Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل-محمد قادری: طی روزهای اخیر، اخبار متعددی در خصوص انتخابات میان دوره ای کنگره ایالات متحده آمریکا به گوش می رسد. اگرچه نظرسنجی های معتبر زیادی در این خصوص فعلا صورت نگرفته، اما برآوردهای اولیه حاکی از پیروزی احتمالی دموکرات ها در برابر جمهوری خواهان و کسب اکثریت کنگره (مجلس نمایندگان و سنا) توسط آنهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شواهد موجود نشان می دهد که سران حزب دموکرات، بر پیروزی در انتخابات میان دوره ای کنگره و فتح دوباره آن حساب ویژه ای باز کرده اند. آنها معتقدند که پیروزی در انتخابات میان دوره ای کنگره، مقدمه ای برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۲ خواهد بود.

سوال اصلی اما اینجاست که «پیروزی احتمالی» دموکرات ها در انتخابات کنگره، چه تاثیری بر سرنوشت برجام خواهد داشت؟ آیا می توان این گونه استدلال کرد که جا به جایی قدرت میان کبوترها و بازها در کنگره و به دنبال آن مهار ترامپ توسط دموکرات ها منجر به نجات توافق هسته ای و ایجاد تغییری شگرف در مسیر تحقق آن خواهد شد؟

در این باره نکات مهمی وجود دارد که لازم است نسبت به آن توجه داشته باشیم:

۱ـ نخست اینکه؛ در انتخابات میان دوره ای کنگره، تمامی کرسی های مجلس نمایندگان و حدود یک سوم کرسی های مجلس سنا به رای گذاشته می شود. در این میان، بسیاری از تحلیلگران معتقدند که دموکرات ها در بهترین حالت ممکن، «اکثریت نسبی» کنگره را از آن خود می کنند.
دراین صورت، اگرچه دموکرات ها می توانند در مقابل برخی اقدامات ترامپ ایستادگی کنند، اما قدرت لازم برای مقابله با حق وتوی رئیس جمهور آمریکا را ندارند.

۲ـ در حالت بعدی که بسیار هم بعید است، ممکن است دموکراتها «اکثریت مطلق» کنگره را از آن خود کرده و با همراهی برخی جمهوری خواهان مخالف ترامپ، در مقابل حق وتوی رئیس جمهور نیز ایستادگی کنند. در این خصوص طبق قوانین موجود آمریکا، لازم است دموکرات ها بیش از دو سوم کنگره را خود (به همراه جمهوری خواهان مخالف ترامپ) در اختیار داشته باشند.

تحقق این موضوع بسیار سخت به نظر می رسد اما حتی در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، دموکرات ها قادر به مقابله با «اختیارات ویژه رئیس جمهور» مطابق قانون اساسی آمریکا نیستند.

۳ـ از سویی؛ ترامپ نشان داده است که در تقابل با برجام، حاضر است از همه ظرفیت های قانونی موجود در آمریکا، از جمله اختیارات ویژه رئیس جمهور، استفاده کند، اما به نظر می رسد موضوع به این نقطه هم ختم نمی شود، چه، بسیاری از سناتورهای دموکرات، در عمل وابسته به لابی های صهیونیستی به ویژه لابی جی استریت و حتی لابی آیپک هستند.

۴ـ همگان به یاد دارند که در جریان تصویب برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی، سناتورهایی مانند «بن کاردین»، «باب منندز» و «چاک شومر» رای به عدم تصویب توافق هسته ای داده و با جمهوری خواهان در مسیر تقابل با برجام همراه شدند. در حال حاضر نیز میان سناتورهای حزب دموکرات بر سر «استیضاح ترامپ» یا «مقابله با رویکرد برجامی او» اختلافاتی وجود دارد.

کاخ سفید از اکنون، بر روی ایجاد شکاف میان سناتورهای دموکرات از طریق یارگیری سیاسی حساب باز کرده است، به ویژه آنکه دموکرات ها نشان داده اند که در «معامله سیاسی»، بسیار منعطف تر از جمهوری خواهان بوده و به راحتی مواضع خود را در قبال پدیده ها و موضوعات جاری در سیاست داخلی و خارجی آمریکا تغییر می دهند.

۵ـ فراتر از همه این موارد، دموکرات ها در دوران ریاست جمهوری اوباما و در جریان تمدید «قانون آیسا»، وضع محدودیت های صدور ویزا علیه کسانی که به ایران سفرمی کنند و اعمال فشار بر شرکت ها و بانک های اروپایی برای عدم تعامل اقتصادی با ایران ماهیت خود را نشان داده اند.

در چنین شرایطی دل بستن به تغییرات داخلی آمریکا برای حفظ برجام، یک خطای راهبردی محسوب می شود که مسئولین اجرایی ما باید از آن پرهیز کنند.

کد خبر 4308710

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا ایران حزب دموکرات آمریکا ایالات متحده آمریکا فلسطین ایران رژیم صهیونیستی عراق برجام سوریه روسیه دونالد ترامپ عربستان سعودی اتحادیه اروپا کره شمالی افغانستان جنگ 2015 یمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۳۷۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با اعمال محدودیت‌های جدید بر وثیقه ۱۷۵ میلیون دلاری در پرونده کلاهبرداری موافقت کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با اعمال محدودیت‌های جدید بر وثیقه 175 میلیون دلاری در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی خود موافقت کرد تا نگرانی‌های دادستان‌ها درباره پرداخت نشدن این مبلغ، برطرف شود.

وثیقه تامین شده توسط شرکت بیمه تخصصی«نایت» ابزاری برای تضمین پیروی ترامپ از حکم حدود 464 میلیون دلاری صادر شده علیه وی در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی است اگر ترامپ در دادگاه تجدیدنظر پیروز نشود.

ترامپ که متهم به دستکاری حساب‌های شرکتش برای دریافت شرایط مالی بهتر از بانک‌ها و شرکت‌های بیمه است به پرداخت 345.8 میلیون دلار محکوم شده است؛ مبلغی که با احتساب سود و جریمه‌های مالی پسرانش به 464 میلیون دلار افزایش یافته است.

حدود یک ماه پیش یک هیئت تجدیدنظر متشکل از 5 قاضی حکم دادند که اگر ترامپ ظرف 10 روز یعنی تا پایان ماه مارس بتواند وثیقه 175 میلیون دلاری تعیین شده در پرونده کلاهبرداری و فساد مالی خود را تامین کند، اجرای حکم جریمه 464 میلیون دلاری صادر شده علیه وی، متوقف خواهد شد.

اما وکلای دونالد ترامپ اعلام کرده‌اند که موکلشان قادر به پرداخت این مبلغ تا پایان ماه مارس، مهلت تعیین شده از سوی دادگاه نیست و همچنین وی نمی‌تواند ضمانت مالی لازم را مبنی بر توانایی پرداخت این جریمه به دادگاه ارائه دهد.

در همین حال سه منبع آگاه به رویترز خبر دادند که برخی از میلیونرهای جمهوری خواه آمریکایی در حال همکاری با یکدیگر برای کمک به دونالد ترامپ در تامین وثیقه 175 میلیون دلاری هستند.

دونالد ترامپ که از این وضعیت دشوار به تنگ آمده با استفاده از عباراتی چون «غیرقانونی، غیر آمریکایی، بی سابقه و عملاً غیرممکن» خشم و نارضایتی خود را از این حکم اعلام کرده است.

او با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی خود این جریمه را «غیرقانونی، غیرآمریکایی، بی‌سابقه» خواند و نوشت که بزرگی آن به نحوی است که پرداختش را برای هر کسب‌وکاری، از جمله «کسب‌وکار موفق» وی غیرممکن می‌کند.

در همین حال لتیتا جیمز دادستان نیویورک در ماه جاری درباره وثیقه 175 میلیون دلاری پرونده ترامپ گفت: رئیس جمهور سابق هچنان به حساب بانکی «چارلز شواب» که به عنوان وثیقه در اختیار شرکت بیمه گر قرار داده شده است، دسترسی دارد.

اما در جلسه استماع روز گذشته وکلای ترامپ و شرکت بیمه نایت موافقت کردند که این مبلغ وثیقه به صورت نقدی باشد و به شکل اوراق بهادار نباشد. آنها همچنین موافقت کردند که شرکت نایت کنترل انحصاری این حساب را در دست داشته باشد و این رقم را از حساب خارج نکند و این اطمینان را به لتیتا جیمز بدهند که این پول سرجای خود باقیست.

مالک شرکت نایت یک میلیونر حامی ترامپ به نام دان هانکی است.

پیشتر سی ان ان نیز در گزارشی گفت در صورتی که ترامپ موفق به پرداخت این مبلغ جریمه نشود، ممکن است برخی از املاک او برای جبران بدهی‌ها مصادره شوند. گفته می‌سود عمارت مارالاگوی ترامپ در فلوریدا حدود 464 میلیون دلار ارزش دارد و او می‌تواند با فروش آن مبلغ لازم را تهیه کند.

این در حالی است که دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از هفته پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.

دادستان ها در اولین جلسه محاکمه ترامپ در این باره اظهار کردند پرداخت حق السکوت عین تقلب انتخاباتی است.

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 2 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

نخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟پیشتازی اندک ترامپ نسبت به بایدن در جدیدترین نظرسنجی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیروزی ترامپ و بایدن در انتخابات مقدماتی پنسیلوانیا
  • اعلام جنگ علیه ترامپ!
  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ محدودیت‌های جدید در پرونده کلاهبرداری خود را پذیرفت
  • ویکتور اوربان: با شرایط خاصی جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۵ تمام می‌شود
  • ترامپ به فساد در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا متهم شد
  • آکسیوس: دیدار ترامپ و رئیس‌جمهور آرژانتین، کاخ سفید را خشمگین کرد