Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از سفر «حکمتیار» و برخی مقامات ارشد افغانستان، این بار «فضل هادی مسلمیار» رئیس سنای این کشور به دعوت رسمی رئیس مجلس شورای عربستان به ریاض رفته است. ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۱ بین الملل آسیا-اقیانوسیه آسیای غربی نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «فضل هادی مسلمیار» رئیس سنای افغانستان در سفر به ریاض با «عبدالله بن محمد آل شیخ» رئیس مجلس شورای عربستان سعودی، افغان‌های مقیم در این کشور و سایر مقامات سعودی  دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این نیز به ترتیب «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی، «عبدالرب رسول سیاف» و «حنیف اتمر» مشاور امنیت ملی افغانستان به دعوت رسمی مقامات سعودی از ریاض دیدن کرده بودند.

چیزی که باعث شده شک و تردید درباره سفر مقامات افغان به عربستان سعودی مطرح شود عدم گزارش دهی آنها به مردم و رسانه‌های افغانستان است.

فضل هادی مسلمیار رئیس سنای افغانستان پیش از این در مواردی به حمایت از گروه تکفیری‌ داعش در افغانستان متهم شده بود.

برخی بر این باورند که عربستان با افزایش ارتباط با رهبران جهادی و تعدادی از مقامات افغان در تلاش است تا به نوعی زمینه تقویت و فعالیت جریان‌های افراطی در افغانستان را فراهم کند.

سفرهای اخیر مقامات افغان در تعدادی از محافل و افکار عمومی افغانستان تاحدودی با نگرانی نگریسته می‌شود زیرا دید مثبتی به نفوذ عربستان در این کشور وجود ندارد در عین حال برخی از نمایندگان افغان، کشورهای عربی را حامی جریان‌های تکفیری می‌دانند.

گمانه زنی‌ها درباره اینکه عربستان تلاش می‌کند از طریق دیدار و گفت‌وگو با مقامات و رهبران سیاسی افغانستان جایگاه خود را در معادلات آینده این کشور تضمین کند افزایش یافته است.

نشریه مشهور دیپلمات اخیرا در گزارشی نقش عربستان سعودی در افغانستان را مورد بررسی قرار داده و بر این باور است که ریاض به دنبال تاثیر گذاری در تحولات سیاسی و نقش آفرینی در روند صلح افغانستان است.

برخی نیز بر این باورند که عربستان با افزایش ارتباط با رهبران جهادی و تعدادی از مقامات افغان در تلاش است تا به نوعی زمینه تقویت و فعالیت جریان‌های افراطی در افغانستان را فراهم کند.

همچنین دیپلمات گفته بود که عربستان پیش از این همواره در تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری صلح در افغانستان در حاشیه باقی مانده بود اما اخیرا خواستار کشاندن طالبان به میز مذاکرات با دولت افغانستان شده است.

بر اساس این گزارش، عربستان همکاری‌هایی با واشنگتن انجام داده است تا بتواند نیروهای میانه‌رو طالبان را از بدنه این گروه جدا کند و با اتخاذ استراتژی سرسختانه امیدوار است این گروه را به پذیرش صلح سیاسی با دولت افغانستان وادار کند.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,90,1413/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۱۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان

فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان را ببینید.

کد خبر 750679

دیگر خبرها

  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  • مقام افغان: یوناما واقعیت‌های افغانستان را به جهان معرفی کند
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟