Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست بحران آب یکی از بزرگترین بحران‌های دهه‌های اخیر کشورهای مختلف از جمله ایران بشمار می‌رود، علاوه بر آن ورود پساب‌های سمی صنایع معضلات جدی را برای اکوسیستم آب‌ها ایجاد کرده است.
 
از این‌ رو پرداختن به این مسائل و یافتن راهکارهای آسان و ارزان جهت مقابله با کمبود آب و مشکلات زیست‌محیطی، یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های محققان و دانشمندان در حوزه‌های مختلف علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
در این راستا محققان دانشگاه کاشان با سنتز نانوذراتی راهکاری را برای تصفیه پساب ارائه کردند.
 
دکتر سحر زینت لو عجب‌شیر، محقق پسادکترای دانشگاه کاشان و عضو هیات علمی دانشگاه بناب با اشاره به اثرات فناوری فتوکاتالیتیک بر حذف آلاینده‌های آبی، گفت: تولید نانوذرات فتوکاتالیست یکی از منابع مهم آلودگی‌های زیست‌محیطی است؛ از این رو یکی از راهکارهای در حال پیشرفت برای حذف آلاینده‌های آبی، استفاده از نانوذرات فتوکاتالیستی است که بر پایه مواد نیمه‌رسانایی است.
 
وی در عین حال با تاکید بر اینکه فرایند تولید نانوذرات می‌تواند موجبات آلودگی‌های زیست ‌محیطی و از جمله آب را فراهم کند، یادآور شد: از این ‌رو در این طرح ما از یک ماده اولیه طبیعی برای تولید نانو ذرات فتوکاتالیست استفاده کردیم.
 
عجب‌شیر با بیان اینکه در این طرح از آب انار در سنتز این نوع نانوذرات استفاده شد، ادامه داد: استفاده از آب انار به ‌عنوان سوخت اولیه فرایند تولید نانو ذرات موجب شد هزینه فرایند کاهش چشمگیری داشته باشد و نگرانی‌های زیست‌محیطی ناشی از فرایند تولید نانوذرات را نیز برطرف کند.
 
به گفته این محقق در این فرایند استفاده از تجهیزات گران‌قیمت حذف شد و سرعت فرایند افزایش یافت، ضمن اینکه نانو ذرات تولیدشده از کارایی کاتالیستی بالایی نیز برخوردار است.
 
عضو هیات علمی دانشگاه بناب با اشاره به جزئیات این طرح یادآور شد: در این پژوهش فتوکاتالیست نانو ساختار Dy2Ce2O7 با یک روش آسان و ارزان و منطبق بر اصول شیمی سبز سنتز شده است.
 
وی اضافه کرد: از آب انار به‌ عنوان یک عامل فعال سطحی و به‌عنوان یک جایگزین مناسب برای عوامل فعال سطحی تجاری آنیونی، کاتیونی و یا پلیمری استفاده شده است. همین امر موجب شد تا نانوذرات فتوکاتالیستی تولیدشده نانو ذراتی بسیار ریز، یکنواخت و با سطح ویژه بسیار بالا باشند.
 
به گفته این محقق، نانوذرات فتوکاتالیستی پس از سنتز در دمای 450 درجه و در مدت 4 ساعت، تحت آزمون‌های میکروسکوپی و مشخصه‌یابی قرار گرفت و در نهایت کارایی فتوکاتالیستی آنها سنجیده شد.
 
عجب‌شیر با اشاره به نتایج به دست آمده گفت:  نتایج به‌دست‌آمده نشان از کارایی 92.8 درصدی نانو ذرات سنتز شده در حذف آلاینده‌های رنگی داشته است.
 
این تحقیق از سوی دکتر سحر زینت لو عجب‌شیر محقق پسادکترای دانشگاه کاشان و عضو هیات علمی دانشگاه بناب، دکتر مسعود صلواتی نیاسری عضو هیات علمی دانشگاه کاشان و زهرا صالحی دانش‌آموخته مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه اجرایی و نتایج آن در مجله Ceramics International با ضریب تأثیر 2.986 منتشر شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آب انار ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۵۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی

رئیس اتاق اصناف استان گفت: مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی کسب و کار (شناسه یکتا) تا ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ از سوی هیات مقررات‌زدایی تمدید شده است.   الهی افزود: بعد از این مهلت مجوز‌ها قدیمی و بدون شناسه یکتا از نظر قانونی اعتبار ندارد و این نوع کسب و کار‌ها بدون مجوز محسوب می‌شوند.   وی با بیان اینکه با وجود اطلاع رسانی‌های انجام شده هنوز بسیاری از کسبه برای تبدیل مجوز‌های خود از کاغذی به الکترونیکی اقدامی نکرده اند، از همه صاحبان مشاغل، اصناف، کسبه و بازاریان استان کهگیلیویه و بویراحمد خواست به منظور جلوگیری از ایجاد مشکل در دریافت خدمات بانکی، بیمه ای ، مالیاتی و دیگر خدمات هر چه سریعتر نسبت به الکترونیکی کردن مجوز‌های کسب و کار خود اقدام کنند.   به گفته رئیس اتاق اصناف استان صاحبان کسب و کار برای انجام این کار باید به درگاه ملی مجوز‌ها به نشانی mojavez.ir مراجعه کنند و داشتن شماره پشت کارت ملی، شماره جواز کسب و کار و کد پستی محل کسب و کار برای فرایند الکترونیکی شدن الزامی و این فرایند در کوتاه‌ترین زمان ممکن قابل انجام است.   وی ادامه داد: فرایند تبدیل مجوز‌ها به الکترونیکی کاملا رایگان و با استفاده از گوشی تلفن همراه در کمترین زمان ممکن امکان پذیر است.   الهی افزود: از ۳۰ هزار واحد صنفی موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد، کمتر از ۴ هزار واحد صنفی اقدام به دریافت شناسه یکتا کرده اند. باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت تبدیل مجوز‌های کاغذی به الکترونیکی
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • میوه‌هایی که به فرایند کاهش وزن کمک می‌کند
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • آموزش علوم پزشکی از کلاس درس تا عرصه
  • پلمب دو واحد آلاینده غیر مجاز تولید زغال در رباط کریم 
  • مطالعه استفاده از نانوذرات در درمان سرطان ریه در مرکز لیزر و پلاسمای اهواز
  • حساب نانو آلپاری [راهنمای موفقیت در “binary option”]
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می‌شوند
  • خودروهای آلاینده صوتی در تبریز توقیف می شوند