Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-02@11:04:51 GMT

روایت دو نوجوان شیرازی در «آنجا که خانه‌ام نیست»

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۱۶۱۲۴

روایت دو نوجوان شیرازی در «آنجا که خانه‌ام نیست»

خبرگزاری شبستان:محمدرضا سرشار در داستان بلند «آنجا که خانه‌ام نیست» که به چاپ سیزدهم رسیده، ماجرای دو نوجوان شیرازی را روایت می‌کند که برای دستیابی به یک زندگی مطلوب شهرشان را به قصد تهران ترک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، داستان بلند «آنجا که خانه‌ام نیست» ماجرای دو نوجوان شیرازی در سال‌های پیش از انقلاب است که برای نجات از زندگی دشوار و آشفته خانوادگی خود و برای دستیابی به یک زندگی مطلوب و محقق ساختن آرزوهایشان، بی‌اطلاع خانواده، شهرشان را به قصد تهران، ترک می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این کار، آنگونه که آنان تصور می‌کرده‌اند، ساده و راحت انجام نمی‌شود. بر سر راه نوجوانانی مانند آنها، آن هم در آن زمان، مشکلات و خطرات متعددی کمین کرده است، که به تدریج خود را نشان می‌دهد.

در بخشی از این داستان آمده است: « پاسبان مسن،‌ در حالی که سبیلهای کلفت و خاکستری‌رنگش را تاب می‌داد، نگاهی به من انداخت و پرسید:‌ «ازکجا می‌آیید؟»

چیزی توی دلم پایین ریخت. چشمان پاسبان نگهبان، بدجوری آدم را می‌گرفت. حس کردم به این یکی نمی‌توانیم دروغ بگوییم. طوری نگاه می‌کرد که انگار از قبل،‌ همه چیز را می‌داند.

من و حسام‌ْ به هم نگاه کردیم. حسام می‌دانست که منتظرم تا او جواب بدهد. این پا و آن پا شد و گفت: «از شیراز«.

پاسبان گفت:‌‌ «می‌خواهید بروید اصفهان ...؟»

بعد لحن خشنی به صدایش داد و با فریاد گفت: ‌«راستش را بگویید:‌ برای چه می‌خواهید بروید اصفهان؟ ... حواستان باشد، من خودم بچه اصفهانم‌ها ...!»

گرچه لهجه‌اش به اصفهانیها نمی‌خورد،‌ اما طوری این حرف را زد که بند دلم پاره شد. گفتم:‌ «دیگر تمام شد! حتماً او همه چیز را فهمیده است.»

حسام، با خونسردی‌ای که برایم تعجب‌آور بود، گفت: «دروغمان چیست؟‌! داریم می‌رویم پیش بابام اینها« ...

و دوباره،‌ همان قضیه ساختگی را،‌ این بار با مهارت بیشتر،‌ تعریف کرد.

پاسبان،‌ مثل اینکه کمی نرم شده باشد،‌ گفت:‌‌ «نشانی‌ات که درست است.»

لیوانی را پر از آب کرد و قورت‌قورت سر کشید. آن وقت، انگار تازه به یاد ما افتاده باشد گفت:‌‌ «آب می‌خورید؟»

مظلومانه سر تکان دادیم.»

پایان پیام/37

منبع: شبستان

کلیدواژه: نمایشگاه قرآن کریم برجام ماه رمضان نمایشگاه قرآن مسجد مجلس قرآن کریم دولت شیراز مصلی تهران نوجوان شیرازی محمدرضا سرشار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۶۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد

به گزارش قدس آنلاین، «ایساتیس» پیش از این در جشنواره سینماحقیقت و جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، جشنواره جهانی فیلم فجر و جشن مستقل سینمای مستند ایران به نمایش درآمده است و موفق به کسب جایزه ویژه دبیر جشنواره سینماحقیقت، تندیس بهترین مستند بلند در بخش بین‌الملل جشنواره شهر و تندیس موسیقی از جشن مستقل سینمای مستند شده است. این فیلم همچنین در جشنواره‌های خارجی از جمله جشنواره فیلم مستند مسکو، جشنواره اوشن سیتی امریکا، کازان روسیه، جشنواره سبز مونتنگرو، جشنواره مستند ازمیر و... شرکت کرده و جوایزی از جمله جایزه بهترین فیلم جشنواره اوشن سیتی، جایزه بهترین فیلم جشنواره مونته نگرو را کسب کرده است.

موفقیت مهم و ارزشمند این فیلم اکران موفق و پرمخاطب در شهرستان‌هاست که بعد از موفقیت مستندهایی مانند «در جستجوی فریده» به کارگردانی آزاده موسوی و کوروش عطایی، «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور و همچنین فیلم‌های سینمایی «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی، «پوست» به کارگردانی بهمن و بهرام ارک و مجموعه فیلم‌های کوتاه «اتاق فرار»، «یک سانس چند رویا» و «فیلم کوتاه ژانر وحشت» نوید موفقیت و گسترش سینمای متفکر ایران را در سراسر کشور و برای مخاطبان گسترده‌ای در شهرهای مختلف به ارمغان می‌آورد.

داستان فیلم مستند «ایساتیس» به معرفی قنات‌ها و تاریخچه آن در استان یزد است و به این بهانه قسمت مهمی از تاریخ این استان کهن ایران را بازگو می‌کند و صدایی است شاعرانه و قصه‌گو که تا به حال ناشنیده مانده است. تدوین این فیلم توسط «بهمن کیارستمی» و «پویا پارسامقام» صورت گرفته و فیلمبرداری آن به عهده «مهدی آزادی» از فیلمبرداران نام آشنا و برنده جایزه معتبر و مهم «قورباغه طلایی» جشنواره کمرایمیج بوده است. داستان فیلم با صدای روان و آشنای «ابوالحسن تهامی‌نژاد»، «نصرالله مدقالچی»، «زهره شکوفنده» و «مریم شیرزاد» روایت می‌شود.

«مسعود فروتن» این فیلم را با فیلم «باد صبا» مقایسه کرد و کارگردانی این فیلم را ستود. «دکتر اصغر دادبه» چهره ماندگار ادبیات و فلسفه محتوای مطرح شده از فیلم را از جمله موارد مهم در لیست نجات فرهنگ ایران در طول تاریخ دانستند. «دکتر جوادیان» رییس مرکز بین‌المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی به عنوان مرجع معتبر در موضوع روایت شده در فیلم از تحقیق این فیلم و مستندات آن اعلام رضایت کردند. «رضا صائمی» منتقد سینما و فعال فرهنگی در فصلنامه سینما حقیقت به بررسی نوع روایت فیلم پرداخته و به استفاده از المان‌های آب، باد، خاک و آتش برای روایت داستان اشاره کرده است و تلاش فیلمساز را در معرفی یک شهر توسط این فیلم را پلی برای معرفی جهان دانسته است. مجله فیلم در یادداشتی به ترکیب تیم سازنده فیلم اشاره کرده است و نویسنده، اعتبار، سابقه و تبحر این گروه و انتخاب صحیح کارگردان و تهیه‌کننده فیلم را از نکات مهم و قابل توجه این مستند دانسته است.

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • ویدیو/ خاطره‌بازی با معلم‌ها؛ داستان شیرین‌ترین کتک دنیا
  • راهیابی نوجوان سمنانی به جمع استعدادهای نویسندگی کشور
  • «ایساتیس» پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه شد
  • ۳ رمان نوجوان تألیفی پیشنهاد خرید هادی خورشاهیان از نمایشگاه
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت