Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، محسن داودی رئیس اداره نظارت بر امور رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تدوین شیوه‌نامه و راهنمای بالینی برای تجویز منطقی امور تصویربرداری پزشکی در استان فارس، گفت: برای نخستین بار در کشور همه اقدامات نظارت بر مراکز تصویربرداری پزشکی مانند رادیوتراپی، رادیولوژی و پزشکی هسته‌ای در فارس ارزیابی می‌شود و پزشکان ملزم به رعایت درخواست‌ها در چارچوب راهنمای بالینی شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با بیان اینکه این نظارت‌ها به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه صورت می‌پذیرد، افزود: با توجه به اینکه هم اینک ۲۱۴ مرکز تصویربرداری تحت نظارت دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعال هستند، پیش‌بینی می‌شود به طور متوسط در طول سال، تمام این مراکز با حضور بازرسان، مورد بررسی قرار گیرد.
 
مشاور عالی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز هدف از تبیین راهنمای بالینی در استان فارس را بررسی میزان تجویز تصویربرداری‌های غیرمنطقی و اهمیت دادن به سلامت بیماران برشمرد و ادامه داد: در این اقدام علاوه بر پایش میزان تجویز تصویربرداری‌های پزشکی، درخواست سی‌تی اسکن پزشکان نیز بررسی و به پزشکانی که به شکل غیرمنطقی اعمال تصویربرداری تجویز کرده اند، تذکرات لازم داده می‌شود.
انجام سالانه بیش از یک میلیون ۳۹۰ هزار مورد تصویربرداری پزشکی در فارس/ تاکید بر پرهیز از چانه‌زنی برای تصویربرداری‌های پزشکی غیرضروری
 
وی در ادامه به آمار‌های موجود در این زمینه اشاره کرد که نشان می‌دهد در طول سال به طور میانگین، بیش از یک میلیون ۳۹۰ هزار نفر از مردم فارس با مراجعه به این مراکز تحت اشعه پزشکی قرار می‌گیرند و گفت: استفاده بی‌رویه از خدمات یاد شده بی‌خطر نبوده و ممکن است در طولانی مدت فرد با مشکلاتی مواجه شود و البته اغلب، انجام بیشتر این اقدامات پزشکی بر اثر چانه‌زنی بیماران صورت می‌گیرد.
 
داودی اضافه کرد: پزشک متخصص، سی‌تی اسکن و یا موارد مشابه را بر اساس نیاز در امر تشخیص، تجویز می‌کند و در صورت لزوم، روش‌های تشخیصی جایگزین پیشنهاد می‌شود تا بیمار از عوارض احتمالی در امان باشد.
رادیوگرافی ها، سی‌تی اسکن مغز و ام. آر. آی ستون فقرات؛ در صدر آمار تصویربرداری‌های پزشکی در فارس
 
رئیس اداره نظارت بر امور رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیشترین درخواست تصویربرداری پزشکی در فارس را به ترتیب مربوط به رادیوگرافی ها، سی‌تی اسکن مغز و ام. آر. آی ستون فقرات، اعلام کرد و گفت: در حال حاضر این آمار به گونه‌ای گزارش می‌شود که نگران‌کننده است؛ این در حالی است که برخی بیماران همچنان بر انجام چکاپ و تصویربرداری‌های غیرضروری اصرار دارند.
 
مشاور عالی معاون درمان دانشگاه، مضرات اشعه ایکس را یکی از عمده دلایل اصلی تدوین راهنمای بالینی دانست و افزود: با توجه به عوارض احتمالی تشعشات ناشی از سی‌تی اسکن و این مساله که بیشترین آمار درخواست‌های غیرمنطقی خدمات تصویربرداری پزشکی در فارس، مربوط به سی‌تی اسکن مغز است، گایدلاین و شیوه‌نامه تجویز آن به مراکز درمانی استان برای کنترل این شرایط، ابلاغ شده است.
 
وی همچنین با اشاره به تشکیل کمیته حفاظت در برابر اشعه، ویژه بیماران و دیگر افراد جامعه، یادآور شد: در همین خصوص دستگاه‌های کنترل کیفی تصویربرداری پزشکی خریداری شده تا به کمک آن بتوانیم میزان پرتودهی غیرضروروی به بیماران و یا دیگر افراد در معرض اشعه را کنترل کنیم.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: فارس تصویربرداری های پزشکی ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۳۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین: دکتر میثم معزی در این خصوص افزود: در کمتر از پنج روز موفق به انجام ۱۰ عمل پیوند شدیم که به جرأت یک جهش بی سابقه بوده و از همه عزیزان تشکر می کنیم چرا که قطعا این حرکت و همبستگی در ادامه منجر به نجات بسیاری از بیماران خواهد شد.

وی ادامه داد: طی این هفته ده عمل پیوند اعضا داشتیم که ۴ مورد آن به پیوند کبد و ۶ مورد آن به پیوند کلیه اختصاص یافت.

دکتر معزی در خاتمه اظهار داشت: تشکر ویژه و صمیمانه دارم از رضایت خانواده های بیماران اهدا کننده و کلیه اعضای گروه پیوند، اعم از گروه های جراحی پیوند ، جراحی عروق، ارولوژی ، بیهوشی و کلیه پرستاران و کادر پشتیبانی، که با اقدامات لازم و فوری زمینه ساز این حرکت شایسته شدند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899579

دیگر خبرها

  • (ویدئو) ثبت رقص و حرکات پروتئین-لیپید برای اولین بار
  • بهره برداری از دومین دستگاه رادیولوژی بیمارستان خاتم الانبیا (ص) زاهدان
  • برپایی نمایشگاه آثار هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) در لارستان + تصاویر
  • نجات جان ۱۰ بیمار در کمتر از یک هفته با تلاش تیم پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی اهواز
  • تخریب پروژه گازرسانی بر اثر بارش باران در روستای دوسیران + فیلم
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/ سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان
  • بنگاه‌های املاک همدان زیر ذره‌بین نظارت کارگروه تنظیم و کنترل بازار مسکن
  • خوشحالی هشتیجانی‌ها از بارش باران بهاری + فیلم
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت