Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@12:28:17 GMT

تاثیر کفش مناسب در رفع خستگی

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۰۴۵۲

تاثیر کفش مناسب در رفع خستگی

یافته‌های یک فعالیت علمی پژوهشی که توسط محققان ایرانی انجام شده است، نشان می‌دهد که استفاده از نوعی گوه پاشنه در کفش‌ها، می‌تواند باعث خستگی و آسیب کمتر به عضلات افراد هنگام جابجایی بارهای سبک و سنگین شود.

به گزارش ایسنا، بااینکه در دنیای امروزی، بسیاری از فرایندها مکانیزه شده­‌اند، اما هنوز در صنایع مختلف، کارهای زیادی هستند که به‌­صورت دستی انجام می‌­شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارها عموماً با عنوان «حمل دستی بار» شناخته می­‌شوند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌­دهند که بروز کمردرد در محیط‌های شغلی، یکی از رایج­‌ترین اختلالات اسکلتی-عضلانی ناشی از فعالیت‌­های حمل دستی به­‌ویژه بلند کردن بار است. برداشتن بار، بسته به موقعیت مهره‌­های کمری، شدت فعالیت عضلات راست‌کننده مهره‌ها یا اصطلاحاً عضلات ارکتوراسپاین، وزن بار و تکرار حرکت، می­‌تواند فشار چشمگیری به ستون فقرات تحمیل کند.

بنا بر نظر متخصصین، استفاده از مداخلات مختلفی همچون گوه­‌ها و کفی­‌ها، ممکن است بتواند در بهبود عملکرد حرکتی افراد در محیط­‌های شغلی سودمند باشد. کفی‌­ها و گوه‌­ها وسایلی هستند که برای تکمیل سطوح اتکای پا، شامل نواحی پاشنه و پنجه استفاده می­‌شوند و برای تصحیح، تغییر شکل، جلوگیری یا بهبود ناهنجاری­‌های مختلف ناحیه پا یا حتی تقویت توان مفصلی به کار می‌­روند.

در این خصوص، نقش گوه‌­های پاشنه در فعالیت­هایی چون حمل بار، کمتر بررسی شده است. این در حالی است که اهمیت نحوه قرارگیری پاها، بر بیومکانیک حرکات عملکردی ورزشی و همچنین وظایف شغلی اهمیت بسیار زیادی دارد.

در راستای تحقیق بیشتر در این زمینه، محققان کشورمان به انجام مطالعه‌ای پرداخته‌اند که در آن، تأثیر گوۀ پاشنه بر فعالیت الکتریکی عضلات و اعصاب منتخبی از ناحیه کمر، هنگام بلندکردن بار مورد بررسی قرار گرفته است.

در این تحقیق نیمه­‌تجربی، 17 مرد که حداقل در یک سال گذشته هیچ سابقه آسیب­‌دیدگی در اندام فوقانی و تحتانی نداشتند، شرکت کردند. برای اندازه‌­گیری فعالیت الکتریکی عضلات ناحیه کمر این افراد، از دستگاه الکترومایوگرافی استفاده شد و داده‌های به‌دست‌آمده نیز به روش‌های آماری تجزیه‌وتحلیل شدند.

به‌منظور انجام آزمایش‌ها، پس از نصب الکترودها و الکتروگونیامتر و قرارگیری فرد در وضعیت شروع، از او خواسته می‌شد تا وظایف برداشتن ایستا و پویای بار موردنظر را در دو وضعیت مختلف، با استفاده از گوه چوبی که پشت پاشنه قرار داده می­‌شد و بدون استفاده از آن، اجرا کند.

نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از گوه، تغییری در میزان فعالیت عضلات ارکتوراسپاین و همچنین عضلات موسوم به مولتیفیدوس راست و چپ هنگام نگه­داشتن ثابت بار ایجاد نمی‌­کند.

بااین‌حال، استفاده از گوه پشت پا باعث کاهش معنادار میزان فعالیت عضلات ارکتوراسپاین راست و چپ و همین‌طور مولتیفیدوس چپ در هنگام برداشتن دینامیکی بار شد.

به گفته دکتر مهرداد عنبریان، استاد گروه بیومکانیک ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه بوعلی سینای همدان و همکارانش در این پژوهش: «می­‌توان با شناسایی و تغییر وضعیت مفاصل مختلف درگیر در حرکت، به تغییر در میزان فعالیت عضلات درگیر در حرکت دست یافت. به همین منظور، اثر تغییرات ارتفاع پاشنه پا، یکی از مهم‌ترین عوامل اثرگذار بر متغیرهای بیومکانیکی و عملکرد عضلانی حین حرکت اسکات است که در مطالعات پیشین در حوزه ورزشی و توان‌بخشی نیز بدان توجه شده است».

این محققان در نتیجه‌گیری از پژوهش خود آورده‌اند: «بنا بر نتایج این مطالعه، استفاده از گوه پاشنه می‌تواند فعالیت عضلات ارکتوراسپاین راست و چپ و همین‌طور عضله مولتیفیدوس را هنگام برداشتن دینامیکی بار کاهش دهد. این مسئله احتمالاً باعث دیرتر خسته شدن این عضلات، بهبود تکنیک حرکتی فرد و افزایش بازده کاری در انجام این‌گونه وظایف شغلی می‌شود».

عنبریان و همکارانش که یافته‌های پژوهش خود را در فصل‌نامه «ارگونومی» منتشر کرده‌اند، اعتقاد دارند: «درصورتی‌که تحقیقات آتی نیز نتایج مثبت استفاده از گوه را بر دیگر عضلات بدن و متغیرهای کینماتیکی و کینتیکی نشان دهد، از نتایج به ­دست ­آمده در این پژوهش می­‌توان در طراحی کفش برای محیط‌­های شغلی و ورزشی یاری جست».

ارگونومی، نشریه رسمی «انجمن ارگونومی و مهندسی عوامل انسانی ایران» است که مقالات علمی پژوهشی مرتبط را هر فصل به چاپ می‌رساند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ارگونومی کفش مناسب عضلات پا خستگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۰۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف

فرماندار شهرستان خوسف با بیان اینکه این شهرستان بهشت سرمایه‌گذاری استان است گفت: ظرف دو سال آینده کارخانه فرآوری معدن مس کیهان راه‌اندازی می‌شود و ۳۲۰ نفر در فاز اول مشغول به کار می‌شوند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، سیدعلی حسینی در جلسه شورای اداری شهرستان خوسف که با حضور نماینده مردم بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد اظهار داشت: در یک سال گذشته میزان سرمایه گذاری در تاریخ شهرستان خوسف بی نظیر است. 

وی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی معدن مس کیهان در روز کار و کارگر و تجهیز کارگاه آن و اکتشاف 4 ماده معدنی ارزشمند طلا، مس، روی و سرب در محدود 28 کیلومتر مربع گفت: در کل خراسان جنوبی چنین محدوده معدنی وجود ندارد. ظرف 2 سال آینده کارخانه فرآوری مس این کارخانه راه اندازی خواهد شد و حدود 320 نفر در فاز اول آن مشغول به کار خواهند شد. 

فرماندار شهرستان خوسف با بیان اینکه بزرگترین مجموعه‌های اقتصادی در حال ورود به سرمایه گذاری در شهرستان هستند اظهار داشت: در آینده شاهد بزرگترین مجموعه و کارخانه‌های استان در شهرستان خوسف خواهیم بود، این در حالی است که این مجموعه‌ها زیرساخت را نیز با خود به همراه خواهند آورد. 

وی در این جلسه کلنگ‌زنی پست 132 برق در شهرک صنعتی شهید رحمانی در دهه فجر سال گذشته و ابلاغ اعتبار خط انتقال 60 مگاواتی از پست 132 کیلو ولت در بخش ماژان برای بخش معدنی و صنعتی در یک سال اخیر، برنامه‌ریزی برای انتقال پساب فاضلاب بیرجند در آینده، نزدیکی به مرکز استان، دسترسی هوایی و ... را مکمل پتانسیل و معادن ویژه موجود در شهرستان در راستای افزایش سرمایه‌گذاری در شهرستان برشمرد.

فرماندار شهرستان خوسف با اشاره به سیلاب اخیر و بی سابقه بودن میزان بارندگی در منطقه، به برگزاری جلسات و اطلاع رسانی قبل از بارندگی، جلسات و بازدیدها در حین بحران با حضور مدیرکل بحران استان، جلسات پس از بحران با حضور معاون عمرانی استاندار افزود: همدلی و هماهنگی مدیران دستگاه های اجرایی در استان و شهرستان منجر به مدیریت این بحران شد. فرصت‌ها برای خدمت‌رسانی مدیران فراهم شده و مدیران باید از فرصت‌های زودگذر بخوبی استفاده کنند.

انتهای پیام/254

دیگر خبرها

  • چه عواملی در محیط کار استرس‌زا است؟
  • تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • ایجاد ۳۲۰ فرصت شغلی با راه‌اندازی کارخانه فرآوری مس در خوسف
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • پاشنه آشیل روسیه برابر تحریم‌های غرب
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • تاثیر مهاجرت‌ اتباع خارجی غیرمجاز بر صنف‌های شغلی
  • شغلی که مسیرش با کوله‌بار عشق طی می‌شود
  • مصرف خودسرانه این آمپول خطرات جبران ناپذیری دارد!
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان