Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-03@04:21:56 GMT

نخستین گام تربیت فرزندان را از خود آغاز کنید

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۶۴۴۳

نخستین گام تربیت فرزندان را از خود آغاز کنید

به گزارش جهان نيوز، حضرت آیت الله مکارم شیرازی شامگاه یکشنبه در برنامه چشمه معرفت که از شبکه یک سیما پخش شد، در ادامه بحث حقوق متقابل والدین و فرزندان،گفت: بحث ما در این جلسه، درباره مسئله تربیت فرزندان و حقوق فرزندان بر پدران و مادران است،
ایشان با اشاره به آیه ۵۸ سوره اعراف «وَالْبَلَدُ الطَّيِّبُ يَخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ وَالَّذِي خَبُثَ لَا يَخْرُجُ إِلَّا نَكِدًا كَذَلِكَ نُصَرِّفُ الْآيَاتِ لِقَوْمٍ يَشْكُرُونَ»، بیان کرد: قرآن می فرماید که از سرزمین پاکیزه، گیاهان و درختان مفید می روید و از سرزمین شوره‌زار و آلوده، چیزی جز گیاهان بی ارزش و کم، نمی روید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ایشان اضافه کرد: پیام آیه این است که به اصطلاح فلاسفه فقط فاعلیت فاعل کافی نیست، بلکه قابلیت قابل هم شرط است؛ اگر بخواهید یک گیاه خوبی داشته باشید باید سرزمین آماده پیدا کنید؛ بهترین بذرها و آبیاری ها و کودهای مفید هم اگر در زمین غیرمساعد به کار برود، نتیجه ای نخواهد داشت.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه نخستین گام تربیت فرزندان باید از خود پدران و مادران شروع شود،عنوان کرد: یعنی پدر و مادر باید خودشان را اصلاح کنند؛ فرزند به رفتار و کردار والدین چشم می دوزد و عکس برداری می کند و تمام حرکات آنان، در حافظه فرزند نقش می بندد؛ وقتی فرزند بزرگ شد، بدون اینکه خودش هم توجه داشته باشد، آن حرکات را تکرار می کند.

ایشان افزود: پدران و مادران اگر می خواهید فرزندان شما سالم باشند، از خودتان شروع کنید؛ فرزند باید احترام، صداقت، امانت، محبت و وفاداری را از خانه و خانواده یاد بگیرد.

ایشان با تأکید بر اینکه تأثیر یاد دادن عملی از قولی بیشتر است،ابرازکرد: بنده بارها مشاهده کردم در بعضی خانواده ها که پدر و مادر نماز اول وقت می خوانند، کودکان سه چهارساله نیز رو به قبله یا پشت به قبله سجده می کنند.

معظم له در ادامه ضمن بیان هشت وظیفه والدین نسبت به فرزندان در روایات، به حدیثی از امیرمؤمنان در نهج البلاغه اشاره و تصریح کرد: حضرت علی(ع) می فرماید «حق فرزند بر پدر این است که او را نام نیک بگذارد، خوب ادب و تربیت کند و تعلیمات قرآن را بیاموزد».

معظم له همچنین با اشاره به اینکه مقصود از تعلیم قرآن، آموزش روخوانی قرآن نیست، بیان کرد: مقصود از تعلیم قرآن، تعلیمات اسلام است نه اینکه فقط روخوانی قرآن را یاد فرزندان خود بدهید؛ یعنی اصول دین، فروع دین، احکام، اخلاق و برنامه های دینی را که در قرآن است به او تعلیم دهید.
این مفسر برجسته قرآن کریم با طرح این پرسش که آیا خانواده ها واقعاً تمام این حقوق هشت گانه را رعایت می کنند که بعد به ما می گویند برای سعادت فرزندان ما دعا کنید،یادآورشد: خانواده ها باید پایه سعادت را بگذارند و بعد دعا بیاید تا ان شاءلله کامل شود. امیدوارم به وظایف خود در مقابل فرزندان بیشتر دقت کنیم.

این مرجع تقلید همچنین به حدیث دیگری از نبی مکرم اسلام بر پنج حق فرزندان نسبت به والدین خود اشاره کرد و افزود: پیامبر اکرم(ص) می فرماید: «حق فرزند بر پدرش این است که او را «خواندن و نوشتن» بیاموزد، «شنا» و «تیراندازی» یاد دهد، غیر از «غذای حلال» ندهد و هنگامی که به سن ازدواج رسید، زمینه ساز «ازدواج» شوند».

این مرجع تقلید با اشاره به اینکه گاهی پدران و مادران، نام هایی برای فرزندان خود انتخاب می کنند که در هیچ قاموسی پیدا نمی شود،گفت: خانواده ها اسمی را برای فرزند خود انتخاب کنند که وقتی بزرگ می شود، خجالت نکشد؛ بعضی خانواده ها اسامی انتخاب می کنند که نه معنا دارد و نه آهنگی؛ البته خوشبختانه سازمان ثبت احوال، کتابی تهیه کرده و اسامی مورد قبول را در آنجا تدوین کرده است.

حضرت آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال، بیشترین نام هایی که خانواده ها می گذارند، اسامی مقدس ائمه معصومین(ع) است و خوشبختانه اکثریت جامعه نسبت به این اسامی توجه دارند.

معظم له بر لزوم حضور کودکان در مساجد تأکید کرد و گفت: والدین، فرزندان خود را همراه خود به مسجد ببرند؛ بعضی ها می گویند بچه ها را به مسجد نیاورید چراکه شلوغ می کنند؛ ابداً این منطق درست نیست؛ کودکان را از همان دوران کودکی به مسجد و برنامه های قرآنی و مفید ببرید.
این مفسر برجسته قرآن کریم با اشاره به حضور کودکان و خردسالان در راهپیمایی ها،عنوان کرد: در راهپیمایی ها مشاهده می کنم، پدر و مادری، فرزند خود را آورده اند و پرچم کوچکی هم دست او داده اند؛ این کودک از همین سن پایین، درس انقلاب را یاد می گیرد و در ذهنش نقش می بندد.
حضرت آیت الله مکارم با بیان اینکه فرزندان را باید از سن کودکی تربیت کردو گفت: اگر در دوران کودکی، توجه لازم نباشد، در دوران بالاتر نمی توان کاری کرد.

ایت الله مکارم شیرازی بر لزوم تربیت صحیح فرزندان تأکید کرد وافزود: معنای تربیت خوب این نیست که با کودکان خشونت و تندی کنید؛ آداب را با محبت و ملایمت و هدیه دادن به کودکان خود بیاموزید.

منبع:باشگاه خبرنگاران

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۶۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد،اما باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حمیده محدث درباره خالی‌شدن شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر (ع) مشهد اظهارکرد: پس از اعلام شیوه‌نامه «خانواده میزبان» که شهریور ۱۴۰۲ ابلاغ شد، قسمت جدیدی در سامانه «فرزندخواندگی»، به خانواده‌های میزبان اختصاص یافت.

وی در تشریح طرح خانواده‌میزبان بیان کرد: ممکن است خانواده‌ها قصد و شرایط دریافت فرزندخوانده را نداشته باشند، اما برای میزبانی از فرزندان، تمایل داشته باشند، این خانواده‌ها از طریق موسسات خانواده‌محور شناسایی می‌شوند یا افراد متقاضی در درگاه خانواده میزبان ثبت‌نام می‌کنند، پس از آن، فرایند ارزیابی خانواده‌ها، مصاحبه با متقاضیان، ارزیابی روانی-اجتماعی انجام می‌شود و در صورت تایید موارد فوق، افراد می‌توانند عضو طرح خانواده‌میزبان شده و از کودکان میزبانی کنند.

محدث افزود: برای فرزندخواندگی تا سن ۱۶ سالگی و برای خانواده میزبان تا سن ۱۸ سالگی امکان درخواست کودک وجود دارد، در طرح خانواده‌میزبان، خانواده‌ها و فرزندان، هر دو آگاه هستند که این شرایط موقت است، اگرچه در شیوه‌نامه‌های ابلاغ‌شده برای طرح «خانواده‌میزبان» محدودیت زمانی ذکر نشده است؛ ولی به محض انتقال فرزندان به خانواده‌ها، تیم‌های مددکاری ما تلاش می‌کنند تا امکان بازپیوند فرزند به خانواده زیستی یا خانواده فرزندپذیر فراهم شود، اولویت بهزیستی، بازپیوند فرزندان به خانواده‌های زیستی است؛ مثلاً ممکن است کودک به دلیل اینکه پدرش در زندان بوده یا مادربزرگ مسکن مناسبی نداشته، در مراکز ما حضور داشته باشد و حالا که مسکن تهیه شده است، فرزند می‌تواند در خانواده خودش حضور یابد، چنانچه شرایط خانواده زیستی فرزندان مهیا و آماده پذیرش نباشد، کودکان به خانواده‌هایی که در صف پذیرش فرزندخواندگی هستند، منتقل می‌شوند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های وابستگی نوزادان و کودکان به خانواده‌های موقت در طرح خانواده‌میزبان، اظهار کرد: در شیرخوارگاه هم این وابستگی برای کودکان ایجاد می‌شود، نوزاد به مربی خود که آن‌ها را در آغوش می‌گیرد، کودکان به مربیانی که همراه آن‌ها هستند، ممکن است وابسته شوند اما قطعاً فضای یک خانواده از محیط‌های اردوگاهی و شیرخوارگاهی بهتر است، فرزندان در خانواده با مفاهیم بیشتر وارتباطات موثر آشنا می‌شوند، ضمن اینکه زمانی که قرار است کودک از خانواده میزبان به خانواده دائمی بازپیوند شود، این مراحل در یک فضای کارشناسی‌شده اتفاق می‌افتد که مشکلات روانی برای آن‌ها ایجاد نشود؛ به‌عنوان مثال خانواده میزبان و خانواده فرزندپذیر در جلسات متعدد با یکدیگر ملاقات خواهند داشت، فرزند از روی پای مادر میزبان به مادر فرزندپذیر منتقل می‌شود، گفت‌وگوهای اخلاقی و رفتاری مختلف انجام می‌شود تا فرزند به خانواده جدید وارد شود.

محدث ادامه داد: پیش از سال ۱۴۰۲ نیز طرح میزبان به صورت استانی و در هماهنگی با دادسرا در حال اجرا بود، اما در آن زمان یک شیوه‌نامه مدون و کشوری وجود نداشت. ایرادات در مدت معین گرفته شد، همکاران ما تجربه کسب کردند، موسسات خانواده‌محور مشخص شدند و اکنون ذیل شیوه‌نامه‌ای که وزارت دادگستری ابلاغ کرده است، فرایند و اجزای مختلف در هماهنگی با یکدیگر کار را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به خالی‌شدن شیرخوارگاه مشهد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد ولی باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست. شیرخوارگاه همچنان به کودکانی که در خانواده‌های میزبان حضور دارند، خدمات پزشکی و پرستاری، لباس، پوشک ارائه می‌کند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه نباید با پذیرش فرزندان در خانواده‌های میزبان، باری بر دوش خانواده‌ها افزوده شود، خاطرنشان کرد: در شرایطی هستیم که فشار اقتصادی روی خانواده‌ها زیاد است؛ مثلاً درآمد یک خانواده کارمند با سطح حقوق متوسط، مشخص است و زمانی که فرزندی را پذیرش می‌کنند، باید برخی از نیازهای کودک توسط مراکز ما تامین شود تا خانواده‌ها با مشکل مواجه نشوند، هدف ما این است که فرهنگ زیبای میزبانی از فرزندان گسترش یابد و با توجه به محدودیت‌های اقتصادی، فقط به یک طبقه اجتماعی جامعه و اقشاری که تمکن مالی دارند محدود نشود.

محدث افزود: بنابراین با انتقال نوزادان و کودکان به خانواده‌های میزبان، فقط محل زندگی کودک تغییر می‌کند. اگر بچه احساس کسالت و بیماری یا نیاز به دارو و آزمایش داشته باشد، توسط شیرخوارگاه حمایت می‌شود، لباس و پوشک کودکان نیز در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد. همچنین وضعیت کودکان به صورت مرتب توسط پرستارهای ما بررسی می‌شود.

معاون بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه همچنان به همکاری مردم نیاز داریم، گفت: بنابراین با خالی‌شدن موقتی شیرخوارگاه از نوزادان، این‌طور نیست که مجموعه تعطیل شود، به شدت به حمایت‌های خیرین نیازمندیم، به جز این خدماتی که به خانواده‌های میزبان ارائه می‌شود، شیرخوارگاه‌ها همچنان پذیرش دارند، اما ما سعی می‌کنیم چرخه خانواده‌میزبان، بازپیوند و پذیرش مجدد در خانواده میزبان را حفظ کنیم، کمیته‌های فرزندخواندگی و تیم‌های مددکاری ما به شدت فعال هستند و به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا پس از پذیرش فرزندان در شیرخوارگاه، آن‌ها به خانواده‌های میزبان منتقل شوند و سپس شرایط بازپیوند آن‌ها به خانواده‌های زیستی یا فرزندپذیر فراهم شود.

کد خبر 749433

دیگر خبرها

  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • (تصاویر) نخستین نمایشگاه قرآن کریم حکومت طالبان
  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • معلمان شاخص ترین عنصر در تعلیم و تربیت فرزندان مردم هستند
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود