Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: سید هاشم خضری سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران گفت: یکی از معضل‌های بسیار اساسی و مهمی که در جامعه امروز به آن مبتلا هستیم آمار طلاق است که بی شک یکی از مهم ترین علل آن فاصله خانواده ها از قرآن است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان تهران؛ همایش آموزشی توجیهی ثبت نام در سامانه جامع آمار و اطلاعات کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تهران با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر ارزانی دبیرستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، سیدهاشم خضری سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران و همچنین جمعی از امامان جماعات مساجد تهران عصر دیروز 7 خرداد در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین گزارش؛ سید هاشم خضری با سخنرانی در این همایش ضمن اشاره به اهمیت برگزاری این همایش جهت آگاه سازی از سیاست‌ها و برنامه ‌های پیش‌رو ستاد عالی کانون‌های. مساجد گفت: هدف اصلی این همایش آشنایی با نحوه ثبت نام کانون‌ها در سامانه سجا و همچنین برنامه ‌های همچون مروری بر فعالیت‌‎های قرآنی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تهران می‌باشد.

سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران بیان داشت: با تاکید بر اهمیت ثبت کانون‌ها در سامانه سجا از سوی ستاد عالی، گفتنی است که تمامی  مساعدت‌ها و حمایت‌ها مالی و غیر مالی ستاد عالی به کانون‌ها فرهنگی هنری تنها به کانون‌های ثبت شده و بر اساس میزان فعالیت‌های کانون در این سامانه خواهد بود، لذا این موضوع نیز قابل ذکر است که سرانه کانون‌ها نیز بسته به افزایش ثبت نام تعداد اعضا افزایش یافته و این مهم در بالا رفتن سرانه کانون تاثیر مستقیم خواهد داشت.

وی در ادامه با گریزی به برنامه های آینده کانون‌های استان تهران تصریح کرد: با توجه به مناسبت ماه مبارک رمضان و لزوم افزایش فعالیت‌های قرآنی، دبیرخانه استان تهران توزیع تعدادی قرآن را در بین کانون‌های ثبت شده را داشته است، در همین راستا دیگر کانون‌های ثبت شده که مایل به دریافت قرآن هستند می توانند برای دریافت اقدام نمایند. در کنار توزیع قرآن، ارسال کتب تفسیر همراه دوجلدی را برای استفاده امامان جماعات مساجد در نظر داریم که برگرفته از 15 تفسیر معتبر از جمله تفسیر المیزان است.

خضری همچنین با اشاره به برپایی طرح تلاوت نور خاطر نشان کرد: طرح تلاوت نور از طرح های با سابقه و اصلی ستاد عالی است که می‌بایست همچون گذشته مورد توجه قرار گیرد. در کنار این طرح نیز  برگزاری جلسات تفسیر کوتاه جز 5 نیز جزو برنامه‌های کانون‌های فرهنگی هنری در ماه رمضان خواهد بود.

وی دادمه داد: از دیگر برنامه های مهم قرآنی چه در ماه رمضان و چه در دیگر مناسبت‌ها می توان به برنامه حفظ جزء سی که توسط شورای توسعه فرهنگی قرآنی کشور با عنوان نهضت حفظ قران کریم مطرح می‌شود اشاره کرد که در بسیاری از کانون‌ها در حالا اجرا است. در کنار این برنامه‌ها نیز می‌توان به تکریم خادمان مسجدی و قرآنی، برپایی برنامه جزء خوانی قرآن که از دیرباز به صورت سنتی در حال اجرا است و همچنین به اجرای طرح سفره کریمانه افطار در مسجد و کانون‌ها اشاره کرد.

خضری با تاکید بر برگزاری نشست‌ها و گفتمان‌هایی با موضوع قرآن و خانواده در کانون‌ها گفت: برگزاری نشست‌های تخصصی در با موضوع قرآن و خانواده و استفاده از سخنرانان و استادید زبده در این زمینه بسیار حائز اهمیت است زیرا یکی از معضل‌های بسیار اساسی و مهمی که در جامعه امروز به آن مبتلا هستیم آمار طلاق است که بی شک یکی از مهم ترین علل آن فاصله خانواده ها از قرآن است. لذا توصیه دبیرخانه مساجد استان تهران این است که کانون‌های فرهنگی هنری این مرضوع را به جد مدنظر قرار داده و به آن توجه ویژه‌ی نمایند.

وی همچنین با اشاره به اجرای برنامه‌های ویژه برای روزه اولی‌ها و تاکید به فعالیت  کانون در این زمینه خواستار توجه مدیران کانونی به موضوع آموزش قرائت صحیح اذکار نماز و همچنین قرائت صحیح قرآن به نوجوانان شد.

گفتنی است در ادامه این همایش آموزش های لازم جهت ثبت کانون ها به مدیران کانون ارائه شد.

پایان پیام/362

منبع: شبستان

کلیدواژه: برجام نمایشگاه قرآن کریم نمایشگاه قرآن مسجد مجلس قرآن کریم ماه رمضان شیراز ناصر ملک مطیعی مصلی تهران ثبت سامانه سجا سامانه سجا کانون های مساجد تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست تخصصی «سیر تحول هنر‌های قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقمندان به هنر‌های قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این پنل تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان)، مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان)، مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) و محبوبه کاظمی دولابی (مدیر مسئول نگارخانه ترانه باران) همراه بود.

* عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده (رییس دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان) در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنر‌ها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنر‌های قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.
او با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

* در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی (استادیار و مدیر گروه هنر‌های سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره) با اشاره به آنکه در دل قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، اذعان داشت: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

* کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه (استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان) نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است. اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقمند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

او با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.
در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

* نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی (مدیر نگارخانه ترانه باران) نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

از این رو آمادگی آنرا داریم که نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی را در کشور‌های دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قائلیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، میتواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.
کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنر‌های سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد، و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم که می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

وی در ادامه با بیان اینکه نگاه میراث فرهنگی به هنر‌های قرآنی بسیار مهم است. چرا که هنر‌های قرآنی را از ابعاد مختلف می‌توان تبیین و تفسیر کرد گفت: از بعد میراث فرهنگی این آثار بسیار دارای اهمیت هستند، چرا که همانطور که از قرن یکم قرآن به اشکال مختلف نوشته شده و امروز به عنوان آثار ارزشمندی از گذشته در اختیار ما قرار گرفته در موزه‌های داخلی و خارجی فخر جهانیان است و میراث ماندگار جهان محسوب می‌شود، علاوه بر، بحث عقیدتی، ما هم امروز بتوانیم زمینه خلق آثار ارزشمندی را فراهم کنیم و کتابت قرآن کریم را مورد توجه قرار دهیم تا این آثار ارزشمند برای آیندگان بماند هم به عنوان یک ثروت ملی و هم به عنوان فرصتی برای عرضه فرهنگ و هنر غنی ایرانی و اسلامی مورد توجه قرار گیرد. فکر می‌کنم این نکته که هر هنرمند با چه نگرش و بینش و ایده‌ای آیات نورانی قرآن مجید را انتخاب کرده و به چه شکلی آراسته و با چه هنر‌هایی تلفیق کرده تا یک اثر هنری خلق کند، هنر‌های قرآنی را از منظر میراث فرهنگی قابل توجه و پر اهمیت می‌کند.

این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ پایان یافت.

نخستین نمایشگاه تخصصی هنر‌های قرآنی روایت باران به همت نگارخانه تخصصی هنر‌های ایرانی ـ اسلامی ترانه باران برگزار شده و تا پایان اردیبهشت ماه در گالری‌های ۱ و ۲ فرهنگسرای نیاوران از ساعت ۱۰ الی ۱۹ و در روز‌های تعطیل از ساعت ۱۴ الی ۱۹ میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • شهرستان‌های لرستان میزبان برنامه‌های شاخص شب میلاد امام رضا (ع)
  • مسجد پایگاه دین وکانون تقویت اندیشه ناب فرهنگ اسلامی
  • ۲۰۰ عنوان برنامه عقیدتی سیاسی در استان تهران برگزار می‌شود
  • معلمان آغازگر بزرگترین تحولات فرهنگی و تربیتی در جامعه هستند
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • بازگشت جوانان به مسجد با میانبر ورزشی یک روحانی
  • هنر‌های قرآنی از منظر میراث فرهنگی حائز اهمیت است
  • استرس یکی از مهمترین عوامل از بین رفتن آرامش در کانون خانواده است
  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند