Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@03:05:39 GMT

کیفیت زندگی در ایران بدتر شد

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۶۵۳۶

 ایران در شاخص کیفیت زندگی از آخر سوم شد . بررسی های انجام شده در فوریه سال جاری نشان می‌

دهد که ایران در میان 60 کشور مورد مطالعه از نظر شاخص کیفیت زندگی در جایگاه پنجاه و هشتم قرار گرفته است . اما در حالی ایران شاخص کیفیت زندگی در ایران برابر با ۴۳.۹۲ بود که این شاخص در کشوری همچون دانکارک در صدر این رده بندی قرار داشت 198.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

92 اعلام شده است.

طبق این گزارش دو کشوری که در سطح پایین ترینسبت به ایران قرار داشتند کشورهای ویتنام و مصر بوده اند. اما نکته جالب ماجرا اینجاست که آمارهای اعلامی از طرفی دولتمردان از بهتر شدن شرایط زندگی در ایران حکایت می کند. از رشد مثبت اقتصادی گرفته تا تورم تک رقمی . نرخ تورم در دو سال متوالی تک رقمی بوده و نرخ رشد اقتصاد هم هرچند وابســته به صنایع بزرگ، طی دو سال گذشته به بالای صفر هدایت شــده است. 

با این وجود مردم معتقدند که شرایط زندگی هر روز برایشان سخت تر می شود. فرودین امسال بود که حسین راغفر اقتصاد دان اعلام کرد که 33 درصد مردم در فقر مطلق زندگی می کنند. این استاد دانشگاه در حالی خط فقر مطلق برای یک خانواده چهار نفره شهری در سال ۹۶ را حدود چهار میلیون تومان می داند که تعریف دولت از فقر مطلق برای یک خانواده پنج نفره ٧٠٠ هزار تومان است. 

به گفته او، در حال حاضر درآمد ۶ درصد از جمعیت کشور هزینه غذایشان را تامین نمی‌کند. اسم این مرحله خط گرسنگی است و به آن معناست که درآمد یک خانوار حتی نمی تواند هزینه حتی غذایش را تامین کند.

 

پرداخت یارانه به کاهش فقر کمک نکرد

اما آمارها در حالی از بدتر شدن شاخص کیفیت زندگی در ایران حکایت می کند که قرار بود با اجرای قانون هدفمند سازی یارانه‌ها پول نفت به سفره های مردم بیاید و وضع زندگی مردم بهتر شود . وقتی در دی ماه ۸۹ پرداخت یارانه شروع شد، به جز یکسال اخیر، سالیانه ۴۲هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان یارانه در کشور به همه مردم پرداخت شده است.

به چند دلیل پرداخت یارانه به کاهش فقر کمک نکرده است: اول آنکه این حجم بزرگ نقدینگی که وارد کشور می شود خودش تورم زاست و در تورم گروه‌های پایین بیشتر آسیب می‌بینند؛ دوم آنکه شیوه درست برخورد و کاهش فقر، اشتغال زایی برای خانوارهاست.ار سال ۸۹ به یک خانوار ۵ نفره ۲۲۵ هزار تومان یارانه می دادیم که ۲۲۵ هزار تومان سال ۱۳۸۹ معادل ۸۱۲ هزار تومان امسال است؛ پس می بینید چرا خانوارهای فقیر، فقیرتر شده اند چرا که ظرفیت‌های جدیدی برای کسب درآمد نداشته‌اند این درحالیست که خیلی از خانوارهای محروم جامعه عمدتا با همان یارانه زندگی می‌کنند.

 

جایگاه ایران از نظر کیفیت زندگی در دنیا

در میان ۶۰ کشــور مورد مطالعه در این گــزارش، ایران از نظر شــاخص کیفیت زندگی جایگاه ۵۸ را دارد. در فوریه ســال جاری شاخص کیفیت زندگی در ایران برابر با ۴۳.۹۲ بود که شاخصی در سطح متوسط است. در واقع باتوجه به اینکه گستره شاخص بین صفر تا ۲۰۰ است، ایران جایگاه متوسط این شاخص را به خود اختصاص داده اســت. دو کشوری که از نظر این شاخص در سطح پایین تری نسبت به ایران قرار داشتند کشورهای ویتنام و مصر هستند. شــاخص قدرت خرید مردم برای ایران در ســال ۲۰۱۷ برابر با ۵۸.۴۴ بود که در سطح بسیار پایین قرار گرفته است. کشورهایی که کیفیت زندگی بالایی دارند باید شاخص قدرت خرید مردم در آنها بســیار بالا باشد. شاخص هزینه های درمانی در ایران برابر با ۷۸.۵۱ اعلام شده است که در سطح متوســط جهانی قرار دارد و شاخص تامین امنیت در این کشــور برابر با 40.49 اعالم شده است که این شــاخص هم در سطح متوسط قرار دارد. طبق این گزارش شاخص هزینه های زندگی در ایران برابر با 56.34 اعلام شــده است که در سطح بسیار پایین در مقایسه با دیگر کشورهای مورد مطالعه قرار دارد و یک فاکتور مثبت اقتصادی ارزیابی شده است.

اگرچه متوسط درآمد خانوارها در این گزارش لحاظ نشده است. شاخص نســبت قیمت آپارتمان مســکونی به متوسط درآمد خانوارها در ایران برابر با ۷۳.۱۲ اعلام شده است که در سطح بالا قرار دارد و باعث افزایش فشار اقتصادی روی خانوارها می شود. شاخص ترافیک و شاخص آلودگی محیط زیست هم در ایران در سطح بسیار بالا قرار دارد که آسیب زیادی به شاخص کیفیت زندگی در ایران وارد کرده اســت.

 

بهترین شاخص کیفیت زندگی مربوط به کدام کشورهاست ؟

بالاترین شــاخص کیفیت زندگی در دنیا به کشــور دانمارک اختصاص دارد. طبق آخرین آمار تهیه شده شاخص کیفیت زندگی در دانمارک برابر با 198.92 است. کشور فنلاند که در این رده بندی جایگاه دوم را دارد در فوریه سال ۲۰۱۸ توانست شاخص 195.30 را به خود اختصاص دهد. کشورهای هلند و سوئیس و اتریش در این رده بندی جایگاه سوم تا پنجم را به خود اختصاص دادند. کشورهای اســترالیا ، نیوزیلند و امریکا تنها کشورهای غیراروپایی هستند که در میان ده کشور اول این فهرست جای گرفته اند. شاخص کیفیت زندگی در امریکا برابر با 180.56 بود و این کشور جایگاه نهم فهرست را به خود اختصاص داد. کشور ژاپن در این ردهبندی جایگاه سیزده، بریتانیا جایگاه هفده، امارات جایگاه بیست و یک و عربستان جایگاه ســی و یک را دارد. در فوریه سال جاری شاخص کیفیت زندگی در ترکیه برابر بــا 126.42 بود در حالی که مالزی و اندونزی به ترتیب شــاخص 116.5 و 112.189 را داشــتند. روسیه پنجاه و یکمین کشور این فهرست بود و پاکستان در جایگاه ۵۳ قرار داشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۶۵۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوای پایتخت در شرایط قابل قبول

به گزارش حوزه سایر رسانه های خبرگزاری تقریب، شاخص لحظه‌ای کیفیت هوای پایتخت عدد ۶۳ را نشان می‌دهد که نشانه شرایط قابل قبول یا همان سالم است و این درحالی است که در ۲۴ ساعت گذشته نیز میانگین شاخص کیفیت هوای تهران روی عدد ۵۴ (قابل قبول) قرار داشت.

از ابتدای امسال تاکنون، پایتخت نشینان ۵ روز هوای پاک و ۴۱ روز هم هوای سالم استنشاق کرده‌اند.

در سال گذشته و براساس روز شمار شاخص آلودگی ۱۰ روز هوای پاک، ۲۳۶ روز هوای قابل قبول، ۱۰۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز هوای ناسالم برای تمامی گروه‌ها در پرونده شاخص آلودگی هوای پایتخت ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • هوای مشهد قابل قبول است
  • کیفیت هوای مشهد قابل قبول است
  • مشهد میزبان هوای سالم؛ ۱۷ اردیبهشت
  • کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
  • هوای پایتخت در شرایط قابل قبول
  • کیفیت هوا در تهران قابل قبول است
  • هوای پایتخت قابل قبول است
  • کیفیت هوا در پایتخت قابل قبول است