Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-26@04:56:42 GMT

روایت عشق پیری در تلویزیون

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۱۲۶۱۳

روایت عشق پیری در تلویزیون

سینما و تلویزیون > رادیو و تلویزیون - همشهری آنلاین:
سریال «میوه ممنوعه» به کارگردانی حسن فتحی که روایت‌گر عشق دوران پیری «حاج یونس» بود، عصر امروز به صورت تله‌فیلم از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.

به گزارش ایسنا، مجموعه تلویزیونی «میوه ممنوعه» به کارگردانی حسن فتحی که در ماه رمضان سال ۸۶ از شبکه دو سیما پخش شد، روایتگر زندگی آدم‌هایی است که هر کدامشان در زندگی شخصی با چالش‌هایی مواجه می‌شوند و به قول معروف در حال گذر از یک آزمون الهی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتحی در شرایطی سریال «میوه ممنوعه» را کارگردانی کرد که دوران پُرکاری را در تلویزیون سپری می‌کرد. او پیش از این مجموعه‌های «مدار صفر درجه»، «شب دهم»، «روشن‌تر از خاموشی»، «پهلوانان نمی‌میرند» و «همسایه‌ها» را نیز ساخته بود، اما از سال ۹۱ تاکنون و پس از تولید سریال‌های «در مسیر زاینده رود» و «زمانه» دیگر با تلویزیون همکاری نکرد و به سراغ تولید سریال در شبکه نمایش خانگی رفت.  

سریال «میوه ممنوعه» که از جمله آثار ماندگار قتحی در تلویزیون محسوب می‌شود، داستان فردی متدین به نام «حاج یونس» با بازی علی نصیریان را روایت می‌کند. او بازرگانی است که به اصول دینی اعتقاد دارد و همه او را به دین‌داری و صداقت می‌شناسند، اما به‌ مرور وارد داستانی می‌شود که هم خودش و هم اطرافیانش را با چالش‌های زیادی مواجه می‌کند. در این میان هر کدام از شخصیت‌ها در تلاشند تا درستی خودشان را به اثبات برسانند.  

روایت داستان عشق پیری «حاج یونس» به عنوان فردی متدین که اسیر عشق دختر جوانی با بازی هانیه توسلی شده بود در تلویزیون، باعث ایجاد حواشی زیادی شد و انتقادهای بسیاری را به همراه داشت؛ این درحالی است که حسن فتحی خط اصلی و درونمایه این سریال را اینگونه روایت کرده بود: «این قصه در سه محور انسان‌شناسی فلسفی، منظر اجتماعی و خانوادگی نوشته شده است. داستان حاج یونس فتوحی در یک کشمکش طاقت‌فرسا بین ایمان و عشق نویافته‌ای که هر چند با شرع تمایز ندارد، ولی با عرف در تضاد است، روایت شده و همین موضوع موجب شکل‌گیری اسم سریال شده است».

او همچنین در واکنش به حواشی ایجاد شده درباره این سریال، گفته بود: اغلب افراد جامعه با شخصیت «حاج یونس» همذات پنداری کردند؛ چرا که این شخصیت آیینه‌ای است که مخاطبان در برابر خود گرفته‌اند. در نگاه به این آیینه، واکنش‌ها متفاوت است. ما گاه خود را با دقت می‌بینیم و گاه چشمان را می‌بندیم و گاه شاید به حدی عصبی می‌شویم که آیینه را بشکنیم. چنین واکنش‌هایی در سطح جامعه نسبت به «میوه ممنوعه» هم مطرح شد. در این میان نگاه مثبت طیف‌های مختلف جامعه به «میوه ممنوعه» نشان می‌دهد که این سریال در نقد اجتماعی زبان حال اکثر مردم جامعه بوده است.

علی نصیریان ایفای نقش «حاج یونس»، کاراکتر اصلی سریال «میوه ممنوعه» را بر عهده داشت. او البته از سال‌ها پیش از این سریال‌، نقش‌های ماندگار زیادی را در سریال‌های مختلف ایفا کرده بود، اما در این میان به باور بسیاری از منتقدان آثار نمایشی بازی او در سریال «میوه ممنوعه»، بسیار ماندگار بود و تاثیر زیادی در بیشتر دیده شدن این سریال داشت.

نصیریان شخصیت «حاج یونس» را اینگونه روایت کرد بود که «این شخصیت یک آدم متدین بود که یک رکعت از نمازش را از دست نمی‌داد. اما مطمئن هستم این آدم در زندگی‌اش مشکلاتی داشته است؛ کما اینکه پسرش به چنین آدمی مبدل شده بود. بنابراین «میوه ممنوعه» این پرسش را مطرح می‌کرد که آیا اعتقاد و ایمان حاج یونس با مشکل مواجه نبوده است؟! در سریال «میوه ممنوعه» عشقی بر حاج یونس مقدر می‌شود. در «میوه ممنوعه»، عشقی به عنوان آزمایش و مشیت الهی بر «حاج یونس» نازل می‌شود؛ این عشق، «مقدر» است که برای آزمایش بر «حاج یونس» رسوخ می‌کند و تمام نکته از زمانی شروع می‌شود که کشمکش درونی حاج یونس میان ایمان و عشقش شکل می‌گیرد.

بازی جدی امیر جعفری که پیش از آن اغلب با سریال‌های طنز تلویزیونی در میان مخاطبان شناخته شده بود، از دیگر موضوعات جالب توجه این سریال بود. مخاطبی که پیش از آن امیر جعفری را در سریال‌های «بدون شرح» و «من یک مستاجرم» دیده بود، با سریال «میوه ممنوعه» با جنس متفاوتی از بازی این بازیگر مواجه شد؛ البته این تجربه برای امیر جعفری نیز باعث شد تا از آن پس بیش از پیش در نقش‌های اینچنینی دیده شود.  

علی نصیریان، گوهر خیراندیش، هانیه توسلی، امیر جعفری، طناز طباطبایی، هرمز هدایت، عمار تفتی، نیما رئیسی، کاظم بلوچی، شبنم فرشادجو، صدیقه کیانفر، محمدرضا رهبری، کیانوش گرامی، جواد انصافی و ... از جمله بازیگران سریال «میوه ممنوعه» هستند.  

به گزارش ایسنا، سریال «میوه ممنوعه» در قالب ۹۰ دقیقه ساعت ۱۷ امروز (ششم خرداد ماه) در قالب برنامه «سی سریال» به تهیه‌کنندگی حسین مروی از شبکه چهار سیما راهی آنتن می‌شود.

در همین زمینه: تصویربرداری گلشیفته تمام شد روایت تلویزیون از یک شیطان مذهبی شبکه آموزش | پخش به لیمو و فصل جدید پنجره‌ها

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۲۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ایسنا، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاددانشگاهی یک طرح نظرسنجی با عنوان «سنجش نگرش مردم در خصوص برنامه‌های صدا و سیما» با تعداد نمونه‌ی ۱۷۱۵ نفر از شهروندان ۱۵ سال به بالای سراسر کشور در «هفته آخر فروردین ماه» سال جاری، به شیوه مصاحبه تلفنی انجام داده است که مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی به شرح ذیل است:

تماشای شبکه‌های تلویزیونی

۴۰.۸ درصد «ایرانیان» شبکه سه را بیشتر از سایر شبکه‌های تلویزیونی می‌بینند، ۳۵.۲ درصد شبکه‌ آی‌فیلم  و ۲۱ درصد شبکه یک را تماشا می‌کنند. میزان تماشای این شبکه‌ها در بین «بینندگان صدا و سیما» به ترتیب از این قرار است؛ ۵۸.۹ درصد شبکه سه،  ۵۰.۸ درصد شبکه آی‌فیلم و ۳۰.۳ درصد شبکه یک. ۶۹.۲ درصد «ایرانیان» بیننده برنامه‌های صدا و سیما هستند.

تماشای برخی برنامه‌های تلویزیون


یافته‌های نظرسنجی ایسپا نشان می‌دهد ۳۶.۹ درصد از «ایرانیان» برنامه مردان آهنین و ۳۴.۷ درصد برنامه زندگی پس از زندگی، ۳۴.۲ درصد برنامه محفل، ۳۲.۳ درصد برنامه شب خوش، ۳۱.۸ درصد برنامه فوتبال برتر، ۲۹.۷ درصد برنامه پانتولیگ و ۲۶.۵ درصد برنامه معرکه، ۲۴.۵ درصد برنامه مهمونی، ۲۱.۳ درصد برنامه ماه خدا، ۱۸.۸ درصد برنامه ماه من، ۱۷.۲ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۱۶ درصد برنامه پاورقی و ۱۲.۱ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.



میزان تماشای این برنامه‌ها در بین «افرادی که تلویزیون تماشا می‌کنند» به این ترتیب است؛ ۵۳.۳ درصد برنامه مردان آهنین و ۵۰.۱ درصد برنامه زندگی پس از زندگی را دیده‌اند، ۴۹.۴ درصد برنامه محفل، ۴۸ درصد برنامه شب خوش، ۴۶ درصد برنامه فوتبال برتر، ۴۲.۹ درصد برنامه پانتولیگ و ۳۸.۳ درصد برنامه معرکه، ۳۵.۴ درصد برنامه مهمونی، ۳۰.۷ درصد برنامه ماه خدا، ۲۷.۲ درصد برنامه ماه من، ۲۴.۸ درصد برنامه ایران دوست داشتنی، ۲۳.۱ درصد برنامه پاورقی و ۱۷.۵ درصد برنامه برمودا را دیده‌اند.

پربازدیدترین سریال‌های تلویزیونی

۴۵.۴ درصد از «ایرانیان» گفته‌اند سریال زیرخاکی، ۲۳.۲ درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۰.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.
میزان تماشای این سریال‌های تلویزیونی در بین «بینندگان تلویزیون» حاکی از این است که ۶۵.۵ درصد آنها گفته‌اند سریال زیرخاکی را دیده‌اند. ۳۳.۵ درصد سریال هفت سر اژدها و ۲۹.۴ درصد سریال رستگاری را دیده‌اند.

دیگر خبرها

  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی
  • (ویدئو) چهره باورنکردنی همسر نقی سریال پایتخت ۲۱ سال پیش در تلویزیون
  • پخش یک سریال خارجی جدید از تلویزیون
  • سریال جدید تلویزیون به دو شبکه می‌رسد
  • «دست‌های فیلمسازان ما را در پروژه‌های تاریخی بسته‌اند»
  • همه مردهای مجرد نون خ خواستگار این دختر بودند ‌| ویدئو
  • شبکه سه؛ پربازدیدترین شبکه تلویزیون
  • جزئیات 2 سریال جدید تلویزیون ؛ معمایی و کمدی (+عکس)
  • چرا «نون خ» و «زیرخاکی»، «پایتخت» نشدند؟!
  • سریال‌های جدید تلویزیون را بشناسید