Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@06:29:27 GMT

بازگشت آرام قلیان به چایخانه های نصف جهان

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۰۲۲۲

بازگشت آرام قلیان به چایخانه های نصف جهان

اصفهان- ایرنا - تلاش زیادی در سه سال گذشته برای جلوگیری از عرضه قلیان در اماکن عمومی انجام شد اما به رغم این اقدام ها، در چند روز اخیر بازهم بی سر و صدا قلیان به چایخانه های اصفهان بازگشت.

به گزارش ایرنا، ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی از سال 94 ابلاغ شد و طرح جمع آوری قلیان از چایخانه ها از مرداد سال 95 توسط مرکز بهداشت اصفهان و با همکاری قوه قضاییه و نیروی انتظامی در اصفهان به اجرا در آمد و به دنبال آن تعدادی از چایخانه ها بدلیل اصرار بر عرضه قلیان، پلمب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این موضوع از طرفی اعتراض فعالان صنفی این بخش را بهمراه داشت و ادعا کردند که بسیاری از کارکنان آنها بیکار شده اند؛ همچنین این کار به ایجاد مراکز زیرزمینی و غیر مجاز عرضه قلیان در نقاطی مانند حاشیه شهرها منجرشد.
از طرفی بسیاری از کارشناسان و فعالان عرصه بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی از ممنوع شدن عرضه قلیان در اماکن عمومی استقبال و بر فرهنگ سازی بیشتر برای جلوگیری از استعمال قلیان بویژه در میان جوانان، تاکید کردند.
در این مدت، برنامه های بسیاری نیز از سوی ارگان هایی مانند دانشگاه علوم پزشکی، مرکز بهداشت و رسانه ها برای فرهنگ سازی درباره ضررهای استعمال قلیان اجرا شد.
فضل الله کفیل فرماندار وقت اصفهان در اردیبهشت سال 95 با اعلام اینکه مصرف قلیان در اماکن عمومی از جمله پارک ها، حاشیه رودخانه زاینده رود و کوه صفه ممنوع است، قلیان را زمینه ای برای گرایش به مواد مخدر و اعتیاد دانست و خواهان برخورد با مصرف قلیان در اماکن عمومی با دقت و وفق قانون شد.
حسن رحیمی دادستانی عمومی و انقلاب اصفهان نیز دو سال گذشته با استناد بر اینکه بر اساس قانون، عرضه و استعمال هرگونه دخانیات از جمله قلیان در اماکن عمومی ممنوع است، تاکید کرده بود که ماموران بهداشت مکلف به برخورد با این موضوع و پلمب مراکز عرضه کننده قلیان هستند.
در سه سال گذشته ممانعت از عرضه قلیان با استناد به اینکه چایخانه ها بعنوان اماکن عمومی معرفی شده اند، صورت می گرفت اما اواخر سال گذشته بود که فوریت استفساریه تبصره یک ماده 13 قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات توسط تعدادی از نمایندگان در مجلس تصویب شد.
بر اساس این استفساریه، اماکن عمومی در تبصره یاد شده، شامل چایخانه ها و قهوه خانه های سنتی و اتاق های استعمال دخانیات در فرودگاه ها و پایانه های مسافربری نخواهد شد و به عبارتی دیگر چایخانه ها و قهوه خانه ها از شمول اماکن عمومی خارج می شوند.
بدین ترتیب بود که زمزمه هایی مبنی بر احتمال بازگشت قلیان به چایخانه ها و قهوه خانه ها به گوش رسید و تعدادی از فعالان این صنف برای بازگشایی چایخانه های پلمب شده اقدام کردند.

*** بازگشایی 290 چایخانه در اصفهان
این زمزمه ها کم کم عینیت پیدا کرد و در چند روز گذشته شاهد باز شدن تعدادی از چایخانه ها همراه با عرضه قلیان در کلانشهر اصفهان بودیم.
برخی شنیده ها حاکی از بازگشایی بیش از 200 چایخانه در اصفهان است که به گفته مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت اصفهان، تعداد آنها حدود 290 چایخانه است.
حسین صفاری در گفتگویی که با خبرنگار ایرنا داشت به چگونگی روند باز شدن این چایخانه ها اشاره و بیان کرد: چندی پیش نامه ای از وزارت کشور با موضوع اشتغالزایی به استان ها رسید که بر اساس آن چایخانه هایی که از قبل مجوز داشتند می توانند ادامه کار دهند تا زمانیکه مهلت مقرر در مجوز آنها به اتمام رسد.
وی با بیان اینکه بر اساس این دستور جدید 61 چایخانه در اصفهان واجد شرایط بازگشایی شناخته شدند، تصریح کرد: اما در عمل شاهد بودیم که حدود 290 چایخانه بازگشایی شدند.
صفاری با تاکید بر اینکه بیشتر این چایخانه ها از دید مرکز بهداشت اصفهان، فاقد صلاحیت بهداشتی بویژه بدلیل عرضه قلیان هستند، گفت: در عمل، این موضوع از دست ما خارج شد و ما به تنهایی نمی توانیم در این باره اقدامی داشته باشیم.
به گفته وی با باز شدن این چایخانه ها و از سر گرفتن فعالیت آنها با عرضه قلیان در دو هفته اخیر با شکایت های مردمی مواجه بودیم.
صفاری تاکید کرد که ایکاش روش هایی جهت ایجاد اشتغال سالم و پایدار به جای توسعه مراکز عرضه قلیان و مواد دخانی در پیش گرفته شود.
گ/3011/ 6022

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي صنوف قليان اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۰۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلیان با گاز خنده!

  این وزارتخانه که نگرانی اصلی‌‌اش سلامت مردم است، حالا از جوانان به‌عنوان موش آزمایشگاهی استفاده می‌کند. این موضوع در حالی است که مصرف این قلیان‌ها در سال ۹۷ هم در قهوه‌خانه‌های پایتخت به چشم می‌خورد و گفته می‌شد وزارت بهداشت مجوزی برای آن صادر نکرده اما چرا اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت پس از گذشت این سال‌ها به پایان نرسیده است؟گرچه وزارت بهداشت همیشه در طرح‌های مربوط به جمع‌آوری قلیان‌‌ها و ممنوعیت استفاده از آنها در اماکن پیشتاز بوده اما با این حال هیچ ابلاغیه‌ای از سوی این وزارتخانه به پلیس برای برخورد با این موضوع ارسال نشده. البته وزارت بهداشت مدعی است این طرح به سبب افزایش مصرف قلیان، گسترش بی‌‌رویه مراکز عرضه قلیان و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در حال اجرا شدن است اما با وجود ماده نیتروز اکسید در این قلیان‌ها که به‌عنوان گاز خنده شناخته می‌شود، عوارض جبران‌ناپذیر زیادی را برای مصرف‌کنندگان به همراه دارد. نکته تعجب‌برانگیز دیگر هم این است که بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت در گفت‌وگویش با تسنیم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: قهوه‌خانه‌ها و کافی ‌شاپ‌‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.
 
ثبت اختراع با قلیان اکسیژن!
ماجرا به حدی تعجب‌برانگیز است که اصلا قابل توصیف نیست. بررسی‌ها حاکی از آن است که قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری طراحی و ساخته شده است. جالب‌تر این که مجوز اختراعش را هم از متولیان حوزه بهداشت کشور یعنی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی دریافت کرده است. این وسیله ثبت اختراع شده و بعد از این‌که تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استانداردهایی برای آن در نظر گرفته شده است. 
 
حس خلأ با مصرف قلیان اکسیژن
بسیاری از کافه‌داران بر این باورند که این قلیان نه‌فقط مضراتی ندارد بلکه یک ضدافسرده قوی محسوب می‌شود و برای گردش خون هم مفید است. البته طبق گفته یکی از مصرف‌کنندگان، این قلیان برای او یک حالت خلأ و حس سرخوشی ایجاد می‌کند اما نظر دکتر جهانپور، سخنگوی سابق وزارت بهداشت و از مسئولان ارشد سابق سازمان غذا و دارو چیز دیگری است و او توضیح می‌دهد: افراد پس از مصرف گاز نیتروز موجود در این قلیان، ممکن است دچار کاهش فشار خون شوند و علائمی همچون سرگیجه پیدا کنند. البته بهزاد ولی‌‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت بر این باور است که گازهای اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به ‌محض این ‌که مصرف متوقف می‌شود ‌فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند، بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست. 
 
گاز نیتروز چیست؟
 گاز نیتروز اکساید یکی از مهم‌ترین گازها در پزشکی محسوب می‌شود که در بیهوشی و بی‌حسی کاربرد دارد و به همین دلیل به آن گاز بیهوشی نیز می‌گویند. همچنین از این گاز به علت خاصیت ضد درد، جهت تسکین درد و همچنین در دندانپزشکی برای ایجاد بی‌حسی استفاده می‌شود. گاز نیتروز در گذشته‌ نسبتا دور ابتدا توسط آمریکاییان استفاده شد اما به‌دلیل تأثیر بی‌‌دردی آن، مصرف این گاز در مراکز درمانی و تحت نظر پزشک نیز مدنظرقرارگرفت‌ اما استفاده ازآن درخارج از چرخه بیمارستانی به‌دلیل عوارضی که دارد، ممنوع است‌. مطالعات اخیرنشان می‌‌دهد این گازمی‌تواندباعث آسیب به سلول‌های عصبی شود و پزشکان نسبت به مصرف آن در بین عموم هشدار داده‌اند.گویا وزارت بهداشت طبق مثل معروف ما ایرانی‌ها، آمده ابروی این کار را درست و قلیان‌های اکسیژن را با قلیان‌های دخانی حاوی تنباکو جایگزین کند اما زده چشمش را هم کور کرده است! جوانانی که نمی‌دانند بازیچه طرح وزارت بهداشت شدند و به بهانه سرگرمی و تفریح از این قلیان استفاده می‌کنند. به هر حال مسئولان وزارت بهداشت موظف هستند درخصوص چنین مسأله پر ابهامی، پاسخ صریح و روشن دهند. 

دیگر خبرها

  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • قلیان با گاز خنده!
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • قلیان لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • قلیانی لاکچری که چند سال پیش ممنوع بود حالا مجاز شده!
  • سرو قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • قلیان اکسیژن و بازی با جون جوانان؛ طرح مطالعاتی وزارت بهداشت؟
  • سرو آزادانه قلیان اکسیژن و جوانانی که موش آزمایشگاهی شده‌اند
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان