Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-برجام نشان داد ما هر چقدر انعطاف به خرج بدهیم دشمن پرروتر و جسورتر می‌شود. موضوع موشک و قدرت هسته‌ای بهانه است. دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با تجلیل از مخالفت برخی نمایندگان با لایحه قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و بازگشت لایحه به کمیسیون گفت: مجلس لایحه قانونی مبارزه با تأمین مالی تروریسم را برای همیشه از دستور خارج کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد نبی حبیبی در پایان نشست دبیران حزب اظهار کرد: این قانون یکبار در سال ۹۴ در مجلس به تصویب رسیده بود و آئین‌نامه اجرایی آن هم در سال ۹۶ به تصویب هیئت وزیران رسید. حالا چه اتفاقی افتاده که دوباره در دستور کار مجلس قرار گرفته است. مجلس و دولت باید بدانند حرف اول و آخر استکبار جهانی و به زبان FATF این است که حزب‌الله لبنان، انصارالله یمن و گروه‌های فلسطینی، حشدالشعبی عراق و… تروریست هستند و نباید به آنها کمک مالی شود و این ممنوعیت را به صورت خود تحریمی از طریق این قوانین دنبال می‌کند لذا ما معتقدیم باید از دستور کار مجلس خارج شود، چرا که با بند آخر اصل سوم و اصل ۱۵۶، ۱۵۳ و ۱۵۴ قانون اساسی مغایرت دارد.

حبیبی تأکید کرد: اعتراض نمایندگان در هفته گذشته به این لایحه را بر حق می‌دانیم و مجلس نباید لوایح استعماری مربوط به FATF را به تصویب برساند.

وی با اشاره به بیانات مهم مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان و کارگزاران نظام گفت: آنچه که مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان نظام مطرح فرمودند جمع‌بندی تجربیات درس‌آموز برجامی بود. ما نباید راهی را برویم که آمریکا یک بار از بیرون و یک بار از درون ما را تحریم کند. تعامل با غرب به ویژه آمریکا به دلیل خباثت و شرارت و بدعهدی آنان ممکن نیست. برجام نشان داد ما هر چقدر انعطاف به خرج بدهیم دشمن پرروتر و جسورتر می‌شود. موضوع موشک و قدرت هسته‌ای بهانه است. گره زدن مشکلات کشور به برجام اشتباه بود. رئیس‌جمهور نباید برجام را وارد رقابت‌های سیاسی می‌کرد. نباید منافع و مصالح ملی را بازیچه رقابت‌ها قرار داد زیرا کشور آسیب می‌بیند.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به شروط ۷ گانه رهبری در گفتگو با اروپا گفت: دولت باید شروط ۷ گانه رهبری را در گفتگو با طرف اروپایی مطرح کند و اگر پذیرفتند تضمین بگیرد و پس از اخذ تضمین راستی‌آزمایی کند. اگر آنها رضایت به این مسیر ندادند بداند اروپا دنبال وقت‌کشی است.

حبیبی با بیان اینکه این حق ایران است که با نقض برجام بدنبال راه‌اندازی موارد تعطیل شده هسته‌ای خود برود، اظهار کرد: برجام با خروج آمریکا موجود ناقصی است. دولت باید اول به فکر تعلیق تعهدات ایران در برجام برود و اگر شرارت دشمن ادامه پیدا کرد سریعاً از ان پی تی خارج شود.

وی به بازی آمریکا با کره شمالی اشاره کرد و گفت: آمریکایی‌ها امروز خود را مجبور به نشستن سر میز مذاکره‌ای می‌بینند که طرف مقابل دست روی ماشه هسته‌ای همه اهداف را در آمریکا نشانه گرفته است. اگر بخواهند زور بگویند قطعاً زور هم خواهد دید و شنید.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: امروز آمریکا میلیاردها دلار از کره جنوبی به دلیل حضور نیروهای خود در خاور دور باج می‌گیرد. وقتی دو کره مشکلات خود را از طریق گفتگو حل کنند، دلیلی بر این باج‌خواهی نیست. دو کره با هم گفتگو کردند و حرفی هم از مسایل هسته‌ای به میان نیاوردند.

حبیبی خطاب به مسئولین کشور گفت: اگر به رهنمودهای رهبری در دیدار کارگزاران توجه شود و آن را عملیاتی کنند، ما از این گردنه عبور می‌کنیم. اکنون وضعیتی در کشور پدید آمده که همه جناح‌ها و گروه‌های متحد در کنار هم می‌خواهند به دولت کمک کنند و از این مخمصه خلاص شوند. دولت هم باید در این مورد همت کند تا از شر توطئه‌های آمریکا رها شود.

وی تصریح کرد: دولت می‌تواند روی روابط و تعامل سازنده با روسیه و چین حساب باز کند. دولت باید بداند از اروپا آبی برای برجام گرم نخواهد شد. روسیه و چین حتی قبل از برجام هم تمایلی به همراهی با آمریکا نداشتند و این چیزی است که جان کری در گزارش خود به کنگره در مورد برجام به آن اعتراف کرده بود.

حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قاچاق مواد مخدر با ۴۲ برابر شدن کشت خشخاش در افغانستان یک معضل اجتماعی است. دولت و دستگاهها باید به وظایف خود در این باره عمل کنند. آمریکا جوانان ما را هدف قرار داده است. خانواده‌های بسیاری به دلیل شرارت قاچاقچیان به خاک سیاه نشسته‌اند. دستگاه قضایی باید قوانین سخت‌گیرانه در مورد قاچاقچیان را اعمال کند و از سرزنش مجامع جهانی تحت نفوذ آمریکا نهراسد.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به افزایش بی رویه ورود کالاها گفت: اخیراً ریاست محترم قوه قضائیه به تعزیرات مأموریت داده است تا از باب حمایت از حقوق عامه باافزایش بی‌رویه کالاها برخورد کند. دولت هم باید در این باره همکاری کند تا مردم آسیب نبینند.

وی در پایان پیروزی نیکلاس مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا را تبریک گفت و افزود: آمریکای لاتین دیگر حیات خلوت آمریکا نیست. پیروزی ۶۸ درصدی مادورو در حالی که نامزد مورد حمایت آمریکا فقط ۲۱ درصد رأی آورده شگفت‌آور است. این نشان می‌دهد مردم ونزوئلا پاسخ دندان‌شکنی از طریق صندوق‌های رای به واشنگتن داده‌اند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 برجام موتلفه اروپا رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۰۴۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!

«برجام صرفاً یک مخدر بود که حواس مسئولین را از تحولات پرت کرد. برجام هویت دولت قبل است و به همین دلیل نمی‌خواهند شکست آن را بپذیرند. بدفهمی دولت روحانی از پدیده تحریم باعث از دست رفتن دهه۹۰ شد».

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، اخیرا در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد به بیان نقاط ضعف و قوت دهه نود پرداخت و در حالی که بیان می‌کرد دهه نود، بدترین دهه مردم ایران بوده، به تعریف و تمجید درباره برجام پرداخت. در واکنش به این اظهارات، مسعود براتی کارشناس مسائل اقتصادی به رجانیوز گفت: برخی از صحبت‌های آقای جهانگیری درباره وضعیت اقتصادی و تحولات دهه ۹۰ قابل‌قبول و برخی تحلیل‌ها غیرواقعی هستند. دهه ۹۰ دهه گمشده اقتصاد ایران است، اما آقای جهانگیری به دلایل این گمشدگی اشاره نکردند. بر خلاف آن چیزی که مدنظر آقای جهانگیری است که برجام توانست شرایط اقتصادی جامعه را متحول کند، اتفاقاً نوع مواجهه دولت‌های یازدهم و دوازدهم در بحث تحریم‌ها و مسیری که انتخاب شد، یعنی مسیر مذاکره برای رفع تحریم‌ها، بدون شک اثر خیلی جدی در گم‌شدن دهه ۹۰ در اقتصاد ما داشته است.

آن چیزی که متأسفانه در دهه ۹۰ اتفاق افتاد، بدفهمی از پدیده تحریم، از نحوه کارکرد تحریم و از جایگاه تحریم در سیاست خارجی آمریکا و اهداف خصمانه‌ای بود که دولت آمریکا در قبال ایران دنبال کرد و برنامه‌هایی که علیه مردم ایران داشت. این بدفهمی سبب شد که راه اشتباهی انتخاب شود و این راه اشتباه باعث شد که ما دهه ۹۰ را برای رشد اقتصادی و استحکام اقتصادی از دست بدهیم. این نکته‌ای است که آقای جهانگیری اصلاً به آن اشاره نکرده است.

از طرفی ایشان در بحث اقتصادی برجام اغراق‌هایی هم کرده است. البته برجام آورده‌ها و نتایجی داشته، اما نه آن چیزی که به‌صورت اغراق گونه بیان شود. مهم‌ترین آورده برجام فروش فیزیکی نفت ایران و بازگشت سطح فروش نفت به قبل از تحریم‌ها بود که در سال‌های ۹۵ و ۹۶ اتفاق افتاد. نوع تعاملات اقتصادی خارجی ایران به‌گونه‌ای شد که کاملاً نسبت به بازگشت تحریم‌ها آسیب‌پذیر شد و لذا هر چند شاهد رشد نفتی خوب در سال ۹۵ بودیم، اما این رشد در سال ۹۶ رخ نداد، چون مهم‌ترین متغیر آن نفت بود و یک‌بار اتفاق افتاد و وقتی در سال ۹۷ با تحریم‌ها مواجه شدیم و خروج آمریکا از برجام اتفاق افتاد، دو سال پیاپی رشد منفی را تجربه کردیم که کل آن رشد مثبت را به محاق برد و در مجموع دهه ۹۰ برای ما دهه درجازدن محسوب می‌شود.

برجام نتوانست مشکلات ما را با دنیا رفع‌ و رجوع کند، بلکه صرفاً یک مسکن موقتی بود و بیشتر برای ما نقش مخدر را ایفا کرد و ما نسبت به روندهایی که برای ما تهدید بودند، چه در منطقه و چه در سطح جهان، بی‌توجه شدیم و حتی به توسعه زیرساخت‌های تحریم که در دولت اوباما و بعد ترامپ انجام شد؛ از جمله راه‌اندازی مرکز هدف‌گیری تأمین مالی تروریسم در منطقه خلیج‌فارس در کشور عربستان توجه نکردیم. قانون کاتسا که توسط کنگره آمریکا تصویب شد، برای ما امر مهمی تلقی نشد و به آن توجه نکردیم و ضرباتی هم که در سال‌های ۹۷ و ۹۸ بر ما وارد شدند، ماحصل همین بی‌توجهی‌ها بودند، لذا نه‌تنها مشکلی از ما حل نشد، بلکه ما را در یک خلسه و فضای ناهشیاری قرارداد که آسیب آن را دیدیم. این ادعا که برجام در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق بوده، با آمارهای موجود تطابق ندارد. در سال‌های ۹۵ و ۹۶ که سال اجرای برجام است، روی کاغذ رشد سرمایه‌گذاری خارجی رخ ‌داده، اما در واقعیت طرح‌هایی که عملیاتی شدند و سرمایه‌های که به‌صورت واقعی وارد کشور شدند، اعداد بسیار کمی هستند که نشان می‌دهند سرمایه‌گذاران نتوانستند اعتماد کنند و ریسک تحریم‌ها کماکان برقرار بوده است؛ لذا در سال ۹۵ زیر ۲ میلیارد دلار تحقق سرمایه‌گذاری خارجی رخ‌ داده و در سال ۹۶ هم همین حدود بوده است؛ درصورتی‌که در دوره آقای رئیسی در سه سال اخیر اعداد بسیار قابل‌توجهی ثبت شده‌اند که در مسیر اجرا قرار دارند. برای مثال در سال ۱۴۰۲ مبلغ سرمایه‌گذاری طبق اعلام رسمی متولی امر ۵.۵ میلیارد دلار بوده است.

علت دفاع آقای جهانگیری از برجام این است که مهم‌ترین ایده دولت آقای روحانی مذاکره بود و نتیجه آن که برجام باشد، هویت آنها را می‌سازد. طبیعی است که از آن دفاع و طبیعتاً تمام تحلیل‌های خودشان را به این سمت معطوف کنند که برجام اتفاق مهمی بوده و تجویز فعلی‌شان هم برجام باشد. ناموفق بودن این مسیر و عدم توفیقاتش برای همه ایرانی‌ها شفاف و تثبیت شده است.

دیگر خبرها

  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است/ در دکترین ما دسترسی به سلاح هسته ای وجود ندارد
  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • امام جمعه اردبیل: وعده صادق، قدرت ایران را قبولاند
  • دفاع عجیب عضو حزب موتلفه از عملکرد اقتصادی دولت رئیسی /کسی اعتراضی ندارد
  • انتقاد دبیر کل حزب مجمع ایثارگران از حذف اندیشه و تصاویر امام
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین