Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@23:15:58 GMT

سوریه و آداب و رسومی که زورش به جنگ می چربد

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۴۹۳۰۹

سوریه و آداب و رسومی که زورش به جنگ می چربد

دمشق- ایرنا- مردم سوریه با وجود بیش از هفت سال بحران و جنگ خانمان سوزی که علیه کشورشان به راه افتاده است، همچنان به بسیاری از آداب و رسوم خود پایبند هستند.

به گزارش ایرنا، هفت سال جنگ ویرانگر و مشکلات ناشی از آن کافی است تا هر جامعه ای بسیاری از رفتارهای خود را تغییر دهد یا به فراموشی بسپارد و در این میان خطر کمرنگ شدن آداب و رسومی که چندان ضروری به شمار نمی آید، بسیار بیشتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بسیاری از رسومات جوامع انسانی در دوره خود از ضروریات زندگی و ملزومات جوامع به شمار می رفت، ولی در دوران مدرن جای خود را به ابزارها داد و فنآوری آن را به نیابت از هزاران و شاید میلیون ها انسان بر عهده گرفت.

**ماه رمضان در سوریه
ماه رمضان در سوریه به نیمه خود نزدیک می شود، در حالی که این کشور بیش از هفت سال است با آتش جنگی جهانی دست و پنجه نرم می کند که هیزم آن توسط بسیاری از کشورهای شرق و غرب و حتی برخی همسایگان آن فراهم شده است.
اما ملت سوریه به ویژه در شهرهایی که در این چند سال تحت حمایت ارتش و نیروهای هم پیمان بودند، کمتر تحت تاثیر حضور مستقیم تروریست ها قرار گرفتند و آداب و رسوم خود را بیشتر حفظ کردند.

** رسم سحری خوانی در شب های ماه مبارک
وقتی از رمضان در سوریه سخن می گوییم باید از شخصیتی یاد کنیم که در شب های این ماه مبارک ظاهر می شود.
وی هنرمندی است که فقط در طول ماه مبارک رمضان ظاهر می شود و به نمایش هنر خود می پردازد.
ابزار کار این هنرمند، یک طبل کوچک، یک عصا و صدایی رسا است که از ادغام همه آن ها هنری در خور تقدیر ارائه می کند.
این هنرمند که به آن ' المسحراتی' یا 'ابوطبله' می گویند همان سحری خوان است که همه آن را می شناسند. کسی که هر سال در ماه رمضان مردم منتظرش بودند تا آن ها را برای خوردن سحری، نماز و عبادت بیدار کند و با وجود وی که تنها ابزار بیدار شدن در سحر بود با خیال راحت سر بر بالین می گذاشتند.
حرفه او مردمی است و بر پایه کلمات و صوت خوش استوار است و ساکنان شهر دمشق مانند دیگر شهرهای سوریه خاطراتی شیرین از وی در یادها دارند.
هرچند که به دلیل ورود ابزارهای الکترونیکی دیگر نیاز چندانی به حضور سحری خوان در کوچه ها این شهر نیست ولی نسل هایی از جامعه سوریه حضورش را ضروری می دانند چرا که به رمضان آن ها رنگ و بویی معنوی تر می دهد.
هر سحری خوان منطقه فعالیت مخصوص خود را داشت که بر اساس مساحت محله و یا جمعیت ساکن در محله ها تقسیم و تعیین می شد.
سحری خوان کار خود را 2 ساعت پیش از اذان صبح آغاز می کرد، لباس محلی می پوشید و با طبل کوچکی که به گردن آویخته بود یا در دست داشت راهی کوچه ها می شد.
به خاطر تاریکی کوچه ها شخص دیگری نیز فانوس به دست وی را همراهی می کرد.
رفته رفته با ورود برق و روشن شدن کوچه ها، شخص فانوس به دست از این شغل کنار رفت و سحری خوان داستان ما به تنهایی کوچه ها را یکی پس از دیگری پشت سر گذاشت و با نوای ملکوتی خود، مردم را بیدار کرد.
وی در مقابل درب یا پنحره خانه هایی که صاحبان آن ها را می شناخت اندکی مکث می کرد و آن ها را با نام صدا می زد تا بیدار شوند.
سحری خوان در یک مرحله بر طبل کوچک خود می کوفت و در یک مرحله با صدای بلند می خواند: یا نایم وحّد الدایم ... یا نایم اذکر الله ... یا نایم وحّد الله ... قوموا علی سحورکم إجا رمضان یزورکم. ای خوابیدگان بیدار شوید و ذکر خدا گویید و خدا را عبادت کنید... برخیزید و سحری بخورید که رمضان به دیدار شما آمده است.
وی در طول گردش خود، پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت ایشان را نیز مدح می کرد.
در گذشته، همه مردم برای بیدار شدن به وی احتیاج داشتند ولی امروزه با ورود فناوری دیگر نیاز چندانی و به وی احساس نمی کنند.
سحری خوان در دمشق سه مرحله در کوچه ها و خیابانها گردش می کرد: مرحله نخست برای سحری خوانی در شب ها برای بیدار کردن مردم برای روزه داری. دوم، روزها برای جمع آوری غذا و کمک های مردم بر درب منازل و مغازه ها. و مرحله سوم، روزهای عید برای جمع کردن عیدی. در این روز طبل خود را نیز به عنوان مدرک شناسایی و شناسنامه به همراه داشت.
وی به همراه خود کیسه یا سینی بزرگی داشت که انواع غذاها را در آن می گذاشت و به خاطر این تنوع و احیانا مخلوط شدن غذاها بعدها به مثل تبدیل شد و به کار یا چیزی که با هم تناسبی ندارد می گویند: ' مثل غذاهای سحری خوان است'.
امروزه به جای دادن غذا بیشتر به سحری خوان ها پول می دهند.
کودکان سحری خوان ها را دوست داشتند و گاهی آن ها را دنبال می کردند و اشعاری برایشان می خواندند: 'أبو طبلة مرته (زوجته) حبلة... شو جابت؟ ما جابت شی... جابت جردون بیمشی! (ابوطبله -سحری خوان- همسرش باردار است ... چی به دنیا آورد؟... هیچی... موشی به دنیا آورد که راه می رود).
رسم سحری خوانی همچنان در محله های دمشق مرسوم است و بسیاری از مردم سحری خوانان را بخش جدایی ناپذیر ماه مبارک رمضان می دانند.
بازارها در سوریه در ماه مبارک رمضان رونق و جنب و جوش خاصی به خود می گیرند و مردم در آن ها به خرید مایحتاج عمومی خود به منظور تهیه غذا برای سحر و افطار اقدام می کنند.
شب نشینی در میان خانواده های سوریه در طول سال پدیده رایجی است، اما این پدیده در ماه مبارک رمضان رواج بیشتری دارد.
ادارات، موسسه ها و مراکز دولتی در سوریه در ماه مبارک رمضان با یک ساعت و نیم تاخیر کار خود را آغاز می کنند.
اما در بازارها اکثر مغازه ها ساعات اولیه روز بسته هستند و نزدیک ظهر صاحبان مغازه ها از راه رسیده و کرکره مغازه هایشان را بالا می کشند و هر چه که به غروب نزدیک می شویم، بازارها شلوغ تر می شوند و رفت و آمد مردم نیز در آنها بیشتر می شود.
خاورم**8005 *1049

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سوريه ماه رمضان آداب و رسوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۴۹۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه

یک منبع میدانی در سوریه گزارش کرد پایگاه ارتش آمریکا در میدان نفتی «العمر» واقع در حومه شرقی استان دیرالزور سوریه با ۷ موشک هدف حمله قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، این منبع امروز جمعه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت پایگاه آمریکا با هفت موشک هدف قرار گرفت که سه فروند داخل پایگاه در ضلع جنوب شرقی فرود آمد و باقی موشک‌ها نیز به اطراف پایگاه اصابت کردند و بر اثر ستون‌های دود مشاهده شد.

وی افزود پس از این حمله بالگردهای آمریکایی بر فراز منطقه به پرواز درآمدند.

هنوز گروهی مسئولیت حمله را برعهده نگرفته است.

گروه‌های مقاومت عراق هفته گذشته حملات خود به پایگاه‌های آمریکا در سوریه و عراق را از سر گرفتند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انفجار خودروی بمب‌گذاری شده در سوریه
  • گوتی داغ رئیس بارسلونا را تازه کرد!
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد
  • این برنامه‌ها را حتما بشنوید/ ضیافت کتاب خوان‌ها در رادیو
  • حمله موشکی به پایگاه آمریکا در شرق سوریه
  • حفظ جایگاه اجتماعی حق شایسته معلم است
  • انفجار در پایگاه آمریکایی در دیرالزور سوریه
  • حمله به پایگاه نظامیان آمریکایی در دیرالزور سوریه
  • حمله به پایگاه آمریکا در شرق سوریه