Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@14:15:25 GMT

چه کنیم خواب و رویایمان یادمان بماند؟

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۴۵۵۴۱

همانطور که اشاره کردم، که چرا رویاهایمان را فراموش میکنیم، به آسانی، خواندن درباره‌ی رویا‌ها شاید به کمک کردن برای یادآوری آن‌ها کافی باشد بااین حال، اگر شما تکنیک‌های خاصی میخواهید


۱-شروع به رویاپردازی کن:

شماباید بخواهید که به یاد بیاورید اگر به خاطر نیاورید شما میتوانید به آسانی بااظهار داشتن به اینکه میخواهید آن رویا را به یاد آورید شروع کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۲. رویا‌ها را به زندگی خود دعوت کنید:

از لحاظ تاریخی، فرهنگ‌ها در سراسر جهان برای رسیدن به رویا‌های معنادار آداب و رسوم خاصی دارند (آیین‌های شایسته‌ای را به کار گرفته اند). روش دقیق مراسم مهم نیست بااین حال عمل برگزاری یک مراسم و یا تمرکز بر روی روند خواب به بهبود یادآوری رویا کمک میکند.

در اینجا، چند ایده ساده وجود دارد:

تصورکنید، رویاهایتان را باموفقیت به یاد آورده اید.

تصور کنید که صبح است و شما رویای خود را در یک مجله ثبت میکنید.

خودکار و مجله‌ی خود را کنار تختتان نگه دارید.

قبل از خواب در مجله خود بنویسید"من صبح رویای خود را را به یاد خواهم داشت"

برای به یاد آوردن رویاهایتان یک تصمیم آگاهانه بگیرید.

۳. رویا‌ها را جدی بگیرید:

تا زمانی که آن را انجام نداده اید به انجام دادن آن وانمود کنید؛ اگر شما فکر میکنید که رویاهایتان احمقانه هستند، و یا فکر میکنید که نورون‌هایی هستند که به صورت تصادفی و شانسی در مغز شما شلیک میشوند، خوب است که به اندازه کافی به خاطر نیاورید. رویاهایتان را برای مدتی کناربگذارید و به آن‌ها فرصت قضاوت بدهید.

۴. اولین فکر یا احساسات خود را هنگامی که از خواب بیدار میشوید ثبت کنید:

به محض اینکه بیدار شدید هرچیزی که به ذهنتان میاید را بنویسید اگر یک رویا را به یاد داشتید، آن را ثبت کنید برای مثال:من احساس شادی میکنم. اگر احساس مبهمی دارید بنویسید:من احساس مبهمی از چیزی دارم اگر میتوانید شرح دهید.



۵. یک تصویر ساده با طرح‌های چوبی بکشید:

هرروز این کار را انجام دهید تا به یاد داشته باشیدشان. وقتی در شب از دیدن یک رویا بیدار شدید آن را ثبت کنید و یا یک موضوع برایش درست کنید و آن را چندین بار تکرار کنید.

۶. اگر شما یک رویا داشته اید، اما فراموش کرده اید، به موقعیت اصلی آن رویا بازگردید.

اگر رویا‌های خود را بلافاصله پس از بیدار شدن فراموش میکنید، ممکن است به محض اینکه همان شب یا شب بعد به تخت میروید آن را به یاد بیاورید؛ همچنین بلافاصله پس از بیدار شدن به موقعیتی که در آن خوابیدید بر میگردید این نیز میتواند به بهبود یادآوری رویا کمک کند. بهتر است هنگامی که از خواب بیدار میشوید، حرکت نکنید و متوجه شوید که خوابیدید، زیرا با حرکت کردن ممکن است شما همه چیز را فراموش کنید.

۷. احساس فراموش کردن یک رویا را بخاطر داشته باشید:

جزئیات را به یاد آورید بسیاری از مردم در اواسط شب از خواب بیدار میشوند و رویا‌های خود را فقط برای به خواب رفتن به یاد می‌آورند. بعد از بیدار شدن برای بار دوم شما ممکن است احساس مبهم از یادآوری یک رویا را داشته باشید اگر این اتفاق بیافتد اجازه دهید که جزئیات مورد نیاز را بیاد آورید. احساس آرامش را در بدن خود ایجاد کنید. اجازه دهید که رویا‌های مبهم در بدن شما حرکت و جنبش ایجاد کند صرفا بر روی احساس تمرکز کنید نه بر روی تصوراتتان این روند به تصورات و وقایع کمک میکند که به حافظه آگاه و هوشیار بازگردند.

۸-ویتامین B. مصرف کنید که ویتامین به یاد آوردن رویاهاست.

ویتامین B. ۶ به، یادآوری رویا‌ها کمک میکند و به طور بالقوه رویا‌های آرام را فعال میکند. مطالعه جدیدی از محققان دانشگاه آدلاید نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های ویتامین B. ۶ قبل از خواب ممکن است به فرد کمک کند، که در روز‌های آینده رویاهایش را بهتر بیاد آورد. امید است که در آینده ویتامین خاصی تولید شود که بتواند به روند رویا‌های شفاف کمک کند.



منبع:نمناک

منبع: پارسینه

کلیدواژه: پارسینه سلامتی خواب اختلال در خواب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۵۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟

دانشمندان یک قدم به درک اینکه چرا بعضی چیز‌ها را به خاطر می‌سپاریم و برخی دیگر را فراموش می‌کنیم، نزدیک‌تر شده اند.

به گزارش روزیاتو، محققان دانشگاه رایس ِ آمریکا دست به پژوهشی زدند که نشان داد ما برخی جنبه‌های یک تجربه همچون شرایط کلی را به جای جزئیات کوچک‌تر به خاطر می‌سپاریم.

به همین دلیل است که احتمال فراموش کردن تجربه‌های جزئی‌تر و پیش پا افتاده تری مانند قفل کردن یا نکردن در ِ خانه، بیشتر است.

برای درک بهتر نحوه‌ی عملکرد حافظه‌ی انسان، محققان دانشگاه رایس تصاویری را به شرکت کنندگان پژوهش خود نشان دادند.

در این آزمایش حافظه، برخی از تصاویری که برای شرکت کنندگان به نمایش درمی آمدند، تکراری و برخی دیگر جدید بودند.

برخی تصاویر شباهت زیادی به یکدیگر داشتند، اما در برخی دیگر تشخیص تفاوت‌های آن‌ها از یکدیگر دشوارتر بود. هدف از نمایش تصاویر مشابه، مختل کردن حافظه با شبیه سازی تجربیات پیش پا افتاده‌ای بود که روزانه داریم، مانند قفل کردن در ِ خانه.

محققان پی بردند که به یاد ماندنی‌ترین تصاویر که احتمال به خاطر سپردن آن‌ها توسط شرکت کنندگان بیشتر بود، تصاویری رنگارنگ با حضور افرادی در عکس بودند. به عبارت دیگر، تصاویری که شلوغ و بی نظم نبودند، فراموش نشدنی‌تر بودند.

گرچه شرکت کنندگان به یادماندنی‌ترین تصاویر را به درستی به یاد آورده بودند، اما اثر آن بعد از ۲۴ ساعت از میان رفت. این به ویژه درمورد به یاد آوردن تجربیات مثبت صدق می‌کرد، امری که نشان داد این دست تجربیات در ابتدا به یاد می‌مانند، اما بیشتر مستعد فراموش شدن هستند.

گرچه معمولاً تصور این است که احساسات می‌توانند فرآیند پردازش حافظه را بهبود بخشند، اما انسان‌ها اغلب جنبه‌ی اصلی یک تجربه یا به عبارتی دیگر «مخلص کلام» را به یاد می‌آورند، نه جزئیات اضافی را. به گفته‌ی محققان، گذشت زمان اغلب این موضوع را تشدید می‌کند.

برای مثال، اگر سعی کنیم که به خاطر آوریم در سال گذشته چه کار‌هایی انجام دادیم، احتمالاً کار‌های زیاد و مختلفی را به خاطر می‌آوریم. با این حال، احتمالاً تنها برخی از این خاطرات را با جزئیات زیاد به خاطر می‌آوریم. ممکن است به یاد بیاوریم که به سفر رفته بودیم، اما احتمالاً یادمان نمی‌آید که در هر روز ِ سفر چه فعالیت‌هایی انجام داده بودیم.

نتایج این پژوهش نشان داد محتوای احساسی، مدت زمان گذشته یک تجربه و ویژگی‌های ادراکی حافظه، همگی در به خاطر آوردن یا نیاوردن جزئیات یک اتفاق تأثیرگذارند.

به گفته‌ی محققان دانشگاه رایس، این پژوهش نشان داد که تجربیاتی که برای یک شخص فراموش نشدنی هستند، مثل جشن تولد، مرگ عزیزان و غیره، به احتمال زیاد برای یک شخص دیگر هم فراموش نشدنی هستند. این‌ها اغلب تجربیات مثبت یا منفی هستند.

این محقان می‌گویند ما اغلب تصور می‌کنیم که خاطرات احساسی بهتر به خاطر سپرده می‌شوند، اما در حقیقت این ویژگی‌های اصلی یک خاطره است که به خاطر سپرده می‌شود، اما جزئیات آن ممکن است فراموش شوند.

یکی از دلایل اینکه ما نمی‌توانیم همه‌ی تجربیات مان را به خاطر آوریم این است که مغز ما ظرفیت محدودی دارد.

به گفته‌ی محققان، مغز ما احتمالاً نمی‌تواند هر چه که تجربه می‌کنیم را به خاطر بسپارد و به همین دلیل مجبور هستیم اندکی از اطلاعاتی که مهم نیستند را به شکل انتخابی فراموش کنیم.

دیگر خبرها

  • فرانچسکو توتی: امیدوارم ده روسی برای مدت طولانی در رم بماند
  • مشارکت شهرداری در احداث یادمان شهدای جاویدالاثر تکاب
  • درخواست عجیب اولتراهای یووه: آلگری بماند!
  • حاجی محمره از یادمان های راهیان نور بازید کرد
  • شهرداری‌ها متصدی حفظ و نگهداری گلزار شهدا هستند
  • ببینید | وستهم ۲-۲ لیورپول؛ پایان یک رویا
  • وستهم 2-2 لیورپول: پایان قطعی یک رویا!
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟
  • چرا هیچ وقت یادمان نمی‌ماند درِ خانه را قفل کرده ایم یا نه؟