Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@16:10:01 GMT

گلایه از بی‌توجهی مسئولان به یک رویداد هنری

تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۲۶۹۷۸

گلایه از بی‌توجهی مسئولان به یک رویداد هنری

فرهنگ > تجسمی - علی وزیریان با بیان اینکه چهاردهمین نمایشگاه اسماالحسنی با استقبال خوب مخاطبان همراه شد، از بی توجهی مسئولان به برگزاری این رویداد هنری گلایه کرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، چهاردهمین دوره نمایشگاه سالانه پوستر «اسماالحسنی» به دبیری علی وزیریان در روزهای اخیر و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان در خانه هنرمندان برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره نمایشگاه ۱۰۳۰ اثر از ۶۷۷ شرکت کننده به دبیرخانه رسید که پس از بحث و بررسی توسط هیات داوران ۴۴ اثر انتخاب و در خانه هنرمندان به نمایش گذاشته شد.

مسعود نجابتی، محمد خزایی، ناصر طاووسی، محمدرضا دوست محمدی وعلیرضا حصارکی داوران این دوره نمایشگاه بودند که نوشین بیجاری، محمدسعید نقاشیان و احمد باقریان موحد را به عنوان سه برگزیده این رویداد انتخاب کردند.

حال و پس از پایان چهاردهمین جشنواره اسماالحسنی با علی وزیریان دبیر این رویداد فرهنگی و برگزیدگان گفت وگو کرده و به ارزیابی این نمایشگاه پرداخته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

استقبال بسیار خوب مخاطبان از نمایشگاه

علی وزیریان طراح و گرافیست با سابقه درباره برگزاری این نمایشگاه و میزان استقبال مخاطبان می‌گوید: «نمایشگاه نسبت به اینکه چهاردهمین دوره برگزاری‌اش بود و با توجه این که در مقایسه با نمایشگاه‌های حوزه تجسمی که به صورت دوسالانه برگزار می‌شوند یک سالانه بود با استقبال بسیار خوب مخاطبان همراه شد.»

او درباره برپایی نمایشگاهی از آثار در سایر نقاط ایران و جهان ادامه می‌دهد: «در نظر داریم که این نمایشگاه در تهران و شهرستان‌ها ادامه پیدا کند، صحبت اولیه‎ای با آقای سیدمسعود شجاعی داشتیم که نمایشگاه در چند روز آینده در یکی از گالری‌های حوزه هنری به نمایش دربیاید که البته هنوز زمان آن قطعی نشده است. پس از آن هم برنامه داریم که آثار را در شهرستان‌های مختلف به نمایش بگذاریم که روال هر ساله جشنواره هم اینچنین بوده است و پس از تهران آثار در شهرستان‌های دیگر به نمایش گذاشته می‌شوند.»

این هنرمند می‌افزاید: «در دوره‌هایی هم نمایشگاه همزمان با تهران در سایر شهرستان‌ها هم برگزار شده بود که امسال این اتفاق نیفتاد و پس از پایان نمایشگاه در تهران، در همین چند روز نمایشگاه را در نقاط دیگر ایران برپا خواهیم کرد.»

ایجاد بخشی برای معرفی استعدادهای نو

وزیریان در پاسخ به اینکه برنامه نمایشگاه برای معرفی طراحان گرفیک مستعد و جوان چیست، توضیح می‌دهد: «در سیاست نمایشگاه ارائه آثار در بخش اصلی با محوریت اسماالحسنی است، امسال جشنواره یک بخش جنبی با عنوان اسم‌های نو داشت که به معرفی نسل نو طراحان گرافیک مذهبی اختصاص دارد و امیدواریم که در دوره‌های بعدی هم بتوانیم این بخش جنبی را برپا کنیم.»

او در مورد گستردگی هنرمندان حاضر در چهاردهمین دوره نمایشگاه می‌گوید: «در جشنواره امسال پس از تهران، اصفهان، البرز، خراسان رضوی، آذربایجان و قم از استان هایی هستند که شرکت کنندگان زیادی داشتند.»

این گرافیست درباره نمایش برخی آثار در سایر کشورهای اسلامی توضیح می‌دهد: «نمایشگاه تا دوره هفتم به صورت بین المللی برگزار می شد و آثار در کشورهای مختلفی هم به نمایش درآمد. ولی در حال حاضر در تامین بودجه نمایشگاه مشکل داریم، برگزاری نمایشگاه در خارج از کشور مستلزم هزینه کردن مواردی هست که فعلا دست ما خیلی باز نیست. ارگان ها و سازمان های مربوطه، نمی گویم که خیلی اهل تعامل نیستند، بلکه اصلا اهل تعامل با نمایشگاه نیستند و هیچ اتفاقی از جانب آن ها رخ نخواهد داد.»

حضور ایده‌هایی نو و تکان دهنده در نمایشگاه

نوشین بیجاری گرافیست و طراح جوان که آثار بسیاری را خلق کرده است و نفر اول برگزیده نمایشگاه امسال است. درباره اینکه در خلق اثرش برای نمایشگاه امسال چه معیارهایی را مدنظر داشته است، اینطور توضیح می‌دهد: «امسال برای شرکت در جشنواره، تمرکزم را روی تکنیک گذاشته بودم و می‌خواستم تنها حروف را تایپوگرافی نکرده باشم، بلکه اثری خلق کنم که خودم را تکان بدهد. مدتی هم بود که روی کاشی‌کاری مطالعه و تحقیق می‌کردم که با فراخوان جشنواره اسماالحسنی همزمان شد و تصمیم گرفتم طرحم را با کاشی‌کاری تلفیق کنم.»

این هنرمند درباره آثار پذیرفته شده در نمایشگاه امسال می‌گوید: «به نظرم نمایشگاه کیفیت خوبی داشت، چون نمایشگاه هر سال یک فراخوان ثابت دارد شرکت کنندگان را به چالش می‌کشد و باعث می‌شود تا از طرح‌های تکراری دوری کرده و به دنبال خلق اثری با ایده نو و جذاب باشند.»

بیجاری اضافه می‌کند: «بهتر بودن یا نبودن نمایشگاه نسبی است، هر سال کارهایی که مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد بسیار زیاد است.»

این گرافیست در پاسخ به اینکه برای خلق آثاری با موضوع اسامی خداوند چه مسایلی باید مدنظر هنرمند باشد، می‌گوید: «اسامی خدا را هر کاری کنیم نمی شود اصل مطلب را بیان کرد، ولی تا حد امکان رعایت خوانایی و زیبایی که از ویژگی‌های مدنظر جشنواره است می‌تواند در کیفیت اثر تاثیرگذار باشد. من تلاشم این بود که ظاهر کارم هم معنی زیبایی نام جمیل خداوند را بدهد و مخاطب از فرم کار هم بتواند به این معنی برسد، این مسئله فردی است و به نحوی سبک شخصی است.»


از راست نوشین بیجاری و محمدسعید نقاشیان


تفکر معنوی عامل ماندگاری آثار هنری

محمدسعید نقاشیان طراح و گرافیست که به عنوان دومین برگزیده این دوره نمایشگاه اسماالحسنی معرفی شده است هم درباره اثری که عرضه کرده است، می گوید: «خلق یک اثر گرافیکی نیازمند تفکر و دانش مبانی است، برای کار کردن در مبحث اسماالحسنی باید با مفاهیم متافیزیک و معنوی اسما خداوند آشنا باشیم. کاری که من در این مجموعه انجام دادم یک سیاه مشق بود که در باور خوشنویسان ما تکرار یک کلمه یا اسم معنادار است. غالب سیاه مشق در عرفان خوشنویسی ذکر است و من سعی کردم محتوا و فرم را به شکلی انتخاب کنم که نام خداوند از نظر نوشتاری هم تکرار شود.»

او در پاسخ به اینکه هنر تا چه اندازه می‌تواند بر تبلیغ مفاهیم معنوی تاثیرگذار باشد، بیان می کند: «هنر از واژه هونر گرفته شده که در تفکر ایران باستان به معنای نیکی بوده است و اساس هنر بر صفات اخلاقی نیک بنا شده است، فردی هم که بخواهد اثر هنری را خلق کند که ماندگار باشد باید آن را بر مبنای یک تفکر معنوی استوار کند. در طول تاریخ هم دیده ایم آثاری که ماندگار شدند با عالم بالا ارتباط داشتند.»

نقاشیان می‌افزاید: «اثر من با استفاده از فونت طراحی شده خودم خلق شده و نمایشگاهی هم در سال 95 از آن برگزار کردم، این اثر قابلیت اجرا در مباحث پوستر، نقاشیخط و تایپوگرافی را دارد و به صورت جهانی به عنوان اثری مجزا و مستقل می‌تواند حرف برای گفتن داشته باشد.»

این هنرمند درباره تاثیر این رویداد هنری بر جایگاه طراحی و گرافیک ایران می گوید: «جشنواره اسماالحسنی زیر نظر علی وزیریان از گرافیست های حاذق با تفکر رونق گرافیک دینی و مذهبی برپا شده است و می تواند با عیاری بالاتر و حمایت گسترده تر مسئولان برگزار شود.»

57243

کلید واژه‌ها : خانه هنرمندان ایران - گرافیک - ماه رمضان - هنرهای تجسمی -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: خانه هنرمندان ایران گرافیک ماه رمضان هنرهای تجسمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۲۶۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند

با حکم دبیر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار، دبیر اجرایی و دبیر هنری این دوره از جشنواره منصوب شدند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمد کرم‌الهی دبیر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در احکامی جداگانه دبیر اجرایی و دبیر هنری این دوره از جشنواره تئاتر ایثار را منصوب کرد.

بر این اساس، حمید ساروخانی به عنوان دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.
همچنین محمد لارتی به عنوان دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.

معرفی آثار راه‌یافته به جشنواره ملی تئاتر ایثار

 

حمید ساروخانی و محمد لارتی از هنرمندان و فعالان عرصه هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی و از جمله مدیران با سابقه اداره‌کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور هنرمندانی از سراسر کشور و به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

«جلوه‌های ایثار و شهادت در دوران انقلاب و دفاع مقدس»، «جلوه‌های ایثار و شهادت در زندگینامه شهدا، ایثارگران، شهدای محور مقاومت (شهدای مدافع حرم)، شهدای امنیت، سبک زندگی ایثارگرانه و ایثار اجتماعی در دوران معاصر»، «جلوه‌های ایثار و از خودگذشتگی همسران معظم جانبازان، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا در دوره معاصر» و «جلوه‌های ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخی به خصوص تاریخ معاصر انقلاب» از مهمترین موضوعات این دوره از جشنواره است.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی در 2 بخش صحنه‌ای و خیابانی از روز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 به مدت 4 روز در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • گشایش نمایشگاه نقاشی در نگارخانه حوزه هنری
  • نمایشگاه آثار هنری هنرجویان هنرستان هنر‌های زیبای دختران یزد
  • نمایش 600 اثر هنرمندان ایرانی در دبی
  • ۶۰۰ اثر از هنرمندان ایرانی در نمایشگاه هنر جهانی دبی به نمایش درآمد
  • جشنواره ملی اشکواره حسینی به دور هفتم رسید
  • حضور 3 فیلم کوتاه ایرانی در یکی از معتبرترین جشنواره‌های فیلم کوتاه
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»