Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایروان - ایرنا - گویا همه ناآرامی و تظاهرات چند روز پیش در خیابان های ایروان برای بهبود اوضاع ارمنستان، یک رویا بود. حالا که دست کم بخشی از خواسته مردم محقق شده و اصلاحاتی در حکومت انجام شده است، آرامش خیلی زود در شهر حکمفرما شده و ارامنه خونگرم که عشق و علاقه خاصی هم به ایران و ایرانیان دارند، زندگی عادی را دوباره از سر گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، گشت و گذار در خیابان های ایروان علاوه بر اینکه می تواند برای گردشگران خارجی از جمله ایرانی ها جذاب باشد، نکات آموزنده ای را هم در مورد زندگی مردمان این کشور در بر دارد.
ارمنستان از دیرباز یکی از کشورهای دوست و نزدیک به ایران بوده که این مهم و نیز مشترکات فراوان میان دو ملت، همواره موجب احساس نزدیکی مردمان دو کشور بوده است. پیش از سفر به ایروان، در تهران بارها از افراد مختلف صحبت های گوناگونی در مورد اخلاق خوب ارمنی ها شنیده بودم؛ مردمانی ساده، صادق، آرام و صلح طلب که دوستی و رفاقت با مردمان کشورهای دوست را همواره از اولویت های زندگی شان می دانند.
خصلت های خوب ارامنه نه تنها در تعامل و رفتار با دیگران نمود پیدا می کند بلکه با زندگی حتی کوتاه مدت در این کشور می توان به یکسری نکات مهم آموزنده پی برد.
آرامش خوبی بر زندگی مردم در ایروان حکمفرما است؛ آرامشی که مردم خونگرم این شهر آن را به صورت انرژی مثبت به دیگران نیز منتقل می کنند. شاید بتوان گفت که مردم ارمنستان به معنای واقعی زندگی می کنند و با وجود مشکلاتی که هست، اجازه نمی دهند غم و غصه جایی در زندگی شان پیدا کند.
یکی از نکات مثبت و قابل توجه در ارمنستانی که البته هنوز چندان رنگ و بوی پیشرفت و توسعه به خود نگرفته است، فرهنگ بالای مردم این کشور در رعایت قوانین و مقررات عبور و مرور در تمامی خیابان های این کشور است. هر زمان فردی قصد عبور از خیابانی را داشته باشد، تمامی رانندگان بر خود واجب می دانند به احترام عابران توقف کرده و این توقف حتی چند متری عابران انجام می شود تا آنها با آرامش عرض خیابان را طی کنند.
از دیگر نکات مهم خلق و خوی ارامنه می توان به ایران دوستی آنها اشاره کرد. گفت و گو با این مردمان آرام بیش از پیش حس انسان دوستی آنها را به ویژه در قبال مردم ایران نشان می دهد. مردم ارمنستان ایران و ایرانی را بسیار دوست دارند و به وضوح می توان دید که این حس قلبی آنان است.
' ژورا ' یکی از شهروندان مرد ارمنی در ایروان که پارکبان است، در مورد ایران و مردم ما گفت: من تاکنون به ایران سفر نکرده ام اما شنیده ام اقلیت ارامنه با صلح و دوستی در کنار مردم ایران در نقاط مختلف این کشور زندگی می کنند. آنچه باعث می شود من احترامم به ایرانیان دوچندان شود، ایستادگی ایران در برابر آمریکا و مقاومت در برابر اسرائیل است. مطمئن هستم که ایران دوست ارمنستان است. در سخت ترین سالها ایرانی ها در کنار ما بودند چطور می شود ایرانی ها را دوست نداشت. همیشه با گردشگران ایرانی برخورد داشته ام بسیار انسان های خوب و خون گرمی هستند. احترام خاصی برای ایرانی ها قائل هستم.
'سرگئی دالاکیان' یکی دیگر از شهروندان ارمنی که در میدان جمهوری در حال گشت و گذار بود، در مورد ایران و ایرانی ها گفت: پس از استقلال ارمنستان مشخص شد که چه کشورهایی دوست ما هستند. ایران واقعا در این سالها نشان داده که دوست ارمنستان است. ایران همیشه برای ارمنستان مفید بوده است. ایران استقلال ما را به رسمیت شناخته و دو کشور روابط خوبی داشته اند. زمانی که برخی از کشورها مرزهایشان را به سوی ما بستند، ایران بسیار روابط خود را گسترش داد. فرصت داشته ام با گردشگران ایرانی صحبت کنم. به لحاظ فرهنگی تفاوت هایی میان مردم دو کشور وجود دارد اما ایرانی ها مهمان نواز و خون گرم هستند. دوست دارم به ایران سفر کنم.
'رودی' یک فروشنده یکشنبه بازار شهر ایروان که آشنایی خوبی با فرهنگ و ادبیات ایران دارد و اندکی زبان فارسی صحبت می کرد، گفت: ایرانی ها خیلی مردمان خوبی هستند. من تاکنون به ایران سفر نکرده ام. در حال یاد گرفتن زبان فارسی هستم. گردشگران زیادی به ارمنستان سفر می کنند و من آنها را زیاد می بینم. البته در روزهای اخیر گردشگران کمتری از ایران می بینم. آنها مردمانی بافرهنگ و خانواده دوست هستند.
خانم 'سیلوا' یکی دیگر از فروشندگان در یکشنبه بازار ایروان در مورد ایران و مردم ایران عنوان کرد: من ایرانی ها را خیلی دوست دارم. مردمانی مهربان و صادق هستند. گردشگران ایرانی را بارها در ارمنستان دیدم و با آنها صحبت کرده ام. خیلی دوست دارم به ایران سفر کنم اما هنوز فرصتی پیش نیامده است. امسال شمار گردشگران ایرانی کم بود.
اینها بخشی از نظر مردم ارمنستان در مورد ایران و ایرانی ها است که حکایت از قرابتی عمیق و قلبی میان دو ملت است و وجود چنین قرابت های ارزشمندی به عنوان یک ظرفیت عظیم، می طلبد گام های بیشتری از سوی دو دولت در زمینه گسترش همکاری های به ویژه در حوزه های فرهنگی و اجتماعی برداشته شود.
گزارش از اطهر اینانلو- خبرنگار اعزامی ایرنا به ارمنستان
اروپام**3234**1723

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ارتباطات ارمنستان ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۱۸۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح

کارشناسان سیاسی معتقدند: اهمیت نشست وزیران امور خارجه آذربایجان و ارمنستان در آلماتی، به خاطر گشایش خطوط ارتباطی در یک توافقنامه صلح است اما دستیابی به یک وجه مشترک در مورد کریدور زنگزور دشوار است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، نشست وزیران امور خارجه آذربایجان و ارمنستان در تاریخ 10 می در آلماتی قزاقستان برگزار می‌شود. طرف آذربایجانی هنوز دستور کار این نشست را اعلام نکرده، اما وزارت امور خارجه ارمنستان به رسانه‌های این کشور گفت که در دستور کار موضوعات مربوط به تأیید تعهدات طرفین و همچنین بازسازی زیرساخت‌های حمل‌ونقل منطقه‌ای و مسیرهای تجاری است.

این دیدار در پس‌زمینه روند تحدید حدود و تعیین مرز بین دو کشور برگزار می‌شود. اگرچه مذاکرات جداگانه‌ای بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه صورت گرفته است، اما هنوز توافقنامه صلح امضا نشده است. اما از سال گذشته مذاکرات مستقیم بین دو کشور نیز انجام شده است. در حال حاضر مرزهای بین آن‌ها در این قالب مشخص می‌شود.

المان نصیروف، عضو کمیته روابط بین‌الملل و روابط بین‌المجالس مجلس جمهوری آذربایجان به خبرگزاری «توران» گفت: آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح هستند. زیرا بسیاری از مسائل بسیار پیچیده‌ای که در انتظار حل شدن هستند، از قبل شروع به حل کرده‌اند. دلیل اصلی این امر این است که همه این‌ها بدون شخص ثالث اتفاق می‌افتد.

این نماینده تأکید می‌کند: قزاقستان به عنوان یک میانجی در نشست آتی عمل نمی‌کند، بلکه تنها به‌عنوان برگزارکننده این نشست عمل می‌کند. رئیس‌جمهور الهام علی‌اف موضع اصولی را بیان کرد که ما نیازی به میانجی نداریم، ما شکل روابط دوجانبه را ترجیح می‌دهیم. به همین دلیل، هیچ‌کس جرئت پیشنهاد یک مأموریت میانجیگری را ندارد. این پیروزی دیپلماتیک آذربایجان است.

به گفته نصیروف، تحدید حدود مرزهای دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی مصوب 1991 انجام می‌شود، بنابراین منطقی است در این نشست وزیران که در آن کشور برگزار می‌شود، به توافقات جدی دست پیدا کنیم.

وی در خصوص موضوعات مورد بحث در آلماتی معتقد است: روند تحدید حدود و مرزبندی هم‌اکنون در حال انجام است و تنها یک موضوع مهم باقی مانده است. این موضوع مربوط به احیای ارتباطات حمل‌ونقل بین دو کشور است. به نظر می‌رسد این موضوع محور اصلی نشست آلماتی باشد. معتقدم که هیچ استثنایی برای پیشرفت جدی در این مسیر در آلماتی وجود ندارد، تا زمانی که موضع نیکول پاشینیان تحت تأثیر یک شخص ثالث به خصوص فرانسه نباشد.

این عضو کمیته روابط بین‌الملل جمهوری آذربایجان، امکان امضای توافقنامه صلح در آستانه COP29 (کنفرانس آب‌وهوای سازمان ملل) که در ماه نوامبر در باکو برگزار می‌شود را رد نکرد.

الخان شاهین اوغلو رئیس مرکز تحقیقات اطلس می‌گوید: در حال حاضر دو روند بین آذربایجان و ارمنستان در جریان است. اولین فرآیند مربوط به تعریف مرزها است و در اینجا موفقیت‌های آشکاری وجود دارد. روند دوم تحت کنترل وزرای خارجه است و مربوط به متن توافقنامه صلح است. اگرچه هیچ پیشرفت آشکاری در اینجا وجود ندارد، اما مذاکرات مستقیم در حال انجام است.

به گفته این کارشناس، نکته اصلی این است که اکنون مذاکرات بدون میانجی انجام می‌شود. زیرا هر واسطه‌ای منافع خصوصی دارد و سعی می‌کند آن منافع را دیکته کند. قزاقستان یک میانجی نیست، خود را اعلام کرده که فقط مکانی را برای نشست فراهم می‌کند. اگرچه ما به میانجی نیاز نداریم، اما به فضا نیاز داریم. در آینده ممکن است مذاکرات آنقدر پیشرفت کند که جلسات بعدی در باکو و ایروان برگزار شود.

شاهین اوغلو معتقد است: کار اصلی در آلماتی روی متن توافقنامه صلح خواهد بود. بحث در مورد مرزها تا مدتی ادامه خواهد داشت. هنوز هم دستیابی به یک وجه مشترک در مورد کریدور زنگزور (جاده عبوری از منطقه سیونیک ارمنستان) دشوار است. با این حال، مقررات کلی در مورد گشایش خطوط ارتباطی را می‌توان در یک توافقنامه صلح یا یک توافقنامه چارچوب گنجاند. اهمیت جلسه در آلماتی ممکن است دقیقاً همین باشد.

به گفته این کارشناس سیاسی، روسیه به وضوح علاقه‌ای به مذاکرات مستقیم بین ارمنستان و آذربایجان ندارد. زیرا تأثیر خود را از دست می‌دهد. وقتی روسیه به عنوان یک میانجی عمل می‌کند، فرصتی برای نفوذ در هر دو طرف به دست می‌آورد. روسیه مدتی است که می‌گوید نقشه‌هایی در آرشیو من وجود دارد، بیایید بر اساس این نقشه‌ها تحدید حدود کنیم. اما امروزه نیازی به این نقشه‌ها نیست. اینکه هر دو طرف عملاً از میانجیگری روسیه امتناع کردند، می‌توان آن را موفقیت تلقی کرد.

گفتنی است، در اوایل دهه 1990، مناقشه قره‌باغ باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. منطقه قره‌باغ آذربایجان و 7 ناحیه اطراف آن اشغال شد. در نتیجه جنگ 44 روزه در سال 2020، باکو کنترل آن 7 ناحیه و بخشی از قره‌باغ را به دست گرفت.

علاوه بر این، باکو در 19 تا 20 سپتامبر 2023 «عملیات ضد تروریستی محلی» را در قره‌باغ اعلام کرد. ایروان این اقدام را «پاکسازی قومی» ارزیابی کرد. بعدها مهاجرت جمعیتی ارامنه از قره‌باغ به ارمنستان صورت گرفت.

مذاکرات دوجانبه صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در آلماتی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیسی: همه دختران ایران عزیز را دوست دارم
  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • هشت نکته درباره سخنان دوم بانکی‌پور: حواس‌تان به سفره مردم خودمان باشد
  • جای خالی یک سریال ایرانی درباره حسن صباح 
  • رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی تلویزیونی با مردم: «وعده صادق» اجماع‌ساز بود و همگان آن را ستودند/ ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند/ فقط مذاکره مسائل را حل نمی‌کند/ ساختارهای فسادزا را اصلاح می‌کنیم/ از وضع زندگی مردم و خواسته‌های جوانان مطلعم
  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • بارندگی شدید و سیل از دبی به سمت ارمنستان روان شد | فیلم
  • زائری از پرو
  • حساسیت ایرانی‌ها به مسایل اخلاقی قابل تحسین است
  • پیکر شهید جلال اعتماد در زادگاهش قروه آرام گرفت