Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ باقر خانی فرماندار شهرستان ملکان با اشاره به بارش تگرگ در اردیبهشت ماه سال جاری، گفت: میزان خسارت سرمازدگی فروردین ماه نسبت به تگرگ اردیبهشت کم‌تر بوده است، طی ماه گذشته شش میلیارد تومان خسارت به باغات ملکان در اثر تگرگ وارد شده که بخش عمده‌ی آن‌ها باغ انگور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که طبق برآورد اولیه کارشناسان، ۶۰ درصد از سطح باغات شهرستان ملکان در اثر سرمازدگی ۲۸ فرودین، بالای ۹۰ درصد خسارت دیده‌اند، اظهار کرد: حجم مالی این خسارت‌ها ۳۲ میلیارد تومان برآورد شده است.

وی با اشاره به این‌که در حال حاضر چهار هزار و ۶۵۰ هکتار از باغات و هفت هزار هکتار اراضی زراعی تحت پوشش بیمه هستند، افزود: امسال با توجه به عدم استقبال مردم از بیمه، باغات کم تری تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند، در حالی که دو سال گذشته هشت هزار هکتار از باغات ملکان بیمه شده بودند.

باقرخانی با بیان این‌که میزان خسارت اصلی باغات انگور زمان برداشت محصول تعیین می‌شود، گفت: کارشناسان جهت ارزیابی دقیق از خسارت وارده به باغات انگور مراجعه می‌کنند و بعد از طی مراحل اداری خسارت وارده به باغات بیمه شده پرداخت می‌شود، پیش بینی می‌شود خسارت وارده به باغات ملکان در سال جاری تا پایان سال ۹۷ پرداخت شود.

فرماندار شهرستان ملکان با اشاره به این‌که سال ۹۶ برای باغداران شهرستان ملکان سال زراعی خوبی نبود، افزود: سال گذشته حدود ۵۰ هزارتن محصول از باغات انگور ملکان برداشت شد، تاکنون حدود ۶۵ درصد خسارت وارده به باغات ملکان در سال ۹۶، پرداخت شده و حدود ۳۵ درصد آن هنوز پرداخت نشده است که امیدوارم طی ماه‌های آینده به زودی پرداخت شود.

وی در خصوص راهکار‌ها جهت جلوگیری از خسارت ها، به مشوق‌هایی برای استقرار دستگاه تگرگ شکن در شهرستان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر چندین نقطه از باغات به دستگاه تگرگ مجهز شده، ولی هنوز تعداد دستگاه تگرگ شکن در باغات بسیار محدود است، البته برخی از افراد برای مبارزه با سرمازدگی اقدامات ابتکارانه در ۲۰ هکتار باغ روستای تازه قلعه‌ی شهرستان با دستگاه تگرگ شکن و کنترل سرما انجام می‌دهند.

باقرخانی با بیان این‌که ۹۰ درصد باغداران ملکان در باغات خود مشغول تولید انگور هستند، افزود: سالانه به طور متوسط از ۱۱ هزار باغ انگور، ۳۰۰ هزار تن انگور برداشت می‌شود و میزان درآمد باغداران نسبت به حجم باغ متفاوت است و اگر در طول سال خسارتی وارد نشود، باغداران از برداشت محصولات، درآمد خوبی به دست می‌آورند. 

 

انتهای پیام/ش

سالانه به طور متوسط از ۱۱ هزار باغ انگور، ۳۰۰ هزار تن انگور برداشت می‌شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۱۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق

ملک زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد در بازدید از  روستای قطرم بافق گفت: شش واحد مسکونی نیاز به مرمت و بازسازی دارند که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تسهیلاتی برای آنها در نظر گرفته است. 

او افزود: از محل صندوق بیمه حوادث و مسئولیت‌های اجتماعی نیز پیگیر هستیم که برای جبران خسارت سیل، کمک کنند. 

.ی گفت: مجموعه دهیاری و بخشداری مرکزی بافق، برای رفع مشکلات باغداران اقدام خواهند کرد و تسهیلاتی هم جبرای خسارت به کشاورزان پرداخت می‌شود

ملک زاده ادامه داد:  زیرساخت‌های طراحی شده جوابگوی سیلاب نبوده است که مقرر شد به صورت اضطراری از ظرفیت ماشین آلات دستگاه‌ها استفاده شود تا وضعیت آرام شود،خوشبختانه قطعی برق و مشکلی در آب وجود ندارد، تنها در راه دسترسی مشکل وجود دارد که دستگاه‌های مربوطه در حال اقدام برای حل مشکل هستند.

نادریان زاده مدیر کل بنیاد مسکن استان یزد نیز گفت: تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی به صورت قرض الحسنه و ۲۰ میلیون تومان بلاعوض به منازلی که دچار آبگرفتگی شده اند، پرداخت می‌شود.

او گفت: در بررسی اولیه مشاهده شد که ۶ منزل مسکونی تخریب و ۳۵ دیگر نیز دچار آبگرفتگی شدید شده است که نیاز به تعمیرات اساسی دارد.

او افزود: اعتبار واحد‌ها از بنیاد مسکن استان تامین و به منظور ترمیم مسائل زیربنایی و راه دسترسی بعد از برگزاری جلسه در استان تصمیم نهایی گرفته می‌شود.

نادریان زاده همچنین از پرداخت تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی بصورت قرض الحسنه و ۲۰ میلیون تومان بلاعوض به منازلی که دچار آبگرفتگی شده اند خبر داد و گفت: مالکین منازلی که بصورت کامل تخریب شده است از تسهیلات ۲۵۰ میلیونی قرض الحسنه و ۵۰ میلیون تومانی بلاعوض می‌توانند بهره‌مند شوند.

پس از جاری شدن سیل در روستای قطرم بافق، مسئولان استان از جمله مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یزد و همچنین مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد و مسئولان شهرستان از جمله فرماندار، امام جمعخ و دیگر اعضای ستاد بحران، چندین مرتبه از این روستا بازدید کردند. 

همچنین در جلسات و نشست‌های متعدد برای رفع مشکلات روستا و روستاییان، گردهم آمدند تا هرچه زودتر اقدامات لازم برای مرمت و بازسازی پل‌ها، زیرساخت‌ها و معابر انجام شود.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • بارش باران در ۵ استان شدید خواهد بود
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
  • طوفان و بارش سنگین در راه ۱۴ استان ؛ از طغیان رودخانه‌ها و تگرگ تا صاعقه و رعد و برق
  • جبران خسارت‌های سیل به روستای قطرم بافق
  • پیش بینی برداشت بیش از سه هزار تن انگور امسال از تاکستانهای مهاباد
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور
  • آماده‌باش در ۱۴ استان درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید
  • آماده‌باش امدادگران در ۱۴ استان کشور درپی احتمال رگبار و وزش باد شدید