Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@04:41:50 GMT

سیستم تصفیه جامع آب و حذف آرسنیک اجرا شد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۱۱۱۵

سیستم تصفیه جامع آب و حذف آرسنیک اجرا شد

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، پروژه حذف آرسنیک از مجتمع آبرسانی صحنه استان گلستان که تامین کننده آب صدها خانوار روستایی در شهرستان آق قلا است، با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی اجرا شد.  
این پروژه توسط شرکت دانش بنیان شیمی گستر محیط زیست از شرکت‌های بومی استان گلستان و با محوریت ارائه روش های نوین حذف همزمان آرسنیک، آهن وآمونیاک از آب به اجرا درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در حال حاضر حذف آرسنیک در کشور با استفاده از رزین های جاذب وارداتی از جنس هیدروکسید آهن و بسیار گران قیمت اجرا می‌شود. شرکت شیمی گستر محیط زیست توانسته است با استفاده از عنصر آلاینده آهن موجود در آب شرب مجتمع آبرسانی مذکور که به طور طبیعی وجود داشت، اقدام به تولید آنلاین هیدروکسید آهن در آب و حذف آرسنیک کند.
به این ترتیب شرکت آبفار گلستان نیازی به تعویض سالانه رزین مذکور پس از اشباع شدن نداشته و عملا عنصر آلاینده‌های آب منطقه یعنی آهن به عنوان فرصتی برای جذب آرسنیک در آب استفاده شده است. همچنین در این پروژه از زئولیت‌های بومی ایران به عنوان جاذب قوی آمونیاک از آب استفاده شده است.  
آرسنیک یک عنصر طبیعی است که بی‌مزه، بی‌بو و سمی است. مصرف روزانه آب با بیش از 01/0 میلی گرم در لیتر آرسنیک می‌تواند منجر به مشکلات پوستی و سیستم گردش خون عصبی شود. اگر آرسنیک به سطوح سمی بالاتر برسد، منجر به اختلالات عصبی و اغلب سرطان می‌شود.  
در ایران مناطقی از استان‌های گلستان، کرمان، آذربایجان‌شرقی و غربی دارای مشکل آلاینده‌های آرسنیک در آب هستند. یکی از مهم ترین روش‌های حذف آرسنیک استفاده از جاذب‌های بر پایه هیدروکسید آهن است که از جمله جاذب‌های وارداتی و بسیار گران قیمت است.
در این طرح که با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی ارجایی شده است، با توسعه جاذب‌هایی چون زئولیت‌های بومی ایران و روش‌های حذف آرسنیک بدون نیاز به جاذب، تلاش شده است تا روش‌های نوینی برای حذف آرسنیک ارائه شود.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۱۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی نظرزاده در دیدار با حجت الاسلام ذوالنوری نماینده قم در خانه ملت به تشریح وضعیت آب و فاضلاب در شهر قم پرداخت و فقدان شبکه فاضلاب در برخی نقاط شهر را یکی از معضلات اصلی شهر قم دانست و با بیان اینکه در این زمینه عقب‌افتادگی حدود ۱۰ ساله نسبت به متوسط کشور داریم، اظهار داشت: در حال حاضر ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است در حالی که متوسط کشور در این زمینه ۵۴ درصد است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به انجام مطالعات طرح فاضلاب شهر قم، بر ضرورت تحقق اعتبارات فاضلاب مصوب سفر اول رئیس‌جمهور تأکید و خاطرنشان کرد: برای رفع معضل فاضلاب در شهر حدود هزار کیلومتر شبکه و دو باب تصفیه‌خانه فاضلاب نیاز داریم تا بتوانیم وضعیت فعلی را سروسامان دهیم.

نظرزاده با اشاره به پروژه اجرای ۲۱ کیلومتر خط انتقال فاضلاب پردیسان و بخش شرقی قم و احداث تصفیه‌خانه فاضلاب پردیسان اظهار داشت: ۶ کیلومتر از این خط انتقال توسط شرکت آب و فاضلاب در حال اجراست و مابقی نیز توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی اجرا خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم یادآور شد: با اجرای این خط انتقال و تصفیه‌خانه امکان بهره‌مندی از خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب برای بیش از ۴۰۰ هزار نفر از شهروندان به ویژه در مناطق با تراکم ساختمانی زیاد فراهم خواهد شد.

وی در ادامه انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با بخش خصوصی را از جمله اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش بخشی از مشکلات فاضلاب عنوان کرد و گفت: سرمایه‌گذار با اجرای ۴۰ کیلومتر خط انتقال و احداث یک باب تصفیه‌خانه، بخشی از فاضلاب پردیسان را تصفیه و برای مصارف صنعت و فضای سبز محور سلفچگان و نیزار منتقل خواهد کرد.

کد خبر 6090925

دیگر خبرها

  • رئیسی ۲ قانون برای اجرا ابلاغ کرد +جزئیات
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • راهنمای جامع انتخاب و خرید دزدگیر منزل
  • بازدید علمی دانش آموزان از تصفیه خانه آب ارومیه
  • بلینکن خواستار سیستم دفاعی یکپارچه اعراب مقابل ایران
  • وی‌ای‌آر چینی در لیگ برتر ایران!
  • تصفیه‌خانه دوم آب شرب اردبیل ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!