Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشخبرگزاری برنا از فارس، موزه‌ی نارنجستان قوام شیراز، در یازدهمین آئین انتخاب موزه‌های برتر کشور و از میان 95 موزه، در شاخص بازدید از موزه به عنوان موزه برتر کشور و تنها موزه برگزیده از شهر شیراز انتخاب شد . رئیس موزه نارنجستان قوام دانشگاه شیراز گفت: انتخاب موزه‌های برتر در دوازده شاخص و چهار سطح خصوصی، دولتی کوچک، دولتی متوسط و دولتی بزرگ، انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی‌اکبر عوض‌پور گفت: در سطح موزه‌های دولتی متوسط، موزه نارنجستان در شاخص بازدید از موزه با نظر هیئت داوران (متشکل از 40 پیشکسوت) به عنوان موزه برتر کشور معرفی شد و لوح تقدیر را از معاون سازمان میراث فرهنگی و رئیس ملی موزه‌های ایران دریافت کرد. عوض‌پور خاطرنشان کرد: آمار بازدید گردشگران خارجی 4 برابر و گردشگران داخلی حدود 2 برابر نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و این مهم با اجرای طرح‌های مختلف بازاریابی، ارائه خدمات ویژه به گردشگران، مرمت قسمت‌های مختلف موزه، راه‌اندازی نمایشگاه‌های جدید و همچنین راه‌اندازی غذاخوری سنتی در محل موزه نارنجستان انجام شده است. موزه نارنجستان قوام شیراز به روایت تاریخ خاندان قوام از خانواده های مقتدر دوران قاجاریه به شمار می رود که چندین قرن سردمدارحکومت فارس و نواحی اطراف بودند؛ این خانواده از اولاد حاج ابراهیم خان کلانترشیرازی بوده و بسیاری از اماکن دیدنی شیراز، را آنان ساخته یا تعمیر کرده‌اند. حسینیه قوام، باغ عفیف آباد، باغ دلگشا، باغ کلانتر، باغ بیگلربیگی، خانه زینت الملک و نارنجستان قوام از بناهای تاریخی و آثاری است که به همت این خاندان، در شیراز ایجاد شده و اکنون به‌عنوان بناها و آثاری فاخر برجای مانده‌اند. ساخت نارنجستان قوام درسال 1257 هجری شمسی توسط محمدعلی خان (قوام المک دوم) آغاز شد و به مدت 10 سال به‌طول انجامید و سال 1267 توسط محمدرضا خان (قوام‌الملک سوم) به اتمام رسید. نارنجستان قوام اولین بنایی است که درشیراز سقف آن با پوشش فلزی مثل شیروانی پوشش داده شده است . این بنا در زمینی به مساحت 3 هزار و پانصد متر مربع و با زیربنایی حدود 940 مترمربع ساخته شده است . نارنجستان قوام به عنوان بیرونی و دارالحکومه و خانه زینت الملک به عنوان اندرونی و منزل شخصی کاخ قوام مورد استفاده قرار می گرفته است . این مجموعه در ابتدا شامل : کاخ ، باغ ، حمام ، زنجیرخانه ، اصطبل و مکتب خانه بوده که زنجیرخانه و اصطبل در جریان حوادث تاریخی و گذر زمان از بین رفته و بقیه سالم و پابرجاست . انواع هنرهای سنتی ایران مانند نقاشی، گچبری، آجرکاری سنتی ، مقرنس کاری ، کاشیکاری، معرق کاری روی چوب ، حجاری و آیینه کاری در نارنجستان قوام ، چشم هر بیننده ای را مسحور خود می کند . نارنجستان قوام در سال 1345 هجری شمسی به دانشگاه شیراز واگذار شد. مرمت این بنای ارزشمند تاریخی که از سال 46 آغاز شده است، هنوز در بخش‌هایی ادامه دارد؛ این مرمت ها زیرنظر دفتر فنی حفاظت آثار باستانی سابق و بیشتر در قسمت زیر زمین ، دیوارهای حیاط و کف تالارها انجام گرفته است که تا کنون نیز سالانه ادامه دارد . پس از اتمام تعمیرات نارنجستان در اختیار موسسه آسیایی قرارگرفت . شعبه اصلی این موسسه به سرپرستی پروفسور آرتور آپهام پوپ در آمریکا قرار داشت که به دلیل ذوق وعلاقه او به فرهنگ و هنر ایران درسال 1342 هجری شمسی به شیراز منتقل شد . با درگذشت پروفسوردر سال 1348 هجری شمسی اشیاء هنری اهدایی وی به نارنجستان قوام انتقال یافت و از آن زمان تا کنون در موزه نارنجستان قوام نگهداری می شود . موزه نارنجستان قوام در خیابان لطفعلی خان زند، قرار دارد و همه ساله شاهد حضور گردشگران متعدد خارجی و داخلی است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایران شاخص فرهنگ و هنر موزه نقاشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است

ایسنا/فارس معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، همگان را به مطالعه سرگذشت شهید آوینی فراخواند و تغییر جریان فکری را آموزنده و تحسین برانگیز توصیف کرد.

آیین پایانی و معرفی برگزیدگان دومین جشنواره سراسری شهید آوینی امروز، ۱۳ اردیبهشت‌ ماه در تالار فجر پردیس ارم دانشگاه شیراز برگزار شد.

در این مراسم معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور ابتدا به تاکید بر خدمت‌رسانی ویژه به دانشجویان شاهد و ایثارگر پرداخت و گفت: از همان قدم اول تلاش کردیم به عنوان خادم دانشجویان، اقدامات متعددی را در بستر ایثار و شهادت انجام داده‌ و مبلغ خوبی برای ترویج این فرهنگ باشیم.

هاشم داداش‌پور افزود: قرار است مجموعه اقداماتی که در این راستا انجام می‌دهیم به تحکیم و سازماندهی بیشتر منجر شود و بتوانیم میراث‌دار خوبی برای یادگارهای به‌جا مانده از شهدا و ایثارگران کشورمان باشیم.

وی از توسعه طرح مهارت‌زایی و توانمندسازی اقتصادی دانشجویان خبر داد و گفت: در همین راستا تابستان امسال در دانشگاه تبریز برنامه‌ای برای توانمندسازی دانشجویان برگزار خواهد شد.

داداش‌پور در ادامه به توصیف مراحل رشد و تعالی شهید آوینی پرداخت و گفت: لازم است همه ما مطالعه‌ای در زندگی این شهید بزرگوار داشته باشیم. کسی که می‌گوید: «من از راه طی شده با شما حرف می‌زنم.» کسی که به گفته خودش، زمانی کتاب هربرت مارکوزه را در دست می‌گرفته و ادعای روشنفکری داشته است اما از سال ۵۶ جریان فکری خود را تغییر می‌دهد و با ورود به جریان دینی و فاصله گرفتن از «ایسم‌ها» به بزرگترین راوی دفاع مقدس تبدیل می‌شود. سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است.

معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشور در پایان گفت: باید بتوانیم فرهنگ ایثار و شهادت را از مرزهای جمهوری اسلامی فراتر ببریم و از این طریق خدمتی به انقلاب و اسلام کنیم. هر یک در این فضا قرار بگیریم، عاقبت به خیر خواهیم شد.

رئیس دانشگاه شیراز نیز ابتدا به دو اتفاق بزرگ در خاک فلسطین اشغالی اشاره کرد و گفت: باید رخ دادن عملیات‌های طوفان الاقصی و وعده صادق را تبریک بگوییم. اتفاقاتی که بروز خشم فروخورده طولاتی مدتی بود که از طرف انسان‌های آزاده و حقیقت‌جوی دنیا بر علیه رژیمی فاسد انجام گرفت.

محمد موذنی افزود: برای اینکه جوامع انسانی زندگی مطلوب داشته باشند، حتما باید گروهی از انسان‌ها تلاش و فداکاری کنند. یعنی عده‌ای از انسان‌ها تلاش می‌کنند تا عده دیگری زندگی بهتری داشته باشند و منتهای این تلاش، ایثار است. ایثاری که گاهی اوقات به تقدیم کردن جان و رسیدن به شهادت می‌انجامید و این اوج کمال انسان است.

وی در ادامه به معرفی اجمالی دانشگاه شیراز پرداخت و گفت: این دانشگاه با ۶۰۰ رشته و گرایش تحصیلی، ۱۷ هزار دانشجو و ۷۰۰ عضو هیئت علمی، ۱۶ دانشکده و ۲۵۰ آزمایشگاه تخصصی، یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است که طبق آخرین رتبه‌بندی در سال ۲۰۲۳ به‌عنوان رتبه اول دانشگاه‌های کشور انتخاب شده است.

موذنی با تاکید بر اینکه ظرفیت کار بیشتری در این دانشگاه وجود دارد، گفت: با آن رویکردی که نظام جمهوری اسلامی نسبت به عرصه علم و دانش دارد و نگاه متعالی مقام معظم رهبری به این جریان، امیدواریم این درخشش و پیشتازی در همه دانشگاه‌های کشور ادامه پیدا کند.

رئیس دانشگاه شیراز از افزایش ۸ برابری آثار حاضر در دومین دوره جشنواره شهید آوینی نسبت به دوره اول خبر داد و گفت: ۳ هزار اثر فرهنگی هنری از دانشگاه‌های مختلف کشور به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که بیانگر وجود یک ظرفیت بسیار عالی و متراکم در عرصه فرهنگ و هنر است و باید از این بستر برای رشد و تعالی و معرفی فرهنگ اسلامی در سطح جهان استفاده کنیم.

به گزارش ایسنا، در انتهای این مراسم از برگزیدگان دومین دوره جشنواره فرهنگی هنری شهید آوینی تجلیل شد.

ضمن اینکه در این مراسم پرچم جشنواره به شهر رشت به عنوان برگزار کننده سومین دوره این جشنواره اهدا شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سیر تحول شهید آوینی آموزنده و تحسین برانگیز است
  • نحوه استفاده از جایزه شیخ مفید برای استادان شاگردپرور
  • انتخاب شورای شهر محمدیه به‌عنوان شورای برتر استان قزوین
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • افزایش ۱۰۴ درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲
  • روز صعود از لیگ یک به لیگ برتر: 16 خرداد
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • انتخاب حسنی پور به عنوان یکی از مربیان برتر ورزش هنگ کنگ