی‌سازی‌شده ایجاد کنیم؟ 
  • اگر یک مغز تازه و صفر کیلومتر می‌خواهید این ۶ ماده غذایی را بخورید
  • راز سلامتی بهاری در این خوراکی‌ها
  • قند؛ دشمن پنهان سلامتی! چطور مصرف زیاد آن زندگی شما را تهدید می‌کند؟
  • معجزه این مواد غذایی برای سلامتی کلیه‌ها باورنکردنی است (+اسامی)
  • طعم نمک را از چه سنی میتوان به بچه چشاند!
  • سلامت کلیه‌ها را با مصرف این مواد غذایی تضمین کنید
  • هشدار جدی: خطرات پنهان روغن‌های سرخ‌کردنی برای سلامتی
  • باقالی: یک نیروگاه کوچک برای سلامتی!
  • راز سلامتی بهاری در این خوراکی ها