Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی محیط‌زیست قم گفت: دست‌های پشت پرده‌ای در هدایت صنایع بازیافت سرب به استان قم وجود دارد، مبحث آلایندگی بازیافت باتری بسیار جدی و خطرناکی است. ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۳:۳۷ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سید احمد شفیعی در میزگرد "توسعه صنعتی قم؛ محیط‌زیست و مخاطرات" در دفتر خبرگزاری تسنیم ‌اظهار داشت: گردشگری اولویت نخست استان قم در مباحث توسعه‌ای معین‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ظرفیت بالای استان قم در مبحث گردشگری افزود: بیش از 50 درصد از تولید ناخالص استان در بخش خدمات است، قم از جمله استان‌های کشور بوده که ظرفیت بالایی در زمینهٔ گردشگری دارد.

معاون فنی محیط‌زیست قم با اشاره به آلایندگی‌های بالای واحدهای صنعتی استان گفت: صنعت صرفاً یک‌پنجم اقتصاد استان را تشکیل داده اما در عین‌حال نیز آلایندگی‌های فراوانی وارد محیط‌زیست می‌کند.

شفیعی با تأکید بر وضعیت نگران‌کننده آلاینده‌های صنعتی قم ابراز کرد: استان قم در حال حاضر وارد بحران گازهای سمی و صنعتی نشده اما با روندی که در صنعتی سازی بی‌ضابطه دنبال می‌شود فاصله زیادی نمانده تا قم وارد این بحران خطرناک از آلودگی‌های زیست‌محیطی شود.

وی ادامه داد: شهر قم بالغ‌بر 12 هزار هکتار مساحت دارد که از این بین نزدیک به 4 هزار هکتار از بافت شهر صنعتی بوده که هیچ تناسبی با بافت‌های  شهری ندارد، از بین بیش از 60 صنف موجود در شهر قم باید 25 صنف از حریم شهری خارج‌شده و به شهرک‌های صنعتی تخصصی منتقل شود.

معاون فنی محیط‌زیست قم با انتقاد از جانمایی غیرمنطقی صنعت در حریم شهر قم تأکید کرد: بیش از 50 درصد از صنایع موجود در استان قم در حریم شهری جانمایی شده و بالغ‌بر 90 درصد از آن‌ها نیز در شعاع 30 کیلومتری مستقرشده است که وضعیت بغرنجی را در زمینهٔ محیط‌زیست ایجاد کرده است.

شفیعی بیان کرد: مسائل زیست‌محیطی یک مسئله ریشه‌ای و پایه‌ای بوده که تمام فعالیت‌های شهری وزندگی اجتماعی بر روی آن تأثیر می‌گذارد برای اینکه وضعیت محیط‌زیست از وضعیت کنونی خود بحرانی‌تر نشود باید تمام مؤلفه‌های صنعتی شدن شهر بر محور آن جانمایی و سنجیده شود.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت اجرایی استان باید در زمینهٔ پسماندهای صنعتی، مدیریت و نظارت داشته باشد، هر دستگاهی باید در محدوده فعالیت‌های خود مباحث زیست‌محیطی را پیگیری و دنبال کند.

معاون فنی محیط‌زیست قم با اشاره به سه عنصر مهم در آلایندگی شهر قم عنوان کرد: حجم بسیار بالایی موتورسیکلت و خودروهای در حال تردد در استان، وجود صنایع صنعتی در حریم شهر قم  و استقرار نیروگاه سیکل ترکیبی در محدوده شهر  قم با ضریب مصرف نقره‌ای سهم بسیار ویژه‌ای در آلایندگی‌های شهر قم دارند.

شفیعی با ابراز تأسف از عدم مهندسی شهری در ساختار و کالبد شهری قم تصریح کرد: مهندسی شهری و ساختار شهری اثر مستقیم  بر روی آلودگی هوا دارد و این همان مسئله مهمی بوده که اثری از آن در شهر قم مشاهده نمی‌شود، عمودی سازی شهر سبب می‌شود تا هوا در داخل خیابان‌ها و ساختمان‌های غیرهم سوء گرفتار شده و دمای هوا دائماً گرم‌تر شود.

وی با اشاره به الزام قانونی دولت در خارج‌سازی اصناف مزاحم شهری از محدوده حریم شهر ابراز کرد: دولت استان‌های کشور را ملزم به خروج اصناف مزاحم از داخل شهر کرده که دبیری این کار نیز به شهرداری واگذارشده است.

معاون فنی محیط‌زیست قم تأکید کرد: اگر نیاز کشور به سرب مسئله واقعی باشد باید شمش سرب از کشورهای دیگر وارد شود اما در حال حاضر صرفاً باتری‌های بازیافتی وارد می‌شود که به دلیل قیمت ارزان آن‌ها نشان می‌دهد دست‌های پشت پرده‌ای در هدایت این صنایع به استان قم وجود دارد، مبحث آلایندگی بازیافت سرب بسیار جدی و خطرناکی است.

شفیعی ادامه داد: سال 96،  1800 مورد پایش از واحدهای صنعتی قم صورت گرفته و در روزهای گذشته نیز 20 مورد پایش و بازدید از شهرک‌ها و واحدهای صنعتی استان اتفاق افتاده است، باید تصمیم‌گیری‌های محلی در استقرار و جانمایی واحدهای صنعتی در استان قم صورت گیرد.

انتهای پیام/

R7854/P1361/S6,62/CT13

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۳۸۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • سانفرانسیسکو؛ پیشرو در بازیافت آب
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • پساب شهری جایگزین آب مصرفی صنایع کرمانشاه شد
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • لزوم یادآوری اهمیت صنعت بازیافت از طریق آموزش/ سوخت‌ مازوت برای کره زمین سمّ است
  • پساب شهری در کرمانشاه جایگزین آب مصرفی صنایع شد