Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی لالجین به عنوان شهر ۷۰۰ ساله سفال دنیا شناخته می‌شود که همچنان هم مردم آن با جون و دل از خاک و آب اثرات هنری متعددی خلق می‌کنند. این نیز در حالی است طی چند سال گذشته شاهد جولان چینی‌ها در بازار لالجین هستیم. ۰۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۹ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، در حالی لالجین به عنوان شهر 700 ساله سفال دنیا شناخته می‌شود که همچنان هم مردم آن با جون و دل از خاک و آب اثرات هنری متعددی خلق می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نیز در حالی است طی چند سال گذشته با جولان چینی‌ها در بازار لالجین و توزیع محصولات خارجی، بازار از دست لالجینی‌ها خارج شده است و تمام عواید حاصل از ورود گردشگران نصیب خارجی‌ها می‌شود. مسئله‌ای که نقطه مقابل فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حمایت از کالای ایرانی است؛ از این رو استاندار همدان بر ممنوعیت فروش سفال چینی تأکید و ضرب‌العجلی برای جمع‌آوری سفال‌های خارجی از شهر لالجین اعلام کرده است.

لالجین به شهر هنر و خاک شناخته می‌شود، شهری با قدمت 700 ساله که همواره مردمان آن با سر انگشتانشان از آب و خاک آثار خیره‌کننده‌ای می‌آفرینند. منطقه‌ای از همدان که به عنوان مقاصد اصلی توریستی شناخته می‌شود و سفال‌های خوش رنگ و لعابش هم در سبد سوغات گردشگران قرار می‌گیرد. با این حال به رغم اینکه صنعت سفالگری در همدان از قدمت بالایی برخوردار است و می‌تواند اقتصاد گردشگری بزرگی را خلق کند، اما جولان سفال‌های خارجی به خصوص چینی مانع این اتفاق شده است. وصله ناجوری که اقتصاد و معیشت لالجینی‌ها را هدف قرار داده است. این نیز در شرایطی است که سال 97 به نام سال حمایت از کالای ایرانی مزین شده است و مقام معظم رهبری بر اشتغالزایی به واسطه حمایت از کالا‌های داخلی تأکید دارند.


همدان میزبان رویداد‌های 2018
سفال‌گری در همدان از محبوبیت خاصی برخوردار است. به طوری که اکنون بیش از 80 درصد مردم شهر 17 هزار نفری لالجین به این صنعت اشتغال دارند و از این راه معیشت گذرانی می‌کنند. صنعتی که نوعی همبستگی را بین مردم این شهر ایجاد کرده است؛ به طوری که برخی مواد اولیه سفالگری را آماده می‌سازند؛ برخی بر روی سفالینه‌ها نقش و طرح می‌زنند؛ برخی هم بسته‌بندی سفال را بر عهده دارند و عده‌ای نیز به خرید و فروش محصولات سفالی اشتغال دارند. با این حال لالجینی‌ها این روز‌ها با ورود محصولات چینی دست و پنجه نرم می‌کند و می‌کوشد این وصله ناهماهنگ را از پیکره شهر خود پاک کنند. در این راستا استاندار همدان در راستای حفظ اشتغال و هنر لالجینی‌ها ضرب‌العجلی برای جمع‌آوری سفال چینی از این شهر اعلام کرده است. محمد ناصر نیکبخت در این خصوص با اشاره به اینکه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به نام حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده، فروش سفال چینی در شهر جهانی سفال ممنوع است، می‌گوید: «در شأن این شهر نیست که در آن سفال خارجی یا چینی به فروش برسد.»
وی با بیان اینکه همدان در سال 2018 پایتخت گردشگری آسیا و میزبان 2 اجلاس فرا ملی گردشگری است، می‌افزاید: «باید لالجین بهترین شرایط گردشگری را برای این 2 اجلاس مهم داشته باشد و از آنجا که سفال لالجین در جهان حرفی برای گفتن دارد باید به دور از اجناس خارجی، زمینه را برای جذب گردشگر فراهم کند.»


ضرورت جمع‌آوری سفال چینی
بر این اساس همدان در سال‌جاری میزبان اجلاس جهانی گردشگری است و وجود سفالینه‌های ساخت چین در شهری که لقب شهر جهانی سفال و پایتخت سفال ایران را یدک می‌کشد، نگران‌کننده است. در این راستا رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت همدان می‌گوید: «از آذرماه سال گذشته مجوز واردات هیچگونه کالای چینی در شهر جهانی سفال داده نشده است.» علاوه بر این با توجه به ضرب‌العجل استاندار همدان، حمیدرضا متین می‌افزاید: «در 2 دوره به اصناف این شهر مهلت جمع‌آوری و انتقال کالا‌ها داده شده است.»
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان نیز با بیان اینکه سفال لالجین مشابه خارجی ندارد، بیان می‌کند: «عرضه تولیدات خارجی در لالجین می‌تواند تهدیدی برای بازار لالجین باشد.» علی مالمیر ادامه می‌دهد: «لالجین در حوزه صنایع دستی به عنوان شهر جهانی سفال ثبت شده است و اگر به دنبال حفظ این مزیت، منافع مثبت شهر، تولیدکنندگان و فروشندگان هستیم باید نسبت به حفظ مزیت سفال لالجین تلاش کنیم تا مصنوعات دیگری که از خارج کشور وارد و عرضه می‌شود شرایط جهانی شدن لالجین را تحت شعاع قرار ندهد.»
لازم به ذکر است که این شهر در سال 95 توانسته است در لیست آثار یونسکو به ثبت برسد و عنوان شهر جهانی سفال را به خود اختصاص دهد. شهری که یک هزار کارگاه آن به فعالیت‌های تولید سفال و سرامیک اختصاص داده شده است و عمده اشتغال مردم را تشکیل می‌دهد.


رونق گردشگری با معرفی لالجین

همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 انتخاب شده است و قرار است تیرماه امسال نیز این استان میزبان مهمانانی از 34 کشور آسیایی باشد. بنابر این با توجه به اینکه لالجین به عنوان شهر جهانی سفال در این رویداد مطرح است؛ نه تنها باید در محدوده زمانی این رویداد تا حد ممکن از عرضه اجناس چینی در فروشگاه‌های لالجین جلوگیری شود، بلکه با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در راستای حمایت از کالای ایرانی نیز باید عرضه کالا‌های چینی در چنین شهری ممنوع شود. اقدامی که اکنون استاندار همدان آن را شروع کرده است. البته اقدامات متولیان نباید تنها به ممنوعیت فروش سفال خارجی در شهر لالجین محدود شود و باید زمینه‌های صادراتی و ارزآوری هم برای هنرمندان این استان فراهم شود تا شهر جهانی لالجین و سفال لالجین تنها محدود به ثبت در لیست آثار یونسکو نشود و به تمام دنیا معرفی شود. اتفاقی که می‌تواند رونق اقتصادی را به همدان تقدیم کند.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۰۰۴۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، سردار ناصر فرشید، ظهر چهارشنبه به خبرنگاران گفت: مأموران پلیس امنیت اقتصادی استان کرمان در پی دریافت خبری مبنی بر نگهداری انواع لوازم خانگی خارجی در یک انبار در شهر کرمان، بررسی موضوع را در دستور کار قرار دادند.

وی افزود: مأموران ضمن هماهنگی قضائی و با همراهی کارشناسان اداره صمت استان در بازدید از این انبار بیش از ۴۰ دستگاه انواع لوازم خانگی خارجی شامل یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی و دیگر لوازم منزل را کشف و آنان را تحویل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی استان دادند.

فرمانده انتظامی استان با اشاره به اینکه کارشناسان ارزش این اقلام را بیش از ۳۰ میلیارد ریال برآورد کردند گفت: در این خصوص یک متهم دستگیر و به تعزیرات حکومتی معرفی شد که در این رابطه با توجه به ضرر و زیان عرضه کالای قاچاق به جای تولیدات داخلی، از همگان می‌خواهیم نگهداری و فروش هرگونه اقلام قاچاق و غیر مجاز را به شماره ۰۹۶۳۰۰ سامانه خبری پلیس امنیت اقتصادی گزارش کنند.

کد خبر 6094278

دیگر خبرها

  • لزوم ورود دستگاه قضایی به خریدهای خارجی زاکانی
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • نیاز چین به کالاهای کشاورزی و نفتی/ چینی‌ها به دنبال کالای باکیفیت هستند
  • کشمش و سفال همدان تقویت کننده مبادلات تجاری کشور+فیلم
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی