Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-07@17:11:54 GMT

پاکسازی دهها تن نخاله از حاشیه قلعه ایرج پیشوا

تاریخ انتشار: ۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۸۵۰۳۹۳

پاکسازی دهها تن نخاله از حاشیه قلعه ایرج پیشوا

بخشدار مرکزی پیشوا گفت:دهها تن نخاله ساختمانی از حاشیه قدیمی ترین و مهمترین اثر باستانی پیشوا پاکسازی شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از پایگاه خبری تحلیلی ندای پیشوا؛ ریختن ده ها تن نخاله ساختمانی در حاشیه قدیمی ترین و مهم ترین اثر باستانی منطقه در قلعه ایرج روستای عسگر آباد موجی از اعتراض ها را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تخلیه نخاله در حاشیه این قلعه باستانی در حالی انجام می شود که طی دو روز گذشته ، برخی از حفاران غیر مجاز با سودای دست یابی به گنج و با تعرض به دروازه جنوبی ، اقدام به حفر گودال درآن کرده بودند.
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان پیشوا با تأکید بر کمبود نیروی انسانی در این اداره ، برای مقابله با این تخلفات از مسئولان محلی از جمله دهیار روستا خواست تا با این اداره همکاری کنند.
مجید ژاله نیا افزود: حفاظت از میراث فرهنگی وظیفه ذاتی اداره میراث فرهنگی است ولی همگان باید سهم و نقش خود را از حفاظت از این آثار گرانبها ایفا کنند.
بخشدار مرکزی شهرستان پیشوا نیز با تأئید تخلیه نخاله در حاشیه دیواره های قلعه ایرج گفت: عوامل دهیاری عسگر آباد با اطلاع از این حادثه ، مراتب را به میراث فرهنگی و بخشداری گزارش کردند
احمد ملایری گفت: با تأمین لودر و کامیون مورد نیاز و بسیج کلیه امکانات ، نخاله های تخلیه شده در این مکان پاکسازی شد.
وی تأکید کرد: با هماهنگی به عمل آمده ، حفاظت از این منطقه باستانی بیش از گذشته به مسئولان روستا تأکید شده و با هر گونه تعرض به این قلعه باستانی برخورد می شود.
قلعه ایرج که در شمال کمربندی ورامین – پیشوا و در روستای عسگر آباد واقع شده است ، در یازدهم شهریور 1382 خورشیدی به شمار 9835 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شهرستان پیشوا که در 45 کیلومتری جنوب شرق تهران واقع شده است ، بیش از 40 محوطه و اثر تاریخی دارد./انتهای پیام

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۸۵۰۳۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد

ایسنا/ایلام عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ایلام گفت: ارتباطات اجتماعی ساکنان کشاورز تپه‌ علی‌کش موسیان در دوره‌های فرهنگی عصر نوسنگی با همسایگان جای تحقیق بسیار دارد.

دکتر «حبیب‌الله محمودیان» در این خصوص به ایسنا اظهار کرد: آثار به دست آمده از تپه «علی‌کش» موسیان در شهرستان دهلران مربوط به دوره نوسنگی است، یافته‌های باستان‌شناسی،  ۷ دوره فرهنگی را برای تپه‌ علی‌کش ارائه کرده است که دوره‌های «بزمرده»، «علی‌کش»، «محمد جعفر»  قدیمی‌ترین دوره‌های فرهنگی است.

وی با اشاره به دوره بزمرده در دشت موسیان خاطرنشان کرد: در دوره «بزمرده» ابزارهای سنگی شامل سنگ‌های کوبنده، کاسه‌های سنگی، مهره‌های تزیینی و پیکرک‌های گلی حیوان در این تپه به دست آمده است.
محمودیان ادامه داد: کشت غلات رونق داشته و از غلات گندم و جو کشت می‌شده است و از حبوبات نمونه عدس در حفاری‌های دوره علی‌کش به دست آمده است، در دوره علی‌کش از داس‌های سنگی کاسه‌های کف تخت و شقاب‌های کم‌عمق استفاده شده ضمن اینکه علاوه بر پیکرک‌های گلی بز چند نمونه پیکرک گلی انسان نیز یافت شده است.
این باستان‌شناس افزود: قدمت این دوره بر اساس آزمایش‌های انجام شده از طریق کربن ۱۴ بیش از ۸ هزار سال است، در مورد استقرار در تپه چنین اظهار نظر شده که در دوره بزمرده نوعی استقرار فصلی وجود داشته است در دوره علی‌کش طول مدت استقرار بیشتر شده و در دوره محمدجعفر ساکنان دهلران استقرار دائم داشتند.
وی بیان کرد: تنوع آثار به دست آمده از تپه علی‌کش، ارتباطات اجتماعی ساکنان دهلران با «بیشابور»، «فارس»، نواحی غرب ایران، «سیلک» کاشان «جارمو» در کردستان و طراف دریاچه وان در ترکیه را نشان می‌دهد از طرفی دیگر ارتباط ساکنان بین النهرین از طریق موسیان به سمت فارس و کرمان و حوزه رودخانه هلیل رود در استان کرمان می‌تواند جهات مختلف ارتباط این تمدن فرهنگی کشاورزی با مناطق دیگر را روشن کند.
انتهای پیام 
 

دیگر خبرها

  • تعلیق و لغو مجوز فعالیت ۲ دفتر خدمات مسافرتی در گیلان
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • افتتاح دو نمایشگاه نقشه های تاریخی و کهن خلیج فارس و عروسک های بومی اقوام ایرانی
  • تکذیب صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان استان اردبیل
  • خبر صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان کذب است
  • صدور مجوز ساخت و ساز در قلعه اولتان پارس آباد صحت ندارد
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • حفاری ۱۵ متری در منزل شخصی و دستگیری ۳ نفر
  • حفر گودال ۱۵ متری برای کشف اشیای تاریخی موجب دستگیری ۳ نفر شد
  • آثار باستانی تپه «علی‌کش» نشان از ارتباطات اجتماعی با همسایگان دارد