Web Analytics Made Easy - Statcounter

فضل‌الله صلواتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا شعبه اصفهان با اشاره به سالروز افتتاح اولین دوره مجلس شورای اسلامی در سال 1358 اظهار کرد: دوره اول مجلس صد درصد مردمی بود و گروه یا شورای خاصی برای نظارت استصوابی وجود نداشت و شایسته‌ترین چهره‌ها در آن حضور داشتند؛ در واقع تمام اعضای مجلس، افراد برتر بودند و به لحاظ دانش و فضیلت در سطح بالایی قرار داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: 30 نفر از علمایی که در مجلس حضور داشتند، مجتهد بوده و سایر اعضا نیز دارای مدرک دکترا یا فوق لیسانس بودند و تعداد محدودی مدرک تحصیلی فوق دیپلم یا دیپلم داشتند؛ شاید بتوان گفت سطح معلومات و فرهنگ این دوره مجلس از تمام مجالس دنیا بالاتر بود که امتیاز آن محسوب می‌شود.
نماینده مردم اصفهان در اولین دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بیشتر اعضای مجلس استاد دانشگاه یا دبیر بودند، به گونه‌ای که مرحوم رجایی می‌گفت مثل اینکه در ایران انقلاب فرهنگی انجام شده است، حتی آن دسته از نمایندگان مجلس که حوزوی محسوب می‌شدند، از اساتید حوزه و فعالان تعلیم و تربیت بودند.
صلواتی تصریح کرد: حسن دیگر اولین دوره مجلس این بود که تمام اعضای آن چکیده انقلاب بودند، اگرچه احزاب آنها به لیبرال یا محافظه‌کار بودن متهم می‌شدند، ولی بعضا کسانی بودند که سال‌ها برای پیروزی انقلاب زحمت کشیده بودند و اگر اختلافات میان بنی‌صدر و حزب جمهوری اسلامی نبود، هیچ اشکالی در مجلس اول وجود نداشت؛ در واقع تمام اعضا صمیمانه به دنبال خدمتگزاری به مردم بودند و هیچ‌کس برای حقوق و درآمد و امتیاز و رانت کار نمی‌کرد. بسیاری از آنها منزلی در اختیار نداشتند و شب‌ها در مجلس بیتوته می‌کردند، حقوق‌ها اندک بود و کفاف زندگی افراد را نمی‌داد.
این نماینده سابق مجلس  به فراز و نشیب‌های مجلس شورای اسلامی در دوره‌های مختلف اشاره کرد و گفت: به مرور زمان شرایطی پیش آمد که بعضی از چهره‌های شاخص نتوانند به مجلس راه پیدا کنند؛ در تمام دنیا کسانی که سابقه ورشکستگی به تقصیر یا محکومیت داشته باشند، نمی‌توانند به پارلمان یک کشور راه یابند، وگرنه نمی‌توان افراد را با عنوان عدم التزام به یک مسئله مورد اتهام قرار داد، آن هم کسانی که در نظام دارای پست و مقام بوده‌اند، این بزرگترین اهانت به ملت و نظام جمهوری اسلامی است. از طرف دیگر، تبلیغات برای انتخاب کاندیداها باید آزاد باشد تا مردم بتوانند افراد لایق را برگزینند.

انتهای پیام/ کد خبرنگار 1301

 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان مجلس شورای اسلامی شورای نگهبان جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۳۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی‌یزدی عضو فقهای شورای نگهبان و رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان رهبری و انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: براساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات، پس از صادر شدن اعتبارنامه دو سوم منتخبان این انتخابات، از منتخبان برای شرکت در مراسم افتتاحیه این مجلس دعوت می‌کند.

آنگونه که ایلنا روایت کرده، وی افزود: مراسم افتتاحیه در روز سه‌شنبه اول خرداد ۱۴۰۳ در ساختمان قدیم مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.

‌آیت‌الله مدرسی‌یزدی همچنین عنوان کرد: دوره نمایندگی اعضای مجلس خبرگان رهبری هشت سال و تعداد نمایندگان این مجلس ۸۸ نفر است.

رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات این نکته را هم یادآور شد که قانون اساسی، تدوین قوانین مربوط به این مجلس را برعهده اعضای خبرگان رهبری گذاشته و شورای نگهبان نیز مسئول نظارت بر انتخابات این مجلس است.

وی در ادامه اعلام کرد: در مراسم افتتاحیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، پس از قرائت قرآن و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی قرائت خواهد شد.

آیت‌الله مدرسی‌یزدی اضافه کرد: سپس هیئت رئیسه سنی تشکیل می‌شود که شامل رئیس، نایب رئیس و ۲ منشی است و پس از آن هیئت رئیسه دائم با انتخاب اعضا شکل می‌گیرد. هیئت رئیسه دائم نیز شامل ۷ نفر است که عبارتند از رئیس، ۲ نایب رئیس، ۲ منشی و ۲ کارپرداز.

گفتنی است، انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899457

دیگر خبرها

  • از «جهانبخش امینی» چه می‌دانیم؟
  • انتخابات ۱۴۰۲ توسط ۷۵ هزار نفر عوامل اجرایی استان تهران برگزار شد
  • کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • اظهارات جدید وزیر کشور درباره دور دوم انتخابات مجلس
  • وزیر کشور: کشور آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس است
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس
  • آمادگی کشور برای برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • کشور مهیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • کشور محیای برگزاری دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس است
  • زمان آغاز به کار مجلس ششم خبرگان رهبری اعلام شد