Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم از آمادگی دانشگاهیان برای مواجهه با چالش‌های بزرگ حال و آینده کشور خبر داد و گفت: توانمندی و ظرفیت‌های بزرگی در بین جامعه علمی و دانشگاهی کشور برای حل مشکلات جامعه وجود دارد، بنابراین باید در جامعه رویکرد جدیدی در خصوص استفاده از این توانمندی‌ها برای حل مشکلات و موانع ایجاد شود.

به گزارش ایسنا، دکتر منصور غلامی در مراسم تجدید میثاق دانشگاهیان با بنیانگذار انقلاب اسلامی که صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان صورت گرفت،‌ در سخنانی بر نقش دانشگاهیان در تداوم مسیر انقلاب تاکید کرد و گفت: جامعه دانشگاهیان کشور همانگونه که در طول انقلاب اسلامی و دفاع مقدس همچنین دفاع از حرم و در عرصه‌های علمی توانسته‌اند نقش‌آفرینی و از خودگذشتگی کنند هنوز هم بین امت اسلامی و جامعه انقلابی ایران وظایف خطیری را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه تصریح کرد: همچنان که پیشینیان در لبیک به پیام امام عزیز پای در مسیر ایثار، جان‌فشانی برای پیروزی انقلاب و دفاع از دستاوردهای آن گذاشتند، ما نیز وظیفه داریم به عهد با امام و جانشین به حق ایشان مقام معظم رهبری لحظه‌ای از پای ننشینیم و آنچه که در توان داریم از ظرفیت‌های فردی و جمعی در عرصه‌های علمی و فناوری به کار بگیریم تا وظیفه خود را به طور کامل به انجام رسانده باشیم.

وزیر علوم همچنین تاکید کرد: امروز ما در زمانی قرار گرفتیم که انقلاب اسلامی منجر به استقرار نظام جمهوری اسلامی در ایران است. تحقق آرمان شکل‌گیری نظام بخشی از اهداف و برنامه‌های مجاهدین عرصه‌های انقلاب بوده است. حفظ، پیشبرد، ارتقای نظام و رشد کامل آن در راستای اهداف و آرمان‌های امام راحل همچنان جزء تعهدها و عهدهایی است که همه مردم بخصوص جوانان و دانشگاهیان بر پای آن ایستادند.

دکتر غلامی همچنین یادآور شد: چهل سالگی انقلاب اسلامی، مرحله‌ای پیش روی ما قرار داده که علاوه بر اندوختن تجارب علمی و اجرایی در این دوره با نمادها و ستیزهایی که بدخواهان و دشمنان انقلاب و نظام در سر داشتند نیز ما سال‌های طولانی برخورد و مبارزه کردیم. بنابراین ضرورت دارد که از این دوران به بعد بتوانیم از همه توانمندی‌های خود به نحو احسن برای گذار از شرایط زمانی خاص که ندای انقلاب اسلامی در اقصی نقاط جهان طنین انداخته، استفاده شود.

وی تاکید کرد: وظیفه ما در شرایط کنونی استفاده از ظرفیت‌هایی است که به دست می‌آید، لذا باید برای حفظ روحیه همه انقلابیون و حفظ مسیر حرکت برای بازنگری و یادآوری در آنچه که به عنوان آرمان‌های انقلاب از زبان گویای امام راحل شنیده‌ایم، استفاده کافی و وافی را ببریم.

وزیر علوم خاطرنشان کرد: یاد و خاطره امام عزیز همیشه ایجاد شور و انگیزه و شوق در همه کسانی که ایشان را رودررو و مستقیم دیده و پای سخنان‌شان نشسته‌اند و همچنین همه عاشقان این امام بزرگ ایجاد می‌کند. در واقع این شور و انگیزه یکی از زمینه‌های ایستادگی قدرتمندانه و حرکت در مسیر انقلاب بوده است.

غلامی اظهارکرد: حضرت امام (ره) در صحبت‌های مختلف خود همواره ذکری از ایام‌الله داشته‌اند و مردم را در خصوص ایام‌الله تذکر می‌دادند. در این راستا نیز روزی که ما در ادامه راه انقلاب خود مناسبتی را برای تذکر و یادآوری و همچنین دورهم نشینی و هم‌اندیشی در راستای تقویت و پیشبرد اهداف و آرمان‌های انقلاب داریم، می‌تواند از مصادیق ایام‌الله باشد و این حرکت است که می‌تواند نظام و دستاوردهای انقلاب اسلامی را حفظ و به سمت آرمان‌های بالا پیش ببرد.

دکتر غلامی تاکید کرد: امروز ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند اتحاد در سطح ملی و در سطح جهانی هستیم و این اتحاد باید بین ملت‌های مسلمان نیز شکل بگیرد. خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی ایران توفیقات فراوانی را در این دوره چهل ساله کسب کرده که قطعا اگر این توفیقات نبود، با تمام هجمه و تقابلی که استکبار جهانی نسبت به حرکت و پیشرفت ایران دارند،‌ خیلی زودتر باید دچار خلل و سستی در مجموعه نظام و کشور می‌شدیم.

به گفته وزیر علوم، امروزه همه دوستان و دشمنان منصف اذعان دارند، نظام جمهوری اسلامی یک نظامی پرقدرت، منسجم و تاثیرگذار در عرصه جهانی است و ما خوشبختانه جزو کشورهایی هستیم که دنیا بر روی حرکت و توانمندی آنها حساب باز می‌کند که این حفظ استقلال، توانمندی و اقتدار در درجه اول حاصل رهبری‌های هوشمندانه، عالمانه امام راحل و استمرار آن توسط رهبر معظم انقلاب بوده است.

دکتر غلامی در خصوص نقش دانشگاهیان در شکل‌دهی انقلاب اسلامی و استمرار آن نیز گفت: خوشبختانه جامعه دانشگاهی کشور از همان ایام قبل از انقلاب جزو گروه‌های مهم و تاثیرگذار در حرکت و پیروزی انقلاب و بعد از آن نیز در ساماندهی و تلاش برای استقرار جمهوری اسلامی بوده و در تداوم حرکت مقتدرانه آن حضور داشتند و خوشبختانه دستاوردهای این تلاش در همه بخش‌های کشور ما قابل مشاهده، توصیف و ارائه است. هر چند انتظار از جامعه دانشگاهی بسیار بالاتر است،‌ اما قدردانی و تقدیر از تلاش‌ها و زحمات جامعه علمی کشور نوعی شکرگزاری نعمت است که ثمره این زحمات توسط اساتید، دانشجویان، محققین، فناوران و غیره... در طول چهل سال حاصل شده است.

وی در ادامه تقویت حرکت در مسیر شتاب علمی کشور را از مهم‌ترین وظایف دانشگاهیان برای حفظ و تقویت انقلاب اسلامی عنوان کرد و گفت: کشور ما امروزه هم در سطح‌ بین‌المللی حرفی برای گفتن دارد و هم در سطح ملی دستاوردهای گرانقدر عرضه شده است. این که جایگاه ما در رتبه‌بندی‌های علمی جهان از نظر رشد شتاب علمی در جایگاه 16 قرار دارد، یعنی که با تمام محدودیت‌هایی که اجانب برای حرکت علمی ایجاد کرده بودند، جوانان ما جایگاه ویژه‌ای برای سربلندی نظام اسلامی ایجاد کرده‌اند.

وزیر علوم ادامه داد: در سطح ملی دستاوردهای بسیار مهمی در بخش‌های مختلف فناوری و پژوهشی توسط دانشگاهیان رقم خورده که براساس آن توانستیم در منطقه رتبه اول و گاهی رتبه دوم علمی را کسب نماییم. همچنین آخرین رتبه‌بندی‌های تاکید می‌کند که ایران در بین کشورهای اسلامی، رتبه اول را از نظر رشد و توسعه علمی داشته است.

دکتر غلامی با بیان اینکه حرکت‌های رشد علمی باید شدیدتر و قوی‌تر از وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، خاطرنشان کرد: حفظ شتاب علمی کشور جزء وظایف دانشگاهیان است، اما باید به این رویکرد هم توجه داشته باشیم که جهت‌گیری‌ها به سمت ارتقاء سطح زندگی، حل مسائل و مشکلات پیش رو در جامعه باشد و نگاه ویژه‌ای هم به ماموریت‌های دانشگاه‌ها در حل مسائل کشور شکل بگیرد.

وی در پایان با بیان اینکه مراکز علمی و دانشگاهی دنیا نیز همواره در حل مشکلات جامعه خود پیشگام هستند، افزود: امروزه در دنیا، استفاده از دانش، تبدیل آن به فناوری و تولید، ظرفیت‌ها و امکانات مهمی در جوامع ایجاد می‌کند. بنابراین باید در کشور ما هم رویکرد استفاده از فناوری و دانش برای حل مشکلات تقویت شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام وزير علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه

به گفته معاون وزیر خارجه، «وعده صادق» سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،

باقری: "وعده صادق" سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود

علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی- سیاسی "ماجرا" که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های 1369 (تجاوز صدام به کویت) و 1377 (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و 1380 (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و 1381 (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض "پرهیز از جنگ" و "نهراسیدن از جنگ"، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، "پیروزی بدون جنگ" را محقق کند.

علی باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی  مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

علی باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال 1369 در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و‌ حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال 1403 درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.

علی باقری با اشاره به این که گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: این که در اوایل دهه 1370 ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه 1400 از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است. 

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که "طوفان الاقصی" سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، "وعده صادق" نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر  آمریکا تحمیل کرد.

علی باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیلتاثیر عملیات وعده صادق بر اقتصادکارشناس یمنی: وعده صادق، شکستن مستحکم‌ترین قلعه جهان بودعملیات وعده صادق معادلات صهیونیست را به هم ریخت

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد
  • وجدان مراکز علمی و دانشگاهیان در غرب بیدار شده است
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • روح تمدنی انقلاب اسلامی در مباحث علمی جاری شود
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • مرزبانان کشور برای دفاع ازمرزها و انقلاب دراوج آمادگی قرار دارند
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • اوقاف با افتخار خود را پیشرو در مسیر انقلاب می‌داند/ تولیدات جوانان ایرانی می‌تواند سود فراوانی برای صنعت و کشاورزی داشته باشد
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است