Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲۱۴هزار هکتار از اراضی سبزی و صیفی در سال زراعی گذشته تحت کشت نشایی قرار گرفت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت با اعلام این مطلب گفت: در هر هکتار کشت نشایی به طور متوسط بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ متر مکعب آب صرفه جویی می شود و اگر تا ۱۰۰ هزار هکتار سطح کشت نشایی سبزی و صیفی افزایش یابد بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب صرفه جویی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس حسین اصغری با بیان این که بیشترین سطح کشت نشایی مربوط به محصولاتی مانند پیاز، گوجه فرنگی، خیار و هندوانه است، اظهار داشت: در سال زراعی ۹۶-۹۵ حدود ۱۰۳ هزار هکتار گوجه فرنگی با روش کشت نشایی داشتیم.

وی ابراز امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم توسعه، تمام سطوح اراضی سبزی و صیفی که ظرفیت کشت نشایی دارند با این روش کشت شود.

اصغری افزود: در حوزه سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی و سبزیجات برگی، کشت نشایی در مورد بقیه محصولات قابل اجرا است.

مدیر کل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت، توسعه سیستم های نوین آبیاری را از دیگر اقدامات برای بهینه کردن مصرف آب در حوزه کشت سبزی و صیفی در کشور عنوان و تصریح کرد: در سال زراعی گذشته از مجموع سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی ۲۸۵ هزار هکتار با روش تیپ و ۸۰ هزار هکتار با سیستم بارانی آبیاری شد.

وی با بیان این که سیاست این دفتر در مورد محصولات سبزی و صیفی به ویژه جالیزی، استفاده از روش های نوین آبیاری، نشاکاری و پوشش اراضی با مالچ است، گفت: تمایل کشاورزان به کشت محصولات جالیزی مانند هندوانه به علت استفاده از این روش ها و کاهش مصرف آب می باشد.

اصغری افزود: روش تیپ، راندمان آبیاری را به بالای ۹۰ درصد می رساند و این به معنای ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب است.

وی راندمان آبیاری در محصولات کشاورزی را حدود ۴۰ درصد عنوان و ابراز امیدورای کرد در راستای افزایش راندمان آبیاری تا پایان برنامه ششم توسعه تمام سطوح زیر کشت محصولات جالیزی با استفاده از آبیاری تیپ و میکرو آبیاری شود.

اصغری ادامه داد: یکی از برنامه های ما برای مدیریت محصولات جالیزی، همکاری با مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی برای دستیابی به آمار دقیق تولید کنندگان این محصولات است.

وی اذعان داشت: ما با اطلاعات دقیقی که از طریق کارشناسان پهنه از تولید کنندگان به دست می آوریم تعداد تولید کنندگان، میزان تولید و زمان عرضه این محصولات به بازار و کیفیت شان را رصد کنیم و این اطلاعات را در اختیار مسوولان در حوزه تنظیم بازار قرار می دهیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صرفه جویی گوجه فرنگی سیب زمینی سبزیجات پوشش صرفه جویی در مصرف محصولات کشاورزی فناوری اطلاعات و ارتباطات جهاد کشاورزی تنظیم بازار محصولات جالیزی آبیاری نوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۰۲۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرداد ۵۰ هکتار اراضی ملی البرز

آفتاب‌‌نیوز :

 حسین فاضلی هریکندی در حاشیه عملیات آزادسازی اراضی ملی در ساوجبلاغ که با حضور وی اجرا شد با اعلام رفع تصرف و بازگشت بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به بیت‌المال به‌ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان با حکم قطعی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان البرز گفت: در سال ۱۳۶۹ بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به‌پلاک ثبتی ۳۱۷ اصلی واقع در روستای «آردهه» شهرستان ساوجبلاغ در قالب «طرح طوبی» به‌منظور «کاشت درختان گردو» از سوی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با تنظیم قرارداد اجاره برای مدت ۱۵ سال در اختیار فردی حقیقی قرار داده می‌شود.

اقدامات غیرقانونی مستأجر پس از پایان مدت اجاره

رئیس‌کل دادگستری استان البرز اضافه کرد: مستأجر علاوه بر عدم‌اجرای طرح مصوب، پس از اتمام مدت اجاره و به‌خلاف مفاد قرارداد، ضمن عدم استرداد اراضی به دولت و با وصف عدم‌مالکیت نسبت به اراضی مذکور، ابتدا با شهرداری کوهسار برای تغییر کاربری و تفکیک اراضی ملی توافق می‌کند و در مرحله بعد اقدام به انعقاد قرارداد مشارکت با یک شرکت تعاونی به‌منظور احداث باغ‌ویلا می‌کند؛ همچنین در ادامه اقدامات غیرقانونی خود، اقدام به واگذاری حدود ۲ هزار مترمربع از اراضی ملی به یک شخص حقوقی دیگر در قالب اجاره به‌شرط تملیک می‌کند و چند ساختمان معدود هم در بخش کوچکی از اراضی احداث می‌شود.

ورود اداره‌کل بازرسی استان البرز

فاضلی هریکندی تصریح کرد: با توجه به تخلفات متعدد مستأجر و متصرف اراضی ملی نسبت به مفاد قرارداد اجاره و همچنین اتمام مدت آن، با گزارش اداره‌کل بازرسی استان البرز، هیئت نظارت موضوع ماده واحده قانون اصلاح ماده ۳۳ اصلاحی قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع به‌عنوان مرجع ناظر بر طرح‌های کشاورزی با احراز تخلفات مستأجر، در سال ۱۳۹۸ حکم بر فسخ قرارداد اجاره و خلع‌ید و استرداد اراضی به دولت را صادر کرد و رأی صادره علی‌رغم اعتراض متصرف، در دیوان عدالت اداری هم مورد تأیید قرار گرفت.

رأی به محکومیت در دادگاه حقوقی ساوجبلاغ

رئیس‌کل دادگستری استان البرز با اشاره به اینکه در سال ۱۳۸۸ با توجه به اینکه این اراضی ملی در حریم «شهر کوهسار» قرار گرفته بود با تغییر نمایندگی دولت، از سوی منابع طبیعی استان به اداره مسکن و شهرسازی ساوجبلاغ و اداره‌کل راه و شهرسازی استان منتقل می‌شود، متذکر شد: با توجه به عدم‌تمکین متصرف نسبت به اجرای رأی هیئت نظارت و عدم‌رفع تصرف و عدم‌تحویل اراضی به دولت، اداره‌کل راه و شهرسازی استان البرز در راستای حفظ حقوق دولت و بیت‌المال دادخواست خلع‌ید و قلع‌وقمع اراضی و مستحدثات موجود را در دادگاه شهرستان ساوجبلاغ مطرح می‌کند و پرونده جهت رسیدگی به شعبه ۵ دادگاه حقوقی هشتگرد ارجاع می‌شود که دادگاه پس از انجام تشریفات قانونی و اخذ استعلامات مربوطه و با تشکیل جلسه رسیدگی، مالکیت دولت را در اراضی مورد ادعا محرز تشخیص می‌دهد و حکم به محکومیت وی به خلع‌ید از اراضی و قلع‌وقمع مستحدثات موجود در ملک صادر می‌کند.

قطعیت خلع‌ید در دادگاه تجدیدنظر استان البرز

وی اضافه کرد: پس از صدور رأی دادگاه شهرستان ساوجبلاغ با توجه به تجدیدنظرخواهی متصرف، این پرونده مورد رسیدگی مجدد قرار گرفت و با احراز تخلفات صورت‌گرفته از سوی متصرف، در نهایت رأی مذکور مبنی بر محکومیت وی به خلع‌ید از اراضی ملی و قلع‌وقمع مستحدثات ایجادشده، در ۹ اسفند سال قبل از سوی شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان البرز تأیید و قطعی شد.

اجرای حکم خلع‌ید

رئیس شورای حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی و منابع طبیعی استان البرز با بیان اینکه پس از قطعیت رأی، در ششم فروردین ماه سال جاری با دستور رئیس دادگستری شهرستان ساوجبلاغ، اجرائیه صادر و به محکوم‌علیه ابلاغ شد که با توجه به عدم‌اجرای حکم توسط متصرف، روز جاری حکم قضایی در خصوص خلع‌ید و قلع‌و‌قمع مستحدثات غیرقانونی ایجادشده در این اراضی ملی اجرا گردید و بر این اساس و در راستای اجرای دستورات و تأکیدات رئیس قوه قضاییه مبنی بر حفظ حقوق بیت‌المال در امور اراضی ملی و منابع طبیعی و نیز جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در مراحل اولیه، با اجرای رأی قطعی صادرشده از دادگاه‌های استان البرز، علاوه بر استرداد بیش از ۵۰ هکتار از اراضی ملی به‌ارزش تقریبی ۲ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال، از تغییر کاربری، تفکیک، قطعه‌بندی، ویلاسازی و واگذاری غیرقانونی این اراضی پیشگیری و جلوگیری شد.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • اجرای طرح کشت چوب در ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان
  • ۱۵۰۰ هکتار کشتزارِ داورزن زیر کشت محصولات جالیزی رفت
  • استقبال از احداث گلخانه‌های کوچک مقیاس و خانگی در استان گلستان
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • ۵۶ هزار هکتار از اراضی پلدختر زیر کشت محصولات کشاورزی رفت
  • استرداد ۵۰ هکتار اراضی ملی البرز
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین
  • بارندگی‌ شدید موجب توقف برداشت مقطعی پیاز شد
  • برداشت ۹۶۰ تن سبزیجات برگی از گلخانه‌های خراسان جنوبی
  • ۱۵۰۰ هکتار از اراضی داورزن زیر کشت محصولات جالیزی