Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-05@19:48:14 GMT

90 سال پیش در چنین روزی جام جهانی راه اندازی شد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۴۷۷۵۲

90 سال پیش در چنین روزی جام جهانی راه اندازی شد

به گزارش پارس نیوز، 

شبکه تلویزیونی راشا تودی روز سه شنبه نوشت: 28 ماه مه 1928، درست در چنین روزی کنگره فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) هفدهمین اجلاس سالانه خود را در آمستردام هلند برگزار کرد؛ جایی که اعضای این کنگره به اجماع تصمیم گرفتند تا تورنمنت بین المللی مخصوص خود را که بعدها با نام جام جهانی شناخته شد، راه اندازی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تا پیش از این، فیفا مسوولیت برگزاری المپیک را برعهده داشت، در واقع موفقیت این نهاد در برگزاری این تورنمنت که از سال 1920 آغاز شده بود، «ژول ریمه» رییس وقت فیفا را بر آن داشت تا مقدمات برگزاری تورنمنتی تک ورزشی (فوتبال) را فراهم آورد.
دو سال بعد یعنی در سال 1930، نخستین دوره جام جهانی در اروگوئه برگزار شد؛ کشوری که در آن زمان قطب برتر فوتبال جهان محسوب می شد. تیم فوتبال اروگوئه که پیش از این دوبار مدال طلای بازی های المپیک را به دست آورده بود، صدمین سال استقلال خود از برزیل را با حضور در نخستین دوره جام جهانی جشن گرفت.
در این دوره در مجموع 13 تیم شامل تنها چهار تیم از منطقه اروپا (بلژیک، فرانسه، رومانی و یوگسلاوی)، هفت تیم از آمریکای جنوبی و دو تیم از آمریکای شمالی حضور داشتند.
اروگوئه به عنوان برترین تیم جهان، با پیروزی 4- 2 مقابل آرژانتین در نخستین فینال جام جهانی، جام را از ژول ریمه دریافت کرد.
چندین دهه پس از برگزاری نخستین جام جهانی، قالب این تورنمنت به 24 تیم و بعد از آن به 32 تیم تغییر یافت؛ بطوری که تیم های آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی هم شانس حضور در این رویداد بزرگ را داشته باشند.
البته در دوران جنگ جهانی دوم ، این تورنمنت به مدت دو دوره برگزار نشد و پس از 12 سال به میزبانی برزیل برگزار شد.
ایده گسترش جام جهانی همچنان ادامه دارد و براساس تصمیم فیفا قرار است جام جهانی 2026با حضور 48 تیم برگزار شود.
برزیل با پنج عنوان قهرمانی پرافتخار تیم در تاریخ جام جهانی است. آلمان و ایتالیا هر کدام با چهار عنوان در رده های بعدی قرار دارند. آرژانتین و اروگوئه هم هر کدام دو بار به مقام قهرمانی دست یافته اند. فرانسه، انگلیس و اسپانیا هم هر کدام یک بار جام را تصاحب کرده اند.
در جام جهانی 2018 روسیه که از 24 خرداد ماه به مدت یک ماه به میزبانی روسیه برگزار می شود، برای نخستین بار از فناوری کمک داور ویدیویی (VAR) استفاده خواهد شد؛ فناوری که بیست و یکمین دوره این رقابت ها را به مدرن ترین دوره تاریخ این تورنمنت بزرگ تبدیل کرده است.
ورزشی**3991**1584

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: فدراسیون بین المللی فوتبال هلند جام جهانی فیفا المپیک جهان فوتبال بازی های المپیک استقلال برزیل رومانی آرژانتین جنگ جهانی دوم عنوان قهرمانی آلمان ایتالیا انگلیس اسپانیا روسیه فناوری رقابت المپیک فیفا پارس جام جهانی پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!

در خیابان وحدت اسلامی لابه‌لای ساختمان‌های قدیمی و آجری که این روز‌ها بسیاری از آن‌ها لباس فرسودگی بر تن کردند و حتی بعضی از آن‌ها متروکه هم شده‌اند، تقاطع چهارراه مولوی یک ساختمان با نمای آجربهمنی رنگ و رو رفته قرار دارد که سردر آن یک کاشی آبی رنگ با نام «پرستو» حک شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، اینجا یکی نخستین آموزشگاه‌های تعلیم رانندگی شهر تهران است. «سیدعباس حسینی» نویسنده کتاب «این اتولی که من می‌گم» در این باره می‌گوید: «قدیم‌ها برای مردم تکرار واژه و تلفظ کلمه اتومبیل کمی سخت بود. به همین دلیل، اتوموبیل میان مردم به اتول معروف بود. با وضع قوانین راهنمایی و رانندگی برای راندن اتول، ایده راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی در ذهن یک عده از نظمیه‌چی‌های تهران جان گرفت؛ ایده‌ای که سال ۱۳۱۸ بانی راه‌اندازی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو شد.»

به گفته حسینی، قبل از راه‌اندازی آموزشگاه پرستو به مدت خیلی کوتاه اوایل ۱۳۰۰ سال آموزشگاهی توسط چند نفر از کارشناسان امور اتومبیل راه‌اندازی شد. بانیان این آموزشگاه عبارت بودند از محمدتقی‌خان مکانیسین، نخستین مکانیک رسمی کشور که از دولت وقت نشان علمی دریافت کرده بود و کارگاه مکانیکی در خیابان چراغ‌برق داشت، مرحوم علی پرستو، نظمیه چی، منصورخان مستوفی، کارشناس اداره نظمیه تهران، علی‌اکبر رحیمی‌پور به‌عنوان مربی و مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی که سرپرستی این گروه را هم برعهده داشت. این گروه ۵ نفره به‌صورت شراکتی آموزشگاه تعلیم رانندگی را دایر کردند که شغل دوم آن‌ها محسوب می‌شد. این آموزشگاه خیلی زود منحل شد.»

این نویسنده در ادامه اضافه می‌کند: «ایران نخستین کشور خاورمیانه بود که پذیرای خودرو شد و به نحوی آموزشگاه پرستو نخستین مرکز تعلیم رانندگی در خاورمیانه هم محسوب می‌شود. چند سال بعد از تعطیلی نخستین آموزشگاه تعلیم رانندگی، مرحوم علی پرستو از افراد صاحب‌منصب نظمیه، بانی آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو در مکان فعلی‌اش می‌شود. این آموزشگاه رانندگی زمانی دفتر چاپ روزنامه بود. وجود ابزار چاپ در همین آموزشگاه امکان چاپ کتاب را هم فراهم می‌کرد. وقتی هم که دفتر روزنامه شد آموزشگاه تعلیم رانندگی و در کنارش تعمیر خودرو و کتاب‌های آموزش تعمیر خودرو هم داخل همین مجموعه چاپ می‌شد. کتاب‌هایی که حتی برای مدتی نایاب شد.» آموزشگاه تعلیم رانندگی پرستو جایی که بسیاری از چهره‌های شاخص شهر تهران و کشور به‌ویژه پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایمان گواهینامه گرفتند و به قول قدیمی‌ها اتول‌ران شدند.

دیگر خبرها

  • یک افسر روسی، مسئول آموزش رانندگان در تهران قدیم!
  • اعلام زمان برگزاری مراسم قرعه کشی جام جهانی فوتسال
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • برگزاری لیگ قهرمانان بسکتبال آسیا با حضور شهرداری گرگان
  • برگزاری دومین دوره مسابقات چندگانه رزمی علمداران ولایت در لرستان
  • رونمایی از نماد جام جهانی فوتبال ساحلی ۲۰۲۵ سیشل
  • برگزاری نوزدهمین دوره طرح آزمون اعطای مدرک
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • برگزاری نوزدهمین دوره آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم
  • برگزاری دوره تربیت مربی «مخابرات و ارتباطات رادیویی» در استان سمنان