Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید خیری، رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با اشاره به شیوع خوددرمانی از طریق داروهای ضد اضطراب اظهار داشت: در کشور ما، زندگی شهرنشینی، یک زندگی پر استرس و  پر اضطراب است و متاسفانه فرهنگ عمومی ما به جای اینکه مردم را برای مهار استرس به سمت استفاده از امکانات فضای سبز، گفتگوی صمیمانه، ورزش و فعالیت های تفریحی هدایت کند، مردم را به مصرف کنندگان دائمی داروهای مسکن و آرامش بخش سوق داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: مصرف داروهای آرام بخش، حتما باید با نظر پزشک صورت گیرد و اینکه مردم به دنبال بروز هر درد و آشفتگی ذهنی، به سراغ مصرف دارو بروند، کاملا نادرست است و ممکن است سلامت ایشان را با مخاطرات جدید مواجه کند.

به گفته خیری، خود درمانی، عوارض متعددی دارد و این موضوع خصوصا در رابطه با داروهای ضد اضطراب که متأسفانه مصرف آن ها هم شایع شده، از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی ادامه داد: در این میان برخی هم با دامن زدن به موج استفاده از دم نوش های گیاهی، این تصور را ترویج می کنند که دم نوش ها معجزه گر هستند و می توانند هر درد بی درمانی را مهار کنند.

خیری اضافه کرد: البته مصرف دم نوش هایی که مبتنی بر مستندات علمی هستند، قطعا می تواند مفید باشد ولی دایره اثرگذاری آن ها، محدود است و نمی توان از آن ها توقع معجزه داشت.

رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران ادامه داد: همچنین برخی مردم تصور می کنند که مصرف داروهای گیاهی، فاقد عوارض جانبی است که این تصور از اساس نادرست است و داروهای گیاهی نیز به تناسب خود، عوارضی ایجاد می کنند و مصرف آن ها باید به قاعده و به جا باشد که این موضوع را پزشک تشخیص می‌دهد.

خیری اضافه کرد: بخش قابل توجهی از بیماری های کبدی به دلیل مصرف خودسرانه داروها است و متاسفانه اطلاع رسانی مناسبی در این خصوص به مردم شکل نگرفته است.

رئیس روابط عمومی انجمن داروسازان ایران در پایان تصریح کرد: جهان امروز، نقش داروسازان حاضر در داروخانه ها را برای ارتقای سواد عمومی، کلیدی و سرنوشت ساز توصیف می کنند و آن ها را خط اول مقابله با مصرف خودسرانه دارو می شناسد ولی متاسفانه در کشور ما، مشکلات مالی و تاخیر در پرداخت مطالبات سبب شده وقت و انرژی داروسازان به جای اینکه صرف ارائه مشاوره به مردم شود، بر گرفتاری های روزمره متمرکز شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۵۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه

  ­به گزارش خبرگزاری صدا و سیما­، ­ ­­راضیه کشاورز ملکی­­ با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضا‌های مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی آنها را از دلایل موثر در مصرف بالای دارو‌هایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسد.   به گفته وی این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می‌باشد و هیچوقت نباید داروهای­ بدون نسخه را با مصرف طولانی‌تر یا با دوز‌های بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده استفاده کرد. وی ادامه داد: اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد، اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه، دارو‌های بدون نسخه (OTC) ادامه پیدا کند حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.   این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت همچنین توجه به فرهنگ سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدار‌ها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این دارو‌ها بدون تجویز پزشک و داروساز، ­مصرف خود سرانه­­ است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم. مردم نباید تصور کنند که این دارو‌ها خطرات و عوارض کمی دارند و مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • مواظب مصرف داروهای خواب آور باشید
  • غیر قانونی بودن سبدفروشی دارو توسط شرکت‌های پخش
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • هشدار مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه چه مضراتی دارد؟
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • خطرات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • تهدیدات مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه