Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@05:49:04 GMT

وظایف نماینده و انتظارات مردمی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۱۴۳۸۲

وظایف نماینده و انتظارات مردمی

روزنامه پیام استان سمنان روز دوشنبه درشماره چهار هزار و 772 در سرمقاله خود مطلبی با با عنوان ' وظایف نماینده و انتظارات مردمی ' را به قلم روح الله ساعدی منتشر کرد.

در این مطلب آمده است: با گذشت حدود 2 سال از آغاز به کار مجلس دهم، زمینه برای ورود و تمرکز بیشتر مردم و رسانه‌ها به عملکرد این مجلس فراهم شده است و کارنامه مثبت و منفی خادمان ملت در این دوره از مجلس نزد افکار عمومی بیشتر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول این دو سال از فعالیت نمایندگان مردم درمجلس دهم با فراز و نشیب‌های فراوانی مواجه بودیم.گاهی در عرش وگاهی در فرش! که به تناسب، با توجه به چشم انداز آینده این پارلمان، انتظار می‌رفت که مجلس دهم بتواند گام ارزشمندی در جهت حل مشکلات رفاهی و معیشتی مردم بردارد.
از آنجا که همواره مجلس شورای اسلامی به عنوان عصاره‌ی ملت از اهمیت ویژه‌ای در قانون اساسی و در نزد افکار عمومی جامعه برخوردار بوده است و در واقع مجلس شورای اسلامی در راس امور کشور، باید باشد، فلذا یک نماینده مجلس، در مقام وکیل مردم موظف به نظارت و قانونگذاری بر اجرای امور در منطقه و کشور می‌باشد و حق دخالت در اجرا را ندارد. طبق قانون یک نماینده مجلس باید بی‌عدالتی‌های اجتماعی را در سطح منطقه پیگیری و از حق و حقوق مردم در حوزه انتخابیه خود با هدف اجرای هرچه بیشتر عدالت دفاع کرده و با تلاش و کوشش مضاعف از بی‌عدالتی و حق‌کشی نسبت به حقوق حقه مردم جلوگیری کند. یک نماینده مجلس با هر نوع گرایش سیاسی،در حال حاضر با توجه به شرایط موجود در کشور پس از ماجرایبی‌عهدی آمریکا در موضوع برجام باید خود را نماینده همه مردم بداند،نه نماینده حزب، یا گروه و اندیشه‌ی خاصی که ماجرای آتش زدن برجام در مجلس توسط برخی از نمایندگان، خواسته‌یآحاد مردم نباشد. از سوی دیگر انتظار این است که یک نماینده مجلس نگاه شخصی و منطقه‌ای به مسائل نداشته باشد و منافع حوزه‌ی انتخابیه را فدای قانون نکند اما متاسفانه در حال حاضر هنگامی که یک نماینده مجلس در محافل عمومی حاضر می‌شود، اکثر شهروندان حوزه انتخابیه از وی تقاضای وام، تامین جهیزیه،پرداخت هزینه درمان و در نهایت ایجاد شغل را مطالبه می‌کنند، به گونه‌ای که مردم تمام نارسایی‌های شهر را از عملکرد نماینده می‌بینند.
در حالی که پرداختن به این مسائل از حیطه وظایف نمایندگان مجلس خارج است. یک نماینده مجلس قرار نیست با استفاده از اختیارات قانونی خود همیشه اصل پاسخگویی قوه مجریه را در برابر قوه مقننه حفظ نکند و این اختیار قانونی را وسیله‌ای برای گرفتن امتیازات شخصی و جناحی خود یا امتیاز برای حوزه انتخابیه نماید.
به راستی چگونه برخی از نمایندگان مجلس دهم حاضر شدند در روزهای پایانی سال گذشته، استیضاح نافرجام و هدفمند سه وزیر دولت تدبیر و امید را در حالی که کشور با مشکلات دیگری درگیر بود، به نمایش بگذارند،که هم وقت مجلس و هم وقت دولت و مردم را بگیرند!
در واقع این امانت خدمتگزاری که حق الناس است در صورت عدم توجه به آن می‌تواند ضربات جبران ناپذیر را بر پیکره‌ی جامعه وارد کند،که دود آن به چشم ملت و مردم حوزه‌ی انتخابیه خواهد رفت. مردم نماینده‌ی' نان به نرخ روز خور' را که با اصول و خط مشی انقلاب و ولایت فقیه مغایرت دارد، را نمی‌پسندند. مردم نماینده‌ای که به وعده‌های خود عمل نمی‌کند و مردمی بودن و در کنار مردم بودن را فراموش کرده است، را از خود نمی‌دانند.مردم نماینده‌ای که با لابی‌گری بتواند قانون را دور بزند را سزاوار خدمتگزاری نمی‌دانند.مردم نماینده‌ای که در طول برگزاری جلسات پرهزینه مجلس در صحن علنی، به دنبال منافع شخصی و حزبی است را یک نماینده شجاع و مردمی نمی‌دانند. مردم نماینده‌ای که در امورات و وظایف قوای دیگر خصوصاً در حوزه انتخابیه سایر نمایندگان دخالت می‌کند را یک نماینده مجلس با روحیات شهید مدرس نمی‌دانند اما وظیفه واقعی یک نماینده چیست؟! چرا مردم از یک نماینده‌ی مجلس انتظار حل تمام مشکلات حوزه انتخابیه و استان را باید داشته باشند؟!
متاسفانه برخی از نماینده مجلس انتظار دارند که کارچاق کن باشد و از او می‌خواهند با قالتاق بازی بتواند،حتی اگر شده در حق شهرستانی دیگر از استان ظلم کند و با بی‌قانونی بودجه‌ای که در آن حوزه انتخابیه تعیین شده را از آنها بگیرد و در شهرستان خود خرج کند!
استان سمنان نیز با فرستادن چهار نماینده با گرایش‌های مختلف به مجلس شورای اسلامی جهت گیری کلی مردم استان را به وضوح به جامعه نشان داد.اما آنچه در طول این مدت دو سال از فعالیت مجلس دهم خودنمایی می‌کند، نحوه و نوع انتظارات مردمی از نماینده مجلس است.انتظاراتی که گاهی از اوقات یک انسان آگاه از قانون اساسی کشور را بهت زده می‌کند و کار آنجا شگفت آور می‌شود،که این انتظارات و توقعات در میان نخبگان سیاسی و فرهنگی با درصد بالایی دیده می‌شود که برخی‌ها قصد دارند، خواسته یا ناخواسته‌شان و منزلت نمایندگی را کاهش دهند.
در حال حاضر بزرگترین معضل استان سمنان، ابرچالش کمبود منابع آبی و نیز بحران بیکاری و عدم اشتغال جوانان جویای کار است.
6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي وظايف نماينده روزنامه پيام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۴۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد

«اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس به خصوص در حوزه تهران، گفت: انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم نزدیک است و طبیعی است که این فرآیند بخشی از این مجلس است، زیرا در مجلس حتی یک نماینده هم موثر است و آن به این علت است که گاهی یک وزیر با یک رأی انتخاب می شود یا برعکس آن رأی نمی آورد و این موضوعی است که در گذشته اتفاق افتاده و شاهد آن بوده ایم.

وی افزود: بنابراین در دور دوم انتخابات حتی اگر یک نفر باقی مانده باشد، باید تلاش شود این یک نفر، فرد موثر، متخصص، کارشناس و مفید برای مجلس و مردم باشد؛ مخصوصاً اینکه در این دوره هم نظر مقام معظم رهبری به تحول در مجلس است تا مشکلات کشور حل شود.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با اشاره به برخی مشکلات کلان اقتصادی کشور، تاکید کرد: اگر ما مسأله ارز یا گرانی ها و تورم را داریم و ادامه دار است و حل نمی شود، اینها نیازمند آن است که مجلس مقتدر و قوی با یک پشتوانه مردمی شکل گیرد که در آن بتوانند هم سیاست های دولت را مورد بررسی و تایید یا نقد قرار دهند و هم اینکه در انتخاب وزرا و مسوولان ذی ربط دقت لازم را انجام دهند. در نتیجه اگر مسوولی توانمندی به خرج نداد، او را کنار بگذارند.

بادامچیان با اشاره به ۴۵ کرسی باقی مانده در انتخابات مجلس دوازدهم، اذعان کرد: در سراسر کشور ۴۵ نفر برای مجلس باقی مانده که تعداد بالایی است و نقش این تعداد نماینده مسلماً در کارایی یا خدایی نکرده در ناکارایی مجلس موثر است، زیرا ملت اگر بخواهد مشکلات و مسائل آن حل شود، اولین انتخاب آنها، مسأله نمایندگان مجلس است تا با نظارت قوی مجلس این کار انجام شود.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: ان‌شاالله در دور دوم هم ملت ما حضور خوب و گسترده ای در انتخابات خواهند داشت که البته در تهران باید از بین ۳۲ نفر، ۱۶ نفر را انتخاب کنند.

وی افزود: یک نماینده مانند «مدرس» در مجلس می تواند آن همه کار کند و یک نماینده مثل «تدین» می تواند آن همه خیانت کند؛ بنابراین مهم اینجا است که بین این ۳۲ نفر عناصر آنچنانی که خدایی نکرده اهل خلاف باشند، نداریم ولی بالاخره میان این افراد باید توجه شود که کدام اصلح و شایسته‌تر هستند؛ لذا امیدواریم مردم ما، چه در تهران و چه در شهرستان ها محکم در این زمینه بایستند و انتخاب کنند.

فردی انتخاب شود که برای گام دوم انقلاب اثرگذار باشد

بادامچیان با اشاره به فعالیت گروه های سیاسی در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس، گفت: طبعاً گروه های سیاسی نظرات خود را خواهند داد و ما هم در حزب موتلفه اسلامی ضمن دعوت مردم به حضور و مشارکت گسترده و انتخاب از بین این افراد که همه آنها بنا به تایید شورای نگهبان آمدند، توصیه می کنیم فردی که برای مجلس و گام دوم انقلاب، تمدن نوین اسلامی، جامعه نمونه اسلامی و برای دولت مناسب تر است، انتخاب شود.

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اولویت مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی اعلام کردیم نماینده مجلس دوازدهم چهار اولویت اصلی دارد که اولین آن بودجه است، زیرا مسأله اصلی در کشور ما بودجه است؛ ضمن آنکه ثبات قیمت‌ها، موضوع آب و اصلاح نظام اداری نیز اولویت های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بودجه باید به گونه‌ای تنظیم شود که از این وضع موجود خارج شود، چرا که در وضع موجود بودجه، تکالیف بودجه ای که بر اساس قانون گذاری یک ساله است و می تواند برای کشور مفید باشد، بایستی خارج شود و کل دریافت های دولت وارد بودجه شود و به خزانه نرود. در اصل قانون اساسی هم این است که کل دریافت و کل پرداخت های دولت در چارچوب ردیف های تعیین شده از طرف نمایندگان باشد. اگر این امر محقق شود، آن وقت مشکل سو استفاده، ریخت و پاش‌ها، حقوق نجومی و خرج های زائد از بین می رود.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: باید مشخص شود مثلاً فلان دستگاه در مورد فلان پروژه و کار چقدر زمان برای انجام وظیفه نیاز دارد و اگر این مبلغ عظیمی در اختیار آن سازمان قرار می گیرد، باید مشخص شود که برای چه موضوعی است؛ لذا این طور نباشد که صرفاً اعلام کنند فلان دستگاه به این مقدار پول نیاز دارد. بنابراین موردی که مهم است و باید در اولویت اول قرار گیرد، بودجه است.

بادامچیان با اشاره به اولویت دوم در مجلس دوازدهم، اذعان کرد: اولویت دوم، مسأله ثبات قیمت ها است. دولت باید مجلس را موظف کند که حق گران کردن چیزی را ندارد. اگر این ثبات قیمت پدید آید، هم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، هم مسأله هزینه ها تنظیم می شود و هم اینکه تورم از بین می رود. رشد تولید و افزایش صادرات در ثبات قیمت ها است و این موضوعی است که به نمایندگان فراکسیون حزب موتلفه گفته ایم که در مجلس پیگیر آن باشند.

حل مشکل آب با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به موضوع آب، بیان کرد: مسأله سوم کشور آب است. ما در کشوری بی آب نیستیم، اما کمبود آب داریم و می توانیم با یک مدیریت صحیح و با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور این مشکل را حل کنیم.

وی ادامه داد: اولویت چهارم برای مجلس مسأله نظام اداری است، نباید نظام اداری به گونه ای باشد که بگویند بودجه عمرانی نداریم چون بودجه جاری کل دریافتی های بودجه را می بلعد، بنابراین بودجه عمرانی باید تامین شود. از طرفی می توانیم با نظام کارفرمایی، کارگری و اداری و با ثبات اقتصادی مسائل را حل کنیم.

بادامچیان اذعان کرد: برای مجلس دوازدهم چهار اولویت مهم داریم و اینکه من در حال حاضر می گویم برای این است که سایر نمایندگان هم بدانند؛ هرکدام با هر سلیقه سیاسی که هستند، هیچ اشکالی هم ندارد و باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت زیرا همه فرزندان این کشور هستند، اما کاری کنند که مملکت به یک شکوفایی اقتصادی و تکامل برسد. به همین علت ما مجلس دوازدهم را مجلس تحول و تکامل می دانیم، نه مجلسی که وضع موجود گذشته را اداره می کند.

کد خبر 6092821

دیگر خبرها

  • مجلس مقتدر با پشتوانه مردمی شکل می‌گیرد
  • بی عدالتی در حوزه‌های انتخابیه حاکم شده است
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • افزایش ایست‌های بازرسی در تهران؛ نماینده مجلس: این‌ها جزو وظایف عادی فراجا است!
  • آغاز ضبط مناظره تلویزیونی کاندیداهای حوزه انتخابیه خرم آباد و چگنی
  • شورای ائتلاف کاندیداهای مورد حمایت خود در خرم‌آباد را اعلام کرد
  • جزئیات جدید از برگزاری انتخابات اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مخالفت مجلسی‌ها با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان به ۳۳۰ نفر
  • مخالفت نمایندگان با کلیات طرح اصلاح جداول حوزه های انتخابیه